Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2010 02 17, 20:22)
dar apie metas viena senulyte pasidalino ziniomis: perskalavus plaukus stipria metu arbata, plaukai maziau riebaluojasi. aisku  pabandziau ir tikrai, kazkas ten su galvos riebalinem liaukom pasidaro. plaukai maziau riebaluojasi. anksciau plaukus reikedavo plauti kas dvi dienas, o po situ proceduru (perskalavimo) plaunu kas ketvirta diena smile.gif
naudojau tas sodriai zalias metas su pukeliu.

o čia man labai tinkamas receptas bigsmile.gif
Gal gali plačiau papasakoti, kaip naudoji 4u.gif Išplauni plaukus su šampūnu, paskui balzamas, tada mėtų arbata ir galiausiai perskalaujam vandeniu?
Aš mėtas dirvoje pasodinusi į vazoną, nes jos beprotiškai plinta doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

mano galveleje kirba mintis smile.gif pasidaryti egliu gyvatvore. Kazkur kazkada apie tokia skaiciau.. Man jos reikia atsitverti nuo gatves dulkiu (nes zvyrkelis salia).
Gal kas nors yra mates, skaites ir zino, kaip tas egles susodinti? Kokiais atstumais? Na, jei tarkime sodinsime ta paprasta leituvos misku egle? Bijau, kad jei per tankiai susodinsiu, tai jos dar leciau ims augti... ir siaip jos nesparcios.. o jei dar leciau...
Atsakyti
QUOTE(Lali @ 2010 02 18, 09:40)
Sveikos,

mano galveleje kirba mintis smile.gif pasidaryti egliu gyvatvore. Kazkur kazkada apie tokia skaiciau.. Man jos reikia atsitverti nuo gatves dulkiu (nes zvyrkelis salia). 
Gal kas nors yra mates, skaites ir zino, kaip tas egles susodinti? Kokiais atstumais? Na, jei tarkime sodinsime ta paprasta leituvos misku egle? Bijau, kad jei per tankiai susodinsiu, tai jos dar leciau ims augti... ir siaip jos nesparcios.. o jei dar leciau...

Va čia apie tai šiek tiek yra http://www.rojaussod...snis.php?id=538 4u.gif

Apzeldintoja diplomante thumbup.gif mėtų panaudojimas. Būtinai išbandysiu, ačiū aciuks.gif
O vazonas gerai sulaiko mėtų plitimą? Nes pas mane jos ropoja pačiu dirvos paviršiumi, kai kur net matosi pliki šakniastiebiai g.gif . Ar nebandys perlipti vazono kraštą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 18 vasario 2010 - 09:11
QUOTE(rokoko @ 2010 02 07, 13:44)
štai paprastuolė cimžieda, kurią gausiai naudoju vasarinėse kompozicijose kieme - išgyveno vandenuke ant šiaurinės palangės (kitą dar turiu  verandoj vazonėly)

o gal kartais turėsit šuninę cimžiedą? jei taip, gal galima rezervuoti kelis daigelius?

Aš jau kelintą kart klausiu ax.gif . gal kam dar kokia mintis iškils...
turiu tokį plotelį palei kaimyno tvorą. Plotis jo koks geras pusmetris. pernai ten buvau sukišus visus likusius daigus, šiemet norėčiau kažkaip kitaip daryti. plius reiktų gal kažko aukštesnio... Kaimyno tvora mums yra šiaurinėje pusėje, bet namas, tvoros saulę šiek tiek užstoja ir ji ten įlenda apie pietus ir pavakare vėl nusisuka. Žodžiu dalinis pavėsis. Daugiamečių ten tikriausiai nelabai galima sodinti, nes žiemą ten sustumiami kalnai sniego...
dabar save pagaunu, kad perku visas sėklas iš eilės biggrin.gif
pernykštis jo variantas
user posted image
dabartinis vaizdas iš toliau
user posted image
būčiau labai dėkinga už visas idėjas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 02 18, 08:37)
o čia man labai tinkamas receptas bigsmile.gif
Gal gali plačiau papasakoti, kaip naudoji 4u.gif Išplauni plaukus su šampūnu, paskui balzamas, tada mėtų arbata ir galiausiai perskalaujam vandeniu?
Aš mėtas dirvoje pasodinusi į vazoną, nes jos beprotiškai plinta doh.gif

taip kaip ir aprasei, sampunas, balzamas, nukosta metu arbata. as nenuskalaudavau metu arbatos, palikdavau, manes kvapas neerzindavo. kartojau sita procedura kokius 5 kartus saziningai, paskui aptingau dariau tik karta i pora savaiciu, o jau metai isvis nebenaudoju, bet plaukus vistiek plaunu daug reciau, negu seniau.
pas mane jos irgi beveik pavirsiumi eina. nu islips is vazonelio, tai islips, niekur toli nenueis, nes terasoje ant plyteliu stoves biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2010 02 18, 09:43)
Aš jau kelintą kart klausiu  ax.gif . gal kam dar kokia mintis iškils...
turiu tokį plotelį palei kaimyno tvorą. Plotis jo koks geras pusmetris. pernai ten buvau sukišus visus likusius daigus, šiemet norėčiau kažkaip kitaip daryti. plius reiktų gal kažko aukštesnio... Kaimyno tvora mums yra šiaurinėje pusėje, bet namas, tvoros saulę šiek tiek užstoja ir ji ten įlenda apie pietus ir pavakare vėl nusisuka. Žodžiu dalinis pavėsis. Daugiamečių ten tikriausiai nelabai galima sodinti, nes žiemą ten sustumiami kalnai sniego...

Jeigu ten saulė būna lygiai per pietus, vadinasi pati karščiausia. Kadangi aplink aklinos tvoros ir trinkelės - viskas karštį ir sausumą tik padidina, net vėjelis sunkiai bepravėdins. Manau, turėtum rinktis tokius augalus, kurie ištvertų karštį ir pietinę saulę.
Plotelis siauras ir norisi kažko aukštesnio.. galvočiau apie vijoklinę rožę, jei vienmečiai - irgi labiau vijokliai, pelėžirnis etc. Aš tingėčiau terliotis su vienmetėmis kasmet, bet jei tu netingi, tai privalumas jų - kad kiekvienais metais gali turėti naują vaizdą. Galima įkišti ten dar kokį varpinį, liatrius, lubinus - iš aukštesnių, bet galinčių tilpti. Gal visai romantiškai atrodytų prie medinės tvoros kaimiškas stiliukas, kokios piliarožės ar bijūnai. Aišku, pati geriau matai namą, gal kaimas ir neypač tiktų.. Na čia toks minčių kratinys apie augalus, o jei kompoziciškai, tai kitos merginos tame labiau nusimano blush2.gif Iš praktinės pusės, tai aukštesniame kampe gal vijoklis tiktų (ir pamatą pridengtų), toliau žemesnius.
Apskritai, pirmiausia turi pati sumąstyt, koks stilius, augalų forma, žydintys ar žaliuojantys labiau patiktų ir pagal tai parinkinėti augalus.
Dėl sniego kalnų labai abejoju, ar ten sugebėsit baisiai didelę krūvą suverst, jau vien dėl plotelio siaurumo. Manau, jei tai tik krūva ir jos netrypsit, daugiamečiams neturėtų pakenkti. Bet šią žiemą ir pati susimąsčiau, o kiekgi sniego galima ant tų augalų suverst, kiek jie atlaikys. Ant jazmino jau pusantro metro priversta, gėlynas tai vaikams dar ir kalniuko funkciją atlieka.. Va tas trypimas man ir kelia didžiausią nerimą g.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 18, 10:35)
Jeigu ten saulė būna lygiai per pietus, vadinasi pati karščiausia. Kadangi aplink aklinos tvoros ir trinkelės - viskas karštį ir sausumą tik padidina, net vėjelis Dėl sniego kalnų labai abejoju, ar ten sugebėsit baisiai didelę krūvą suverst, jau vien dėl plotelio siaurumo. Manau, jei tai tik krūva ir jos netrypsit, daugiamečiams neturėtų pakenkti. Bet šią žiemą ir pati susimąsčiau, o kiekgi sniego galima ant tų augalų suverst, kiek jie atlaikys. Ant jazmino jau pusantro metro priversta, gėlynas tai vaikams dar ir kalniuko funkciją atlieka.. Va tas trypimas man ir kelia didžiausią nerimą  g.gif

Mano gėlynas kieme kiekvienais metais būna užkastas po dideliais kalnais sniego ir visos daugiametės peržiemoja be problemų. Vat jei jos būtų mindomos žiemą tada jau problema. Vėliau nufotkinsiu kaip atrodo mano gėlynas dabar, ko gero po 1,5 metro sniego kalnu.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2010 02 18, 10:43)
o gal kartais turėsit šuninę cimžiedą? jei taip, gal galima rezervuoti kelis daigelius?

dabar save pagaunu, kad perku visas sėklas iš eilės biggrin.gif
pernykštis jo variantas
būčiau labai dėkinga už visas idėjas  4u.gif

As tik iki galo nesupratau kokie yra tavo norai? Ka tu ten nori matyti? Jei tiesiog kad butu kitaip, aukstesnes geles, tai tarp vienmeciu imaisyciau piliaroziu, rusmeniu, japonines plukes. Kiekvienais metais gali kitokias vienmetes augint, kurios skiriasi pvz spalva. Jei pernai oranzine-geltona-svelni pururine-melyna, tai siemet pvz balta-melyna-svelniai melyna. Su keliais ziedais raudonais. Arba gali zaisti pvz. vien tik su dekoratyvius lapus turiniom vienmetem. Arba vienmetes dekor. lapais+ siek tiek daugiameciu dekor. lapais (pvz iv. melsves). Varpiniams augalams reikia daug saules ir daug vietos- nezinau ar verta toje vietoje bandyti.
Pernykstis vaizdas man labai patiko. Organiska, susilieja i grazia visuma, labai pagyvina trinkelemis grista kiema. Kaip geleta pieva.
Del sniego tai tik pridursiu, kad be mindymo, daugiametems gelems butu prazutinga, jei ten butu verciamas sniegas, kuris pries tai apibarstytas druska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 18 vasario 2010 - 11:13
dabartinis vaizdas iš toliau
user posted image
būčiau labai dėkinga už visas idėjas  4u.gif

5 min ziopsojau i sita nuotrauka ir matau toki vaizdeli (tik neissigask smile.gif )
penki baltais baltuteliais kamienais berzai betula utilis (nerealiai ziuretusi tamsios tvoros fone) .
http://www.findmepla...tilis-0013.aspx
apacioje arba pievute su daug daug kroku pavasari ir vasara tiesiog viskas zalia, arba viendienes ivairiausios (pagal veisles zydi nuo geguzes ir visa vasara, o kad nebutu labai smailu (tipo viendieniu lapai) i tarpus po kelias raskilas). rudeni viska nupjauni ir ziema verti sniega.
didelis sio pasiulymo minusas, gali susipykti su kaimynais, nes sitas berzelis isauga iki 8 metru, o kaimynams sita puse kaip suprantu pietine saule duoda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 18 vasario 2010 - 11:09
QUOTE(bitule @ 2010 02 18, 09:05)
O vazonas gerai sulaiko mėtų plitimą? Nes pas mane jos ropoja pačiu dirvos paviršiumi, kai kur net matosi pliki šakniastiebiai g.gif . Ar nebandys perlipti vazono kraštą?

šalia mėtos vazone dar buvau palikus mėtą tiesiog dirvoje, kurią planavau atiduoti. Tai negaliu pasakyti, kuri mėta plito. Tikiuosi, kad ta iš dirvos smile.gif Bet vazoną šiemet planuoju pakelti virš grunto.

Pasakysiu, kaip aš apsodinau panašų patvorį. Plotis apie 50-70 cm, ilgis berods apie 15 m. Jame įkurdinau vijoklines rožes, mėlynus sibirinius vilkdalgius ir fortūno ožekšnius 'Emerald Gaiety'. Dar nemačiau vaizdo, nes sukurpiau tik rudenį ax.gif tikiuosi bus gražu blush2.gif
Tik tvora pas mane ne medinė, o tinklinė ir kitapus žaliuoja kaimynų tujos smile.gif
Beje, mes irgi sniegą ten verčiam, bet augalam nieko schmoll.gif

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2010 02 18, 10:30)
taip kaip ir aprasei, sampunas, balzamas, nukosta metu arbata. as nenuskalaudavau metu arbatos, palikdavau, manes kvapas neerzindavo. kartojau sita procedura kokius 5 kartus saziningai, paskui aptingau dariau tik karta i pora savaiciu, o jau metai isvis nebenaudoju, bet plaukus vistiek plaunu daug reciau, negu seniau.

ačiū dar kartelį 4u.gif
Atsakyti
Knifofija jau turbut isaiskino ukiskai apie metu ypatumus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 18 vasario 2010 - 11:51
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2010 02 18, 11:07)
5 min ziopsojau i sita nuotrauka ir matau toki vaizdeli (tik neissigask smile.gif )
penki baltais baltuteliais kamienais berzai betula utilis  (nerealiai ziuretusi tamsios tvoros fone) .
http://www.findmepla...tilis-0013.aspx
apacioje arba pievute su daug daug kroku pavasari ir vasara tiesiog viskas zalia, arba viendienes ivairiausios (pagal veisles zydi nuo geguzes ir visa vasara, o kad nebutu labai smailu (tipo viendieniu lapai) i tarpus po kelias raskilas). rudeni viska nupjauni ir ziema verti sniega.
didelis sio pasiulymo minusas, gali susipykti su kaimynais, nes sitas berzelis isauga iki 8 metru, o kaimynams sita puse kaip suprantu pietine saule duoda

Mano tėviškėj kieme buvo 4 beržai, tai aš jų iš tolo bijau. Jei vasara sausesnė, tai nuo liepos mėn pradeda barstyti lapus, lapai smulkūs su grėbimu sudėtinga, lieka tik šluotos ir siurbliai. sėklų net sriuboje būdavo, nors rodos visi langai ir durys uždaryti, todėl apie beržus turiu savo nuomonę ir sodinčiau juos tik didelėje sodyboje ir tik ten kur nereikia lapų grėbti.
Atsakyti