Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(leliumai @ 2010 02 21, 16:01)
pabandžiau pasipaišyti savo variantą sklypo kraštinėms - be karpomos eglučių gyvatvorės intarpų (arčiau esančių augalų dydžius nelabai nutaikiau, bet manau, esmė matyti) :
piešinėlis apima apie pusę sklypo kraštinių (likusi vakarinė dalis - karpoma kaulenių gyvatvorė reprezentacinėje sklypo dalyje, pietinė dalis - gabalėlis karpomos kaulenių gyvatvorės ir toliau jau tujos, likusi rytinė dalis - neapsodinta, mat yra už ūkinio pastato ir reik privažiavimo malkoms ir t.t.)

Taigi, liktų sidabrinės eglaitės (melsva spalva), tarpuose kalninės pušelės (žalia), vaizdą papildytų lapuočiai medžiai bei krūmų ir/ar kitų sumedėjusių augalų kompozicijos (pilka spalva).

Įvažiavimo kairėje esantis pilkas augalynas - jau susodinta sumedėjusių augalų kompozicija, papildyta daugiametėmis gėlėmis, prie ūkinio pastato esantis pilkas blynas - beveik pilnai susodinta lapuočių krūmų kompozicija (kažką panašaus daryčiau ir vakariniam pilkajam blynui).

Kai dideli pilki blynai atrodo kaip vienalytis organizmas, vienodu medziu/krumu grupe - vaizdas tikrai geras. Kadangi tie blynai is tiesu nera vienalyte grupe, o atskiros kompozicines detales su savo centru, akcentais ir t.t., sukurtos matant/ galvojant, kad tie ploteliai yra sidabriniu egliu ar kalniniu puseliu laisvos gyvatvores fone, tai manau, keicia situacija. Visgi reikia susidelioti prioritetus - ar kuriu ramu zalia fona, kuriame - spalvingos, laisvos, banguojancios formos saleles, ar man svarbu, kad gyvatovre butu gyva, banguojanti, bet tada mastau apie tas saleles kaip tam tikra keliose vietose gyvatvores pratesima, atkartojant gyvatvores augalus, imaisant nauju, arba kazkokia koncentracija vienarusiu augalu. Jeigu vietoj kalniniu puseliu dar butu grieztai karpoma gyvatvore, butu kiek kitaip.
Tai cia toks pamastymas. Gali gi pasirodyt, kad detalizuoti tie ploteliai ir isipaisys i visa ta erdve.
P.S. Ir gal visai neverta blaskytis - juk ir pietine, ir vakarine puses neuztvertos aukstu augalu sienomis, akis tures kur pasiganyti toliuose.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 02 21, 16:59)
P.S. Ir gal visai neverta blaskytis - juk ir pietine, ir vakarine puses neuztvertos aukstu augalu sienomis, akis tures kur pasiganyti toliuose.

pietinė - riba su kaimynais, kurių kieme akių nepaganysi (ir tujas (apie 70-80% kraštinės) auginsim tokio aukščio, kad akys "liktų" savoj teritorijoj).
vakarinė - taip, galima bus paganyt akis toliuose: laukai, miškas kažkur toli.
šiaurinė - kaimo gatvelė, kurios kitoje pusėje kaimynų sodyba.
rytinėje pusėje "darbinis" pravažiavimas tarp mūsų ir kitų žmonių ūkinių pastatų.

Kitaip tariant - iš trijų pusių kaimynai (vienoje pusėje iškart už ribos, kitose dviejose per keliukus), o vakarinė pusė į laukus su mišku horizonte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 21 vasario 2010 - 16:47
QUOTE(smth1 @ 2010 02 21, 16:59)
Kai dideli pilki blynai atrodo kaip vienalytis organizmas, vienodu medziu/krumu grupe - vaizdas tikrai geras. Kadangi tie blynai is tiesu nera vienalyte grupe, o atskiros kompozicines detales su savo centru, akcentais ir t.t., sukurtos matant/ galvojant, kad tie ploteliai yra sidabriniu egliu ar kalniniu puseliu laisvos gyvatvores fone, tai manau, keicia situacija.

Tame tikrai daug tiesos g.gif , bet kas čia gali žinoti kaip visa tai atrodytų natūroj.
Manau viskas labai priklauso nuo atskiros kompozicinės grupės apžvalgos galimybių. Galbūt ji bus stebima iš tokių taškų, kad fone dominuos 'ramioji' gyvatvorės dalis, arba gyvatvorės akcentai papildys krūmų grupę. Tokiu atveju turbūt būtų neblogai atskirai pasiplanuoti kiekvieną 'karštą taška' iš labiausiai matomos pusės 4u.gif
Gali būti, kad atitinkamai tektų pakoreguoti gyvatvorės akcentus, nes dėlioti kompoziciją iš 'paukščio perspektyvos' bet kuriuo atveju gana rizikinga (žmogaus akių lygyje rezultatas kartais gali būti kiek netikėtas) ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 02 21, 18:01)
Tame tikrai daug tiesos   g.gif , bet kas čia gali žinoti kaip visa tai atrodytų natūroj.
Manau viskas labai priklauso nuo atskiros kompozicinės grupės apžvalgos galimybių. Galbūt ji bus stebima iš tokių taškų, kad fone dominuos 'ramioji' gyvatvorės dalis, arba gyvatvorės akcentai papildys krūmų grupę. Tokiu atveju turbūt būtų neblogai atskirai pasiplanuoti kiekvieną 'karštą taška' iš labiausiai matomos pusės  4u.gif
Gali būti, kad atitinkamai tektų pakoreguoti gyvatvorės akcentus, nes dėlioti kompoziciją iš 'paukščio perspektyvos' bet kuriuo atveju gana rizikinga (žmogaus akių lygyje rezultatas kartais gali būti kiek netikėtas)  ax.gif  .

Sutinku su viskuo.
Kai imi siekti tobulybes ir kiekviena kampeli vis perziurinet, perdarinet/gerinant /tobulinant tai ir gaunasi tu slieku ieskojimas:) Kai aplinkiniai turbut isvis nesupranta koks tu slieku ieskojimo tikslas, ar ten gyvena kokie sliekai isvis ir koks prizas juos radus smile.gif
P.S. leliumai, kad ginkdie nepritruktum veiklos, nusipiesk fragmentus su kompozicijoms taip, kad butu 'vaizdas is priekio':)
P.S.S. Cia buvo jumoras, jeigu ka mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 21 vasario 2010 - 17:21
QUOTE(leliumai @ 2010 02 21, 15:01)
pabandžiau pasipaišyti savo variantą sklypo kraštinėms - be karpomos eglučių gyvatvorės intarpų (arčiau esančių augalų dydžius nelabai nutaikiau, bet manau, esmė matyti)

reik ir man paskambint is savo varpines mirksiukas.gif .
Ka cia bepridursi, kai profesionalus patarimai liejasi per krastus biggrin.gif , pasakysiu tik, jei bitules vaizdeli praryciau nekramcius, tai cia man vel tas nelemtas chaosas blush2.gif . Pirmiausia ka padaryciau, tai israuciau abu medzius, esancius pacioje pradzioje ivaziavimo (prie gatves). Tiksliau, ziurint i gatve po desine lapuoti lauk, o po kaire ta melsva su visu zaliu pastumciau dar kairiau, arba tik melsva palikciau vietoje didziojo lapuocio.
Nors esme yra pagauti apzeldinimo vizija, bet norejau pasakyti, kad ivaziavimo taip uzgozti nereiketu, nes pagal toki plota ivaziavimas gaunasi vos ne kaip rakto skylute.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 21, 18:41)
nes pagal toki plota ivaziavimas gaunasi vos ne kaip rakto skylute.

man būtent ta ''rakto skylutė'' labiausiai patiko tame piešiny, ir noriu pagirti tuos medžius thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 21 vasario 2010 - 20:17
lotuliukas.gif Čia vėl turbūt ta pati dilema iškilo - kiek dengtis, o kiek būti atviram. Pasirinkimas šeimininkės, žinoma, o aš savo balsą atiduočiau už įvažiavimo praplatinimą. Aišku, mes nežinom kitų praktinių sumetimų (gal ką užtverti, uždengti reikia), bet iš šitos perspektyvos žiūrint nesinori taip labai užsidaryti.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 02 21, 18:18)
P.S. leliumai, kad ginkdie nepritruktum veiklos, nusipiesk fragmentus su kompozicijoms taip, kad butu 'vaizdas is priekio':)

Nu va, išvarysim leliumai žibučių po sniegu ieškot lotuliukas.gif (irgi juokauju jeigu ką biggrin.gif )
QUOTE(smth1 @ 2010 02 21, 18:18)
Kai imi siekti tobulybes ir kiekviena kampeli vis perziurinet, perdarinet/gerinant /tobulinant tai ir gaunasi tu slieku ieskojimas:) Kai aplinkiniai turbut isvis nesupranta koks tu slieku ieskojimo tikslas, ar ten gyvena kokie sliekai isvis ir koks prizas juos radus smile.gif

Sau turbūt nesu nupiešusi nei vienos schemos (nebent mintyse) blush2.gif , todėl visad žaviuosi kitų sugebėjimu taip nuosekliai planuoti ir siekti tikslo 4u.gif Ir visai nesvarbu koks jis pasirodys aplinkiniams, svarbu pats planuotojas būtų patenkintas mirksiukas.gif
Tačiau man nuolat labai knieti čia įsiterpti, nes į kiekvieną tokią situaciją žiūriu kaip į įdomaus galvosūkio sprendimo paieškas blush2.gif Ir svarbiausia tame ne rezultatas, o pats procesas ax.gif
QUOTE(rokoko @ 2010 02 21, 21:16)
man būtent ta ''rakto skylutė'' labiausiai patiko tame piešiny, ir noriu pagirti tuos medžius  thumbup.gif

Šiaip man irgi prie širdies tas įvažiavimo paryškinimas medžiais 4u.gif Tik tą mintį gal reikėtų labiau išplėtoti. Nes tokio ilgio pakraščiui, reikiamam įspūdžiui sukurti, poros medžių ir krūmų turbūt jau nepakanka. Gal galima būtų galutinai suformuoti ten ir taip lyg begimstančią alėją, ar jos atkarpą g.gif Bet vėlgi alėja turi turėti į ką atsiremti, t.y. kaip ir savo pabaigą - ar tai būtų namas (bet sklypas pasidalins į dvi ryškias dalis g.gif ), ar medžių grupė kur sklypo vidury....
Na ir vėl nebemoku nupasakot lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 21 vasario 2010 - 21:19
QUOTE(zmogs @ 2010 02 21, 20:59)
lotuliukas.gif Čia vėl turbūt ta pati dilema iškilo - kiek dengtis, o kiek būti atviram. Pasirinkimas šeimininkės, žinoma, o aš savo balsą atiduočiau už įvažiavimo praplatinimą. Aišku, mes nežinom kitų praktinių sumetimų (gal ką užtverti, uždengti reikia), bet iš šitos perspektyvos žiūrint nesinori taip labai užsidaryti.

Tai kad čia nuo namo stogo stebėjom lotuliukas.gif ir nuo ten Šiaurė dar toli į priekį matosi lotuliukas.gif
čia irgi juokelis, jei ką...
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 02 21, 22:02)
Šiaip man irgi prie širdies tas įvažiavimo paryškinimas medžiais  4u.gif  Tik tą mintį gal reikėtų labiau išplėtoti. Nes tokio ilgio pakraščiui, reikiamam įspūdžiui sukurti, poros medžių ir krūmų turbūt jau nepakanka. Gal galima būtų galutinai suformuoti ten ir taip lyg begimstančią alėją, ar jos atkarpą g.gif  Bet vėlgi alėja turi turėti į ką atsiremti, t.y. kaip ir savo pabaigą - ar tai būtų namas (bet sklypas pasidalins į dvi ryškias dalis  g.gif ), ar medžių grupė kur sklypo vidury....
Na ir vėl nebemoku nupasakot  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

As tai viska supratau:)
Ivaziavimas pro arka, is sonu tankiai apsodinta, o paskiau i staiga atveriancias erdves - tai kaip i Paslapciu soda ivaziuot (nepanioti su animac. filmuku!). Man patiktu. Ir taip kazkaip leliumai griezto stiliaus sodas, suskirstytas i mazas saleles, mano akyse pararado ta grieztuma ir matematini apskaiciavima:)
Atsakyti
Kaip nors paryskinti, isskirti ta riba tarp gatves ir ivaziavimo man labai patiktu, bet palikti toki maza plyseli, tai jau tikrai ta ivaziavima nebus dar taip lengva ir rasti.
Is toliau gatve vaziuojant lyg jau matosi ir vienas plysys tarp medziu, ir kitas, bet vis dar ne ivaziavimas... kol pagaliau, valio - galima sukti thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 21, 23:44)
Is toliau gatve vaziuojant lyg jau matosi ir vienas plysys tarp medziu, ir kitas, bet vis dar ne ivaziavimas... kol pagaliau, valio - galima sukti  thumbup.gif .

dėl šito verta stengtis thumbup.gif lotuliukas.gif
aš rimtai biggrin.gif
Atsakyti