Manau, kad galima, nes LR DK įpareigoja darbdavį suteikti šias atostogas.
Pažyma yra adresuojama ne pagrindinei darbovietei, nes jį privalo sustatyti taip darbo grafiką, kad darbo valandos nesidubliuotu ir nebūtų vuršijamas laikas.
Logiškai mąstant, kadangi jus esate atodtogose, tai galite dirbti kitoje visą darbo dieną. Tačiau kai grįšite į pagrindinę reikės keisti DS, t.y. kažkur mažinti darbo valandas.
QUOTE(Marija5 @ 2010 03 31, 12:31)
Manau, kad galima, nes LR DK įpareigoja darbdavį suteikti šias atostogas.
Pažyma yra adresuojama ne pagrindinei darbovietei, nes jį privalo sustatyti taip darbo grafiką, kad darbo valandos nesidubliuotu ir nebūtų vuršijamas laikas.
Logiškai mąstant, kadangi jus esate atodtogose, tai galite dirbti kitoje visą darbo dieną. Tačiau kai grįšite į pagrindinę reikės keisti DS, t.y. kažkur mažinti darbo valandas.
na as cia tik pamasciau, nes galvoju, jei netycia su antru darbu nieko gero nesigautu- ar tiesiog netiktu ir nepatiktu, isejus is jo savo noru po kokio pusmecio, vis dar eitu stazas is pirmos darbovietes, o del to kai baigsis 3 metu atostogos, abieju darbovieciu laika butu galima pasikoreguoti, arba pasilikt viena labiau patikiusia.
sveiki, noriu paklausti ar gali siųsti į komandiruotę be tavo sutikimo jei auginu du mažamečius vaikus-3,5 m ir 7m.
QUOTE(Faustyte @ 2010 03 31, 19:40)
sveiki, noriu paklausti ar gali siųsti į komandiruotę be tavo sutikimo jei auginu du mažamečius vaikus-3,5 m ir 7m.
220 straipsnis. Garantijos ir kompensacijos tarnybinių komandiruočių atveju
3. Asmenų iki aštuoniolikos metų į tarnybinę komandiruotę siųsti negalima. Nėščios moterys, neseniai pagimdžiusios moterys ir krūtimi maitinančios moterys, darbuotojai, auginantys vaiką iki trejų metų, bei darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų, gali būti siunčiami į tarnybinę komandiruotę tik jų sutikimu.
O gla galite man kas atsakyti
Parašiau prašymą dėl atleidimo iš darbo nuo kovo 31d. bet neišdirbus iki tos datos pasiėmiau nedarbingumo pažymėjimą, tai ar reikia man grįšti į darbą ir perrašyti tą mano prašymą?
Parašiau prašymą dėl atleidimo iš darbo nuo kovo 31d. bet neišdirbus iki tos datos pasiėmiau nedarbingumo pažymėjimą, tai ar reikia man grįšti į darbą ir perrašyti tą mano prašymą?
QUOTE(Marija5 @ 2010 03 31, 11:48)
Pagal 2 DS ir daugiau galima dirbti iki 12 val. per dieną.
Vadovaujantis LR DK darbo savaitė negali viršyti 48 val. O dirbant pagal 2 DS 12 val. per dieną gaunasi net 60 val.
Kol kas nėra skundų VDI ir teismų praktikos šiuo klausimu, tai galima teigti, kad galima dirbi 60 val. per savaitę.
Tačiau yra 2 DI atsakymai, kad darbo savaitė negali būti ilgesnė kaip 48 val.
Bet čia jau darbdavio problemos iš esmės.
Vadovaujantis LR DK darbo savaitė negali viršyti 48 val. O dirbant pagal 2 DS 12 val. per dieną gaunasi net 60 val.
Kol kas nėra skundų VDI ir teismų praktikos šiuo klausimu, tai galima teigti, kad galima dirbi 60 val. per savaitę.
Tačiau yra 2 DI atsakymai, kad darbo savaitė negali būti ilgesnė kaip 48 val.
Bet čia jau darbdavio problemos iš esmės.
ooo , mane ir tai domintu, bet vistik nesupratau galima ar ne
ir ka reiskia DS
DS - darbo sutartis.
Papildyta:
Ar ketinate skųstis VDI?
Šiaip apie tai turėtu galvoti darbdavys.
Advokatas pasakė taip, kol nėra išsamaus išaiškinimo - galima.
Kol nėra teismo precedento - galima.
Nes iš tiesų ne labai kas žino kaip iš tikrųjų galima.
Nurodyta gal galima dirbti per dieną ne daugiau kaip 12 val. Reiškia, kad per savaitę galima dirbti 60 val. Kitur yra nuostata, kad darbo savaitė negali viršyti 48 val. įskaitant viršvalandžius.
Darbuotojas turi įvertinti ar jis galės tiek dirbti.
Aišku ir darbdavys turi į atsižvelgti, nes jeigu darbuotojas kreipsis į teismą dėl sveikatos sutrikimo, tikriausiai jis ir laimės. Tai gi ...
Papildyta:
QUOTE(uoga000 @ 2010 04 01, 18:17)
ooo , mane ir tai domintu, bet vistik nesupratau galima ar ne
Ar ketinate skųstis VDI?
Šiaip apie tai turėtu galvoti darbdavys.
Advokatas pasakė taip, kol nėra išsamaus išaiškinimo - galima.
Kol nėra teismo precedento - galima.
Nes iš tiesų ne labai kas žino kaip iš tikrųjų galima.
Nurodyta gal galima dirbti per dieną ne daugiau kaip 12 val. Reiškia, kad per savaitę galima dirbti 60 val. Kitur yra nuostata, kad darbo savaitė negali viršyti 48 val. įskaitant viršvalandžius.
Darbuotojas turi įvertinti ar jis galės tiek dirbti.
Aišku ir darbdavys turi į atsižvelgti, nes jeigu darbuotojas kreipsis į teismą dėl sveikatos sutrikimo, tikriausiai jis ir laimės. Tai gi ...
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 04 01, 11:55)
O gla galite man kas atsakyti
O kam rašyti dar vieną prašymą Pasibaigus ligai atleis įsakymu. Įsakymas rengiamas vadovaujantis viršininko rezoliucija ant Jūsų pateikto prieš laikiną nedarbingumą prašymo...
QUOTE(strutis2 @ 2010 04 03, 02:20)
O kam rašyti dar vieną prašymą Pasibaigus ligai atleis įsakymu. Įsakymas rengiamas vadovaujantis viršininko rezoliucija ant Jūsų pateikto prieš laikiną nedarbingumą prašymo...
Tai va, kad jos man liepia ateiti po uždarymo nedarbingumo pažymėjimo ir perrašyti prašymą dėl atleidimo iš darbo. Ir net nesupranto kodėl ir kam jis reikalingas. Jeigu aš parašiusi nuo kovo 31dienos. O jau darbas man pervedė visus pinigėlius
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 04 06, 18:51)
Tai va, kad jos man liepia ateiti po uždarymo nedarbingumo pažymėjimo ir perrašyti prašymą dėl atleidimo iš darbo. Ir net nesupranto kodėl ir kam jis reikalingas. Jeigu aš parašiusi nuo kovo 31dienos. O jau darbas man pervedė visus pinigėlius
O paršai po atleidimo įsakymu? Darbo sutartyje? Pažymėjimo grąžinimas?
QUOTE(-Rassa- @ 2010 04 06, 20:47)
O paršai po atleidimo įsakymu? Darbo sutartyje? Pažymėjimo grąžinimas?
Ne duoda nauja lapą ir liepia rašyti tokį pat, kaip prieš tai, prašymą dėl ayleidimo tik nuo pasibaigimo biliatenio dienos. Pažymėjimas dar pas mane, nes aš su jais neatsiskaičiusi, juk aš dar dibanti skaitausi. Tik kad buvo parašytas atleidimas nuo kovo 31dienos, bet 29dieną išėjau į biliatenį(vaikiuko slaugyti).
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 04 06, 20:23)
Ne duoda nauja lapą ir liepia rašyti tokį pat, kaip prieš tai, prašymą dėl ayleidimo tik nuo pasibaigimo biliatenio dienos. Pažymėjimas dar pas mane, nes aš su jais neatsiskaičiusi, juk aš dar dibanti skaitausi. Tik kad buvo parašytas atleidimas nuo kovo 31dienos, bet 29dieną išėjau į biliatenį(vaikiuko slaugyti).
GRAZUOLYTE , o koks tau nuo to skirtumas? Vis tiek atleidimas įmanomas tik sekančią dieną po biuletenio uždarymo. Ar aš ko nesuprantu?