QUOTE(zmogs @ 2010 02 05, 00:27)
Aš to labiausiai ir prisibijau, kad bus per marga. Harmonijos labai trūksta.
Man turbūt kūrybinė krizė..
- Ir kaip dabar tos harmonijos įvest?
-- O kaip žiūrisi tas gluosnis Erythroflexuosa?
Na, tikriausiai realybėje vaizdas būtų žymiai kuklesnis nei paveiksliuke
, nes juk karpai augalų nuotraukytes iš skirtingų šaltinių, tai ir skiriasi jų ryškumas, spalvų atitikimas realybei, o ypač dėmesį blaško skirtinga apšvietimo kryptis (pvz. kukmedis apšviestas iš kairės, gluosnis iš dešinės ir pan.)
- harmonijos šiek tiek trūksta....bet man atrodo tik todėl, kad vis kažkaip 'nugaruoja' pasikartojantys augalai
vis grįžti prie patinkančių augalų kolekcijos. Pvz. ta vieniša kalnapušė dabar ten išvis iškrenta iš konteksto
, nes nebeatlieka fono funkcijos. Dėliojant augalus, reikėtų apsispręsti, kurie jų bus 'pagrindiniai', o kurie 'foniniai', ir foninius kartoti kartoti kartoti, kad labiau atsiskleistų pagrindiniai. Dabar pas tave visi augalai gaunasi 'pagrindiniai', vienas gražesnis už kitą
-- gluosnis ir man labai gražus (ačiū kad užrodei tokį
, nebuvau dar mačiusi), tik vėlgi man jis biški konkurentas eglūnui, nes kažkaip pastarąjį įsivaizdavau kaip viso pakraščio puošmeną
QUOTE(rokoko @ 2010 02 05, 01:24)
Jolaxus manęs buvo užklausus, atsakysiu
dėl Stevijos, tipo nesiseka daug kam jos išdaigint ar užaugint.
Kaip gerai, kad kalba pasisuko apie šitą žolę
. Norėjau paklausti - ar kas ją bandė naudoti ūkyje, t.y. pakeisti cukrų? Nes kiek randu atsiliepimų, tai dažniausiai būna pabandžiau-mečiau. Gal iš forumiečių kuriai pavyko ją pritaikyti plačiau praktiškai, ar visgi čia daugiau reikalas pasižaidimui
?
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 05, 09:24)
Jei nesiderina augalai ar nori staigiai pereiti nuo vienos prie kitos augalų formos, spalvos ar lapijos formos į tarpus sodink pušį ir harmonija sugrįš. Už tai aš be galo myliu pušis.