Sveiki, gal kas galėtų atsakyti?
Dirbu puse etato. DK nustatyta kad "Darbuotojo valandinis atlygis arba mėnesinė alga negali būti mažesni už [...] nustatytus minimaliuosius dydžius". Kiek žinau šiuo metu minimali alga 800 lt (pataisykit jei klystu). Tai dirbant puse etato ta miniali alga turėtų būti 400 lt?
QUOTE(Ramsius @ 2010 02 18, 14:00)
Sveiki, gal kas galėtų atsakyti?
Dirbu puse etato. DK nustatyta kad "Darbuotojo valandinis atlygis arba mėnesinė alga negali būti mažesni už [...] nustatytus minimaliuosius dydžius". Kiek žinau šiuo metu minimali alga 800 lt (pataisykit jei klystu). Tai dirbant puse etato ta miniali alga turėtų būti 400 lt?
taip, puse etato dirbant minimali alga yra 400lt
Ačiū
Sveiki.Kazi,kaip cia butu,jei...
Griztu i darba pusei etato,tarkim,kol vaikui sueis 3m,dirbu iki 2011 sausio,po to valdzia turi jau teise mane atleisti,neabejoju,kad taip ir padarys,klausimas:iseitine paskaiciuos nuo to puses etato dirbto 10 men.,ar kaip?Tame darbe viso iki dekreto buvau isdirbus 4 metus ir 6 men.Dekui,kas pakomentuos
Griztu i darba pusei etato,tarkim,kol vaikui sueis 3m,dirbu iki 2011 sausio,po to valdzia turi jau teise mane atleisti,neabejoju,kad taip ir padarys,klausimas:iseitine paskaiciuos nuo to puses etato dirbto 10 men.,ar kaip?Tame darbe viso iki dekreto buvau isdirbus 4 metus ir 6 men.Dekui,kas pakomentuos
Sveikos. Norėjau pasitarti įsidarbinimo klausimu.
Žinau, jog moteris, būdama vaiko auginimo atostogose, gali papildomai įsidarbinti kitur. Tačiau gaunamas pajamas Sodra išskaičiuotų iš gaunamos motinystės pašalpos. Ar teisiškai legalu būtų įsidarbinus tą pačią dieną išeiti auginimo atostogų ir naujoje įmonėje, o realiai pradėti dirbti (tiek ten, tiek senojoje darbovietėje) už kelių mėnesių, kai vaikui sueis dveji ir Sodra pašalpos nebemokės?
Žinau, jog moteris, būdama vaiko auginimo atostogose, gali papildomai įsidarbinti kitur. Tačiau gaunamas pajamas Sodra išskaičiuotų iš gaunamos motinystės pašalpos. Ar teisiškai legalu būtų įsidarbinus tą pačią dieną išeiti auginimo atostogų ir naujoje įmonėje, o realiai pradėti dirbti (tiek ten, tiek senojoje darbovietėje) už kelių mėnesių, kai vaikui sueis dveji ir Sodra pašalpos nebemokės?
QUOTE(Mussyte @ 2010 02 18, 17:35)
Sveiki.Kazi,kaip cia butu,jei...
Nu jo,parasiau ir pati susivokiau,kad biski nulekiau i lankas,dabar zinau,kaip atsiskaitytu
QUOTE(bambalyte @ 2010 02 25, 14:55)
Gal kas zinot per kiek laiko darbdavys turi Sodrai pranesti apie idarbinta darbuotoja?
http://www.sodra.lt/index.php?cid=1727
QUOTE(Marija5 @ 2010 02 25, 16:11)
aciu
Ir pati ieskojau sodros puslapy, bet neradau
QUOTE(Medinis @ 2010 02 26, 13:17)
Labas mamytės. Turiu darbą ir 11 metų sūnų. Ar mane gali atleisti iš darbo? Kiek pinigų man tada turėtų sumokėti?
Lauksiu atsakymo.
Lauksiu atsakymo.
Gali.
129 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės
1. Darbdavys gali nutraukti neterminuotą darbo sutartį su darbuotoju tik dėl svarbių priežasčių, apie tai įspėjęs jį šio Kodekso 130 straipsnyje nustatyta tvarka. Atleisti darbuotoją iš darbo, kai nėra darbuotojo kaltės, leidžiama, jei negalima darbuotojo perkelti jo sutikimu į kitą darbą.
2. Svarbiomis gali būti pripažįstamos tik tos aplinkybės, kurios yra susijusios su darbuotojo kvalifikacija, profesiniais gebėjimais, jo elgesiu darbe. Darbo sutartis taip pat gali būti nutraukta dėl ekonominių, technologinių priežasčių ar darbovietės struktūrinių pertvarkymų ir dėl panašių svarbių priežasčių.
...
4. Darbo sutartis su darbuotojais, kuriems iki teisės gauti visą senatvės pensiją liko ne daugiau kaip penkeri metai, asmenimis iki aštuoniolikos metų, neįgaliaisiais, darbuotojais, auginančiais vaikų iki keturiolikos metų, gali būti nutraukta tik ypatingais atvejais, jeigu darbuotojo palikimas darbe iš esmės pažeistų darbdavio interesus.
130 straipsnis. Įspėjimas apie darbo sutarties nutraukimą
1. Darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį raštu pasirašytinai įspėjęs darbuotoją prieš du mėnesius. Darbuotojai, nurodyti šio Kodekso 129 straipsnio 4 dalyje, apie atleidimą iš darbo turi būti įspėti ne vėliau kaip prieš keturis mėnesius.
140 straipsnis. Išeitinė išmoka
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį ir 136 straipsnio 1 dalies 6 punktą, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
5) nuo šimto dvidešimties iki dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
6) daugiau kaip dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio.
...