Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(smth1 @ 2010 02 05, 12:26)
Truputi inesiu nesusipratimo i sitas visas kalbas;)

del visa ko, jei dar kas nors bus neteisingai suprates -
kalba ejo ne apie taisykles, o konkretu vaizda, kur stovi vienas krumas palei siena ir nera nei fakturu, nei strukturu, nei formu, nei detaliu zaismo... nes ju paprasciausiai nera. Butent as noriu pasakyti, kad toje vietoje nera gyvumo. Tai reiskia, kad tas daiktas netinka kaip vienetas (duotoje situacijoje), arba tinka, bet ji reikia kazkuo papildyti.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 05, 13:50)
del visa ko, jei dar kas nors bus neteisingai suprates -
kalba ejo ne apie taisykles, o konkretu vaizda, kur stovi vienas krumas palei siena ir nera nei fakturu, nei strukturu, nei formu, nei detaliu zaismo... nes ju paprasciausiai nera. Butent as noriu pasakyti, kad toje vietoje nera gyvumo. Tai reiskia, kad tas daiktas netinka kaip vienetas (duotoje situacijoje), arba tinka, bet ji reikia kazkuo papildyti.

Pats krumas turi faktura, kuria isryskina namo siena mirksiukas.gif
O vaizdas neisbaigtas, tad sakyti, kad sitas krumas cia netinka, nematant visumos - ankstoka.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 02 05, 01:24)
Jolaxus manęs buvo užklausus, atsakysiu dėl Stevijos,

na va šį tą protingo sužinojus galgi dar kartą reikės bandyt surizikuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 05, 08:24)
Nebūtina daryti jokių mišinių. Stevija nedygsta durpėje, tiek tereikia žinoti.

gali būti, praktikos neturiu 4u.gif
tą kaitinimą rekomendavo dėl to, kad tipo ta žolė jautri visokioms ''zarazoms''

QUOTE(zmogs @ 2010 02 05, 11:19)
Hmm, o kodėl? Jis iki 4m aukščio teauga. Mano idėja - lają formuoti aukščiau tvoros viršaus, būtų toks išsidraikęs rutulys virš kitų augalų ir mestų šešėlį ant įvažiavimo (to visai norėčiau). Anksčiau nebepamenu kas  blush2.gif  siūlė medelį rutuliška laja toj vietoj (man taisyklinga tai nea, bet va gluosnio būtų prie širdies).

aš neseniai tokio augalo ieškojau.

na o jei šeivamedis? tik ne bordinis - žalialapis, geltonlapis, margalapis.. Olivija dalinosi patirtimi gera, ir šiaip visur rašo, kad lengvai formuojamas nedideliu medeliu.
tiesa, RS forume užtikau, kad šeivamedžius ir putinus mėgsta amarai - na bet jie daug ką mėgsta smile.gif

arba robinia frisia . medis mažoms erdvėms, šėšėlis šviesus, po juo gali augti kiti augalai. tiesa, jis būtų ten pagrindinis augalas, kai paaugs.

P.S.mano pasiūlymai spontaniški - nesu labai 'įsijautusi" į tavąjį plotelį blush2.gif

QUOTE(vida777 @ 2010 02 05, 11:25)
O stai sachalininis, kur rokoko ipirsau, man daug labiau patinka.

oi, žiūrėsiu kaip jis augs bigsmile.gif
kol kas galiu konstatuot, kad labai atsparus lotuliukas.gif 'įpiršai' užpernai vasarą, o pasodinau tik pernai metų pabaigoj blush2.gif

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 02 05, 12:08)
Mergaites, jeigu galit atsakykit kiek galima greiciau 4u.gif . Vaziuoju i sodu centra susitikt su drauge ir galvoju pasidairyt nupigintu dekoratyviniu cesnaku, nes kitu laiku jie buna nesvietiskai brangus. Kaip manot ar nebutu per velu juo i zeme kist? Tulpes, narcizai, hiacintai jau islinde.

aš sodinčiau - tiek ankstyvus, tiek vasarą žydinčius.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 05, 12:05)
O kaip jis kaime atrodo? Gal kartais turi foto?  ax.gif

jei puokste butu mano ugio buvusi, tai gal ir butu i ka ziureti, o dabar tik saka rolleyes.gif .
Atsakyti
Na, pabandžiau taisyti. Visas pakraštys:
user posted image
Vietoj raugerškio įdėjau striepsnę. Kalninės pušys - didesnė (iki 2m) ir mažesnė (iki 1m).
Vaizdas nuo įvažiavimo:
user posted image
Pro langą:
user posted image
Su robinija vietoj gluosnio:
user posted image
Robinija man lyg sunkesnė, nei gluosnis, jau rimtas medis toks. Truputį aš jos prisibijau, nes aprašymuose „agresyvi paviršinė šaknų sistema“ - ar neišvartys ji man tvoros pamato ir trinkelių? Dar rašo, kad iki 8m auga, ar ir pas mus taip? Gaila, šeivamedžio ant koto neradau, įdėčiau ir jį pabandymui. Būtų bent vieno pagrindinio augalo atsikartojimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 05 vasario 2010 - 17:26
QUOTE(zmogs @ 2010 02 05, 17:03)
Su robinija vietoj gluosnio:

Ne tą robiniją siūliau.
šitą:
user posted image

kol mažas medis:
[attachmentid=192715]

info, gan padrika blush2.gif :
Robinija [pseudoakacija] baltažiedė 'Frisia'
Lot. Robinia pseudoacacia 'Frisia'
Medis, ovalios formos laja. Užauga iki 10 m aukščio [manau pas mus žemesnė užauga]. Šakos spygliuotos. Lapai geltoni. Žydi vasarą, mažais, kreminiai baltais žiedeliais. Gerai auga kalkinėje dirvoje, saulėtoje vietoje.
apie robinijas: http://www.rojaussod.../tema.php?s=705 :
Dekoratyviniuose želdiniuose dažniau auginamos baltažiedės robinijos 'Frisia' (geltonais lapais), taip pat `Casque rouge` (rausvi žiedai) ir 'Purple Robe' (alyviniai žiedai).
Tai puikūs augalai skurdžioms dirvoms, auga net smėlyje. Drėgnoje ir sunkioje žemėje sunkiau žiemoja. Labai atsparios sausrai, vasarą beveik niekuomet nereikia laistyti. Nebijo persodinimo ir karpymo, taip pat vėjo. Vienintelis dalykas, ko robinijoms reikia labai daug - tai saulė. Jos gerai jaučiasi tik atviroje ir saulėtoje vietoje, gali augti saulėkaitoje, pietų pusėje. Tankumyne medžiai auga aukšti, kamienai būna ploni, o laja reta.
Jauni augaliukai dažnai apšąla, bet greitai atsigauna. Suaugę augalai nebijo šalčio, bet labai šaltą žiemą gali nušąlti iki šaknies kaklelio. Apšąlę augalai beveik niekuomet nežūva, atauga. Žiedai balti, gelsvi arba rausvi, labai kvepia, sutelkti iki 20 cm ilgio kekėse. Pirmus 10 metų robinijos auga labai greitai, paskui lėčiau.
zona 4-9

žalialapis didelis šeivamedis, žvelgiantis per tvorą:
http://www.annetanne...8/03/vlier1.jpg

o čia labai seni šeivamedžiai
http://upload.wikime...bucus-nigra.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 05 vasario 2010 - 18:10
QUOTE(rokoko @ 2010 02 05, 18:03)
Ne tą robiniją siūliau.
šitą:

Ten su leliumai siūlyta robinija buvo. Kaip taviškė vadinasi?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 05, 18:08)
Ten su leliumai siūlyta robinija buvo. Kaip taviškė vadinasi?

net dviejose postuose nurodžiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 02 05, 18:11)
net dviejose postuose nurodžiau  ax.gif

ups, pražioplinau blush2.gif
Štai su robinija:
user posted image
Su šeivamedžiu:
user posted image
Atsakyti
Sveikos merginos,matau padadat pasiplanuoti kiemukus ax.gif
Merginos ,gal patartumėt ir šiam kiemui ax.gif
*SIM*SIUS* cool.gif atsiuntė foto,sako įdėk merginos gal patars biggrin.gif ,o paskui pasirodo,kad pati dar turiu ir sukurti kas kur ir kaip biggrin.gif
ji bus dėkinga jei mesteltumėt minčių ką galima būtų padaryti
*SIM*SIAUS* foto
šitoj vietoj visą dieną saulė,nusisuka tik po pietų,
Namo priekis nuo kelio pusės
user posted image
vieta matoma nuo įvažiavimo keliuko į kiemą ir pagrindinio kelio
user posted image
prie elektros dėžutės auga šitas krūmas
user posted image
user posted image
čia saulė būna tik ryte,paskui nusisuka,vieta matoma kaimynams ir nuo pagrindinio kelio
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 05 vasario 2010 - 20:48
Zmogs, man vistiek per daug visko pas Tave. Aš bandyčiau daryt kažką panašaus (vaizdas nuo namo link gatvės, dešinėje įvažiavimas, kairėje Tavo sklypo pakraštys, viena medlieva ties įvažiavimu, kita panašiai sulig ta vieta, kur baigiasi namas):
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 05 vasario 2010 - 20:52