Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

vida777, dėl lapų ant stogo ir voljere, geras pastebėjimas 4u.gif aš, kaip visada apie praktinę pusę pamirštu blush2.gif Jeigu liktų voljeras visam laikui, tai dėl lapų jame MB mane prakeiktų, bet jei būtų antrasis variantas - ūkinis (man labiau priimtinas ax.gif ) tai lapai ant stogo kodėl blogai būtų? vandens nutekėjimo latakų ten nėra - tai nebus kam užsikimšti g.gif ar yra dar kokių blogybių?

QUOTE(rokoko @ 2010 02 20, 14:51)
yra lapuočių medžių kolonine laja. tada po apačia koks daugiametis visžalis mažius arba tas pats 'Emerald Gaiety'.

šermukšnis man visai patiko. apačioj galėtų augti žemaūgės forsitijos pora krūmelių Forsythia viridissima ‘Bronxensis’  ir vasarai kupstas Saulakio „Loraine Sunchine“ Heliopsis helianthoides   - kol nežydi, ir lapija jo graži.
na bet žiemą ten nieko įspūdingo nebūtų... BET, juk ten sniegas sniegas sniegas - baubas šiųmetinis  lotuliukas.gif

ačiū už mintį dėl koloninio medžio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 02 22, 00:56)
dėl šito verta stengtis thumbup.gif  lotuliukas.gif
aš rimtai  biggrin.gif

nu tai panasiai kaip ir pas tave biggrin.gif .

Mergaites, kaip kvepia pavaaaasariu wub.gif :

user posted image

Nuk, man asmeniskai nepatiktu, kad lapai kirmytu ant stogo. Del medzio nu per mazai ten erdves, kai tu jos kitur turi pakankamai. Ir butent del tos pacios priezasties kam tau siukslintis ant ivaziavimo, jei gali ant pieveles ax.gif .
Toje vietoje, bet tik jei nebebus voljero, sodinciau, arba jau ir dabar, su ta perspektyva jei jo ten nebebus, koki kolonini viszali spygliuoti (pvz. kukmedi).

Mano nuostata tokia (ypac jei yra pakankamai vietos) - "vartai" i teritorija turi buti platus, o jau takelis toliau gali buti ir siauras.
Atsakyti
žžžž
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 22 vasario 2010 - 10:50
QUOTE(leliumai @ 2010 02 21, 15:01)
pabandžiau pasipaišyti savo variantą sklypo kraštinėms - be karpomos eglučių gyvatvorės intarpų (arčiau esančių augalų dydžius nelabai nutaikiau, bet manau, esmė matyti) :
user posted image

o kiek tos krastines prie ivaziavimo ilgis?........nes gincinames, per platu ar per siaura, o gal ten visas simtas metru smile.gif ir tie medziai prie ivaziavimo visai vietoje smile.gif
man noretusi piramidinius ne per visa perimetra ismetyti. lyg didesnio pagrupavimo noretusi, o tai ziema akys vis kliuvines ir kliuvines, ir nesustos. tai sen, tai ten kazkas vis kyso, man lyg labiau noretusi, kad vietoj paskiru butu geriau pora didesniu grupiu.

kyso egle cia viena, cia kita
ziopso akys tai cia tai ne cia,
nera kur sustot ir pailset,
vis noris klajot o ne gulet.
biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2010 02 20, 11:22)
Nors klausimas buvo ne apie tai, bet dar karta pasikartosiu -
man labai truksta medzio/stambaus augalo tieseje nuo vartu link tvenkinio:
http://i245.photobuc..._/P1030878m.jpg

man kaip tik cia norisi uztverti sita dideli plota nuo pravaziuojanciu akiu smile.gif
o tais atvaziavau ir matau kaip ant pievutes numestame baseine taskosi pliki vaikai ir mamyte su maudimke. o jei butu krumai, gal ta mamyte butu be kurios nors maudimkes dalies smile.gif)
o galima cia butu ikurdinti dideli soda. medziai susodinti grieztai kvadratiskai, nuo keliuko atskirta kokia griezta gyvatvore smile.gif
as kai pamatau toki soda senose sodybose, issilydau vietoje, tai ir norisi po obelele prisesti arba koki hamaka pasikabinus ziopsoti i dangu rolleyes.gif

Atsakyti
1 - pasinaudosiu bitulės ir smth1 pasiūlymu pasipaišyti kompozicijas prie to pakraščio atskirai.
2 – įvažiavimo atidengimas/uždengimas. Pasidalinot į dvi „stovyklas“ – vida777, zmogs už atidengimą. Bitule, rokoko, smth1 iš principo už „paslaptingą“ variantą. Kokie mano pasirinkimo motyvai?
- pirma, abipus keliuko ir gale jo yra privačios zonos: įvažiuojant po dešinei yra skirta ramiam poilsiui su „grožiais“, kitoje pusėje link ūkinio pastato bus skirta aktyviam poilsiui (krepšiniui, tikliniui ir pan.), gilumoje vidinis kiemelis pasisėdėjimui. Tad tai nėra tai, ką norėtųsi demonstruoti. Praeivių akims atidengiu reprezentacinę sklypo dalį namo priekyje (į vakarus).
- antra, vaizdą į kaimyninius namus labiau maskuoju, o atviresnę dalį darau į laukus, kur man kur kas maloniau žiūrėti.
P.S. Bitulės siūlyta alėja mano manymu “neįsipieštų” į tai, kas jau yra, t.y. reiktų perdaryt ne tik kraštų apsodinimą bet viską nuo…iki.
QUOTE(smth1 @ 2010 02 22, 00:06)
Ivaziavimas pro arka, is sonu  tankiai apsodinta, o paskiau i staiga atveriancias erdves - tai kaip i Paslapciu soda ivaziuot. <…> griezto stiliaus sodas, suskirstytas i mazas saleles.

smth1 iš esmės gerai suvokia mano kiemo principą. Gaunasi toks kaip ir “atskirų erdvių” sodas. Schematiškai atrodytų taip:
user posted image
O tokį pasirinkimą padiktavo pats sklypas. Namas riogso link sklypo centro. Iš pradžių buvome linkę išsaugoti kuo didesnę vieną erdvę, bet:
- įvažiavimo keliuko pasirinkimas buvo gana ribotas (dvikojis elektros stulpas “ant tako”, nepraktiški alternatyvūs variantai),
- sodas/daržas galėjo būti tik vakarinėje sklypo dalyje dėl dirvožemio ypatybių,
- tiesioginis susisiekimas tarp namo ir ūkinio pastato taipogi reikalingas.
Ir taip vos ne savaime sklypas namo, įvažiavimo keliuko, takelio tarp namo ir ūkinio, sodo vietos buvo padalintas į atskiras erdves.
Pvz. Nuk sodas yra priešingybė manajam – namas sklypo kampe, įvažiavimas palei sklypo kraštinę – lieka didelė erdvė, kurią gali “minkyt” kaip nori. Nėra jokio bemaž priverstinio skaidymo į mažas atskiras erdves.
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2010 02 22, 12:12)
o kiek tos krastines prie ivaziavimo ilgis?

60m
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 22, 10:31)
Mergaites, kaip kvepia pavaaaasariu  wub.gif :

Pas mane pernai kambary kvepejo wub.gif rudeni sukisau svogunelius i dirva, idomu ar zydes bigsmile.gif
Atsakyti
Sveiki,

sakykite gal zinote kur galima butu isigyti ugtelejusiu uoliniu kadagiu "Skyrocket" 3 vnt? Bet reiketu kiek ugtelejusiu.. Nes labai jau tingisi laukti smile.gif Kiek panasiai jie kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(Lali @ 2010 02 22, 13:10)
Sveiki,

sakykite gal zinote kur galima butu isigyti ugtelejusiu uoliniu kadagiu "Skyrocket" 3 vnt? Bet reiketu kiek ugtelejusiu.. Nes labai jau tingisi laukti smile.gif Kiek panasiai jie kainuoja?

Medziai ir krumai yra pardavinejami medelynuose. Ju sarasus pagal miestus gali rasti Rojaus sodu tinklapyje. Taip pat daugelis medelynu turi savo tinklapius internete. Tik tiek, kad dar nera naujo sezono kainininku. Juose paprastai buna surasyti ir turimu augalu auksciai.
O apskritai tai reik sulaukt tikrojo pavasario, prasides medziokle:) vazinejimai po medelynus, tai gal kas uzmatys ka nors ir pasakys. Visgi nesezonas dabar.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 02 22, 12:17)
Medziai ir krumai yra pardavinejami medelynuose. Ju sarasus pagal miestus gali rasti Rojaus sodu tinklapyje. Taip pat daugelis medelynu turi savo tinklapius internete. Tik tiek, kad dar nera naujo sezono kainininku. Juose paprastai buna surasyti ir turimu augalu auksciai.
O apskritai tai reik sulaukt tikrojo pavasario, prasides medziokle:) vazinejimai po medelynus, tai gal kas uzmatys ka nors ir pasakys. Visgi nesezonas dabar.

aha nesezonas, bet ruosiuosi is anksto smile.gif nes as kai nuvaziuoju i medelyna, perku vos ne viska is eiles, nes "man grazu" doh.gif ... paskui pavasari ir rudeni vis persodineju ir persodineju tuos "grozius"..... Beieskodama praeita sezona siu kadagiu... tiek visko pripirkau...
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2010 02 22, 11:20)
man kaip tik cia norisi uztverti sita dideli plota nuo pravaziuojanciu akiu smile.gif
o tais atvaziavau ir matau kaip ant pievutes numestame baseine taskosi pliki vaikai ir mamyte su maudimke. o jei butu krumai, gal ta mamyte butu be kurios nors maudimkes dalies smile.gif)

nu tai reiskia mes galvojame vienodai, as tik nesiulau medzio kisti i kampeli prie voljero.

QUOTE(leliumai @ 2010 02 22, 11:25)
– įvažiavimo atidengimas/uždengimas. Pasidalinot į dvi „stovyklas“ – vida777, zmogs už atidengimą. Bitule, rokoko, smth1 iš principo už „paslaptingą“ variantą.

bandysiu pasakyti labai tiksliai. As uz ivaziavimo pridengima, bet ties paciu isvaziavimu i gatve kampus nukirsciau, o gal, priklausomai nuo augalu kompozicijos, jie tiesiog uzsiapvalintu. Tame "nukirstame" kampe gali buti ir koks zemesnis krumelis, nebutinai tik pievele, bet esme tame, kad nuo gatves butu aisku, kad tai priesivaziavimas (nu kaip prieskambaris biggrin.gif ) i leliumai dvara smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Lali @ 2010 02 22, 13:28)
aha nesezonas, bet ruosiuosi is anksto smile.gif nes as kai nuvaziuoju i medelyna,  perku vos ne viska is eiles, nes "man grazu"  doh.gif ... paskui pavasari ir rudeni vis persodineju ir persodineju tuos "grozius"..... Beieskodama praeita sezona siu kadagiu... tiek visko pripirkau...

Tai cia nepades ir zinojimas kur ji rasti..
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 22, 10:31)
Mergaites, kaip kvepia pavaaaasariu  wub.gif :

Mano nuostata tokia (ypac jei yra pakankamai vietos) - "vartai" i teritorija turi buti platus, o jau takelis toliau gali buti ir siauras.

Čia pas tave ant lango? bigsmile.gif

vakar po kiemą vaikštinėjau. Jau brinksta pumpurai krūmų/medžių wub.gif Pavasaris vis arčiau arčiau ax.gif

Vartai nuo namo pusės
user posted image
Labai tas kampas yra 'asfaltuotas'. Tas trikampis ne toks jau ir mažas 2mx1,6m smile.gif
Net nežinau g.gif
O gal reikėtų pratęsti čia eglučių gyvatvorę? Dešiniau nuo voljero iki sklypo kampo visa kraštinė apsodinta eglutėmis.
Nors man norėtųsi čia kažko kito blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 22 vasario 2010 - 12:59