Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(leliumai @ 2010 02 09, 20:47)
šis sodas man įspūdingiausias rudenį.

Jooooo, rudenį tai fantastika kažkokia wub.gif wub.gif Įdomu, koks ten medelis taip ryškiai liepsnoja?
Kaip tik turiu klausimėlį rudeninės lapų spalvos tema ax.gif Kažin nuo ko priklauso žagrenio lapų spalva rudenį g.gif ? Nes esu mačiusi toooooookio ryškumo raudonus rudeninius žagrenius, o pas mane jų lapai beveik nenusispalvina, taip ir nukrenta tokie žaliai rudi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 02 09, 20:16)
Jooooo, rudenį tai fantastika kažkokia  wub.gif  wub.gif Įdomu, koks ten medelis taip ryškiai liepsnoja?
Kaip tik turiu klausimėlį rudeninės lapų spalvos tema  ax.gif  Kažin nuo ko priklauso žagrenio lapų spalva rudenį  g.gif ? Nes esu mačiusi toooooookio ryškumo raudonus rudeninius žagrenius, o pas mane jų lapai beveik nenusispalvina, taip ir nukrenta tokie žaliai rudi  doh.gif

o kur tavo zagrenis auga - sauleje ar pavesyje? as zinau, kad vynvyciai, augdami sauleje buna labai ryskiai raudoni, o pavesyje - kaip tu ir sakai, nukrenta beveik zali, vos paraude.

Rudeni labai graziai liepsnoja sparnuotieji ir europiniai ozeksniai wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 09, 21:33)
o kur tavo zagrenis auga - sauleje ar pavesyje? as zinau, kad vynvyciai, augdami sauleje buna labai ryskiai raudoni, o pavesyje - kaip tu ir sakai, nukrenta beveik zali, vos paraude.

Na, kad labai saulėtoj vietoj jie gyvena g.gif
Dar įtariu, kad jiems gal mano molynas per riebus, nes varo dvimetrinius uglius, možokai šakojasi, o ir žvakių kukliau primezga negu jų 'mama' augusi žvyryne dry.gif gal ir ta žaluma dėl to ilgiau laikosi g.gif ?
O gal žagreniai gali būti skirtingų veislių? Kažkaip neteko tokių matyti literatūroj g.gif
Su ožekšniais jau baigiat sugundyt biggrin.gif 4u.gif . Nebuvo jie mano favoritų sąraše, bet jau beveik persigalvojau (kaip ir dėl eglūno) lotuliukas.gif Sunkiai sekasi valdyt tą kaupimo maniją doh.gif Tiksliau sakant visai nesiseka hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 09 vasario 2010 - 21:54

QUOTE(leliumai @ 2010 02 09, 19:47)
tas pats sodas įvairiais metų laikais:
pavasaris
vasara I
vasara II
ruduo

mano nuomone, rudens ''efektai'' isgauti fotografija: rakursais, sviesa ir pan.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 02 10, 00:23)
mano nuomone, rudens ''efektai'' isgauti fotografija: rakursais, sviesa ir pan.

Man tai pasirode, kad spalvos paryskintos ne tik rudens nuotraukose. Truputi nerealiai atrodo vietomis.
Atsakyti
Kam patinka dekoratyvinės žolės ir sodai su jomis, keletas nuorodų pasiskaitymui:
Designing with Grasses
Prerijų sodai - 1
Prerijų sodai - 2
Prerijų sodai - 3
Prerijų sodai - 4

Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 02 09, 19:47)
tas pats sodas įvairiais metų laikais:
pavasaris
vasara I
vasara II
ruduo

ir man graziausias rudeni...

pavasari - dar per mazai zalumos,
I-a vasaros puse - labai daug ryskios zalumos (nuo apacios iki virsaus) ir mazai spalvu
II-a vasaros dalis jau spalvingesne,
o rudeni tiesiog tryksta spalvu fontanai bigsmile.gif .
Kiek esu stebejusi, tai rudeni tokie apsvietimo efektai gaunasi naturaliai, gal del to, kad saule sviecia jau kitu kampu. Mane butent tai maloniausiai ir nuteikia sauleta rudeni, kad saules sviesa sklinda ne kazkur aukstai, o atrodo glosto pazeme.
Vasara kad ir kaip fotografuotum, to neisgausi.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 02 10, 11:59)
Kam patinka dekoratyvinės žolės ir sodai su jomis, keletas nuorodų pasiskaitymui:

Svietejiska misija tiesiog atlieki, leliumai:) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 02 10, 10:59)
Designing with Grasses
Prerijų sodai - 1
Prerijų sodai - 2
Prerijų sodai - 3
Prerijų sodai - 4

Dekui, tikrai naudinga 4u.gif
Atsakyti
Cersis canadensis pavasari balandzio men. zydi tokia ryskia spalva, kad jau jokio paryskinimo nebereikia. Beje ziedeliai buna prilipe tiesiog ant sakeliu ir kamieno:

http://farm3.static....89b2558.jpg?v=0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 10 vasario 2010 - 11:39
QUOTE(leliumai @ 2010 02 10, 11:59)

Leliumai, labai labai dėkui 4u.gif nuostabus blog'as. Tiesiog negaliu atsitraukti wub.gif
O čia kitokio stiliaus želdynai visais metų laikais:
http://www.butchartg...ge-gallery.html (tik peržiūros sistema šiek tiek keistoka, bet gal matysis kas nors)
Tikiuosi nesikartoju su nuoroda blush2.gif ir gal kam bus naudinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 10 vasario 2010 - 13:10
Leliumai,
dekui už žoles 4u.gif

Bitule,
tavo nuorodoj pamačiau jurginų lavinas - iš koto verčia doh.gif wub.gif
Atsakyti