Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(jolaxus @ 2010 02 12, 10:25)
eglutės, žinoma, klasika - suaugę ir vėją ir sniego pustymus užstoja, tačiau reikia įvertinti, kad jos tikrai didelės auga, reikėtų sodinti ne per tankiai, kad turėtų vietos gražiai augti,

o gal yra kokia veiosle kuri auga maziau ir kad nebrangi butu g.gif nes prie gatves butu apie 50m tai tikrai g.gif o puse butu labiau i siaure gal vakarine puse g.gif as galvoju kas puse metro sodint . o gal kas 70cm g.gif ir tikrai tankiai augalu ten nesodinciau butu veja labiau g.gif gelytes ir retai koks krumelis medelis g.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2010 02 12, 11:29)
o gal yra kokia veiosle kuri  auga  maziau  ir kad nebrangi  butu g.gif  nes prie gatves butu apie 50m tai tikrai g.gif o puse butu labiau i siaure gal vakarine puse g.gif as  galvoju kas puse metro sodint . o  gal kas 70cm g.gif  ir tikrai  tankiai  augalu  ten nesodinciau butu  veja labiau  g.gif  gelytes ir  retai  koks krumelis  medelis g.gif

veislių tai yra įvairių, aš su jomis nesu tiek susipažinusi, tačiau palandžiok po medelynų svetaines ir pažiūrinėk ką siūlo ir pagal kainą ir pagal kitus parametrus ką tinkamo aptiktum. Aš kalbėjau apie paprastas miško eglutes, tėvai tokias sodinosi tiesiog iš miško sodinukų parsigabenę.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 02 12, 10:32)
pažiūrinėk ką siūlo ir pagal kainą ir pagal kitus parametrus ką tinkamo aptiktum. Aš kalbėjau apie paprastas miško eglutes, tėvai tokias sodinosi tiesiog iš miško sodinukų parsigabenę.

nes as galvoju jei susodinsiu misko paprastas eglutes jos uzaugs iki 10m aukscio g.gif pavesis kris net iki namo g.gif nebent jas pasodint kas pora metru kad nebutu kaip tvora g.gif
nesu as gelininke tai gal kam ir durni klausimai bet as tikrai nezinau kaip geriau padaryt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2010 02 12, 11:54)
nes as galvoju jei susodinsiu misko paprastas eglutes jos uzaugs iki 10m aukscio g.gif  pavesis kris net iki namo g.gif  nebent jas pasodint kas pora metru  kad  nebutu kaip tvora g.gif
nesu  as gelininke tai gal kam ir durni klausimai  bet as tikrai nezinau kaip geriau padaryt unsure.gif

1. Veisles visuomet brangiau uz rusis. T.y. paprastoji egle bus pigiau uz bet kuria veisline eglute.
2. Egles uzaugs daugiau nei 10m, bet tai bet kokie pasodintinmedziai mestu seseli. Tik abejoju, kad iki namo.
3. Kas 50 ar 70 centimetru medziai nesodinami, jei nedaroma karpoma gyvatvore is ju. Egles turetu buti sodinamos kas 2 metrus mazdaug.
3. Po daug metu jos numes apatines sakas, liks apacia plika.

P.S. Seniau tokiems tikslams sodybose augindavo liepas. Ir prasmes tame yra ir labai nemazai. Ne tik spygliuociai sulaiko veja ir dulkes visais metu laikais.
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2010 02 12, 10:54)
nes as galvoju jei susodinsiu misko paprastas eglutes jos uzaugs iki 10m aukscio g.gif  pavesis kris net iki namo g.gif  nebent jas pasodint kas pora metru  kad  nebutu kaip tvora g.gif
nesu  as gelininke tai gal kam ir durni klausimai  bet as tikrai nezinau kaip geriau padaryt unsure.gif

Aš sodinčiau kalnines pušis.
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2010 02 12, 11:17)
yra vienkiemy teritoija didele  tai nesugalvojam kaip  padaryt  vaizda i sodyba kad butu panasu  o ne plika nameli ant lauku g.gif galvoju nuo gatves  eglutem  apsodint g.gif o namas apie 30m nuo gatves unsure.gif

O kaip bus ta eglių eilė orientuota pagal pasaulio šalis? Nes tradiciškai vienkiemiuose eglės būdavo sodinamos palei šiaurinę arba rytinę sodybos kraštinę, su tikslu - sulaikyti žvarbius žieminius vėjus. Tai, jei ta kraštinė pietinė ar vakarinė, ir dargi gatvės pusėj, aš turbūt rinkčiausi ką nors lengvesnio ir dekoratyvesnio g.gif (kad ir mažalapes liepas, ar klevus o gal ir kalnapušes (ir pigu ir gana greitai auga))
Šiaip, kaip vienkiemiui, tai labai jau tas namas arti gatvės mastau.gif . Bijau, kad aklina, iš arti apžvelgiama eglių siena nelabai padės sukurti siekiamą sodybos įvaizdį. Bet gal čia tik toks įspūdis man iš aprašymo susidarė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 12 vasario 2010 - 13:44
na butu beveik siaures puse g.gif nesinori visai aklnos tik nuo gtes pses g.gif o kalna puses kokio aukscio auga jei jas retai susodinus g.gif is siaures ir vakaru puses g.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2010 02 12, 13:55)
na butu  beveik siaures puse g.gif  nesinori  visai aklnos  tik nuo gtes pses g.gif  o kalna puses kokio aukscio auga  jei jas retai susodinus g.gif  is siaures  ir vakaru puses g.gif

3-5 metrai aukščio, priklauso nuo dirvožemio.
Atsakyti
Labas dienas 4u.gif
Na va kiek patarimu naujokiai mirksiukas.gif
O i mano idetas foto ir su prasimu ka nors patarti, tai net ne viena neatsiliepete blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2010 02 12, 16:49)
Labas dienas 4u.gif
Na va kiek patarimu naujokiai  mirksiukas.gif
O i mano idetas foto ir su prasimu ka nors patarti, tai net ne viena neatsiliepete blush2.gif

Simsiau, tu labai mažai info pateikei, kažkaip neaiški ir tavo pačios vizija, ir plotelis atrodo mažas, todėl tikrai gerai apgalvot reikia. Gal pabandyk pradėti planuoti pati, daugiau savo norų parašyk, galbūt brėžinuką įkelk - bus visoms lengviau idėjas generuot.
Viljana labai aiškiai parašė - plyna vieta, pradėt nori užsidengdama nuo gatvės, parašė ir savo pačios idėją. Kažkaip buvo už ko užsikabinti. Tikrai nemanau, kad čia asmeniška mirksiukas.gif
Dar pagalvojau - gal info ir ne tiek mažai buvo, visgo labiau tavo norų trūko. Ar nori užsidengti, ar kad pro langą gražiai žiūrėtųsi, ar kažką paslėpti reikia, kokie augalai tau patinka etc.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 12 vasario 2010 - 17:07
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2010 02 12, 17:49)
Labas dienas 4u.gif
Na va kiek patarimu naujokiai  mirksiukas.gif

Tai, kad naujokė konkretaus dalyko paklausė blush2.gif Pati išdėstė ką planuoja daryt, o mes tik patirtim tuo klausimu pasidalinam ax.gif O patarti visiškai lygioj vietoj, nežinant nei pačios poreikių, nei vizijos - nu sunkoka truputį 4u.gif . (be to iš įdėtų nuotraukų, bent jau man nelabai aišku kas ten kaip, kokios erdvės ten susidaro ar turėtų susidaryti...)

Oi, jau zmogs tą patį parašė drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 12 vasario 2010 - 17:08
Aisku, taip ir reikejo is karto parasyt o netylet kelis puslapius. mirksiukas.gif
Atsakyti