Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

QUOTE(jolaxus @ 2010 02 03, 18:25)
niekad neišlupinėju iš įšalo, ištraukiu tik kai atšyla, kai jau daigiukai ar net žiedynai pasimato. Tada traukiu iš daržo, nešu į nešildomą tambūrą, kad spėriau keltų žiedus, bet kambario šilumon nenešu, kad per daug neištįstų staigiai iš šalto grunto į aukštą temperatūrą pakliuvę

QUOTE(Oli_vija @ 2010 02 03, 18:30)
o mano neįkasti į žemę - tik sniegas ant jų suverstas...laaaaabai daug sniego...
tai turiu šviesią patalpą, kur +5 dabar - bandysiu kokį vazoną jau parsinešt wub.gif  wub.gif

Ačiū 4u.gif žymiai aiškesnis reikalas pasidarė. Nes daug kur paskaitau, kad žiemai įkasa vazonus su svogūninėm į žemę, bet nelabai suprasdavau tos iškrapštymo iš įšalo technologijos blush2.gif
Jolaxus, o kiek pavyksta paankstint žydėjimą, kai iškasi jau prašilus žemei?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 02 03, 21:34)
Dziugi zinia  biggrin.gif o gal jau ir sarasiuka augalu sudarete? kokiu naujienu simet turesite? gal jau eziuoliu bus tu graziu spalvotu?

Ežiuolių dar tikrai nebus, o sarašiuką bijau ir sudarinėti. Matysiu pavasarį, kaip peržiemojo augalai, nes dabar sunku prognozuoti. Nors lepių neauginu, atlydžių nebuvo, tai turėtų viskas būt gerai. Kitą savaitę prisėsiu uodegą ir sutvarkysiu sąrašą.
Naujienų turiu nemažai, bet jos nesidaugina tokiais tempais kaip norėčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 04 vasario 2010 - 07:25
QUOTE(bitule @ 2010 02 04, 00:26)
Jolaxus, o kiek pavyksta paankstint žydėjimą, kai iškasi jau prašilus žemei?

g.gif nė nežinau, nebandžiau fiksuoti ax.gif kažkaip nesureikšminu to paankstinimo, sodinu į vazonus tam, kad papuošti terasą, įėjimą ir pan., žodžiu, kad pastatyti ten, kur pasodinti neįmanoma...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 04 vasario 2010 - 07:56
QUOTE(leliumai @ 2010 02 03, 11:34)
kažkur apie 20m palei tujų gyvatvorę ir dar užsilenkimas bus kokie 7-10m

esu mačiusi pirkti Limino medelyne (www.medeliai.lt), mugėje LGBS (Kojelavičiaus g.) - tiesa, nuo rudens tos mugės persikėlė į botanikos sodą Kairėnuose. Tikrai ne deficitinis augalas. Ir kaina nesikandžioja - matyti egzemplioriai kainavo 8-15Lt.

labai aciu jau vakar pradejau smirineti ka jie ten turi wub.gif

QUOTE(Knifofija @ 2010 02 03, 13:09)
Išsikėlė tik rudeninė mugė, pavasarinė turėtų būti Kojelavičiuje. O gali būti, kad ir rudeninė ir pavasarinė keis dislokacijos vietą. Bet dar negaliu išduoti kas ir kur, nes negavom patvirtinimo.

o ju nebuna LZUU mugeje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 04, 07:24)
Ežiuolių dar tikrai nebus, o sarašiuką bijau ir sudarinėti. Matysiu pavasarį, kaip peržiemojo augalai, nes dabar sunku prognozuoti. Nors lepių neauginu, atlydžių nebuvo, tai turėtų viskas būt gerai. Kitą savaitę prisėsiu uodegą ir sutvarkysiu sąrašą.
Naujienų turiu nemažai, bet jos nesidaugina tokiais tempais kaip norėčiau.

Knifofija, mane ne tik naujienos, bet ir senienos domina smile.gif
Atsakyti
Gal kuri žinote vietinį (t.y. Lietuvoje) šilauogių sodinukų augintoją?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 02 01, 11:21)
Iš daugiamečių vijoklių greitai auga vynvytis. Rudenį  lapija būna labai gražiai raudona. Bet kažkas yra minėjęs šioj temoj, kad rudenį linkęs "šiukšlinti".

Rokoko savo kieme turi vynuogėmis apželdintą pavėsinę-karkasą. Atrodo jaukiai. Nežinau kaip praktikoje, bet teoriškai esu skaičiusi, kad vynuogės nokimo metu pritraukia nemažai vapsvų ir pan. Gal Rokoko patvirtins ar paneigs tai.

O gal galima rasti  kitą vietą pasisėdėjimui, kur nuo kaimynų akių užstotų pvz. namas?

Dekui uz patarimus. Reiks kazka meginti kurti. Gal tikrai vynuoges sodinti... g.gif Kad butu kur kitur perkelti suoliuka, tai ne nesukciau galvos. Pas mus kiemas pailgas:is vienos puses namas beveik remiasi i tuju tvora, kita siena prie gatves, trecia i kiemo aikstele, kur masina laikom, belieka tik vienintele vieta .... i kaimynus. doh.gif Ateityje planuojam normalia tvora pasidaryti. Svajojau tujomis apsisodinti, juolab, kad is 2 dvieju pusiu jos auga, bet jos ilgai auga, tad suku galva kaip artimiausiu metu pasislepti. mirksiukas.gif Norisi privatumo. Kazkaip apie vynuoges ir nepagalvojau.... Pas tevus auga melynosios vynuoges, tai vapsvu kazkaip ir nepastebejau.
Atsakyti

QUOTE(~saulyte~ @ 2010 02 04, 14:07)
Dekui uz patarimus. Reiks kazka meginti kurti. Gal tikrai vynuoges sodinti... g.gif Kad butu kur kitur perkelti suoliuka, tai ne nesukciau galvos. Pas mus kiemas pailgas:is vienos puses namas beveik remiasi i tuju tvora, kita siena prie gatves, trecia i kiemo aikstele, kur masina laikom, belieka tik vienintele vieta .... i kaimynus.  doh.gif Ateityje planuojam normalia tvora pasidaryti. Svajojau tujomis apsisodinti, juolab, kad is 2 dvieju pusiu jos auga, bet jos ilgai auga, tad suku galva kaip artimiausiu metu pasislepti.  mirksiukas.gif Norisi privatumo. Kazkaip apie vynuoges ir nepagalvojau.... Pas tevus auga melynosios vynuoges, tai vapsvu kazkaip ir nepastebejau.

Pries sodindama tu apie jas pasiskaityk. mirksiukas.gif Ar jos tiks konkreciai tavo situacijai. Nes daug kas ka augina..
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 02 04, 13:00)
Gal kuri žinote vietinį (t.y. Lietuvoje) šilauogių sodinukų augintoją?

Tokių nėra, o jei kas taip sakys, vadinasi meluoja. Rododendrus, šilauoges gali pardavinėti (lietuviškas) tik botanikos sodai, o paprasti augintojai tik labai mažais kiekiais, daugiausia azalijas. Gali kokis diedukas parduot keletą daigelių, bet tikrai nemasiškai.
Atsakyti
Sveikos
Dar pakamuosiu su savo fasadu. Noriu paklausti, gal kils jums idėjų, koks dar augalas šitam plyšy gali apsigyventi. Ir ar jūsų manymu čia tiktų gluosnis Salix Erythroflexuosa, jei aš jį formuočiau kaip medelį, šakos prasidėtų sulig tvoros viršumi kažkur (1.20m). Vaizdas iš gatvelės pusės.
user posted image
Čia vaizdas dešiniau, truputį pertvarkiau - šeivamedį perkėliau iš kampo arčiau eglūno, vietoj jo apie pūslenį galvoju g.gif
user posted image
Čia taip atrodytų nuo įvažiavimo, jūs panašų vaizdą jau matėt.
user posted image
Atsakyti
Pirmoj nuotraukoj prie medelio sodinciau pukeni (lot. cotinus). Man jie labai grazus wub.gif . Dar labai grazus sitoj ir plepesiu temose daug kartu apkalbetas medelis, kuris dauginasi leisdamas ugliu ir daug kas tuos uglius tiesiog zoliapjove nupjauna. Rudeni jis buna skaisciai raudonas ir augina raudonus vaisius, kurie atrodo lyg kokios zvakes ir yra labai rugstus. Gal kas atspes apie ka as cia, nes man muset skleroze prasidejo, nepamenu pavadinimo nors tu ka. Kai prisiminsiu parasysiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 02 04, 20:14)
Pirmoj nuotraukoj prie medelio sodinciau pukeni (lot. cotinus). Man jie labai grazus  wub.gif . Dar labai grazus sitoj ir plepesiu temose daug kartu apkalbetas medelis, kuris dauginasi leisdamas ugliu ir daug kas tuos uglius tiesiog zoliapjove nupjauna. Rudeni jis buna skaisciai raudonas ir augina raudonus vaisius, kurie atrodo lyg kokios zvakes ir yra labai rugstus. Gal kas atspes apie ka as cia, nes man muset skleroze prasidejo, nepamenu pavadinimo nors tu ka. Kai prisiminsiu parasysiu blush2.gif

tai gal apie rūgštųjį žagrenį tu čia smile.gif
Atsakyti