QUOTE(MAMICY @ 2010 02 18, 09:43)
būčiau labai dėkinga už visas idėjas
labai gerai, kad yra foto su vaizdu ziema
.
pirmiausia, man sita vieta yra tamsoka (o ir vasara turbut ne pati sviesiausia), todel norisi kazko sviesaus. Kaip daryciau as - ties tvoros sujungimais/strypais, kad juos paslepti ir suvienodinti fona, sodinciau margalape gebene. Zinau, kad ji nera labai atspari, bet galvoju - jei tvoros antroje puseje yra skarda, turetu buti uzoveja, jei apsals, tai tikrai ne iki saknu (po tokia sniego kruva), kadangi siaurine puse, tai ir vasara neturetu skardos per daug ikaitinti....
Toliau... fortuno arba japoniniai ozeksniai (nebutinai sliauziantys, gali buti aukstyn augantys) - viszaliai, pusiau pavesis tinka, inestu gyvumo tame tamsiame fone, o ir vasara taptu puikiais akcentais zoliniu augalu kompozicijoje.
Be to susisauktu su kitoje puseje esanciais viszaliais.
Galima dar eleboru prideti
. Taigi, sie augalai atliktu savo ypatingaja misija ziema ir ankstyva pavasari.
Zoliniu vasariniu (ne vienmeciu turiu galvoje) augalu ivairove labai didele ir jau simtus kartu aptarta, todel nesiplesiu.
Labiausiai man kliuva tamsios ir sviesios tvoru susidurimo vieta - auksciai, spalvos... Ten noretusi kazko ypatingai didelio/auksto
.
Kas del lapus metanciu vijokliu -
vijokline roze
"New Dawn"yra labai atspari, tinka pusiau pavesiui, bet jai reikia nemazai vietos,
sausmedis grazu (ar jam nebus per mazai sales), esu maciusi ant tvoros auganti ir sulig tvoros auksciu nugeneta
,
tiktu ir vynvytis.
Tikiu, kad ir ziema smulkus juodu saku raizgalas prie tamsios sienos labai i akis nekristu (nes ir nereikia, kad kristu) ir vaizdo negadintu, juolab, jei atsiras zvilgsniui uz kazko grazesnio uzkliuti (pvz. viszaliu).
Cia gaunasi tarsi priesingas variantas
zmogs atvejui, kai pas ja prie tamsios sienos visai netiko raugerskis, nes ten perdaug atvira vieta, i kuria zvilgsnis krypsta tiesiog automatiskai... ir staiga, pakankamai is arti, matai pries akis juoda kupsta
.
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 18, 12:04)
Mano tėviškėj kieme buvo 4 beržai, tai aš jų iš tolo bijau. Jei vasara sausesnė, tai nuo liepos mėn pradeda barstyti lapus, lapai smulkūs su grėbimu sudėtinga, lieka tik šluotos ir siurbliai. sėklų net sriuboje būdavo, nors rodos visi langai ir durys uždaryti, todėl apie beržus turiu savo nuomonę ir sodinčiau juos tik didelėje sodyboje ir tik ten kur nereikia lapų grėbti.
aciu tau brangioji, jau antra karta atgaivini nuo berzu aptemusi mano prota
. Jau jau buvau beveik itikejusi, kad man jo nereikia, ale vis ta nerami dusia...
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2010 02 18, 12:55)
roziu as tai bijau, nors vienas esu nusiziurejusi ir teks savo baime nugaleti, nes ju grozis mane pergalejo:
http://www.rozes.lt/htm/knirps.htm - va sitos grazuoles. per atviru duru dienas sibirkos rozyne maciau. ziedu begales, zemos, vystantis ziedas nebjaurus, lapija tamsiai zalia, blizganti, nu uogytes o ne rozytes. tik sitoje nuotraukoje truputeli ju spalva iskreipta, is tikruju man ji lyg siek tiek i ruzava su lasisiniu atspalviu realybeje labiau panasi.
mamicy, o jei pasiknistum tarp raganiu? ju irgi yra zydinciu nuo geguzes iki salnu ir pusiau pavesi megstanciu.
paziurejau - grazi bjaurybe, bet sitos saldzios spalvos kaip negaliu pakesti
, tai net palengvejo, kad ji is tikruju kitokia yra. Nu tikrai grazi
.
QUOTE(bitule @ 2010 02 18, 13:22)
Oho, rožė prikalta ant sienos super
Truputį sadistiška, bet man gražuuuu....o jaučiu su žiedais kaip atrodo......
skamba ziauriai, bet manau ten kalama tiesiai i siena, ne i roze
.
Iskilo baisingai neaiskus klausimas, gal kas pades isspresti.
Skaitau, kad yra vijoklines ir laipiojancios rozes... Bandau susivokti, kad laipiojancios tai tos, kurios tvarkingai lipa pertvarelemis ir puikiai tinka vertikaliam apzeldinimui, o vijoklines, tai jau tokios, kur auga placiai i visus sonus, i auksti ir visu savo svoriu uzgula nemaza plota - akmenines sienas, pavesines, pertvaras ir joms reikia jau rimtesniu atramu. Ar as teisi?
QUOTE(zmogs @ 2010 02 18, 13:38)
Bet o kaip praktiškai, kas gali negero nutikti? Pamatus, trinkeles iškilnos? Kokios dar problemos gali būt? Smth1, paaiškink plačiau
kazkada skaiciau, kad tokiu augalu saknys nuo per didelio uzdarumo negauna pakankamai dregmes, maisto medziagu, augalas pradeda nykti, o galiausiai gali ir zuti.