Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(rokoko @ 2010 01 28, 23:26)
Jolaxus,
kokį tu ten įsigijai margalapį šeivamedį?

Ieškau margalapio (žaliai/baltai) krūmo/medelo,  kuris užaugtų ne daugiau 2-3m, ir kad ''apačioj'' nebūtų platus (ar lengvai tai padaroma).

gal kažką kitką pašnibždėsit?  4u.gif

aš Pailgės medelyne pirkau Sambucus nigra "Variegata". Ten medelyne mačiau augantį grunte, tai tikrai vešlus krūmas, mažiausiai 2,5 m ūgio tai tikrai, o nuo apačios irgi nėra siauras, tačiau kaip supratau, jį galima ir reikia genėti, tad jei užsiėmus galgi ką ir pavyktų išlaužti g.gif kaip ir nesumedėję ir daug kur rašo, kad apšąla, bet lengvai atželia unsure.gif na bet kadangi augalėlis jaunas ir nedidukas, tai šiuo metu visas po sniegu tūno, reikės pavasarį pagenėt, jei bus ką genėt... unsure.gif
Atsakyti
---------------------------------------
Ieškau margalapio (žaliai/baltai) krūmo/medelo,  kuris užaugtų ne daugiau 2-3m, ir kad ''apačioj'' nebūtų platus (ar lengvai tai padaroma).

Sedula baltoji margalape veisle. Gali karpyti, formuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 28 sausio 2010 - 23:02
Ačiū, Jolaxus 4u.gif
aš visur matau prie jo 4 zoną žymimą - tai turi išgyvent smile.gif

Smth1,
neturiu patirties tiesą pasakius čia, bet abejoju dėl baltosios sedulos - tos šaunančios iiilgos tiesios šakos iš pažemės formavimui man atrodo ''nepalankios". na "nematau" ten galimo "kamieno"... bent jau tų sedulų, kurias teko matyt.
Gal aš klystu? g.gif

man reikia tokio krūmo/medelio ažūrinio ''lengvo'', kuris išgenėtas/praretintas padoriai atrodytų, nereikia ten tankaus. tai galvoju šeivamedžio lapija tam tinkama, kaip manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 28 sausio 2010 - 23:22
QUOTE(rokoko @ 2010 01 29, 00:21)
man reikia tokio krūmo/medelio ažūrinio ''lengvo'', kuris išgenėtas/praretintas padoriai atrodytų, nereikia ten tankaus. tai galvoju šeivamedžio lapija tam tinkama, kaip manot?

netoli manęs vienam kieme mačiau pasodintus tuos sveikalapius gluosnius 'Hakuro-nishiki', tačiau ne ant koto, kaip dažniau juos įprasta matyti, o tiesiog krūmokšniu, visai gražiai atrodo rolleyes.gif . Tik štai klausimas, ar jis augs iki 2 m, nes ten jau gal trejetas metų auga, nuo mažiukų sodinukų žinoma, tačiau šiuo metu gal apie 1 m siekia. na ir aš turiu liūdnos patirties, kai mano tas medelis iššalo, bet ten matyt kalta skiepo vieta, kai krūmelis, tai gal neturėtų taip jautriai į šaltuką reaguot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 01 28, 22:48)
leliumai, o kur pirkai dvylikaveides seklas?

http://www.e-seklos....veide_red_light
1-Jei tai šitie sinavadai , pernai su kolege pirkom perpus pakelį  lotuliukas.gif  blush2.gif ,  bet jai nepavyko išdaiginti kažkodėl.. 
2-Ieškau margalapio (žaliai/baltai) krūmo/medelo,  kuris užaugtų ne daugiau 2-3m, ir kad ''apačioj'' nebūtų platus (ar lengvai tai padaroma).

1 - tie patys. O Tau pavyko sudaiginti? Jei taip, prašom techninių detalių - ant sėklų užbertos žemės sluoksnio storis, daiginimas lauke/šiltnamyje ir pan.
2 - norėjau paantrinti smth1 dėl sedulos, pvz. 'elegantissima'. Ją galima suformuoti ir kiek pakeltą, štai pavyzdys.
kitas galimas variantas margalapis trakinis klevelis - acer campestre 'carnival'. Kiek teko juo pačiai teoriškai domėtis, užauga iki 3 aukščio ir pločio, bet yra lėtai augantis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 29 sausio 2010 - 06:27
rokoko, gal tu augini tas dantytąsias raktažoles? Labai įdomios gėlytės ir aš jas norėčiau pasisėti, bet patirtis su paprastosiomis raktažolėmis stabdo. Vasarą ir rudenį tos paprastosios labai prastai atrodo, reikia, kad jas kažkas maskuotų, bet užtat žydi labai ilgai bigsmile.gif Tai vat galvoju, gal dantytoji raktažolė išvaizdi visą sezoną, nes planuojamoj vietoj nebūtų kas jas uždengia. O mėnesį trunkantis žydėjimas tai labai džiugina ax.gif

leliumai, lauksiu tavo pastebėjimų, kaip tau seksis su dantytąja raktažole 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 01 29, 06:25)

O sita el. parduotuve patikima?
Atsakyti
Tina*, sėklos jau pas mane stalčiuje guli. Nuo užsakymo atėjo iki manęs vos per 5 dienas (įskaitant savaitgalį). Dar gavau dovanų pirmiesiems el. parduotuvės pirkėjams. Čia parduodama "originalių erfurto sėklų" produkcija, pasiūla praktiškai vienas prie vieno. Siuntinėlis parkeliavo iš Anykščių, kaip ir ankstesniais pora metų iš "originalių erfutrto sėklų" užsisakytos sėklos. Manau, kad jie tiesiog padarė patogų puslapį pirkėjams. Man patinka (pernai jau esu rašiusi, kad užsisakiau net tai, ko kataloge neturėjo - ir parūpino).
QUOTE(Nuk @ 2010 01 29, 10:11)
leliumai, lauksiu tavo pastebėjimų, kaip tau seksis su dantytąja raktažole 4u.gif

tik primink vėliau: vasarą (žinosiu ar sudygo), kitą pavasarį (jei bus kas sudygę, turėtų būti žiedų).
Dabar galvoju, ar tik ne rozamunda rodė kada baltas g.gif Bet ji senokai bebuvo NA temoj pasirodžiusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 29 sausio 2010 - 09:23
QUOTE(leliumai @ 2010 01 29, 09:18)
tik primink vėliau: vasarą (žinosiu ar sudygo), kitą pavasarį (jei bus kas sudygę, turėtų būti žiedų).
Dabar galvoju, ar tik ne rozamunda rodė kada baltas g.gif Bet ji senokai bebuvo NA temoj pasirodžiusi.

OK 4u.gif jeigu man jų vis dar reikės po poros metų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 01 29, 00:21)
Ačiū, Jolaxus 4u.gif
aš visur matau prie jo 4 zoną žymimą - tai turi išgyvent smile.gif
Smth1,
neturiu patirties tiesą pasakius čia, bet abejoju dėl baltosios sedulos - tos šaunančios iiilgos tiesios šakos iš pažemės formavimui man atrodo ''nepalankios". na "nematau" ten galimo "kamieno"... bent jau tų sedulų,  kurias teko matyt.
Gal aš klystu? g.gif

Ai tau kamieno reikia. Ne taip supratau.
Atsakyti
as sau pernai prizadejau neseti nieko is seklu - apsikraunu palanges visas kad praeiti neina - beda dabar taaaaip seile tysta ziurint i visu grazius daigelius ant seklu pakuciu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 01 29, 10:11)
rokoko, gal tu augini tas dantytąsias raktažoles? Labai įdomios gėlytės ir aš jas norėčiau pasisėti, bet patirtis su paprastosiomis raktažolėmis stabdo. Vasarą ir rudenį tos paprastosios labai prastai atrodo, reikia, kad jas kažkas maskuotų, bet užtat žydi labai ilgai bigsmile.gif Tai vat galvoju, gal dantytoji raktažolė išvaizdi visą sezoną, nes planuojamoj vietoj nebūtų kas jas uždengia. O mėnesį trunkantis žydėjimas tai labai džiugina ax.gif

Nuotraukoj matosi dantytoji raktazole. Va tokia sveika "salota" islieka iki pat rudens.

user posted image
Atsakyti