Labas rytas
Aš vėl pas jus patarimo prašau
Praeitais metais stipriai diskutuotas kampas prie voljero
Diskutuotas, bet galutinio sprendimo taip ir nepriėmiau
Tai įvažiavimas į mūsų valdas. Dešinėj pusėj patvory primenu
vijoklinės rožės New Dawn, mėlyni sibiriniai vilkdalgiai ir ožekšniai 'Emerald Gaiety'.
Maždaug per vidurį fotografijos tolėliau matosi tvenkinys, o priešais augalų sala irgi jau išdiskutuota rudenį - puskiparisis Pendula, Sungold, raugerškiai raudoni(pavadinimas namie
), pušelės, ožekšniai 'Emerald'n Gold', barzdotieji vilkdalgiai irgi mėlyni.
Mano mintis buvo tame trikampyje prie voljero (2 m prie viljero sienos ir 1,5 m prie tvoros) sodinti kadagį 'Skyrocket' ir priekyje porą baltai žydinčių sidabrakrūmių.
Vakar dar kartą perskaičiau visus pernykščius pasisakymus ir beveik persigalvojau
Dabar jau linkstu prie kokio nors medelio tame plotelyje ir ko nors jam po kojomis. Nes, kaip daugybę kartų buvo minėta, kad trūksta pas mane aukštų augalų, o to kadagio, kol jis užaugs iki kokių bent trijų metrų turbūt reiks palūkėti
Ir, ko gero, teisingai merginų buvo pastebėta, kad kadagys pasimes.
Sklypo pakraščiai apsodinti įvairiais krūmais, medžiais, spygliuočiais. Pagal mano viziją turėtų būti tokia ale laisvai auganti gyvatvorė iš įvairių rūšių augalų, kai kur išplatėjanti, kai kur susiaurėjanti.
Tai vat būtų labai įdomūs pasvarstymai, jeigu tam trikampyje pasodinčiau šermukšnį, o apačioj gal keletą vienodos rūšies krūmelių gal netgi tų pačių porą ožekšnių 'Emerald Gaiety' pakartoti? Ar derintųsi su vijoklinėm rožėm šermukšnis? Ir kaip jis tilptų tame trikampėlyje? Ir gal pasiūlytumėt kokį šermukšnį sodinti? Gal kokį baltom uogom?
Aš įsivaizduoju, kad gražiai atrodytų medžio laja virš voljero stogo (jo aukštis 2 m), išsikištų kažkiek į gatvę, nes prie gatvės nieko nesodinsim nėra kur. Taip pat negalima sodinti nieko, kas liestųsi į tvorą, nes ten vartai važinėja. Beje, galbūt ateityje (ir netolimoje) vietoj voljero bus padarytas ūkinis pastatas taip pat apkaltas lentutėmis, kaip matosi tolėliau už voljero.
Žiemą čia irgi yra verčiamas sniegas. Dabar krūva suversta metro aukščio. Tai reikalavimai būtų, kad augalai būtų dekoratyvūs tuo pilkuoju sezonu vėlyvą rudenį/ankstyvą žiemą dar kai sniego nėra ir ankstyvą pavasarį, kai jau sniego nebėra, o visa gamta dar snaudžia, ir, be abejo, vasarą
Nors, vasarą akcentu turėtų būti žydinčios rožės patvory
o tas kampukas tiesiog dekoratyvus.
Dar apšvietimas kažkiek saulės iš rytų užstoja voljeras, o paskui visada saulėta.