Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(bage @ 2010 03 07, 09:41)
sveikutes.Esu naujoke jusu temoje(iki siol tik skaitytoja).Noriu jusu patarimo.Sodyboj prie namo auga kelios dideles liepos.Mane labai nervina aplink kamiena is zemes augantys jauni ugiai.Uzsiknisau juos  karpyti-atzelia begedziai ziauriai greitai.Be to noreciau aplink medi pasodinti kokiu nors gelyciu...Kaip juos ilgam isnaikinti(zinoma nepakenkiant medziui)?

Nusipirk sodo prekių parduotuvėse ar Senukuose ar kitur herbicido "Raundap gold" (klausk pardavėjų, tie preperatai užrakinti stiklinėse spintose).
Pasidayk tirpalą pagal instrukciją.
Apsimauk gumines pirštines, merk rankas į tirpalą.
Glostyk tuos ūglius. Turėk galvoj - kur paliesi su ta chemija - ten ir kaput bus: pagels, nudžius.
Galima pakartoti, jei reikės.

dėl gėlyčių lysvės buvo ką tik kalbėta pora postų aukščiau.
Atsakyti
Sianakt zada vel dideli minusa. Mano medeliai ikalinti ledo balose verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 03 07, 14:08)
kur paliesi su ta chemija - ten ir kaput bus: pagels,  nudžius.

O roundapas nenukeliaus iki šaknų g.gif, juk sisteminis herbicidas. Nors gal toks kiekis medžio ir nenugalabys.
Pernai taip naikinau arkliarūgštynę, įsigudrinusią išdygti vidury kadagio krūmo. Ir nors uždangsčiau kadagį, o lapus tepiau labai atsargiai, visgi kartu su piktžole gerokai padžiūvo ir jos kaimynas, matyt šaknų sistema buvo kaip reikiant susipynusi ir kažkokiu būdu nuodus pasidalino unsure.gif

QUOTE(Tina* @ 2010 03 07, 14:25)
Sianakt zada vel dideli minusa. Mano medeliai ikalinti ledo balose  verysad.gif

Pas mane visa augalija irgi taip įmūryta verysad.gif Šiandien pakapsčiau sniegą ties erikomis - porai tikrai amen unsure.gif, o tiek žiemų jau buvo atlaikyta, vieni seniausių mano augaliukų cray.gif
Kažkaip jaučia širdis, kad dar nemažai praradimų laukia nutirpus sniegui doh.gif Pikta ši žiema pasitaikė...
Na, bet nors su šilauogėmis viskas tvarkoj - raudonuoja šakelės iš tolo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 07 kovo 2010 - 18:20
QUOTE(rokoko @ 2010 03 06, 23:24)
Gerai jums ten bananų respublikoj. O pas mane už lango šiuo momentu -10. vadinas, bus dar žemiau naktį....

\Rodos, tavo pentinis buvo rožinis/alyvinis. maniškis toks irgi po keleto metų nebeatžėlė verysad.gif o visų kitų spalvų - gyvuoja ir vargo nemato.

Vilkdalgius geriausia persodinti po žydėjimo - tada skaidai kaip tik nori.
dabar nebent kažkiek atskelti. tik tas atskeltas gabaliukas gali nežydėt šiais metais (nors nebūtinai)

Imesiu kuria diena savo vilkdalgiu foto. Vaizdas kraupus blink.gif , o as dar negailestingai patrumpinau. Man atrodo, kad jie siemet pas mane ir taip nezydes verysad.gif .
Sia nakti buvo -4 doh.gif
Atsakyti
Na galgi tai bus paskutine salta naktis. Noriu PAVASARIO !!!
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 03 07, 19:42)
Imesiu kuria diena savo vilkdalgiu foto. Vaizdas kraupus

mano manymu taip ir turi būti šiuo metu 4u.gif

Jei įsivaizduoji skaidymą - tai būtų šakniastiebio gabaliuko atskilimas praktiškai, o ne kokio kero.
keras būtų vasarą po žydėjimo.
Atsakyti
sveikutes.Esu naujoke jusu temoje(iki siol tik skaitytoja).Noriu jusu patarimo.Sodyboj prie namo auga kelios dideles liepos.Mane labai nervina aplink kamiena is zemes augantys jauni ugiai.Uzsiknisau juos  karpyti-atzelia begedziai ziauriai greitai.Be to noreciau aplink medi pasodinti kokiu nors gelyciu...Kaip juos ilgam isnaikinti(zinoma nepakenkiant medziui)?

Mano kaime yra dvi didelės senutėlės liepos. Jokių ūglių niekad nebuvo. Kažkur apie medžius skaičiau, kad ūgliai pasiunta augti, kai medžiui kažkas labai negerai. Jis bijo žūti ir tokiu būdu rūpinasi savo išlikimu. Pastebėk, kas darosi su tavo liepom. Ar visada taip leisdavo tuos ūglius ar tik dabar pradėjo? Gal kas nors radikaliai pasikeitė neseniai - ar kasėt palei šaknis, o gal išsikasėt prūdą, gal smarkiai jas apgenėjot etc.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 03 09, 18:26)
Mano kaime yra dvi didelės senutėlės liepos. Jokių ūglių niekad nebuvo. Kažkur apie medžius skaičiau, kad ūgliai pasiunta augti, kai medžiui kažkas labai negerai. Jis bijo žūti ir tokiu būdu rūpinasi savo išlikimu. Pastebėk, kas darosi su tavo liepom. Ar visada taip leisdavo tuos ūglius ar tik dabar pradėjo? Gal kas nors radikaliai pasikeitė neseniai - ar kasėt palei šaknis, o gal išsikasėt prūdą, gal smarkiai jas apgenėjot etc.

Vienintelis pasikeitimas-tarp 2liepu pakabintas hamakas.Uglius kiek atsimenu leisdavo visada.Siaip tai aciu uz nuomone.Reiks pasiieskoti informacijos internete,o del Roundapo(kaip patare Rokoko) as abejoju.Mano manymu isleisti ugliai gal ir zus,bet islys nauji.Na nebent uzpilti jo koki kibira...Ner medzio,ner problemos smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Kreipiuosi pagalbos į išmanančias apie daugiametes gėles ax.gif Gal galite patarti kokius daugiamečius augalus galėčiau pasodinti rytinėje namo pusėj palei pamatą? Domintų tiek žydintys, tiek nežydintys augalai ax.gif
Atsakyti

Vaziuodama siaurines lenkijos keliais atkreipiau demesi i ju kelius. Istoriskai susikloste, kad jie beveik visur apsodinti kokiais nors medziais vos dvi masinos prasilenkti gali. ne vienoje vietoje maciau salikeles apsodintas liepomis ir visos jos leidzia uglius is apacios. ir niekur niekas tu ugliu nepjausto, o leidzia augti ir formuoja nuo pat zemes kolonas i virsu aisku isplatejancias. gaunasi kaip tunelis su nepersvieciamomis sienomis. jeigu labai jau tingisi pjaustyti, galima toki vaizdeli pabandyti. zinau kad turejau foto, bet neberandu, vietoje to kaip pavyzdi ikraunu akacijas (liepu vaizdas apacioje panasus butu, tik jos pas tave gal aukstesnes).
Atsakyti
4u.gif merginos gal kuri ant smūgio parašytumėt ar eukaliptams ir visterijoms pas mus viskas gerai g.gif ta prasme auga normaliai ax.gif
Atsakyti
Visterija, jeigu neklystu, neatlaikis ziemos.
Atsakyti