Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(smth1 @ 2010 02 19, 10:41)
Juodoji pusis (Pinus nigra), geltonoji pusis (Pinus ponderosa) ar kalnine pusis (Pinus mugo) yra RUSYS. Pinus mugo 'Mughus'  (turejai omeny, Knifofija rasydama Pinus mugo mugo?) ir Pinus mugo 'Fastigiata' (tokio nezinau..gal Pinus sylvestris 'Fastigiata`?) yra varietetai, VEISLES ar kultivarai.

pinus mugo fastigiata Ji paas mane auga gal 10 metų ir tikrai nėra naujiena Lietuvoje

pinus mugo mugo
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 19, 13:21)
Bet ir kaina Navasaičio  doh.gif

Vakar nusipirkau šitą knygą - ir vien tik todėl kad jūs čia dažnai ją minite - ačiū 4u.gif Pati tikrai nebūčiau pirkusi - ji tikrai neatrodo taip efektingai kaip daugelis gulinčių ant prekystalių, bet informacijos joje nepalyginamai daugiau. Kai pasinagrinėjau, tai supratau kad nemažą dalį augalų reiks persodinti arba visai jų atsisakyti, o jie kainavo kai kurie daugiau negu ši knyga, todel toms, kurios pradeda puošti savo aplinką patarčiau užsimerkti ir nusipirkti smile.gif
Man labai patiko , kad informacija sugrupuota taip, kad iškart gali rinktis pagal daugelį kriterijų- spalvą, dydį, lapų formą ir net zoną (ypač mane pribloškė kad Vilnius yra 4 zona). Taigi mano naujas projektas - suplanuoti nekarpomą lapuočių gyvatvorę - per vieną vakarą pasistūmėjo daugiau, negu per pora mėnesių naršymo internete....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reg: 19 vasario 2010 - 12:45
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 19, 13:24)
pinus mugo fastigiata Ji paas mane auga gal 10 metų ir tikrai nėra naujiena Lietuvoje

pinus mugo mugo

Del pirmos nesiginciju, del antros - man rodos senesniuose zinynuose ji mugo var. `Mugo`, naujesniuose - var. `Mughus`.
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 19, 13:17)
Na dėl pušų negaliu stipriai ginčytis, aš ne dendrologė ir  tuo neužsiimu. Na, o dėl spygliuočių skiepijimo tikrai žinau. Kas ir kur skiepija. Daugelis valstybinių medelynų skiepytus spygliuočius vežasi iš Lenkijos, privatūs medelynai yra tik keli kurie patys skiepijasi , kiti vežasi iš ten pat, nors sako, kad dirba patys. Klaipėdos botanikos sodui spygliuočius skiepija privataus medelyno savininkė Lėlienė, Šiaulių bot.s. išvis neužsiima tuo, Kairėnai atsiveža, Kaunas - nežinau tiksliai. Mažeikiuose skiepija Serakauskas. Dar prie Kauno yra medelynas, nepamenu pavardės, kur tėvas ir du sūnūs skiepija. Na ir dar vienas kitas megėjas yra, bet jie skiepija tik savo malonumui. Daug medelynų vežasi mažus paskiepytus daigelius, sodina į dirvą ir daaugina iki kondicijos. ( tiksliai žinau, kas ir net iš kokių medelynų lenkuose vežasi).

Na as ne taip supratau. As galvojau, kad kalbama apie rusines kalnines pusis ir kad jas skiepija. Rusines seja. Kauno bot. sodas formas skiepija patys. Bent jau skiepijo, gal paskutiniais metais kas keitese. Ir kazkaip nesinori tiketi, kad Girionys vezasi. Arba raudondvario medelynas?
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 02 19, 12:47)
Del pirmos nesiginciju, del antros - man rodos senesniuose zinynuose ji mugo var. `Mugo`, naujesniuose - var. `Mughus`.

Viskas keičiasi. Nespėjam vytis. Buvo bulbocodium, dabar jie priskirti prie calcicum. Buvo androsacea, dabar iš jų keli augalai atskirti į vitaliana gentį. Taip viskas ir keičiasi. Čia mokslininkai, kad darbo nepritrūktų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 19, 12:24)

Knifofija, o kur ją pirkot?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 19, 13:02)
Knifofija, o kur ją pirkot?

Pirkau pas pažystamus vežėjus. Jie Šiauliškiai.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 19, 13:07)
Pirkau pas pažystamus vežėjus. Jie Šiauliškiai.

Jei apsispręsiu dėl jos, gal užrodysit kontaktus ax.gif
Atsakyti
Turiu itarima, kad dabar ji vadinasi Pinus mugo 'Columnaris'. Nes tik "Bizon nursery'je" ir yra `Fastigiata`.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 02 19, 13:25)
Turiu itarima, kad dabar ji vadinasi Pinus mugo 'Columnaris'. Nes tik "Bizon nursery'je" ir yra `Fastigiata`.

Dėdė googlis man meta daug puslapių su mugo pinus fastigiata.
Papildyta:
QUOTE(zmogs @ 2010 02 19, 13:14)
Jei apsispręsiu dėl jos, gal užrodysit kontaktus  ax.gif

OK, bet ji labai lėtai auga.
Atsakyti
Tai dar truputį pasitikslinu blush2.gif :
vadinasi kalnapušių rūšis yra viena (pinus mugo)? Visa kita veislės ir formos?
Ir dar vienas klaustukas: turbūt tas minėtas kalnapušes pumilio ir fastigiata negalima padauginti sėklomis (o tik skiepijimu)?. Galbūt kaip tik tai yra požymis, kad jos nėra atskira rūšis (nes kiek žinau, sėklomis dauginami tik rūšiniai augalai)?
Ar čia vėl grybauju g.gif ?
Atsakyti
Padekit - mairunas cia ar raudonelis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 19, 13:33)
OK, bet ji labai lėtai auga.

Kokio aukščio pas jus 10-metė? Max aukštis, rašo, iki 2m?
Atsakyti