Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(Knifofija @ 2010 02 20, 09:33)
Raudonėlis  - daugiametis.

Tai pas mane ko gero raudonėlis cia g.gif

QUOTE(MAMICY @ 2010 02 20, 11:53)
dėl to sniego. pvz vakar vakare nučiuozė visas stogo turinys.

Pas mus tas turinys kartu su savim ir kopeteles nuo stogo nusinese bei sulauze doh.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 02 19, 12:32)
Žiūriu vis į savo vakarinę ir šiaurinę sklypo kraštines sidabrinėmis eglutėmis apsodintas ir bandau įsivaizduoti, kokiam "kambaryje" po dvidešimtmečio gyvensiu, kai net pro namo langus žvilgsnis į tolį nenulėks, o vakare visas sklypas (apart reprezentacinės dalies) bus pavėsyje lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Tad gimė mintis, palikti kur ne kur pamėtant kokį trečdalį-ketvirtadalį eglučių, o kitur kalninėmis pušelėmis pakeist. Dar šen bei ten vienas kitas lapuotis medelis ar krūmų kompozicija prie šios linijos būtų.
o gal tankint tas sidabrines ir daryt karpomą variantą? g.gif

Kilo mintis ties šiuo klausimu blush2.gif : o gal bandyk eiti kompromiso keliu - eglutes kai kur retink, kai kur tankink. Na, kad gautųsi toks kaip ir palaipsnis perėjimas iš laisvai augančio eglučių-pušelių pakraščio - į karpomą eglučių gyvatvorę (ištisinė gyvatvorės linija virstanti retėjančiu ir išnykstančiu natūralioj augmenijoj punktyru) 4u.gif . Turiu gana miglotą įsivaizdavimą apie bendrą Tavo sodybos sandarą , bet gal toks variantas būtų įmanomas g.gif

QUOTE(Tina* @ 2010 02 20, 14:02)
Pas mus tas turinys kartu su savim ir kopeteles nuo stogo nusinese bei sulauze  doh.gif

Tai gerai, kad kopėtėles nusinešė sniegas, o ne kokiu nors reikalu ant stogo susiruošęs TB biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 20 vasario 2010 - 14:01
QUOTE(bitule @ 2010 02 20, 15:00)
Kilo mintis ties šiuo klausimu  blush2.gif

ačiū, bitule, kad atsiliepi 4u.gif Eisiu sugromuluoti pasiūlymo, nors pirminė reakcija tokia: kažkaip sunkiai įsivaizduoju kaip tai atrodytų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 02 20, 09:26)
O kuris pas mus neperziemoja - mairunas ar raudonelis?

Mairūną kasmet uošvis mano pageidavimu sodina, perka daigelius. O aš nuimu derlių visada šiek tiek per vėlai blush2.gif sunaudoju per žiemą visada višt.sparnelius marinuoju su mairūnu ir sojos padažu

Vat reikia man raudonėlio užgyventi. Atsisakinėju pirktinių prieskonių, nes ten paprastai dedama to negeriečio E621. Labai valgome namie mikrobanginius karštus sumuštinius ala picas - barstom pirktinį raudonėlį. Geriau savas būtų.

QUOTE(vida777 @ 2010 02 20, 10:01)
oj rokoko kaip suzavejai ta "rozines pagalves" vizija  bigsmile.gif  wub.gif .

uždėjau krauti fotoaparato baterijas - jei rasiu apie ką kalbėjau - nufotkinsiu tau. 4u.gif

QUOTE(Nuk @ 2010 02 20, 10:24)
Praeitais metais stipriai diskutuotas kampas prie voljero

yra lapuočių medžių kolonine laja. tada po apačia koks daugiametis visžalis mažius arba tas pats 'Emerald Gaiety'.

šermukšnis man visai patiko. apačioj galėtų augti žemaūgės forsitijos pora krūmelių Forsythia viridissima ‘Bronxensis’ ir vasarai kupstas Saulakio „Loraine Sunchine“ Heliopsis helianthoides - kol nežydi, ir lapija jo graži.
na bet žiemą ten nieko įspūdingo nebūtų... BET, juk ten sniegas sniegas sniegas - baubas šiųmetinis lotuliukas.gif

rokoko, kas yra vėlai želiantys daugiamečiai? pvz?

kurie pavasarį vėliau nei dauguma išlenda iš žemės. arba tupi mažyčiu kupsteliu ilgai, kol ateina ''laikas'' augti.
melsvės, astilbės, rodžersijos, kvapioji našlaitė, didžiagraižės baltagalvės (ramunės), minėtas saulakis, švelniosios rasakilos, goštautinės gaisrenos, rudbekijos, kai kurie katilėliai ir tt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 20 vasario 2010 - 14:56
dėl to sniego. pvz vakar vakare nučiuozė visas stogo turinys. Didžioji dalis ant garažo įvažiavimo. visą tą šlapią sniegą teko sukasti ant to siaurojo plotelio... krūvos aukštis gavosi idaugiau nei iki vidurio  tvoros.. tai jei ten būtų kokie daugiamečiai vijokliai arba vijoklinės rožės, tai būtų nelabai patogu... kažkoks visžalis nesitiki, kad ten išgyventų...
rokoko, kas yra vėlai želiantys daugiamečiai? pvz?

ypatingoji padetis.... mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 02 20, 14:00)
Tai gerai, kad kopėtėles nusinešė sniegas, o ne kokiu nors reikalu ant stogo susiruošęs TB  biggrin.gif

O as net nepagalvojau biggrin.gif

QUOTE(rokoko @ 2010 02 20, 14:51)
Vat reikia man raudonėlio užgyventi.

Reiskias reik pas mane i svecius smile.gif perziurejau savo archyvines nuotraukas, tai vasara sis augaliukas buvo visas geltonais lapukais, o cia
radau irgi geltonais.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 02 20, 15:23)
ačiū, bitule, kad atsiliepi  4u.gif  Eisiu sugromuluoti pasiūlymo, nors pirminė reakcija tokia: kažkaip sunkiai įsivaizduoju kaip tai atrodytų  blush2.gif

Žinai, aš irgi sunkiai hihihi.gif , nes niekur nesu mačiusi taip padaryta g.gif
Man šitoj vietoj sugrojo suvalkietiški genai - juk jei retinsi eglutes, dalį jų išmesi, jei darysi gyvatvorę - vėlgi, nemažai jų dar teks dasipirkti. Tai ir kilo mintis, vienur rauti, o kitur persodinti. Ir nereiks riktis, kuris tvoros variantas (karpoma ar mišri) geresnis, nes turėsi abu biggrin.gif Vienžo, derinam grožį su nauda.
O grožio irgi turėtų gautis pakankamai, nes vaizdas bus nemonotoniškas (net pats gražiausias mixborderis besitęsiantis labai ilga kraštine pradeda varginti akį).
O, kad aiškiau būtų, apie ką aš kalbėjau (nes eilinį kartą nemoku minties apibūdinti žodžiais blush2.gif ), sukurpiau tokią primityvią schemą:
user posted image
Čia, aišku, tik grubus pagrindinis principas, kurį reiktų pritaikyti pagal sklypo sąlygas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 20 vasario 2010 - 15:54
QUOTE(bitule @ 2010 02 20, 16:53)
kilo mintis, vienur rauti, o kitur persodinti.<...>sukurpiau tokią primityvią schemą:

Ačiū už vizualizaciją smile.gif Viskas tapo daug aiškiau ir patraukliau smile.gif Galima būtų daryt vos ne copy-paste. Karpoma dalis pratęstų karpomą kaulenių gyvatvorę namo priekyje, o paskui vis labiau "laukėtų" kol pasiektų lengvo "miškelio" zoną rytinėje sklypo dalyje. Turiu peno apmąstymams biggrin.gif Radus laiko pabandysiu panašiai papaišyt savo sugalvotąjį pertvarkos planą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 20 vasario 2010 - 16:32
Sveikos.

Pas mus i ivaziavima i nama - tik trinkeles... O labai noretusi kazko zalio. Gal Jus patartumete koki nors augala, kuris iskestu musu ziemas vazone? Labai norejau lapuocio, bet galvoju, kad ziema tas augalas su vazonu labai jau nykiai atrodys...
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 02 20, 15:53)
Čia, aišku, tik grubus pagrindinis principas, kurį reiktų pritaikyti pagal sklypo sąlygas  4u.gif

fantastiska bigsmile.gif !
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 02 20, 15:38)
Reiskias reik pas mane i svecius  smile.gif perziurejau savo archyvines nuotraukas, tai vasara sis augaliukas buvo visas geltonais lapukais, o cia
radau irgi geltonais.

ačiū už pakvietimą 4u.gif
manau, jog paprasčiausiai pasisėsiu ir turėsiu.

QUOTE(Lali @ 2010 02 20, 17:12)
Pas mus i ivaziavima i nama - tik trinkeles... O labai noretusi kazko zalio. Gal Jus patartumete koki nors augala, kuris iskestu musu ziemas vazone? Labai norejau lapuocio, bet galvoju, kad ziema tas augalas su vazonu labai jau nykiai atrodys...

rinkis tada spygliuotį: tują, kadagį, puskiparisį, pušį, eglę, kukmedį ir tt.

Sodinant augalą į didelį lauko vazoną, reikia iš karto vertikaliai įkasti pvz laistymo žarnos (diam.19mm,t.y. storesnę) kelias atkarpas - čia kad žiemą sušalusi žemė nesuskaldytų vazono, turėtų kur ''judėti''. O ir patį vazoną reikėtų žiemai apšiltinti, kad neiššaltų augalo šaknys: pvz, apvynioti pūslėtu polietilenu ir ant viršaus ''dėl grožio'' drobinis audinys.

Atsakyti
pabandžiau pasipaišyti savo variantą sklypo kraštinėms - be karpomos eglučių gyvatvorės intarpų (arčiau esančių augalų dydžius nelabai nutaikiau, bet manau, esmė matyti) :
user posted image
piešinėlis apima apie pusę sklypo kraštinių (likusi vakarinė dalis - karpoma kaulenių gyvatvorė reprezentacinėje sklypo dalyje, pietinė dalis - gabalėlis karpomos kaulenių gyvatvorės ir toliau jau tujos, likusi rytinė dalis - neapsodinta, mat yra už ūkinio pastato ir reik privažiavimo malkoms ir t.t.)

Taigi, liktų sidabrinės eglaitės (melsva spalva), tarpuose kalninės pušelės (žalia), vaizdą papildytų lapuočiai medžiai bei krūmų ir/ar kitų sumedėjusių augalų kompozicijos (pilka spalva).

Įvažiavimo kairėje esantis pilkas augalynas - jau susodinta sumedėjusių augalų kompozicija, papildyta daugiametėmis gėlėmis, prie ūkinio pastato esantis pilkas blynas - beveik pilnai susodinta lapuočių krūmų kompozicija (kažką panašaus daryčiau ir vakariniam pilkajam blynui).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 21 vasario 2010 - 15:10