Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(vida777 @ 2010 02 28, 18:09)
nebuna negraziu bijunu  biggrin.gif , bet sitie man patys graziausi  wub.gif  ...... galiu zavetis geltonais, raudonais, bet nuo situ tiesiog istirpstu.

aš geltonų nesu mačiusi bigsmile.gif

QUOTE(bitule @ 2010 02 28, 18:45)
Rokoko bijūnai tiesiog kraustosi iš proto  (ir mane pradeda kraustyti  wub.gif ) Tiesiog užburiantis vešlumas....
O tie raudonieji irgi tokie įdomūs, neteko dar tokių užmatyt  ax.gif .

Taip, esu dėkinga vyresniajai kartai už šį turtą/palikimą.

QUOTE(lyrika @ 2010 02 28, 19:11)
o gal tiesiog palygint, uzset zolyte ir viskas? bet po metu vel draskyt reiktu zolyte, vel per naujo daryt viska..

yra veja, kurią galima vynioti kaip kilimą ir perkelti į kitą vietą.
staigiai tik "Promaster" ateina į galvą.

QUOTE(Tina* @ 2010 02 28, 22:26)
rokoko bijunai fantastiski  wub.gif ar rtik neteks man ju pasiraskyti 

jei puokštė nedidžiulė ir jei kreminiai lotuliukas.gif - baltųjų keras ne toks didelis, tai gaila būtų blush2.gif

QUOTE(Pupytukas @ 2010 03 01, 09:06)
o kur jau čia pardavinėja viską :

Kanų yra "Žaliuosiuose centruose" didelis pasirinkimas.
ir kitokių gėrių sočiai - daugiamečių šaknų retesnių, gyvų gėlių daigelių ir tt.

QUOTE(Tina* @ 2010 03 01, 13:55)
Cia dalis yra  ax.gif

realybėje rūšių kur kas daugiau, nei skelbia jų puslapis.

Atsakyti
Jolaxus apie Lyrikos sklypą taip viską supasakojo, kad nei pridėsi, nei atimsi thumbup.gif Išties, laukiant tokiems darbams , nelabai ką ir pritvarkysi, nebent sklypo pakraščius ax.gif Bet kokius stambesnius medelius, atokiau nuo namo tikrai būtų neprošalį šiemet pasisodinti, nes labai prailgsta laukti, kol jie pagauna augimą.
O mintis su bulvėm irgi atrodo, kad apie mūsiškį sklypą rašyta lotuliukas.gif Bet, jei bulvienojai ne prie širdies, dar gražiau atrodys koks moliūgų plotelis, ar saulėgrąžų gojus patvory.
Živilkinas, o kiek metrų yra nuo namo iki sklypo ribos? Jei jau tikrai labai mažai, tai gal ir medelis nelabai tiks ax.gif - vistik jį reiktų sodinti bent poros metrų atstumu nuo pastato, o aukštesnius kaip 3 m medelius, reikia tokiu pat atstumu sodinti ir nuo sklypo ribos, tai susidaro nemažas atstumėlis g.gif
Gal čia išeitis būtų, jau ne vieną kartą minėtas vertikalus apželdinimas - pastatyta ažūrinė sienelė su patinkančiu vijokliu mastau.gif (jaučiu jau nusibodau su tais lipikais blush2.gif, bet kad mažose erdvėse vijokliai išties labai taupo vietą) Bus lengva, neaklina užtvarėlė, o priklausomai nuo vijoklio, gal ir žydėjimą netrumpą turėsit 4u.gif Na, bet čia tik abstraktūs pamąstymai, sunku ką nors konkrečiai patarti nemačius rolleyes.gif
Atsakyti
Ačiū jolaxus už pasiūlymus, einu žiūrinėtis, kaip ten tas gluosnis ir Contorta atrodo, apie vyšnaitę irgi mąstau... 4u.gif

Kaip Pupytukas rašė, rojaus obelaitė tikrai gražu būtų, gal žinot, kur būna įsigyt? Kažkaip buvau girdėjus, kad E.Mildažytė kažkada labai ieškojo ir nerado smile.gif

Prie mūsų daugiabučio auga viena tokia obelaitė, tai tie obuolėliai raudoni kaip uogytės, o kai lapai nukrito, tai iki šalčių didžiausių kabojo obuoliai, kaip žaisliukai, ir forma labai graži apvalutė (aišku, čia gal formavimo klausimas), laaaabai reali pretendentė. smile.gif

Šiek tiek daugiau info apie sklypą (kaip zmogs ir bitule pastebėjo, kad gal pasiūlymų ir patarimų tuomet būtų daugiau).:
Sklype gerbūvį kiek apsitvarkėm: yra trinkelės ir veja, augalėlių-nulis...
Tvora artimiausiuose planuose, betgi ta segmentinė permatoma.

Sklypas lengvai pailgas stačiakampis , per vidurį namuks toks išdrikęs, bet iki kaimynų privalomi 3 m. išlaikyti biggrin.gif
Už namo vidinėj pusėj vien tik veja, tai ten dar terasėlė laukia, o vat štai priekis tai taip nuvinguriuotas, nežinau nė kaip nupasakot, žodžiu, puslankiu taip trinkelės per pusę sklypo, bet medžiui su 3 m. iš visų pusių šiaip ne taip susidarytų, todėl labiau noriu medelio, aišku, ir bitules pasiūlyto vertikalaus apželdinimo neatsisakau, labai noriu ir rožių ir tų Clematis paniculata raganių ir daug daug įvairių kitų, bet čia jau visai palei būsimą tvorą biggrin.gif Kuo mažesnis sklypas, tuo daugiau reik galvą sukt, ką pasirinkt, nes norisi tai visko iš buto išeinant... ax.gif

Taigi, norėčiau šį pavasarį sustartuot su augalėliais.
Beje, įvažiavimas, kur medelio tinkamo ieškau, yra vakarų pusėj, terasėlė rytų...

Ačiū, kas patarėt ir dar patarsit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Živilkinas: 01 kovo 2010 - 17:44
QUOTE(rokoko @ 2010 03 01, 15:05)
aš geltonų nesu mačiusi  bigsmile.gif

esu jau rodziusi:
user posted image

user posted image
Atsakyti
Grazus labai.
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2010 02 28, 20:11)
gal turit kas patirties, ar labai aplinka nusiniokoja keiciant stoga ir sildinant nama?
....
patarkit ka nors  verysad.gif

Keitem mes stoga neperseniausiai - tai as net nepajutau smile.gif
Pas mus aplink nama isklotos trinkeles (virs 1m turbut), tai pastoliai ant ju ir statesi, bei medziagas naujas ir jau nuimtas nuo stogo ten krove darbininkai. Tiesa, keitem tik stogo danga - gal del to maziau siuksliu. Jei ka ir padedavo ant pievutes, vakare nurinkdavo - todel sakyciau kad drasiai gali pradeti tvarkytis. Gal tik medeliu arti dar nesodink - arba i didelius vazonus ir uzkask - as pries kelis metus taip kalnines pusaites pasodinau - galvojau jei labai augs, o ten vietos nedaug - tai perkelsiu, bet jos puikiai laikosi - beveik neauga, bet graziai zaliuoja - ko is ju ir tikejausi.
O zole sejom gabalais - pirmais metais lyg ir matesi tie sudurimai, bet dabar po keliu metu - tikrai nesimato.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 03 01, 18:09)
esu jau rodziusi:

ačiū 4u.gif labai labai gražūs!
ir žolynėlis tarsi mano būtų biggrin.gif - visko daug po vieną kerą
Atsakyti
Idomu kaip mano zolyte simet arodys, turetu but jau veslesne.
Atsakyti
QUOTE(Živilkinas @ 2010 03 01, 17:40)
Sklypas lengvai pailgas stačiakampis , per vidurį namuks toks išdrikęs, bet iki kaimynų privalomi 3 m. išlaikyti  biggrin.gif
Už namo vidinėj pusėj vien tik veja, tai ten dar terasėlė laukia, o vat štai priekis tai taip nuvinguriuotas, nežinau nė kaip nupasakot, žodžiu, puslankiu taip trinkelės per pusę sklypo, bet medžiui su 3 m. iš visų pusių šiaip ne taip susidarytų, todėl labiau noriu medelio, aišku, ir bitules pasiūlyto vertikalaus apželdinimo neatsisakau, labai noriu ir rožių ir tų Clematis paniculata raganių ir daug daug įvairių kitų, bet čia jau visai palei būsimą tvorą  biggrin.gif  Kuo mažesnis sklypas, tuo daugiau reik galvą sukt, ką pasirinkt, nes norisi tai visko iš buto išeinant...  ax.gif

Taigi, norėčiau šį pavasarį sustartuot su augalėliais.
Beje, įvažiavimas, kur medelio tinkamo ieškau, yra vakarų pusėj, terasėlė rytų...

Tavo įvažiavimas kažkuo primena maniškį smile.gif Medelį sodinsiu per metrą nuo tvoros, kuri skiria nuo keliuko, nes dar kelkraštis apie metrą, tai pravažiuoti netrukdys, o kad šešėlį mes, tai tikrai niekas nesiskųs. Irgi vakarinė pusė. Dar man patinka, kad jis turėtų mesti šešėlį ant trinkelių, kur vasarą kažkaip pernelyg plika ir karšta būna. Na, pasvarstyk ir tu dėl vietos, kada saulė atsisuks, kiek šešėlis tęsis, ant ko kris. Kadangi augalų nėra, gali laisviaua rinktis medelį, bet paskui prie jo reikės derinti kitus augalus. Dėl jų, kaip suprantu, dar visai nieko neplanavai? Dar verta atsižvelgt į paties namo stilių, irgi ne visi augalai vienodai dera. Gali dar pafotografuot tą vietą, namo sieną, kuri bus tam medžiui fonas ir įmest čia mirksiukas.gif Aš visai neseniai labai nemažai gvildenau savo fasadinės pusės planą su nuotraukomis, gali pažiūrėti ten merginų siūlymus (tik nebūtinai ką siūlė man, tiks ir prie tavo aplinkos).
Atsakyti
Mergaites, kazi ar pentiniai anksti atzelia? Pas mane jau ir tulpes ir narcizai islinde, o pentiniu nei zenklo. Atrodo, kad ju nei nebuvo. Gal jie supuvo molynej. Jeigu tikrai zinociau, kad supuvo seciau aguonas.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 03 04, 18:28)
Mergaites, kazi ar pentiniai anksti atzelia? Pas mane jau ir tulpes ir narcizai islinde, o pentiniu nei zenklo. Atrodo, kad ju nei nebuvo. Gal jie supuvo molynej. Jeigu tikrai zinociau, kad supuvo seciau aguonas.

Daigeliai pakankamai anksti pasirodo.
Atsakyti
Pas mane jokiu daigeliu, vel sniegynai schmoll.gif
Atsakyti