1 - pasinaudosiu bitulės ir smth1 pasiūlymu pasipaišyti kompozicijas prie to pakraščio atskirai.
2 įvažiavimo atidengimas/uždengimas. Pasidalinot į dvi stovyklas vida777, zmogs už atidengimą. Bitule, rokoko, smth1 iš principo už paslaptingą variantą. Kokie mano pasirinkimo motyvai?
- pirma, abipus keliuko ir gale jo yra privačios zonos: įvažiuojant po dešinei yra skirta ramiam poilsiui su grožiais, kitoje pusėje link ūkinio pastato bus skirta aktyviam poilsiui (krepšiniui, tikliniui ir pan.), gilumoje vidinis kiemelis pasisėdėjimui. Tad tai nėra tai, ką norėtųsi demonstruoti. Praeivių akims atidengiu reprezentacinę sklypo dalį namo priekyje (į vakarus).
- antra, vaizdą į kaimyninius namus labiau maskuoju, o atviresnę dalį darau į laukus, kur man kur kas maloniau žiūrėti.
P.S. Bitulės siūlyta alėja mano manymu neįsipieštų į tai, kas jau yra, t.y. reiktų perdaryt ne tik kraštų apsodinimą bet viską nuo
iki.
QUOTE(smth1 @ 2010 02 22, 00:06)
Ivaziavimas pro arka, is sonu tankiai apsodinta, o paskiau i staiga atveriancias erdves - tai kaip i Paslapciu soda ivaziuot. <
> griezto stiliaus sodas, suskirstytas i mazas saleles.
smth1 iš esmės gerai suvokia mano kiemo principą. Gaunasi toks kaip ir atskirų erdvių sodas. Schematiškai atrodytų taip:
O tokį pasirinkimą padiktavo pats sklypas. Namas riogso link sklypo centro. Iš pradžių buvome linkę išsaugoti kuo didesnę vieną erdvę, bet:
- įvažiavimo keliuko pasirinkimas buvo gana ribotas (dvikojis elektros stulpas ant tako, nepraktiški alternatyvūs variantai),
- sodas/daržas galėjo būti tik vakarinėje sklypo dalyje dėl dirvožemio ypatybių,
- tiesioginis susisiekimas tarp namo ir ūkinio pastato taipogi reikalingas.
Ir taip vos ne savaime sklypas namo, įvažiavimo keliuko, takelio tarp namo ir ūkinio, sodo vietos buvo padalintas į atskiras erdves.
Pvz. Nuk sodas yra priešingybė manajam namas sklypo kampe, įvažiavimas palei sklypo kraštinę lieka didelė erdvė, kurią gali minkyt kaip nori. Nėra jokio bemaž priverstinio skaidymo į mažas atskiras erdves.
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2010 02 22, 12:12)
o kiek tos krastines prie ivaziavimo ilgis?
60m