Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(zmogs @ 2010 02 19, 21:02)
Kokio aukščio pas jus 10-metė? Max aukštis, rašo, iki 2m?

Pas mane jau apie 2 metrus, bet nemanau, kad sustos, aš jau vyšnią nugenėjau, kad turėtų kur augti.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 18, 15:06)
Galima dar eleboru prideti  biggrin.gif . Taigi, sie augalai atliktu savo ypatingaja misija ziema ir ankstyva pavasari.

schmoll.gif
pusiau pavėlavau į traukinį dėl MAMICY patvorio - bet man pirmoji mintis buvo dėl to verčiamo sniego - reikia ten vėlai želiančių daugiamečių plius neankstyvų svogūninių.
vijokliai irgi gali būt - bet ne ištisai, dalis sienos ar kampas tas nenormalia sandūra.

QUOTE(vida777 @ 2010 02 18, 18:16)
Maciau vienoj tv laidoj, kaip sodininkas aiskino, kad jis nulenkia apatines rozes (kaip dabar supratau vijoklines) sakas prie pazemes horizontaliai ir pritvirtina. Tokiu budu isauga is pazasteliu vertikalus ugliai, ant kuriu kiekvieno kraunami ziedai. Gaunasi toks "rozinis" bordiuras, nes buvo prilenktos tik priekines sakos  wub.gif .

Mačiau aprašymą su foto apie tokį formavimą.
ten visos ilgos šakos kap fontanas į visas puses 360 laipsnių puslankiu prilenkiamos ir prismeigiamos prie žemės, o nauji ūgliai ''duoda'' milžinišką žydinčią "pagalvę"
maniau, kad tai yra daug kartų čia minėtoj "Didžiojoj sodo enciklopedijoj" - ale vartau, nerandu g.gif

QUOTE(Tina* @ 2010 02 19, 20:42)
Padekit - mairunas cia ar raudonelis

mairūnas.
paskui buvo žali burbuliukai?

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 02 19, 23:36)
mairūnas.
paskui buvo žali burbuliukai?

neatsimenu blush2.gif
Papildyta:
O kuris pas mus neperziemoja - mairunas ar raudonelis?

Anglu kalba tai jie kazkaip labai sutapatinami - marjoram ir wild marjoram, ir dar kazkur skaiciau prieskoniu etiketes tai irgi suplaka juos i viena. Kazin kodel?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 02 20, 09:26)
neatsimenu  blush2.gif
Papildyta:
O kuris pas mus neperziemoja - mairunas ar raudonelis?

Anglu kalba tai jie kazkaip labai sutapatinami - marjoram ir wild marjoram, ir dar kazkur skaiciau prieskoniu etiketes tai irgi suplaka juos i viena. Kazin kodel?

Raudonėlis - daugiametis.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 02 19, 23:36)

elebora paminejau kaip savo mylimiausia augala (kaip jau turbut visos zino), man darzelis be eleboro, kaip maistas be druskos lotuliukas.gif , uztat ir pridejau sypsena biggrin.gif .
Del neankstyvu svoguniniu - taip. O del sniego, buna, kad jo ir nebuna, buna atodrekiai ir ne visada iki geguzes men. jis laikosi - tam ir skirti viszaliai.

Bet kad pati MAMICY dingo rolleyes.gif o ir madam is Paryziaus kazko dingo....

oj rokoko kaip suzavejai ta "rozines pagalves" vizija bigsmile.gif wub.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 vasario 2010 - 10:04
Labas rytas 4u.gif

Aš vėl pas jus patarimo prašau 4u.gif

Praeitais metais stipriai diskutuotas kampas prie voljero
user posted image user posted image

Diskutuotas, bet galutinio sprendimo taip ir nepriėmiau blush2.gif

Tai įvažiavimas į mūsų valdas. Dešinėj pusėj patvory primenu smile.gif vijoklinės rožės New Dawn, mėlyni sibiriniai vilkdalgiai ir ožekšniai 'Emerald Gaiety'.
Maždaug per vidurį fotografijos tolėliau matosi tvenkinys, o priešais augalų sala irgi jau išdiskutuota rudenį - puskiparisis Pendula, Sungold, raugerškiai raudoni(pavadinimas namie blush2.gif ), pušelės, ožekšniai 'Emerald'n Gold', barzdotieji vilkdalgiai irgi mėlyni.

user posted image

Mano mintis buvo tame trikampyje prie voljero (2 m prie viljero sienos ir 1,5 m prie tvoros) sodinti kadagį 'Skyrocket' ir priekyje porą baltai žydinčių sidabrakrūmių.
Vakar dar kartą perskaičiau visus pernykščius pasisakymus ir beveik persigalvojau blush2.gif Dabar jau linkstu prie kokio nors medelio tame plotelyje ir ko nors jam po kojomis. Nes, kaip daugybę kartų buvo minėta, kad trūksta pas mane aukštų augalų, o to kadagio, kol jis užaugs iki kokių bent trijų metrų turbūt reiks palūkėti g.gif Ir, ko gero, teisingai merginų buvo pastebėta, kad kadagys pasimes.

Sklypo pakraščiai apsodinti įvairiais krūmais, medžiais, spygliuočiais. Pagal mano viziją turėtų būti tokia ale laisvai auganti gyvatvorė iš įvairių rūšių augalų, kai kur išplatėjanti, kai kur susiaurėjanti.

Tai vat būtų labai įdomūs pasvarstymai, jeigu tam trikampyje pasodinčiau šermukšnį, o apačioj gal keletą vienodos rūšies krūmelių – gal netgi tų pačių porą ožekšnių 'Emerald Gaiety' pakartoti? Ar derintųsi su vijoklinėm rožėm šermukšnis? Ir kaip jis tilptų tame trikampėlyje? Ir gal pasiūlytumėt kokį šermukšnį sodinti? Gal kokį baltom uogom?
Aš įsivaizduoju, kad gražiai atrodytų medžio laja virš voljero stogo (jo aukštis 2 m), išsikištų kažkiek į gatvę, nes prie gatvės nieko nesodinsim – nėra kur. Taip pat negalima sodinti nieko, kas liestųsi į tvorą, nes ten vartai važinėja. Beje, galbūt ateityje (ir netolimoje) vietoj voljero bus padarytas ūkinis pastatas – taip pat apkaltas lentutėmis, kaip matosi tolėliau už voljero.
Žiemą čia irgi yra verčiamas sniegas. Dabar krūva suversta metro aukščio. Tai reikalavimai būtų, kad augalai būtų dekoratyvūs tuo pilkuoju sezonu – vėlyvą rudenį/ankstyvą žiemą dar kai sniego nėra ir ankstyvą pavasarį, kai jau sniego nebėra, o visa gamta dar snaudžia, ir, be abejo, vasarą smile.gif Nors, vasarą akcentu turėtų būti žydinčios rožės patvory biggrin.gif o tas kampukas tiesiog dekoratyvus.
Dar apšvietimas – kažkiek saulės iš rytų užstoja voljeras, o paskui visada saulėta.
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 02 20, 10:24)
Labas rytas 4u.gif
Aš vėl pas jus patarimo prašau  4u.gif

dar visai neseniai pagalvojau apie tavo voljera. Nesigilinau tuokart (nes tiesa pasakius nebuvo man ten aiskumo) i siulomus augalus, tik zinau, kad diskusija pasibaige zaibais su perkunija rolleyes.gif .
Dabar pasakyciau taip - medelis gal ir grazu, bet lapu bus nuolat voljere. Kita vertus, jei jau sargas pastatytas, tai ir jis turi viska matyti, ir ji - visi. Trecia, jei planuojat rekonstrukcija, tai gal palaukit, kai bus pastatyta, tada galutinai ir nuspresit. Ar tas ukinis pastatas bus voljero aukscio g.gif ? Tada medzio vainikas turetu buti virs stogo ir visi lapai - ant stogo wink.gif .
Tu turi pakankamai vietos, kad galetum pasisodinti medi atviroje vietoje priesais voljera ar ukini pastata (namo link) ir nereikia tau nieko kisti per prievarta i ta kampa. Vat kai pasistatys ukinis, tada tame kampelyje butu galima pagalvoti apie koki margalapi aukstesni krumeli arba viszali spygliuoti.

Nors klausimas buvo ne apie tai, bet dar karta pasikartosiu -
man labai truksta medzio/stambaus augalo tieseje nuo vartu link tvenkinio:
http://i245.photobuc..._/P1030878m.jpg
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 20, 11:22)

Ten tikrai pernelyg tuščia, bet stambus augalas užstos vaizdą į kompoziciją už tvenkinio.. Gal geriau tiktų krūmai, neaukšti žinoma. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 20, 10:01)
elebora paminejau kaip savo mylimiausia augala (kaip jau turbut visos zino), man darzelis be eleboro, kaip maistas be druskos  lotuliukas.gif , uztat ir pridejau sypsena  biggrin.gif .
Del neankstyvu svoguniniu - taip. O del sniego, buna, kad jo ir nebuna, buna atodrekiai ir ne visada iki geguzes men. jis laikosi - tam ir skirti viszaliai.

Bet kad pati MAMICY dingo  rolleyes.gif  o ir madam is Paryziaus kazko dingo....
oj rokoko kaip suzavejai ta "rozines pagalves" vizija  bigsmile.gif  wub.gif .

mamicy viską stebi ir virškina info. cool.gif

dėl to sniego. pvz vakar vakare nučiuozė visas stogo turinys. Didžioji dalis ant garažo įvažiavimo. visą tą šlapią sniegą teko sukasti ant to siaurojo plotelio... krūvos aukštis gavosi idaugiau nei iki vidurio tvoros.. tai jei ten būtų kokie daugiamečiai vijokliai arba vijoklinės rožės, tai būtų nelabai patogu... kažkoks visžalis nesitiki, kad ten išgyventų...
rokoko, kas yra vėlai želiantys daugiamečiai? pvz?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 20, 12:46)
Ten tikrai pernelyg tuščia, bet stambus augalas užstos vaizdą į kompoziciją už tvenkinio.. Gal geriau tiktų krūmai, neaukšti žinoma.  g.gif

Na ir kas? Ar viskas kiemas skersai isilgai turi buti matomas is ivaziavimo? As nei uz nei pries auksta medi, tiesiog klausimas pamastymui.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 20, 11:22)

jeigu bus 'ūkinis' tai lygiai tokių pat išmatavimų - tiesiog dabar esantis voljeras apkaltas lentutėmis.

Tas trūkstamas medis bus pasodintas smile.gif Pagaliukas jau rudenį įsmeigtas. Dabar mintyje bukas tricolor biggrin.gif Bet šiaip svarstytini ir kiti variantai. Na dar kaip ir medžio paieškose rolleyes.gif

ir dar smile.gif šitoji foto yra daryta pavasarį. Tam trinkelių kampe yra krūmų sala (3 foto)

QUOTE(MAMICY @ 2010 02 20, 11:53)
dėl to sniego. pvz vakar vakare nučiuozė visas stogo turinys.

tam yra sniego gaudyklės ant stogo dedamos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 20 vasario 2010 - 12:37
QUOTE(zmogs @ 2010 02 20, 11:46)
Ten tikrai pernelyg tuščia, bet stambus augalas užstos vaizdą į kompoziciją už tvenkinio.. Gal geriau tiktų krūmai, neaukšti žinoma.  g.gif

toks ir yra tikslas - kad uzstotu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 vasario 2010 - 12:55