Gal kas galesite atsakyti
Dirbu imoneje nuo 2007.05.10 iki dabar. 2007 metais buvau gavusi 3 apmokamas atostogu dienas. Po to 2010, kai paklausiau ar turiu nepanaudotu atostogu, tai atsake,kad nepanaudotu atostogu yra 1 savaite(atseit uz tuos 2007 metus,kaip supratau), kuria as ir isnaudojau. Ar ne per mazai man cia paskaiciavo? As suprantu, kad jei suteikiama 28 kalendoriniu dienu atostogu, tai uz kiekviena isdirbta menesi priklauso 2.33 dienu atostogu, ar ne? Visais kitais metai 2008,2009,2010 ir sias atostogavau po 28 dienas ir uz tuos metus viskas isnaudota.
QUOTE(MajaLi @ 2011 10 27, 20:36)
Dirbu imoneje nuo 2007.05.10 iki dabar. 2007 metais buvau gavusi 3 apmokamas atostogu dienas. Po to 2010, kai paklausiau ar turiu nepanaudotu atostogu, tai atsake,kad nepanaudotu atostogu yra 1 savaite(atseit uz tuos 2007 metus,kaip supratau), kuria as ir isnaudojau. Ar ne per mazai man cia paskaiciavo? As suprantu, kad jei suteikiama 28 kalendoriniu dienu atostogu, tai uz kiekviena isdirbta menesi priklauso 2.33 dienu atostogu, ar ne? Visais kitais metai 2008,2009,2010 ir sias atostogavau po 28 dienas ir uz tuos metus viskas isnaudota.
Jus pradejot dirbt tik nuo geguzes menesio,tai iki metu galo isdirbot 8 men.uz 6 menesius priklauso 14 dienu*2 men tai dar plius kazkur 4 dienos,tai is viso turejot sukaupusi kazkur 18 dienu,bent jau pagal mano skaiciavimus taip.Pagal jusu aprasima jus isnaudojot 2007 metais tik 10 dienu,tai turetu but dar 8 dienos pasilikusios.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 27, 23:01)
Jus pradejot dirbt tik nuo geguzes menesio,tai iki metu galo isdirbot 8 men.uz 6 menesius priklauso 14 dienu*2 men tai dar plius kazkur 4 dienos,tai is viso turejot sukaupusi kazkur 18 dienu,bent jau pagal mano skaiciavimus taip.Pagal jusu aprasima jus isnaudojot 2007 metais tik 10 dienu,tai turetu but dar 8 dienos pasilikusios.
Na man irgi atrodo,kad turi buti dar neisnaudotu dienu. Na reikes nueiti i buhalterija ir issiaiskinti
QUOTE(MajaLi @ 2011 10 27, 20:36)
jei tiksliai viską parašei, tai tau dar liko 7,13 kalendorinių dienų.
Jei yra etatų mažinimas, darbuotojui palankiau išeiti pagal 129 str. (darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės) ar 125 str. (šalių susitarimu), gal dar yra kokie niuansai su kuriais reiktų "žaisti" labai atsargiai?
129 str.: 5 mėn. (stažas) + 4 mėn. (yra vaikai ir neįspėja prieš 4 mėn.) + nepanaudotos atostogos. Taip pat registruojantis biržoje iš karto būtų mokama pašalpa, jei atleidžia pagal 129 str.?
125 str.: gautųsi mažesnė išeitinė - vargu ar bus pasiūlyta 9 mėn. VDU + nepanaudotos atostogos.
Greičiausiai bus siūloma šalių susitarimu. O jei darbuotojas nesutinka šalių susitarimu būtent dėl mažesnės išeitinės, tai tada jam "galas"? Ar labai lengvai gali "susidoroti", kokiais tik įmanomais būdais ir paleisti "pliką, basą"?
129 str.: 5 mėn. (stažas) + 4 mėn. (yra vaikai ir neįspėja prieš 4 mėn.) + nepanaudotos atostogos. Taip pat registruojantis biržoje iš karto būtų mokama pašalpa, jei atleidžia pagal 129 str.?
125 str.: gautųsi mažesnė išeitinė - vargu ar bus pasiūlyta 9 mėn. VDU + nepanaudotos atostogos.
Greičiausiai bus siūloma šalių susitarimu. O jei darbuotojas nesutinka šalių susitarimu būtent dėl mažesnės išeitinės, tai tada jam "galas"? Ar labai lengvai gali "susidoroti", kokiais tik įmanomais būdais ir paleisti "pliką, basą"?
Visada darbuotojui yra palankiau, kai jis atleidziamas, nes tada gauna visas socialines garantijas kurios jam priklauso.
Siuo atveju nematau jokio tikslo darbuotojui sutikti iseiti is darbo saliu susitarimu, jam tas nepalanku, nes abejoju ar darbdavys sutiktu moketi tokias kompensacijas, kurios priklausytu, jei butu atleidziamas pagal 129 str.
Nelabai supratau, ka norite pasakyti paskutiniu sakiniu. Kuria prasme darbuotojui "galas" jei jis nesutinka su mazesne iseitine?
Siuo atveju nematau jokio tikslo darbuotojui sutikti iseiti is darbo saliu susitarimu, jam tas nepalanku, nes abejoju ar darbdavys sutiktu moketi tokias kompensacijas, kurios priklausytu, jei butu atleidziamas pagal 129 str.
Nelabai supratau, ka norite pasakyti paskutiniu sakiniu. Kuria prasme darbuotojui "galas" jei jis nesutinka su mazesne iseitine?
Aš kreipiuosi su tokiu klausimu, jei man darbo diena yra gruodžio 24 d. o laisvadieniai gruodžio 25 ir 26 dienos ( dirbu kiekvieną šeštadienš, o kiekvienas sekmadienis ir pirmadienis būna laisvadieniai) tai gaunasi, kad raudonos kalendoryje pažymėtos dienos išpuola per mano laisvadienius ir gruodyje turėsiu 23 d. d. tuo tarpu kiti turės tik 21 d. d. Klausimas ar galima pagal darbo teisę pernešti tas laisvas dienas kurios kalendoriuje pažymėtos raudona spalva ir išpuola per mano laisvadienius pernešti į kitą dieną?
QUOTE(Oxys @ 2011 11 15, 10:11)
Jus privalote dirbti pagal nustatytą grafiką.
Dėl dienų perkelimo galite tartis su darbdaviu.
Dėl dienų perkelimo galite tartis su darbdaviu.
pas mane nėra slenkantis grafikas, šeštadieniais pagal įstatyma dirbti išvis negaliu, geranoriškai sutikau, kad mano laisvadieniai būtų ne šeštadienis - sekmadienis o sekmadienis - pirmadienis ar tai nieko nereiškia, juk sumoka man tik už 21 d.d. o atidirbtos bus 23 d. d.
QUOTE(Simbulis @ 2011 11 08, 12:12)
Visada darbuotojui yra palankiau, kai jis atleidziamas, nes tada gauna visas socialines garantijas kurios jam priklauso.
Vis dėl to šalių susitarimu ir su tokiomis kompensacijomis, kurios priklauso p/l 129 str. Nesiardžiau... nors gal galima buvo prašyti ir daugiau Juk p/l 129 str. nebūčiau iš viso atleidžiama, kadangi dirbu virš 10 m.
"Galas" ta prasme, kad gali kokiais tik įmanomais būdais susidoroti ir tada paleisti be nieko...
QUOTE(Geletos Pievos @ 2011 11 18, 13:27)
Turiu klausimą. Noriu parašyti prašymą išeiti iš darbo ir baigtį dirbti po 2 savaičių, kaip ir priklauso. Bet direktorė atostoguja ir grįš tik po 3 savaičių. Jos niekas nepavaduoja. Ką daryti?
Priklauso 14 darbo dienu, taigi beveik 3 savaites. Jus atleisti gali tas kuris pavaduoja direktore. Jei toks yra.