QUOTE(Knifofija @ 2010 02 19, 13:24)
pinus mugo fastigiata Ji paas mane auga gal 10 metų ir tikrai nėra naujiena Lietuvoje
pinus mugo mugo
Del pirmos nesiginciju, del antros - man rodos senesniuose zinynuose ji mugo var. `Mugo`, naujesniuose - var. `Mughus`.
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 19, 13:17)
Na dėl pušų negaliu stipriai ginčytis, aš ne dendrologė ir tuo neužsiimu. Na, o dėl spygliuočių skiepijimo tikrai žinau. Kas ir kur skiepija. Daugelis valstybinių medelynų skiepytus spygliuočius vežasi iš Lenkijos, privatūs medelynai yra tik keli kurie patys skiepijasi , kiti vežasi iš ten pat, nors sako, kad dirba patys. Klaipėdos botanikos sodui spygliuočius skiepija privataus medelyno savininkė Lėlienė, Šiaulių bot.s. išvis neužsiima tuo, Kairėnai atsiveža, Kaunas - nežinau tiksliai. Mažeikiuose skiepija Serakauskas. Dar prie Kauno yra medelynas, nepamenu pavardės, kur tėvas ir du sūnūs skiepija. Na ir dar vienas kitas megėjas yra, bet jie skiepija tik savo malonumui. Daug medelynų vežasi mažus paskiepytus daigelius, sodina į dirvą ir daaugina iki kondicijos. ( tiksliai žinau, kas ir net iš kokių medelynų lenkuose vežasi).
Na as ne taip supratau. As galvojau, kad kalbama apie rusines kalnines pusis ir kad jas skiepija. Rusines seja. Kauno bot. sodas formas skiepija patys. Bent jau skiepijo, gal paskutiniais metais kas keitese. Ir kazkaip nesinori tiketi, kad Girionys vezasi. Arba raudondvario medelynas?