Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(vida777 @ 2010 02 22, 13:37)
- As uz ivaziavimo pridengima, bet ties paciu isvaziavimu i gatve kampus nukirsciau, o gal, priklausomai nuo augalu kompozicijos, jie tiesiog uzsiapvalintu.
- esme tame, kad nuo gatves butu aisku, kad tai priesivaziavimas

- supratau Tavo mintį. Pagalvosiu.
- aš matyt lietuviškąja tradicija vadovavausi galvodama - senose sodybose dažnai prie įvažiavimo ar tai kelios liepos, ar beržai pasodinti. Kitaip tariant, kur didžiausias "miškas", ten įvažiavimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 02 22, 12:55)
Čia pas tave ant lango?  bigsmile.gif

pas mane smile.gif - gavau dovanu, veliau kisiu i dirva.

faktas, kad pas tave labai daug betono ir kad norisi kazko kito - sutinku drinks_cheers.gif .
Mazam sklypui tai cia jau butu didelis kampas biggrin.gif , bet mane labai nemaloniai nuteikia mintis apie lapus (medzio) ant tokio didelio trinkeliu ploto, nebent "Hakuro nishiki". Kad butu siauras takelis, tai vejas diduma nupustu, siek tiek liktu ir butu gerai, bet cia kur bepustum - vistiek ant betono wink.gif . Todel ir siulau viszali, kad ziema vasara zaliuotu ir ta kampa pridengtu, o apacioje zydinciu krumeliu galima butu pasodinti.
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 02 22, 13:55)
Labai tas kampas yra 'asfaltuotas'.

nesuprantu, kam tokie "aerodromai" reikalingi įvažiuopjant į privatų kiemą g.gif Pati sau tokio nedaryčiau, o jei pirkčiau sklypą su tokiu kiekiu "asfalto", dalį nuardyčiau, palikčiau tik tiek, kiek reikia įžiuot vienai mašinai, likusias trinkeles panaudočiau takeliams ar/ir pasisėdėjimo aikštelei padaryti.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 22, 13:12)
pas mane  smile.gif - gavau dovanu, veliau kisiu i dirva.

faktas, kad pas tave labai daug betono ir kad norisi kazko kito - sutinku  drinks_cheers.gif .
Mazam sklypui tai cia jau butu didelis kampas  biggrin.gif , bet mane labai nemaloniai nuteikia mintis apie lapus (medzio) ant tokio didelio trinkeliu ploto, nebent "Hakuro nishiki". Kad butu siauras takelis, tai vejas diduma nupustu, siek tiek liktu ir butu gerai, bet cia kur bepustum - vistiek ant betono  wink.gif . Todel ir siulau viszali, kad ziema vasara zaliuotu ir ta kampa pridengtu, o apacioje zydinciu krumeliu galima butu pasodinti.

Hakuro nishiki nenoriu schmoll.gif Kaip čia gražiai išsireiškus - labai jau pabodęs augaliukas, kiekvienam kieme sutinkamas.

Negi teks grįžti prie savo pirmojo varianto - Skyrocket'as ir porą sidabrakrūmių g.gif
Papildyta:
QUOTE(leliumai @ 2010 02 22, 13:12)
nesuprantu, kam tokie "aerodromai" reikalingi įvažiuopjant į privatų kiemą  g.gif Pati sau tokio nedaryčiau, o jei pirkčiau sklypą su tokiu kiekiu "asfalto", dalį nuardyčiau, palikčiau tik tiek, kiek reikia įžiuot vienai mašinai, likusias trinkeles panaudočiau takeliams ar/ir pasisėdėjimo aikštelei padaryti.

Paaiškinsiu kodėl smile.gif Duoklė civilizacijai - kad būtų kur parkuoti mašinas. Mėgstam retkarčiais organizuoti draugų susibūrimus. Kaip žinia, šiais laikais visi ratuoti, o draugų ratas nuolat plečiasi mirksiukas.gif
Plius namo padėtis pati nulėmė tokį ilgą įvažiavimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 22 vasario 2010 - 13:22
Nuk, aš kalbėjau apie pločio siaurinimą, ne apie ilgį. Pas jus per visą įvažiavimo ilgį galėtų išsirikiuot kone visa vestuvininkų palyda, nereiktų nė "dvipusio eismo", kaip yra dabar.
Aš galvočiau taip: retkarčiais bus nepatogu, kai norint išvažiuot vienai svečių mašinai, kita irgi privalės būt patraukta, bet kasdien nereiks žiūrėti į didelį trinkelėmis klotą plotą.
Be to, išplatėjimą galima būtų daryt prie pat namo/garažo, kad tarkim dvi savininkų mašinos galėtų viena kitai nekliudydamos išvažiuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 22 vasario 2010 - 14:59
QUOTE(leliumai @ 2010 02 22, 14:53)
Nuk, aš kalbėjau apie pločio siaurinimą, ne apie ilgį. Pas jus per visą įvažiavimo ilgį galėtų išsirikiuot kone visa vestuvininkų palyda, nereiktų nė "dvipusio eismo", kaip yra dabar.
Aš galvočiau taip: retkarčiais bus nepatogu, kai norint išvažiuot vienai svečių mašinai, kita irgi privalės būt patraukta, bet kasdien nereiks žiūrėti į didelį trinkelėmis klotą plotą.
Be to, išplatėjimą galima būtų daryt prie pat namo/garažo, kad tarkim dvi savininkų mašinos galėtų viena kitai nekliudydamos išvažiuoti.

Menkos vestuvės būtų biggrin.gif Pas mus per vakarėlius automobiliai už vartų stovi irnesakyk.gif
Mum toks plotis yra priimtinas, funkcionalus ir aš juo patenkinta 4u.gif O be to, pats įvažiavimas prie vartų netaptų mažesnis, kurį ir noriu apželdinti 4u.gif
Retkarčiai pakankamai dažnai būna, kad turint tokio dydžio sklypą reikėtų taikytis su nepatogumais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 02 22, 13:19)
Hakuro nishiki nenoriu schmoll.gif Kaip čia gražiai išsireiškus - labai jau pabodęs augaliukas, kiekvienam kieme sutinkamas.

kaip cia graziai atsakius biggrin.gif ....
ka reiskia pabodes? o rozes, buksmedziai, eglutes - nepabode? gal jis is principo nera tau labai grazus, todel taip ir atrodo. O gal Lietuvoje jis tiesiog labai akcentuojamas, pabreziamas sodyboje kaip ypatingas augalas, todel ir igriso?
Manau labiau svarbu yra tinkama augalo vieta, nei pats augalas. Kitas, kad ir labai paprastas augalas, pasodintas tinkamoje vietoje atrodys geriau, nei koks "ypatingas", ant akiu pasodintas ir dar akmeneliais apdetas.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 22, 16:11)
kaip cia graziai atsakius  biggrin.gif ....
ka reiskia pabodes? o rozes, buksmedziai, eglutes - nepabode? gal jis is principo nera tau labai grazus, todel taip ir atrodo. O gal Lietuvoje jis tiesiog labai akcentuojamas, pabreziamas sodyboje kaip ypatingas augalas, todel ir igriso?
Manau labiau svarbu yra tinkama augalo vieta, nei pats augalas. Kitas, kad ir labai paprastas augalas, pasodintas tinkamoje vietoje atrodys geriau, nei koks "ypatingas", ant akiu pasodintas ir dar akmeneliais apdetas.

Sutinku drinks_cheers.gif
Pats augalas, jei nebūtų iš jo daromas paminklas, nebūtų taip pabodęs. Kartais jau taip nuleipstama dėl augalo ypatingumo, kad nepaisoma jo derėjimo prie visos aplinkos ir stovi jis kaip vienas daiktas nesakysiu koks tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 22, 16:11)

Kaip čia man paaiškinti savo mintį ax.gif

Rožės, eglutės - tai klasika smile.gif
o Hakuro nishiki prieš kelis metus buvo labai ant bangos, bent jau LT. Atsiradęs kaip kažkokia ypatinga naujiena, pasodintas kiekvienam kieme doh.gif Na, kaip anksčiau buvo madingi platėjantys džinsai ir smailianosiai batai, dabar išėję iš mados, Hakuro nishiki aš pritaikyčiau tą patį.
Na gal aš čia per stipriai pasakiau, nes ir aš esu tos nuomonės, kad kiekvienas augalas yra gražus, tik jį reikia pasodinti tinkamoje vietoje. Bet aš jo vistiek nenoriu biggrin.gif Pas kaimynus trejų metų nelabai dekoratyviai atrodo ir, beje, stipriai išbujojęs, tai tam trikampėliui būtų per didelis (platus).
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 02 22, 15:55)
Pas mus per vakarėlius automobiliai už vartų stovi irnesakyk.gif

Oho smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 02 23, 09:00)

Tai ir sakau, kad nedidelis tas kiemas, gal tik foto taip atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 22, 17:11)

man jis irgi (taip issireiksciau) pabodes tongue.gif
Vos ne kiekvienam kieme rasi vienoki ar kitoki maumedi, rododendra ir sita nishiki smile.gif smile.gif Nesu retu augalu megeja, bet jei as toki ar kitoki augala matau per langa pas kaimyne - nafik man ji tada sodinti smile.gif as tada kitoki jamu smile.gif
Svajoju siemet apie gudobele - bet noriu pirkti paauginta - maciau 350 Lt buvo rudeni LGBSe doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2010 02 22, 11:31)
Mergaites, kaip kvepia pavaaaasariu  wub.gif :

kaip akys ilgisi zalumos ir ziedu.... Sekmadieni buvau Druskinikuose tevelio lankyti, sanatorijos teritorijoj istirpes sniegas vienam plote buvo (matyt silumos vamzdziai po zeme) - tai sakiau MB - eikit jus pasivaiksciot as dar i ta zole paspoksosiu wub.gif
Atsakyti