Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(Gurmano @ 2010 03 17, 17:26)
Jeigu zmogus dirba pagal verslo liudijima fragmentiskai .. ar jam reikalinga papildpomai kokia sutartis su imone. Jei taip, tai kokia. Aciu!  4u.gif

Paslaugų teikimo ar kt. sutartis. smile.gif
Atsakyti
Tiesa, o kaip dabar autorines sutartys... ar darbuotojas gali but idarbinamas ja?
Ir ar gali imonesdokumentacijoje deti parasus? blush2.gif

Ar visgi vis tiek TIk autoriniai darbai, bet ne pastovus kasmenesiniai konsultavimai, pranesimu skaitymai ar pan?

Ir dar: domintu proceduros, jei keiciamas imones pavadinimas..
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gurmano: 18 kovo 2010 - 18:06
QUOTE(Gurmano @ 2010 03 18, 18:44)
Ir dar: domintu proceduros, jei keiciamas imones pavadinimas.. 
Aciu  :4u

1. Savininkas (IĮ)/Akcininkas (UAB) priima sprendimą keisti įmonės pavadinimą.
2. Keičiami nuostatai/įstatai
3. Skelbimas dienraštyje
4. Dokumentų tvirtinimas pas notarą
5. Pakeistų dokumentų registravimas juridinių asmenų registre.
6. Antspaudo keitimas.

Autorinė sutartis nėra darbo sutartis.
Lietuvoje autorines sutartys reglamentuoja Civilinis kodeksas, o darbo sutartys darbo kodeksas.
Atsakyti
O gal galite kas nors atsakyti man ax.gif
Jeigu aš parašau prašymą dėl atleidimo iš darbo ir neišdirbus 14dienų pasiimu nedarbingumo pažymėjimą, tai už kiek dienų man sodra mokės? Ar tiek kiek būsių ant biliatenio ar tik 5dienas kaip kažkas minėjo?
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 03 19, 11:45)
1. Savininkas (IĮ)/Akcininkas (UAB) priima sprendimą keisti įmonės pavadinimą.
2. Keičiami nuostatai/įstatai
3. Skelbimas dienraštyje
4. Dokumentų tvirtinimas pas notarą
5. Pakeistų dokumentų registravimas juridinių asmenų registre.
6. Antspaudo keitimas.

O kokiame laikrastyje skelbimas, bet kokiame?
O kas keiciama darbuotojams? Darbo pazymejimai....o darbo sutartys?
O kaip autorines, ar kitos sutartys su uzsakovais, klientais?
Galioja senosios?
Atsakyti
Laikraštis yra nurodytas įstatuose/nuostatuose.
Darbo pažymėjimai keičiami, dėl DS - aš darau irašą, bet kiek žinau ne visi tai daro.
Dėl klientų, be abėjo sutartys galioja. Visiem siunčiu pranešimus, kad įmonės pavadinimas pasikeitė, prašau, kad dokumentuose (SF ir kt.) nurodytu naują pavadinimą. Taip pat reikės kreiptis į banką su pakeistai steigimo dokumentai bei antspaudu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija5: 19 kovo 2010 - 14:52
QUOTE(Marija5 @ 2010 03 19, 15:51)
Laikraštis yra nurodytas įstatuose/nuostatuose.
Darbo pažymėjimai keičiami, dėl DS - aš darau irašą, bet kiek žinau ne visi tai daro.
Dėl klientų, be abėjo sutartys galioja. Visiem siunčiu pranešimus, kad įmonės pavadinimas pasikeitė, prašau, kad dokumentuose (SF ir kt.) nurodytu naują pavadinimą. Taip pat reikės kreiptis į banką su pakeistai steigimo dokumentai bei antspaudu.  mirksiukas.gif

Tai keiciant pavadinima, naujuose istatuose tas laikrastis nurodomas? JIs dienrastis turi buti? blush2.gif KOx ten tekstas? Kad UAB ".." keicia pavadibima i UAB ".." nuo tada ir tada. Taip?

DS irasas - kad imone pakeite pavadinima? Ar dar kokie subtilumai?

Del banko aisku.

Aciu 100kart, Marija5! 4u.gif
Atsakyti
Dienraštis turi būti nurodytas ir senose įstatuose.
Vienintelio akcininkps/Visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimu [data], UAB "A" pavadinimas keičiamas į UAB "B". Tokių skelbimų pilna Respublikoje, Lietuvos ryte mirksiukas.gif

DS rašau, kad nuo [data] pavadinimas UAB "B", direktoriaus įsakymas Nr., data.
Keičiamas PVM pažymėjimas, jeigu esate PVM mokėtojai, licencijos, jeiru yra.

QUOTE(Gurmano @ 2010 03 20, 10:35)
Tai keiciant pavadinima, naujuose istatuose tas laikrastis nurodomas? JIs dienrastis turi buti?  blush2.gif  KOx ten tekstas? Kad UAB ".." keicia pavadibima i UAB ".." nuo tada ir tada. Taip?

DS irasas - kad imone pakeite pavadinima? Ar dar kokie subtilumai?

Del banko aisku.

Aciu 100kart, Marija5!  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(BASTET™ @ 2010 01 29, 19:23)
Sveiki,mums labai reikia Jusu pagalbos..Atvejis labai painus,  todel atsiprasau, kad prirasiau tiek daug.

Esu nescia. Nestumas komplikuotas. I darba neinu jau nuo spalio vidurio (paskirtas gulimas rezimas, 2 kartus gulejau ligonineje). Gruodzio 21 isejau man priklausanciu kasmetiniu atostogu (kad nebereiketu testi nedarbingumo). Sausio 22 diena gydytoja israse nestumo/gimdymo atostogu pazymejima.

Sausio 26 vyras nuveze I darba pazymejima ir paliko, kad ji uzpildytu. Ta pacia diena sulaukiau skambucio. Darbdavys paprase atvaziuoti neva pasirasyti priesgaisrines saugos ir dar viename zurnale.
Man atvykus paaiskejo, kad visus mano parasus jie turi, o mane pasikviete del kitos priezasties.

Stai kas atsitiko. Sausio 26 diena, tvarkant sandeli tuscioje dezeje buvo rastas reagentu ipakavimas. Sie reagentai turejo guleti saldytuve, ne dezeje.
Pasirodo, 2009m. rugsejo 4 diena atejo siunta reagentu. As dirbau ta diena ir ispakavau sita siunta. Dalis reagentu buvo sudeta i saldytuva, dalis liko guleti dezeje. Beda ta, kad rugsejo 4 diena anksti ryte as paskambinau darbdaviui ir pranesiau, kad labai stipriai apsinuodijau, netekau daug skysciu ir labai svaigsta galva, kad i darba neatvyksiu. Darbdavys vistiek liepe atvykti (apie nestuma jis dar nebuvo informuotas). Atvykau i darba, bet popiet pasidare visai blogai. Mane pagulde i ligonine, nedarbingumo  uz rugsejo 4  ligonineje neprasiau.

Dabar darbdavys reikalauja atlyginti zala. Siu reagentu verte siekia 3000 lt. Mano DU yra 1700 lt, vyras nedirba.  Man buvo pasakyta, kad “arba sprendziam sita reikala “geruoju”, arba..”.

Labai issigandau, kad mane gali atleisti. Sutariau, kad mokesiu kas menesi visus metus. Pasirasiau tarnybini pranesima  ir darbdavio sudaryta skolos sumokejimo lapa (jame tik nurodyta, kad as skolinga firmai ir kad pasizadu sumoketi per metus). Kopiju man nedave, nes atseit sutarem neoficialiai “reikala uzglaistyti”. Zinau, kad nieko pasirasynet nereikejo, reikejo su kuo nors pasitarti, bet labai issigandau.

Ar darbdavys turi teise reikalauti is manes tokiu dideliu pinigu? As pripazystu, kad galejau neistraukti tu reagentu, bet as blogai jauciausi. Materialines zalos atlyginimo ir kolektyvines sutarties nepasirasinejau, darbo sutarty apie zalos atlyginima nieko neparasyta.

Ar turi teise reikalauti, kad ismokeciau tuos pinigus dabar (as prasiau tai padaryti bent jau po vaiko prieziuros atostogu).?

Jei as dabar pradesiu “aiskintis” ar jis gali mane atleisti? Suzinojau is bendradarbes, kad man parase papeikima (atbuline data, atseit del netvarkingo dokumentacijos vedimo) ir liepe kelioms darbuotojoms ji pasirasyti. Man apie si papeikima darbdavys nieko nesake.

perskaiciau jusu situacija ir taip idomu pasidare kuo ji baigesi.....
ar visdelto kreipetes i mokesciu inspekcija?
Atsakyti
Sveiki. Turiu klausimuka, kiek zmogus gali dirbti etatu?
PVZ: jei zmogus pagrindiniame darbe dirba pilnu etatu (8val.) ir dvejuose darbuose po 0,25 (ten reikia tik kartais pasirodyti, kai yra darbo, na per men. pora kartu). Taigi, ar galimama isidarbiti dar 0,5 etato? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nefertite09 @ 2010 03 31, 11:44)
Sveiki. Turiu klausimuka, kiek zmogus gali dirbti etatu?
PVZ: jei zmogus pagrindiniame darbe dirba pilnu etatu (8val.) ir dvejuose darbuose po 0,25 (ten reikia tik kartais pasirodyti, kai yra darbo, na per men. pora kartu). Taigi, ar galimama isidarbiti dar 0,5 etato?  g.gif

Pagal 2 DS ir daugiau galima dirbti iki 12 val. per dieną.
Vadovaujantis LR DK darbo savaitė negali viršyti 48 val. O dirbant pagal 2 DS 12 val. per dieną gaunasi net 60 val.
Kol kas nėra skundų VDI ir teismų praktikos šiuo klausimu, tai galima teigti, kad galima dirbi 60 val. per savaitę.
Tačiau yra 2 DI atsakymai, kad darbo savaitė negali būti ilgesnė kaip 48 val.
Bet čia jau darbdavio problemos iš esmės.
Atsakyti
visur kur klausiau atsakymo kaip ir tikslaus negavau.
tarkim esu motinystes atostogose iki 2 metu, sukakus 2 metukams griztu i darba 2 menesiams ir vel prasitesiu atostogas toje imoneje iki 3 metu, ir isidarbinu kitoje.

taigi klausimas, ar galima vidury motinystes atostogu trumpam grizti i darba (2 men ) ir vel prasitesti jas iki triju metu?
ir kokios turetu buti antrame darbe darbo valandos? (kiek zinau issidarbinant kitame darbe reikia atnesti is pirmos darbovietes pazyma, kad esi motinystes atostogose iki 3 metu. pazyma turi buti adresuota man ar specialei busimai darbovietei?)
aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 31 kovo 2010 - 11:02