Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

Sodra, darbo sutartis. Tik jums nebūtina pildyti darbo sutarčių registravimo žurnalą.
Viskas yra LR Darbo kodekse. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 02 27, 16:42)
Sodra, darbo sutartis. Tik jums nebūtina pildyti darbo sutarčių registravimo žurnalą.
Viskas yra LR Darbo kodekse.  mirksiukas.gif

o kaip del saugos kokiu dokumentu?
Atsakyti
QUOTE(I@I @ 2010 02 27, 16:50)
o kaip del saugos kokiu dokumentu?

negi niekas nesusidure?
Atsakyti
Sveiki, gal patarsite mano situacijoje 4u.gif
Buvau motinystes atostogose. kai baiginejosi 2 metai, kalbejausi su darbdaviu, buvo pareiksta, kad kaip ir nera perspektyvos grizti, imone parduodama ir pan. esu nekonfliktiskas zmogus, tikejausi geriau susirasti kita darba, todel parasiau prasyma, kad iseinu vaiko auginimo atostogu iki 3metu ir ieskojau kito darbo (3m baigsis lapkriti). Deja, nesiseke. Siuo metu man darbas butu tiek psichologiskai tiek finansiskai reikalingas, nes turiu onkologiniu problemu ir gydausi chemoterapija. pakalbejau su darbdaviu del mano grizimo galimybiu, deja jis paziurejo nepalankiai (kam reikalingas ligonis), neva siuo metu del motinystes pasalpu tampo, tai jei as po savaites ar kitos tureciau imti bilioteni, tai uztampytu ir mane ir ji ("juk zinojai, kad sergi"), ir pan. as tai tokios nuomones tada, kad tegu jie mane tada atleidzia.
Kokia yra tvarka grizimo is motinystes atostogu, ar as turiu darbdaviui kaip nors rastu pries kazkiek d. pranesti, kad noriu grizti?
kaip jie mane atleistu (vaikas iki 3 m. + greit gausiu 2 nedarbingumo grupe manau), ar man priklauso kokios nors kompensacijos? (imoneje pries vaiko gimima dirbau 2 m).
Gal kokiu minciu dar turetumet, nes ir taip sunku, o dar kai ir visuomene taip atstumia... galit isivaizduoti, kad dabar darbo matyt man net neverta ieskot, nes ka naujas darbdavys pagalvotu, kai as po 2 ar 3 sav. tureciau savaite chemijoj sedet, o ir paskui neaisku kaip jausciausi, ar galeciau dirbti. Aciu.
Atsakyti
isivaizduoju, kad kompensacija galetu buti nuo 4 iki 6 men. uzmokesciu. va del to grizimo tvarkos man neaisku, nerandu, kur pasiskaityt.
Atsakyti
labukas

tikiuos galesite man pedeti .... unsure.gif

is vaiko auginimo atostogu grizau pries 5 men .ir dabar darbdavys nori keisti mano darbo vieta ,iskelti i kitur(i kita padalini) .Ar as galiu nesutikti ? ar jie bet kokiu atveju gali darbuotoju darbo vietas keisti savo imoneje ?

pas mane yra 2 vaikai iki 12 metu .Ar jie gali mane atleisti is darbo? kokios iseitines man priklausytu ,po mot .atostogu atidirbus 5 men ?
ir turbut negaliu sutikti jei siulitu patciai rasyti prasymo del atleidimo ,nes tada niekur nebegauciau pinigu verysad.gif

labai lauksiu atsakymo
Atsakyti
QUOTE(mylimukai @ 2010 03 02, 09:50)
labukas

tikiuos galesite man pedeti .... unsure.gif

is vaiko  auginimo atostogu grizau pries  5 men .ir  dabar darbdavys nori keisti mano darbo vieta ,iskelti i kitur(i kita padalini) .Ar as galiu nesutikti ?  ar jie  bet kokiu atveju gali  darbuotoju darbo vietas keisti savo imoneje ?

pas mane yra 2 vaikai iki 12 metu  .Ar jie gali mane atleisti is darbo? kokios iseitines man priklausytu ,po mot .atostogu atidirbus 5 men ?
ir turbut  negaliu  sutikti jei siulitu patciai rasyti  prasymo del atleidimo  ,nes tada niekur nebegauciau pinigu  verysad.gif
labai lauksiu atsakymo

Be jūsų sutikimo darbo sutarties keisti negalima.
LR DK 120 str. nurodyta, kad nesutikus dirbti pakeistomis darbo sąlygomis, darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį.
Nutraukti sutarti su darbuotojais, auginančiais vaikų iki keturiolikos metų, gali būti nutraukta tik ypatingais atvejais, jeigu darbuotojo palikimas darbe iš esmės pažeistų darbdavio interesus.
Išeitinė priklauso nuo darbo stažo toje įmonėje.
Jeigu siulytu nutraukti darbo sutartį jūsų noru, aišku nereikia sutikti, juk tada išeitinės negausite.
Atsakyti
sveiki, noreciau jusu konsultacijos:
esam atleidziami is darbo su iseitinemis kompensacijomis. kokia ji priklauso - ar nuo vidutinio darbo uzmokescio, ar nuo bazinio? mes gauname pagrindini ir uz budejimus naktimis ir svenciu dienomis. pagal darbo kodeksa kaip supranu ismokama atlyginimo vidurkis - tai cia tas bazinis, ar visu pajamu? aciu
Atsakyti
QUOTE(gintute.j @ 2010 03 03, 11:53)
sveiki, noreciau jusu konsultacijos:
esam atleidziami is darbo su iseitinemis kompensacijomis. kokia ji priklauso - ar nuo vidutinio darbo uzmokescio, ar nuo bazinio? mes gauname pagrindini ir uz budejimus naktimis ir svenciu dienomis. pagal darbo kodeksa kaip supranu ismokama atlyginimo vidurkis - tai cia tas bazinis, ar visu pajamu? aciu

Išeitinė išmoka arba kompensacija priklauso nuo nepertraukiamo stažo toje darbovietėje, jeigu jūs atleidžiami darbdavio iniciatyva, kai nėra jūsų kaltės. Dydžiai nustatyti darbo kodekso 141 str. (pvz. jei darbovietėje išdirbot nuo 3 iki 5 metų - 3 mėnesių išeitinė). Jeigu atleidžia pagal susitarimą ar kitais darbo kodekse numatytais atvejais tai išeitinės dydis gali būti ir kitoks. Bet kokiu atveju į vidutinį darbo užmokestį įskaičiuojamos visos darbdavio jums mokėtos sumos (tiek bazinis atlyginimas, tiek priedai) cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristyna: 14 kovo 2010 - 15:11
sveikos,noriu jusu paklausti,reikalas tame..Vaikas turi tevo pavarde,kartu mes negyvename,delalimentu neesu jo padavus ir pamirsti ji noriu.Bet kita jo ex ji yra padavus alimentam,abejoju ar jis mokes,neturi visiskai jokio turto,darbo ir pan..Ar nenutiks taip,kad paskui jo skola alimentu,pereis mano sunui?Mes nebuvom susituoke ir pan..Aciu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Di9 @ 2010 03 15, 17:05)
sveikos,noriu jusu paklausti,reikalas tame..Vaikas turi tevo pavarde,kartu mes negyvename,delalimentu neesu jo padavus ir pamirsti ji noriu.Bet kita jo ex ji yra padavus alimentam,abejoju ar jis mokes,neturi visiskai jokio turto,darbo ir pan..Ar nenutiks taip,kad paskui jo skola alimentu,pereis mano sunui?Mes nebuvom susituoke ir pan..Aciu. smile.gif

Tėvo alimentų vienam sūnui skola tikrai nepereis kitam jo sūnui smile.gif
Atsakyti
Jeigu zmogus dirba pagal verslo liudijima fragmentiskai .. ar jam reikalinga papildpomai kokia sutartis su imone. Jei taip, tai kokia. Aciu! 4u.gif
Atsakyti