Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(zmogs @ 2010 02 05, 00:27)
Ir kaip dabar tos harmonijos įvest?

Auksinį patarimą davė Kniofija thumbup.gif
Ir bitulė apie pasikartojimo reikalingumą kalbėjo.

Nesimato užmanymo esmės, tikslo jausmo. Būtinas ritmas, pasikartojimas - pagrindinių ar papildančių augalų. Bitule ir Knifofija siūlė kartoti papildančius augalus, kai norimi pagrindiniai yra labai skirtingi. Kitas variantas kartoti pagrindinius - gali būti kartojamas tam tikras augalas (pvz. keli eglūnai), tam tikros spalvos augalai (pvz. bordo), tam tikra forma (pvz. rutulio). Ir jokiu būdu neprimakaluok užpildančių augalų - tų kuriais užpildysi tarpelius - daugiametėmis ar kt.

Ta teorija atrodo paprasta, bet ją suvokti ir įgyvendinti ne taip jau lengva. Tą informaciją apie ritmą, atkartojimą (kaip ir apie formas, faktūras, spalvas) tik dabar (link trečio sodininkavimo sezono pradžios) pradedu suvokti, o iki kada ją sugebėsiu kaip reikiant pritaikyti dar nutekės nemažai vandens lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 05 vasario 2010 - 11:23
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 05, 08:24)
Jei nesiderina augalai ar nori staigiai pereiti nuo vienos prie kitos augalų formos, spalvos ar lapijos formos į tarpus sodink pušį ir harmonija sugrįš. Už tai aš be galo myliu pušis.

QUOTE(bitule @ 2010 02 05, 08:48)
Na, tikriausiai realybėje vaizdas būtų žymiai kuklesnis nei paveiksliuke  ax.gif , nes juk karpai augalų nuotraukytes iš skirtingų šaltinių, tai ir skiriasi jų ryškumas, spalvų atitikimas realybei, o ypač dėmesį blaško skirtinga apšvietimo kryptis (pvz. kukmedis apšviestas iš kairės, gluosnis iš dešinės ir pan.)  4u.gif
- harmonijos šiek tiek trūksta....bet man atrodo tik todėl, kad vis kažkaip 'nugaruoja' pasikartojantys augalai  blush2.gif vis grįžti prie patinkančių augalų kolekcijos. Pvz. ta vieniša kalnapušė dabar ten išvis iškrenta iš konteksto  mirksiukas.gif, nes nebeatlieka fono funkcijos. Dėliojant augalus, reikėtų apsispręsti, kurie jų bus 'pagrindiniai', o kurie 'foniniai', ir foninius kartoti kartoti kartoti, kad labiau atsiskleistų pagrindiniai. Dabar pas tave visi augalai gaunasi 'pagrindiniai', vienas gražesnis už kitą  smile.gif

notworthy.gif notworthy.gif Jau kaip puoliau visokių pušų ieškot, net pačiai juokinga.. pradinuko entuziazmas rolleyes.gif
QUOTE(leliumai @ 2010 02 05, 10:02)
Man jis nelabai žiūrisi Tavo plotelyje  blush2.gif  Bet tai gali būti mano asmeninės antipatijos visokiems gluosniams išdava.
Žiemą gražios jo ryškios banguotos šakelės, bet kitų metų laiku...  g.gif Man atrodo jis per didelis savo gabaritais Tavo pakraščiui.

Hmm, o kodėl? Jis iki 4m aukščio teauga. Mano idėja - lają formuoti aukščiau tvoros viršaus, būtų toks išsidraikęs rutulys virš kitų augalų ir mestų šešėlį ant įvažiavimo (to visai norėčiau). Anksčiau nebepamenu kas blush2.gif siūlė medelį rutuliška laja toj vietoj (man taisyklinga tai nea, bet va gluosnio būtų prie širdies).
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 04, 17:42)
Dar pakamuosiu su savo fasadu. Noriu paklausti, gal kils jums idėjų, koks dar augalas šitam plyšy gali apsigyventi. Ir ar jūsų manymu čia tiktų gluosnis Salix Erythroflexuosa, jei aš jį formuočiau kaip medelį, šakos prasidėtų sulig tvoros viršumi kažkur (1.20m).

as patarimu, deja, siuo klausimu neturiu, mano akims bendras vaizdas yra chaotiskas laugh.gif . Sutinku su kiekvienu sidabrineskuojos zodziu del sodo ir namo sasajos.
Salix Erythroflexuosa yra visiskai menkavertis dekoratyvumo atzvilgiu (auga didelis, nebent turetum puse hektaro ploto), man jau, turint vietos, simta kartu graziau (visais sezonais) Salix alba "Tristis" - cia aisku tik mano asmenine nuomone. Ta raitytasaki kazkada is geliu puokstes istraukiau ir pamerkiau, kai isleido saknis, pasodinau i vazona ... po to isveziau i kaima ant lauko pasodinti.
O stai sachalininis, kur rokoko ipirsau, man daug labiau patinka. Atsiprasau, kad nukrypau nuo temos.

Sioje foto akivaizdziai matosi, kad bordinis raugerskis rudos spalvos namo fone schmoll.gif . Ziema bus juodas krumas prie rudos sienos, o ir vasara ne ka geriau:
http://img716.images...2730/langai.jpg

Cia man labai labai grazu wub.gif , tas sazalynas sodo kampe ir link darzo:
http://img716.images...eivamkampas.jpg

Del zagreniu... turejau ji mintyse augalu sarase Nr.1, bet paskaiciau vok.foruma ir turbut su giliu liudesiu jo atsisakysiu verysad.gif . Labai skaudi zmoniu patirtis, ypac su senais medziais. Ju atzalas nukarpyti ar nupjauti nesunku, bet kad jos, susidurusios su kokia kliutimi, verziasi su tokia jega, kad net uz 15 metru ilenda per plyselius i svieslangiu angas ar per betoniniu ritiniu sujungimus i vandens saugyklas laugh.gif .

QUOTE(rokoko @ 2010 02 04, 20:50)
ne dabar  lotuliukas.gif
kai bijunai zydes, padak Vidos777.

kai bijunai zydes, manau Tinai ne tas rupes biggrin.gif .....

QUOTE(zmogs @ 2010 02 05, 11:19)
notworthy.gif  notworthy.gif Jau kaip puoliau VISOKIU pušų ieškot...

lotuliukas.gif
cia ir visa beda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 05 vasario 2010 - 11:31
QUOTE(leliumai @ 2010 02 05, 11:17)
Ta teorija atrodo paprasta, bet ją suvokti ir įgyvendinti ne taip jau lengva. Tą informaciją apie ritmą, atkartojimą tik dabar (link trečio sodininkavimo sezono pradžios) pradedu suvokti, o iki kada ją sugebėsiu normaliai pritaikyti dar nutekės nemažai vandens  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif teoriškai ir aš apie pasikartojimą žinau, bet darbuose tai nelabai atsispindi blush2.gif Gerai, kad jūs man į užpakalį spiriat ir parodot klaidas.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 05, 12:19)
- notworthy.gif  notworthy.gif Jau kaip puoliau visokių pušų ieškot, net pačiai juokinga.. pradinuko entuziazmas  rolleyes.gif
-Hmm, o kodėl? Jis iki 4m aukščio teauga. Mano idėja - lają formuoti aukščiau tvoros viršaus, būtų toks išsidraikęs rutulys virš kitų augalų ir mestų šešėlį ant įvažiavimo (to visai norėčiau). Anksčiau nebepamenu kas  blush2.gif  siūlė medelį rutuliška laja toj vietoj (man taisyklinga tai nea, bet va gluosnio būtų prie širdies).

- ieškok ne visokių, o vienos - geriausiai ten tinkančios pagal savo gabaritus ir pirk keletą tokių pačių mirksiukas.gif
- aš siūliau rutuliška laja. Man kažkaip visi Tavo trokštami augalai pernelyg išsidaraikę, nėra kas struktūrą palaiko, nėra kas akį "pagauna" ir veda per visą pakraštį. Jau tam piešinuke su bordo pūsleniu ir bordo šeivamedžiu kaip ir prasideda kelionė per bordo krūmus, bet... eglūnas ją nutraukia.

Gali pabandyti pasidaryti pora variantų, kur kartoji pagrindinius augalus (ar spalvą, ar formą, ar tą patį augalą) ir kitą variantą, kur pagrindiniai lieka labai skirtingi, o papildantys vienodi (minėtos pušys). Turėsi iš ko pasirenka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 05 vasario 2010 - 11:43
Leliumai, pagalvok apie profesijos keitimą mirksiukas.gif 4u.gif
Turi talentą thumbup.gif (ir ne tik komponuoti, bet ir logiškai argumentuotai viską išaiškinti 4u.gif )
Tina*, ačiū dėl stevijos 4u.gif . Taip ir turėjau nuojautą, kad nebus čia aštuntas pasaulio stebuklas sad.gif O kažin, kaip nors praskiesti tą saldumą iki tinkamo vartoti neįmanoma (pvz. sutrintą žolę mašyti su kokiu krakmolu blush2.gif )? Nu bet jau čia nusišneku tikriausiai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 05 vasario 2010 - 12:16
QUOTE(vida777 @ 2010 02 05, 11:25)
Ta raitytasaki kazkada is geliu puokstes istraukiau ir pamerkiau, kai isleido saknis, pasodinau i vazona ... po to isveziau i kaima ant lauko pasodinti.
O stai sachalininis, kur rokoko ipirsau, man daug labiau patinka. Atsiprasau, kad nukrypau nuo temos.

O kaip jis kaime atrodo? Gal kartais turi foto? ax.gif
Atsakyti
Mergaites, jeigu galit atsakykit kiek galima greiciau 4u.gif . Vaziuoju i sodu centra susitikt su drauge ir galvoju pasidairyt nupigintu dekoratyviniu cesnaku, nes kitu laiku jie buna nesvietiskai brangus. Kaip manot ar nebutu per velu juo i zeme kist? Tulpes, narcizai, hiacintai jau islinde.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 02 05, 13:08)
Mergaites, jeigu galit atsakykit kiek galima greiciau 4u.gif . Vaziuoju i sodu centra susitikt su drauge ir galvoju pasidairyt nupigintu dekoratyviniu cesnaku, nes kitu laiku jie buna nesvietiskai brangus. Kaip manot ar nebutu per velu juo i zeme kist? Tulpes, narcizai, hiacintai jau islinde.

O dabar tas svogunas bus isdaigintas zemeje ar praeito sezono, senas? Ir kaip kur jis laikytas? Ipakavime nuo rudens?
Knifofija praktikoje su svoguniniais susidurus daugiausia, as tik teoriskai galiu pamastyt.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 02 05, 12:08)

i zeme galima kisti viska, kas gyva. Jei svoguneliai gyvybingi, tai ir pirk. Bet keista, kad pas jus tokiu metu ispardavimas blink.gif , pas mus ispardavimai buna lapkriti, o po nauju metu svoguneliu nei su ziburiu nerasi - viskam savas laikas biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 05 vasario 2010 - 12:18
QUOTE(vida777 @ 2010 02 05, 12:25)

Sioje foto akivaizdziai matosi, kad bordinis raugerskis rudos spalvos namo fone  schmoll.gif . Ziema bus juodas krumas prie rudos sienos, o ir vasara ne ka geriau:

Truputi inesiu nesusipratimo i sitas visas kalbas;)
1. Del raugerskio ir raudonai rudo namo kaimynystes. Noriu tik pasakyti, kad nera tokios taisykles, kad jokiu budu negalima sito dalyko taikyti. Ir tai ka pasake vida, ar sidabrinekuoja - ju asmeninis skonis. Cia kaip su vienos spalvos drabuziais. As apsirengsiu bordine spalva nuo galvos iki koju. Kazkam tai pasirodys nuobodu, neidomu, negrazu ar dar kaip. O as matysiu fakturu zaisma, kuris ypac isryskes vienaspalviame fone, as matysiu struktura audiniu, detales, isryskes akiu melis ar plauku spalva ir t.t. ir man tai atrodys grazu.
Gal nera pats tinkamiausias pavyzdys, nes salia namo tik vienas bordinis augalas, bet esme manau suprasti galima. Nebutina zaisti vien kontrasto principu.
2.Kitas dalykas - galima sukurti harmonija ir su neturincios aiskios formos augalais, neiterpiant aiskios formos, tik derint tada jau reikia ne pagal formu skirtinguma, o spalvu nerysku perejima pvz.
3. Tai ka matote priklijave is visur surankiotas augalu foto, tai visiskai neperteikia to vaizdo, kuris bus, o kartais ir iskraipo. Siulyciau tuo nesivadovauti perdaug. Bet cia jau bitule viska pasake.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 02 05, 13:16)
i zeme galima kisti viska, kas gyva. Jei svoguneliai gyvybingi, tai ir pirk. Bet keista, kad pas jus tokiu metu ispardavimas  blink.gif , pas mus ispardavimai buna lapkriti, o po nauju metu svoguneliu nei su ziburiu nerasi - viskam savas laikas  biggrin.gif .

yra dar pirkt tulpiu , narcizu, hiacintu, bet nesu tikra ar jie bus nupiginti. Parduoda ipakavimuose. Tikiuosi bus ir cesnaku. Pernai pirkau jau sudygusius narcziukus tokiu laiku kai visi narcizai jau seniausiai zydejo. Prazydo jie man vos ne vasaros vidury vazonuose. Tai gal ir su cesnakai viskas gerai bus. Jeigu tik rasiu.
Atsakyti