Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 53

Rokoko, čia Tau: tigrenių priežiūra.
Pas mane pernai jos žydėjo taip (nors turėjo būti ne tik geltonos pagal pakuotę):
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 03 vasario 2010 - 14:29
QUOTE(jolaxus @ 2010 01 28, 23:56)
aš Pailgės medelyne pirkau Sambucus nigra "Variegata". Ten medelyne mačiau augantį grunte, tai tikrai vešlus krūmas, mažiausiai 2,5 m ūgio tai tikrai, o nuo apačios irgi nėra siauras, tačiau kaip supratau, jį galima ir reikia genėti,  tad jei užsiėmus galgi ką ir pavyktų išlaužti g.gif kaip ir nesumedėję ir daug kur rašo, kad apšąla, bet lengvai atželia unsure.gif na bet kadangi augalėlis jaunas ir nedidukas, tai šiuo metu visas po sniegu tūno, reikės pavasarį pagenėt, jei bus ką genėt... unsure.gif

oi, koks čia temukėj pavasaris blush2.gif biggrin.gif biggrin.gif

sambukus nigra variegata auginu nuo g.gif 2002 m???? gerai auga pavėsyje, drėgnokoj vietoj.
Apšalęs buvo viršūnes čia prieš 4-5 metus , kai labai šalta žiema buvo.. bet lengvai atželia iš pašaknės...............
gerai toleruoja genėjimą, galima suformuot mini medžio formą, apie šios žiemos"pasiekimus" dar anksti komentuot.
Jolaxus, jei po sniegu, tai turėtų šiltai peržiemot....

o man , matyt, laikas žadint savo pavasarį doh.gif ir kast iš sniego svogūnines vazonuose ax.gif gal žiema išsigąs ir greičiau pasitrauks lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
vida777
Aš rudenį iškasiau Iris Barbata, nes kur jis augo ten vandeninga vieta ijojau kad suputu, bet internete skaiciau kad juos reikejo zemeje palikti dbr galvoju gal i zeme ikisti? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2010 02 03, 16:05)
sambukus nigra variegata auginu nuo  g.gif 2002 m???? gerai auga pavėsyje, drėgnokoj vietoj.

Jolaxus, jei po sniegu, tai turėtų šiltai peržiemot....

o man , matyt, laikas žadint savo pavasarį doh.gif  ir kast iš sniego svogūnines vazonuose  ax.gif gal žiema išsigąs ir greičiau pasitrauks  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

na žiūrėsiu kas iš maniškio gausis pavasarį, tik štai pasodintas tai jis atviroj vietoj, ir gruntas ten tikrai ne pyragai, kažkoks priemolis greičiausiai, matysim kaip jausis.

mano svogūninės irgi giliai sniego pataluose, bet kai sniego tokie pusnynai, tai dabar nelabai ir surasčiau, kur jie tūno. Ai, tegul dar pamiega irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 02 03, 17:07)
mano svogūninės irgi giliai sniego pataluose, bet kai sniego tokie pusnynai, tai dabar nelabai ir surasčiau, kur jie tūno. Ai, tegul dar pamiega irnesakyk.gif

Vis pagalvoju - o kaip tuos vazonus išlupat iš įšalusios žemės mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 02 03, 17:19)
Vis pagalvoju - o kaip tuos vazonus išlupat iš įšalusios žemės  mastau.gif

niekad neišlupinėju iš įšalo, ištraukiu tik kai atšyla, kai jau daigiukai ar net žiedynai pasimato. Tada traukiu iš daržo, nešu į nešildomą tambūrą, kad spėriau keltų žiedus, bet kambario šilumon nenešu, kad per daug neištįstų staigiai iš šalto grunto į aukštą temperatūrą pakliuvę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 03 vasario 2010 - 17:26
QUOTE(bitule @ 2010 02 03, 17:19)
Vis pagalvoju - o kaip tuos vazonus išlupat iš įšalusios žemės  mastau.gif

o mano neįkasti į žemę - tik sniegas ant jų suverstas...laaaaabai daug sniego...
tai turiu šviesią patalpą, kur +5 dabar - bandysiu kokį vazoną jau parsinešt wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 02 03, 15:23)
vida777
Aš rudenį iškasiau  Iris Barbata, nes kur jis augo ten vandeninga vieta ijojau kad suputu, bet internete skaiciau kad juos reikejo zemeje palikti dbr galvoju gal i zeme ikisti? g.gif

kad is tokios vietos iskasei, tai gerai. Jie megsta sausas ir sauletas vietas. Sodinti reikia negiliai, sakniastiebi "paguldyti" taip, kad virsunele butu siek tiek virs dirvos pavirsiaus.
Jei dar nesuvyto ar nesudziuvo tie sakniastiebiai, tai uzpilk durpemis su smeliu (o gal tu taip ir laikai).
Atsakyti
O as siandien pradejau tvarkyt sodeli. Lavandas genejau, plikaziedi jazminaiti apkarpiau, nuemiau pernykscius lapus nuo viendieniu ir nukirpau ramune. Tik vat galvoju ar gerai padariau. Nemoku as su ramunem elgtis, gal nereikejo visai prie zemes kirpt, zalia buvo g.gif . Gal kas turit patirties kaip su tom ramunem buna.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 02 03, 12:55)
Knifofija, o simet Kaune ar busit? Tiesa, prisiminiau sarasiuka  bigsmile.gif  ax.gif

Jau užsiregistravau, taigi jei nebus toks pavasaris kaip pernai, tai dalyvausiu būtinai.
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 02 03, 19:24)
O as siandien pradejau tvarkyt sodeli. Lavandas genejau, plikaziedi jazminaiti apkarpiau, nuemiau pernykscius lapus nuo viendieniu ir nukirpau ramune. Tik vat galvoju ar gerai padariau. Nemoku as su ramunem elgtis, gal nereikejo visai prie zemes kirpt, zalia buvo  g.gif . Gal kas turit patirties kaip su tom ramunem buna.

Žalius lapus reikėjo palikti, bet turėtų atželti.
Atsakyti
O as ja lygiai su zeme nureziau doh.gif . Tai dabar bukit gera pasakykit man kaip pasielgt su pentsemonu. Ir tas toks pavepes, kad vos susilaikiau nenurezus, bet pagalvojau, kad reik pirma pasitart, nes dar imsiu ir isgalabysiu visas geles gero noredama .
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 02 03, 20:01)
Jau užsiregistravau, taigi jei nebus toks pavasaris kaip pernai, tai dalyvausiu būtinai.

Dziugi zinia biggrin.gif o gal jau ir sarasiuka augalu sudarete? kokiu naujienu simet turesite? gal jau eziuoliu bus tu graziu spalvotu?
Atsakyti