Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(bitule @ 2010 02 10, 13:01)
ir gal kam bus naudinga  4u.gif

labai naudinga ... nuo depresijos biggrin.gif . Atgaiva ir kunui ir sielai wub.gif .
Man jau buvo prsidejusios pavasarines haliucinacijos, bet siandien kai uzverte sniego doh.gif , tuoj visi mirazai issisklaide.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 10 vasario 2010 - 15:40
QUOTE(vida777 @ 2010 02 10, 16:29)
labai naudinga ... nuo depresijos  biggrin.gif . Atgaiva ir kunui ir sielai  wub.gif .
Man jau buvo prsidejusios pavasarines haliucinacijos, bet siandien kai uzverte sniego  doh.gif , tuoj visi mirazai issisklaide.

Pas mus siandien puste. Einu as bitules nuorodos vartyt. Gal taip greiciau pavasari prisauksiu.
Atsakyti
O aš vis sėklų pakelius vartau ir vartau.... bet deja........user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 10 vasario 2010 - 23:53
Dar šis tas pasiskaitymui iš to paties puslapio, kuriame Rokoko buvo radusi straipsnį apie spygliuočių komponavimą. Man patinko, kad paskaičius tampa aišku, kokia minčių seka buvo kuriant vieną ar kitą želdyną, kokiais principais remiantis komponuoti augalai.
A Strategy for a Long Border
A Bold Border of Trees and Shrubs
Design a Border with Strong Plant Shapes
O šitas straipsniukas gali įkvėpti auginti ne visko po truputį, o sodint keletą augalų, bet didesniais plotais:
Mass Plantings
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 02 10, 23:53)
O aš vis sėklų pakelius vartau ir vartau.... bet deja........user posted image

O as i stalciu sumeciau ir ramiai pavasario laukiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos
Gal kuri auginat arba žinot apie tarpinį kukmedį Hicksii, glaustašakę f. Ką tik sužinojau, kad būtent toks pas mane auga. Pabandžiau panaršyt apie jį, tai radau labai prieštaringos info tiek apie plotį, tiek apie aukštį, tiek apie augimo greitį. Apie glaustašakę formą iš viso nieko neradau g.gif Man rūpi, kokio aukščio ir kaip greitai jis augs ir kokio pločio gali būti. Būsiu dėkinga už jūsų žinias ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 11 vasario 2010 - 10:22
QUOTE(zmogs @ 2010 02 11, 11:21)
Gal kuri auginat arba žinot apie tarpinį kukmedį Hicksii, glaustašakę f. Ką tik sužinojau, kad būtent toks pas mane auga. Pabandžiau panaršyt apie jį, tai radau labai prieštaringos info tiek apie plotį, tiek apie aukštį, tiek apie augimo greitį.

Su kukmedžiais patirties neturiu ax.gif , bet tokiu atveju bandau orientuotis pagal augalo metinį prieaugį.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 11, 11:21)
apie tarpinį kukmedį Hicksii, glaustašakę f.

viename žinyne rašo, kad "didžiausias aukštis" 2m, tamsiai žalia plati kolona, kadangi yra stačiašakis, gali išlūžti nuo sunkios sniego dangos. Galima sodinti gyvatvorę, 3vnt. į vieną metrą, karpoma 2 kartus per sezoną.
Atsakyti
Sodai "prieš" - pasiūlymai "po" su planais ir augalų sąrašais pdf formatu (vokiečių k.)
Atsakyti
Tai va is kur lietuviski zurnalai informacija ima biggrin.gif
Atsakyti
labas 4u.gif
isiterpsiu i jusu pasnekesius blush2.gif
yra vienkiemy teritoija didele tai nesugalvojam kaip padaryt vaizda i sodyba kad butu panasu o ne plika nameli ant lauku g.gif galvoju nuo gatves eglutem apsodint g.gif o namas apie 30m nuo gatves unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2010 02 12, 11:17)
labas 4u.gif
isiterpsiu i jusu pasnekesius blush2.gif
yra vienkiemy teritoija didele  tai nesugalvojam kaip  padaryt  vaizda i sodyba kad butu panasu  o ne plika nameli ant lauku g.gif galvoju nuo gatves  eglutem  apsodint g.gif o namas apie 30m nuo gatves unsure.gif

eglutės, žinoma, klasika - suaugę ir vėją ir sniego pustymus užstoja, tačiau reikia įvertinti, kad jos tikrai didelės auga, reikėtų sodinti ne per tankiai, kad turėtų vietos gražiai augti, na ir įvertinti kuri tai pusė, į kur kris šešėlis, kad kažką sugalvojus greta įkurdinti nereikėtų sukti galvos, kad gal trukdys. Bet jei plotas nemažas, tai gal ir visai pasiteisintų tokia eglučių siena.
Pas tėvus kažkas panašasu yra, tai kai pasodino atrodė skystoka, o dabar kai suaugo dideli medžiai, tai visai aklina siena patapo, tačiau niekam netrukdo, o pro šalį einančio kelio dulkes gan gerai sulaiko smile.gif
Atsakyti