Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(smth1 @ 2010 02 18, 16:43)
Tiesa, vijoklines linke zydeti tik virsuneje, jei pvz. sodinant prie pergole rozes sakos nelenkiamos kad augtu horizontaliai.

aisku 4u.gif

dar noreciau sita tema truputi isvystyti placiau, nes tu kazkaip pataikai su savo mintim, tarsi matytum mane kiaurai. Viliuosi blush2.gif , kad gal ne tik man vienai tai bus naujiena...

Maciau vienoj tv laidoj, kaip sodininkas aiskino, kad jis nulenkia apatines rozes (kaip dabar supratau vijoklines) sakas prie pazemes horizontaliai ir pritvirtina. Tokiu budu isauga is pazasteliu vertikalus ugliai, ant kuriu kiekvieno kraunami ziedai. Gaunasi toks "rozinis" bordiuras, nes buvo prilenktos tik priekines sakos wub.gif .
Vienzo man tos rozes - Dievu miskas doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 18, 19:16)
aisku  4u.gif

dar noreciau sita tema truputi isvystyti placiau, nes tu kazkaip pataikai su savo mintim, tarsi matytum mane kiaurai. Viliuosi  blush2.gif , kad gal ne tik man vienai tai bus naujiena...

Maciau vienoj tv laidoj, kaip sodininkas aiskino, kad jis nulenkia apatines rozes (kaip dabar supratau vijoklines) sakas prie pazemes horizontaliai ir pritvirtina. Tokiu budu isauga is pazasteliu vertikalus ugliai, ant kuriu kiekvieno kraunami ziedai. Gaunasi toks "rozinis" bordiuras, nes buvo prilenktos tik priekines sakos  wub.gif .
Vienzo man tos rozes - Dievu miskas  doh.gif .

Sorry, nesu macius tavo aprasyto varianto. Teoriskai ziurint - turetu pavykti DE. LT tai zinai, ziemos saltos, reikia dengti, o kad uzdengti nukarpyti, o zydi ant antrameciu ugliu. Galima zaisti su viena, keliom rozem, bet kad bordiura padaryt.. g.gif Galima gal rasti l. atsparia, bet vargu bau. Laipiojancios atsparesnis salciui.
Beje, prie vertikaliu atrameliu taip pat gali buti auginamos besidriekiancios rozes. Jos tada atrodo kaip miniatiurines vijoklines rozes.
Atsakyti
- kokiu atstumu reiktų sodinti kalnines pušis (rūšines), norint iš jų turėti "tvorą"?
- ar reiktų gnaibyti dalį ūglių kol neišskleisti spygliai ar galima palikti augti laisvai (pageidautinas variantas)?
- kiek metų tokia "tvora" neprarastų dekoratyvumo - neišpliktų, neišretėtų ir pan?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 02 18, 20:11)
- kokiu atstumu reiktų sodinti kalnines pušis (rūšines), norint iš jų turėti "tvorą"?
- ar reiktų gnaibyti dalį ūglių kol neišskleisti spygliai ar galima palikti augti laisvai (pageidautinas variantas)?
- kiek metų tokia "tvora" neprarastų dekoratyvumo - neišpliktų, neišretėtų ir pan?

Tai priklauso nuo rūšies lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 18, 22:42)
Tai priklauso nuo rūšies  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Jau vėl susipainiojau blush2.gif , o kokios būna kalninių pušų rūšys g.gif?
Bet įtariu, kad leliumai klausė apie pačias paprasčiausias ax.gif
Nelabai turiu patirties tuo klausimu, bet netolimoj kaimynystėj yra sklypas apsodintas tokia nekarpomų paprastų kalnapušių gyvatvore (beja sklypas želdintas profesionalų), tai labai gerai atrodo tai, kad jos susodintos ne viena, bet dviem eilėm šachmatiškai, gal kas kokius 1,5 m. Gaunasi tanki, puri tvarkinga užtvara. Tik, kol jos jaunos, pjauti veją aplink - tikras smagumėlis doh.gif
O išplikusias kalnapušių apačias galima tvarkingai išgenėti, esu mačiusi tokių mini pušelių (plikas kamienas su vešlia kepure) giraitę. Man tai gražu ax.gif Va, apleistos peraugusios kalnapušės tai gal ir nelabai išvaizdžius brūzgynus duoda...
Berausdama internetą, radau mano galva neblogą straipsniuką apie pušų įvairovę
http://www.zeldyneli...?Naujiena&id=87 gal kas panaudosit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 02 18, 22:35)
Jau vėl susipainiojau  blush2.gif , o kokios būna kalninių pušų rūšys  g.gif?
Bet įtariu, kad leliumai klausė apie pačias paprasčiausias  ax.gif
Nelabai turiu patirties tuo klausimu, bet netolimoj kaimynystėj yra sklypas apsodintas tokia nekarpomų paprastų kalnapušių gyvatvore (beja sklypas želdintas profesionalų), tai labai gerai atrodo tai, kad jos susodintos ne viena, bet  dviem eilėm šachmatiškai, gal kas kokius 1,5 m. Gaunasi tanki, puri tvarkinga užtvara. Tik, kol jos jaunos, pjauti veją aplink - tikras smagumėlis  doh.gif
O išplikusias kalnapušių apačias galima tvarkingai išgenėti, esu mačiusi tokių mini pušelių (plikas kamienas su vešlia kepure) giraitę. Man tai gražu  ax.gif  Va, apleistos peraugusios kalnapušės tai gal ir nelabai išvaizdžius brūzgynus duoda...
Berausdama internetą, radau mano galva neblogą straipsniuką apie pušų įvairovę
http://www.zeldyneli...?Naujiena&id=87 gal kas panaudosit  4u.gif

Pinus mugo mugo, pinus pumila, pinus mugo fastigiata. Na, o jų veislių begalės, o kur dar taip vadinamieji kultivarai.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 18, 22:56)
Pinus mugo mugo, pinus pumila, pinus mugo fastigiata. Na, o jų veislių begalės, o kur dar taip vadinamieji kultivarai.

O kur geriausiai pirkti kalnines pušis? Na kad parinktų tinkamą ir neapgautų.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 18, 23:56)

Ačiū aciuks.gif aš kažkaip įsivaizdavau, kad pumila ir fastigiata jau veislėms priklauso.
Taip ir žinojau, kad wikipedijoj ne viskas parašyta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 18, 23:24)
O kur geriausiai pirkti kalnines pušis? Na kad parinktų tinkamą ir neapgautų..  ax.gif
Jei paprastas kalnines, tai gali pas mūsų augintojus, jie tikrai neaugina kitokių, nes jos yra skiepijamos. O lietuvoje spygliuočius skiepija tik kokie 5 žmonės, o visos kitos atvežtinės. Kaim pirksi žiūrėk, kad būtų skiepyta, o ne išgenėta. Iš paprastos pinus mugo, per du metus galima padaryti (genint) pinus pumila. Kai pasodinsi po metų ji grįš į savo pradinę formą.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 18, 22:42)
Tai priklauso nuo rūšies  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

apie pačias paprasčiausias ir labiausiai mūsuos paplitusias kalnapušes klausiau (kurios kad ir Navasaičio knygoje įvardijamos kaip Pinus mugo ir brandaus amžiaus būna 3-5m).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 19 vasario 2010 - 10:33
siuo atveju geriau ne wikipedija skaityti.
Jeigu pavyktu pavartyti Mindaugo Navasaicio "Dendrologija" butu daug aiskiau. nors skirtingi vadoveliai, pakankamai skirtingai pateikia ypatingai veisliu aprasyma. Laimis Januskevicius toms pacioms veislems kaip ir Navasaitis pateikia netgi pakankamai skirtinga auksti ar ploti, netgi metini prieaugi. bet negali sakyti, kad kuris nors neteisus, juolab, kad vieno knyga isleista sakykime 1999 metais, kito 2004 metais. 5 metu stebejimai jau duoda kitus rezultatus. o ir naudojosi vienas pvz literatura is olandijos, o kitas lenkiska (cia kaip pvz.)
pries metus esu dariusi Navasaicio, Januskeviciaus, lenkisko katalogo ir kiek sugebejau rasti is interneto palyginumus veisliu aprasymo. tai kai kuriais atvejais negalejau patiketi savo akimis. Netgi tos pacios vakarines tujos 'Little Gem' Navasaitis raso 1-2 m aukscio, Januskevicius 0.5-1 m aukscio. Kuris teisus? smile.gif
tokie pamastymai smile.gif
tikiuosi, kad dar labiau sumaisiau jumi mintis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2010 02 19, 11:15)
Netgi tos pacios vakarines tujos 'Little Gem' Navasaitis raso 1-2 m aukscio, Januskevicius 0.5-1 m aukscio. Kuris teisus? smile.gif

o kokio amžiaus aukštį jie nurodo? gal vienas nurodo brandaus augalo, o kitas pvz. 10 metų?
Atsakyti