Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(jolaxus @ 2010 02 04, 20:28)
tai gal apie rūgštųjį žagrenį tu čia smile.gif

Taip taip taip aciuks.gif . Apie ta pati.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 02 03, 09:05)

ne dabar lotuliukas.gif
kai bijunai zydes, padak Vidos777.
Papildyta:
QUOTE(leliumai @ 2010 02 03, 14:29)
Rokoko, čia Tau: tigrenių priežiūra.
Pas mane pernai jos žydėjo taip (nors turėjo būti ne tik geltonos pagal pakuotę):
user posted image

Ačiū 4u.gif

QUOTE(Oli_vija @ 2010 02 03, 15:05)
sambukus nigra variegata auginu nuo  g.gif 2002 m???? gerai auga pavėsyje, drėgnokoj vietoj.
Apšalęs buvo viršūnes čia prieš 4-5 metus , kai labai šalta žiema buvo.. bet lengvai atželia iš pašaknės...............
gerai toleruoja genėjimą, galima suformuot mini medžio formą, apie šios žiemos"pasiekimus" dar anksti komentuot.

na kaip smagu man pačiai - aš taip viską ir įsivaizdavau rolleyes.gif bet ''nepanaudojau''

QUOTE(Knifofija @ 2010 02 04, 07:24)
Ežiuolių dar tikrai nebus,

o kada bus?
Atsakyti
Bet tam pakraščiui žagrenis nelabai tiktų - vien dėl atžalų ax.gif (kaip pasileis po tais krūmeliais - nebesugaudysi doh.gif ). Jei norisi be rūpesčių grožėtis šituo medžiu, reikia būtinai aplink jį laikyti pjaunamą veją (ir gana dideliu spinduliu) 4u.gif .
Nors man tai labai gražu būtų koks žagrenių (bet vien tik jų) sąžalynas palei tą tvorą wub.gif (kažkaip kapitaliai apribojus jų plitimą kokiu įkastu į žemę borteliu ax.gif ). Jau kažkada rodžiau šitą foto iš parko http://hotimg23.fotk...52/IMG_1739.jpg Gyvai vaizdas nerealus tiek vasarą, tiek žiemą wub.gif
Aišku langus plika žagrenių apačia nelabai uždengtų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 04 vasario 2010 - 21:05
Man atrodo zagreniai prie to namo tobulai tiktu ir daugiau nieko nereiktu.

Pats namas, kiek as jo ten matau, labai lakoniskai atrodo, jeigu tik galima taip issireikst kalbant apie nama ax.gif. Tuo tarpu visi tie skirtingi augaleliai toks biskuti sabakstynas geraja prasme. Man ten noretusi kazko labai subtilaus, grakstaus ir pasikartojancio. Tiesa, dar...... Man tujos visada asocijuojasi su laidotuvem. Daug kas jas augina, bet man jos kazkodel tokias asociacijas sukelia unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 04 vasario 2010 - 22:11
QUOTE(vida777 @ 2010 02 03, 18:41)
kad is tokios vietos iskasei, tai gerai. Jie megsta sausas ir sauletas vietas. Sodinti reikia negiliai, sakniastiebi "paguldyti" taip, kad virsunele butu siek tiek virs dirvos pavirsiaus.
Jei dar nesuvyto ar nesudziuvo tie sakniastiebiai, tai uzpilk durpemis su smeliu (o gal tu taip ir laikai).

l. ačiū už ats. tikrai taip nelaikau, o reikes eiti patikrinti man juos ryt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 02 04, 20:58)
Bet tam pakraščiui žagrenis nelabai tiktų - vien dėl atžalų  ax.gif (kaip pasileis po tais krūmeliais - nebesugaudysi  doh.gif ). Jei norisi be rūpesčių grožėtis šituo medžiu, reikia būtinai aplink jį laikyti pjaunamą veją (ir gana dideliu spinduliu)  4u.gif .
Nors man tai labai gražu būtų koks žagrenių (bet vien tik jų)  sąžalynas palei tą tvorą  wub.gif (kažkaip kapitaliai apribojus jų plitimą kokiu įkastu į žemę borteliu  ax.gif ). Jau kažkada rodžiau šitą foto iš parko http://hotimg23.fotk...52/IMG_1739.jpg Gyvai vaizdas nerealus tiek vasarą, tiek žiemą  wub.gif
Aišku langus plika žagrenių apačia nelabai uždengtų  blush2.gif

Gražu žagreniai, bet per aukšta man ta siena gautųsi. Čia vis dar bandau laikytis tavo anksčiau pasiūlytos idėjos.
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 02 04, 22:09)
Man atrodo zagreniai prie to namo tobulai tiktu ir daugiau nieko nereiktu.

Pats namas, kiek as jo ten matau, labai lakoniskai atrodo, jeigu tik galima taip issireikst kalbant apie nama ax.gif. Tuo tarpu visi tie skirtingi augaleliai toks biskuti sabakstynas geraja prasme. Man ten noretusi kazko labai subtilaus, grakstaus ir pasikartojancio. Tiesa, dar...... Man tujos visada asocijuojasi su laidotuvem. Daug kas jas augina, bet man jos kazkodel tokias asociacijas sukelia unsure.gif

Namas tikrai daugiau jokių vikruntasų neturi, toks ir yra kaip matosi. Aš to labiausiai ir prisibijau, kad bus per marga. Harmonijos labai trūksta. Tos rožės labai nesipiešia, bet gal realybėj kitaip atrodys, nes nuotraukos, kurias panaudojau iš interneto - labai jau saldžios. Raugerškis irgi man ten netinka (dabar susitelkiau į patvorį, tai pasienį ir apleidau, vėliau tvarkysiu). Dėl sidabrakrūmio irgi abejoju. Vietoj tujos greičiausiai visgi sodinsiu kadagį, nes irgi turiu antipatiją kažkokią tujom blush2.gif , o už jo kukmedis.
Pūkenį pabandžiau į tą skylę įkišt, bet visai kakofonija gavosi, nors jis pats man labai patinka.
Man turbūt kūrybinė krizė.. verysad.gif Ir kaip dabar tos harmonijos įvest?

O kaip žiūrisi tas gluosnis Erythroflexuosa? Nu aš kažkodėl labai mėgstu tokias plevėsuojančias formas. Gal dėl to pasieny visi griežti kažkaip nesavom rankom lipdosi. Bet kitokie ten netelpa. Nebent vijoklius ant visos sienos paleist, o kai paaugs kadagys - ir ant jo plikos apačios g.gif
Atsakyti
Nu grazus tas gluosnis, toks azurinis ir sakeles lyg pasibangave, bet as gal rinkciausi pukenius. Tik ziureciau, kad nebutu raudoni, nes namas tamsus. Man jie labai patinka del tu svelniu debeseliu, o ir langus pridengtu.
Tas tavo saldus sabakstynas pas mane labai tiktu blush2.gif . As vis bandau sukurt toki saldziai riooomantiska sabakstyna pas save, bet nesigauna doh.gif . O vakar dar apziurejau, kad vejas isklibino tvora ant kurios ragane montana lipa. Nezinau kaip cia reiks padeti taisyt. Bijau, kad raganei amen bus, kai sugalvosim tvora keist.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 04 vasario 2010 - 23:51
Jolaxus manęs buvo užklausus, atsakysiu dėl Stevijos, tipo nesiseka daug kam jos išdaigint ar užaugint.
Viena rimta daržininkė taip man pasakojo:
Jokiu būgu nereikia stevijos daiginti substrate. Reikia imti mišinį 50:50 žemės ir smėlio, pakaitinti 100 laipsnių temperatūroje. Į tokį sėti sėklas( atvėsusį, žinoma smile.gif).
Nei per drėgnai, nei per sausai - ir tikėtis sėkmės smile.gif
Jei ji nusišypsos - žiemą augalas praleidžia vėsiai patalpoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 05 vasario 2010 - 00:24
QUOTE(rokoko @ 2010 02 05, 00:24)
Jolaxus manęs buvo užklausus, atsakysiu dėl Stevijos, tipo nesiseka daug kam jos išdaigint ar užaugint.
Viena rimta daržininkė taip man pasakojo:
Jokiu būgu nereikia stevijos daiginti substrate. Reikia imti mišinį 50:50 žemės ir smėlio, pakaitinti 100 laipsnių temperatūroje. Į tokį sėti sėklas( atvėsusį, žinoma smile.gif).
Nei per drėgnai, nei per sausai - ir tikėtis sėkmės smile.gif
Jei ji nusišypsos - žiemą augalas praleidžia vėsiai patalpoj.

Nebūtina daryti jokių mišinių. Stevija nedygsta durpėje, tiek tereikia žinoti.
Papildyta:
QUOTE(zmogs @ 2010 02 04, 23:27)
Gražu žagreniai, bet per aukšta man ta siena gautųsi. Čia vis dar bandau laikytis tavo anksčiau pasiūlytos idėjos.

Namas tikrai daugiau jokių vikruntasų neturi, toks ir yra kaip matosi. Aš to labiausiai ir prisibijau, kad bus per marga. Harmonijos labai trūksta. Tos rožės labai nesipiešia, bet gal realybėj kitaip atrodys, nes nuotraukos, kurias panaudojau iš interneto - labai jau saldžios. Raugerškis irgi man ten netinka (dabar susitelkiau į patvorį, tai pasienį ir apleidau, vėliau tvarkysiu). Dėl sidabrakrūmio irgi abejoju. Vietoj tujos greičiausiai visgi sodinsiu kadagį, nes irgi turiu antipatiją kažkokią tujom  blush2.gif , o už jo kukmedis.
Pūkenį pabandžiau į tą skylę įkišt, bet visai kakofonija gavosi, nors jis pats man labai patinka.
Man turbūt kūrybinė krizė..  verysad.gif  Ir kaip dabar tos harmonijos įvest?

O kaip žiūrisi tas gluosnis Erythroflexuosa? Nu aš kažkodėl labai mėgstu tokias plevėsuojančias formas. Gal dėl to pasieny visi griežti kažkaip nesavom rankom lipdosi. Bet kitokie ten netelpa. Nebent vijoklius ant visos sienos paleist, o kai paaugs kadagys - ir ant jo plikos apačios  g.gif

Jei nesiderina augalai ar nori staigiai pereiti nuo vienos prie kitos augalų formos, spalvos ar lapijos formos į tarpus sodink pušį ir harmonija sugrįš. Už tai aš be galo myliu pušis.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 05, 00:27)
Aš to labiausiai ir prisibijau, kad bus per marga. Harmonijos labai trūksta.
Man turbūt kūrybinė krizė..  verysad.gif
- Ir kaip dabar tos harmonijos įvest?
-- O kaip žiūrisi tas gluosnis Erythroflexuosa?

Na, tikriausiai realybėje vaizdas būtų žymiai kuklesnis nei paveiksliuke ax.gif , nes juk karpai augalų nuotraukytes iš skirtingų šaltinių, tai ir skiriasi jų ryškumas, spalvų atitikimas realybei, o ypač dėmesį blaško skirtinga apšvietimo kryptis (pvz. kukmedis apšviestas iš kairės, gluosnis iš dešinės ir pan.) 4u.gif
- harmonijos šiek tiek trūksta....bet man atrodo tik todėl, kad vis kažkaip 'nugaruoja' pasikartojantys augalai blush2.gif vis grįžti prie patinkančių augalų kolekcijos. Pvz. ta vieniša kalnapušė dabar ten išvis iškrenta iš konteksto mirksiukas.gif, nes nebeatlieka fono funkcijos. Dėliojant augalus, reikėtų apsispręsti, kurie jų bus 'pagrindiniai', o kurie 'foniniai', ir foninius kartoti kartoti kartoti, kad labiau atsiskleistų pagrindiniai. Dabar pas tave visi augalai gaunasi 'pagrindiniai', vienas gražesnis už kitą smile.gif
-- gluosnis ir man labai gražus (ačiū kad užrodei tokį 4u.gif , nebuvau dar mačiusi), tik vėlgi man jis biški konkurentas eglūnui, nes kažkaip pastarąjį įsivaizdavau kaip viso pakraščio puošmeną blush2.gif

QUOTE(rokoko @ 2010 02 05, 01:24)

Kaip gerai, kad kalba pasisuko apie šitą žolę 4u.gif . Norėjau paklausti - ar kas ją bandė naudoti ūkyje, t.y. pakeisti cukrų? Nes kiek randu atsiliepimų, tai dažniausiai būna pabandžiau-mečiau. Gal iš forumiečių kuriai pavyko ją pritaikyti plačiau praktiškai, ar visgi čia daugiau reikalas pasižaidimui ax.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 05, 09:24)
Jei nesiderina augalai ar nori staigiai pereiti nuo vienos prie kitos augalų formos, spalvos ar lapijos formos į tarpus sodink pušį ir harmonija sugrįš. Už tai aš be galo myliu pušis.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 05 vasario 2010 - 08:58
QUOTE(rokoko @ 2010 02 05, 00:24)
nesiseka daug kam jos išdaigint ar užaugint.

Kaip nesiseka? Man pasiseske biggrin.gif nors nesu daiginimo spece. Labai lengvai sudygo. Substratas - daigams.

QUOTE(bitule @ 2010 02 05, 08:48)
Kaip gerai, kad kalba pasisuko apie šitą žolę  4u.gif . Norėjau paklausti - ar kas ją bandė naudoti ūkyje, t.y. pakeisti cukrų? Nes kiek randu atsiliepimų, tai dažniausiai būna pabandžiau-mečiau. Gal iš forumiečių kuriai pavyko ją pritaikyti plačiau praktiškai, ar visgi čia daugiau reikalas pasižaidimui  ax.gif  ?

As irgi pabandziau - meciau smile.gif Slyksciai saldi ji. Tokia net iki kartumo. Man tai buvo reikalas pasizaidimui. Smalsumo nugalejimui.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 02 05, 00:27)
O kaip žiūrisi tas gluosnis Erythroflexuosa?

Man jis nelabai žiūrisi Tavo plotelyje blush2.gif Bet tai gali būti mano asmeninės antipatijos visokiems gluosniams išdava.
Žiemą gražios jo ryškios banguotos šakelės, bet kitų metų laiku... g.gif Man atrodo jis per didelis savo gabaritais Tavo pakraščiui.
Atsakyti