kaip yra tokių atvejų jeigu , nuo penktadieniu skaitausi atleista (po 2 dienų) nuo rytojaus einu į biuletenį , kaip būna tokių atvejų ? faktas tai nesustabdo atleidimo , bet ar nebus taip kad , man reikės paskui apmokėti medicinos paslaugas nes biuletenį busiu ilgiau nei oficialiai busiu įdarbinta .. ir kaip ir neturėsiu jau soc. draudimo ? nežinau ar aiškiai išdėsčiau mintys ..?
QUOTE(Can @ 2011 11 23, 22:40)
kaip yra tokių atvejų jeigu , nuo penktadieniu skaitausi atleista (po 2 dienų) nuo rytojaus einu į biuletenį , kaip būna tokių atvejų ? faktas tai nesustabdo atleidimo , bet ar nebus taip kad , man reikės paskui apmokėti medicinos paslaugas nes biuletenį busiu ilgiau nei oficialiai busiu įdarbinta .. ir kaip ir neturėsiu jau soc. draudimo ? nežinau ar aiškiai išdėsčiau mintys ..?
Jeigu jus parašėt prašymą dėl atleidimo, tuomet darbdavys turi teisę nutraukti su jumis darbo sutartį.
Galite gal atleidimo datą perkelti, kai pasveiksite.
Labas vakaras
Turiu tokį klausimėlį. Ar darbdavys nėščiajai gali pasiūlyti blogesnes darbo sąlygas nei prieš tai buvo? Pvz, atlyginimas buvo pastovus plius priedai nuo pasirašytų sutarčių ir dabar siūlo atlyginimą tik nuo darbo rezultatų/pasirašytų sutarčių.
Turiu tokį klausimėlį. Ar darbdavys nėščiajai gali pasiūlyti blogesnes darbo sąlygas nei prieš tai buvo? Pvz, atlyginimas buvo pastovus plius priedai nuo pasirašytų sutarčių ir dabar siūlo atlyginimą tik nuo darbo rezultatų/pasirašytų sutarčių.
Reikia žiūrėti kas darbo sutartyje parašyta.
dirbu valdiškoje istaigoje,svarstau apie nemokamas atostogas metams laiko,bet kažur esu skaičiusi,kad tokiu atveju valstybei reikia sumokėti 800 lt už sveikatos draudimą.Gal aš kažką ne taip supratau?
QUOTE(dzeine01 @ 2011 11 28, 20:08)
dirbu valdiškoje istaigoje,svarstau apie nemokamas atostogas metams laiko,bet kažur esu skaičiusi,kad tokiu atveju valstybei reikia sumokėti 800 lt už sveikatos draudimą.Gal aš kažką ne taip supratau?
reikes moketi kas menesi po 72 lt,nes busit nedrausta.
QUOTE(Geletos Pievos @ 2011 11 18, 14:27)
Turiu klausimą. Noriu parašyti prašymą išeiti iš darbo ir baigtį dirbti po 2 savaičių, kaip ir priklauso. Bet direktorė atostoguja ir grįš tik po 3 savaičių. Jos niekas nepavaduoja. Ką daryti?
Kaip gali buti , kad direktorės nieks nepavaduoja, paprašykite parodyti įsakymą.
QUOTE(viktner @ 2011 11 29, 08:48)
Kaip gali buti , kad direktorės nieks nepavaduoja, paprašykite parodyti įsakymą.
Niekas neprivalo rodyti įsakymo.
Vadovas turėjo informuoti.
QUOTE(dzeine01 @ 2011 11 28, 20:08)
Taip, turesite sodrai moketi po 72 litus PSD i menesi, kadangi uz jus niekas to nedarys. Arba galite nemoketi, bet vel rizika yra jei susirgsite ir pan.
Papildyta:
QUOTE(rutene05 @ 2011 11 28, 18:58)
Labas vakaras
O darbdaviui pranesta apie nestuma? Ir kas yra parasyta darbo sutartyje apie atlyginima? Nes cia jau skaitytusi darbo sutarties kaip ir keitimas butu is darbdavio puses, aisku, jei sutartyje nurodyta, is ko susideda alga.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 28, 20:28)
reikes moketi kas menesi po 72 lt,nes busit nedrausta.
tai gal pigiau būtų mesti darbą čia ir niekam nieko nemokant bandyti emigruoti?
QUOTE(dzeine01 @ 2011 11 29, 17:30)
Tada reikes deklaruoti isvykima, nes jei nestosit i darbo birza, pagal esamus istatymus vis tiek skaitysites nedrausta ir turesit moketi tuos 72 litus
QUOTE(dzeine01 @ 2011 11 29, 17:30)
Galit ir nemoket,iseinat is darbo,deklaruojat isvikima,jei ilgam laikui ir viskas.