https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
Na negirdėjau, kad galima pačiam save atleisti internetu
QUOTE(jele25 @ 2011 10 25, 11:42)
o gal galit imest kokia nuorada kur galima tvarkyti paliosavima per interneta?
Jei darbdavys naudojosi internetu darant pranešimus sodrai (tvarkė buhalteriją) tai tik jis gali jus atleisti. Jus pati savęs neatleisite. Paskambinkit į sodrą, paklauskit ką jūsų situacijoje reikia daryti.
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 10 25, 12:20)
Jei darbdavys naudojosi internetu darant pranešimus sodrai (tvarkė buhalteriją) tai tik jis gali jus atleisti. Jus pati savęs neatleisite. Paskambinkit į sodrą, paklauskit ką jūsų situacijoje reikia daryti.
as zinau kad pati saves negaliu atleist as snd su juo susirasiau ir jis pasake kad nusius i sodra poperius,as pagalvojau kad gal pasiulyt per interneta tai padaryt,kad greiciau butu,todel ir paprasiau kokios nuorodos kad jam ja nusiust nes jis truputi kvailokas yra
QUOTE(jele25 @ 2011 10 25, 15:00)
as zinau kad pati saves negaliu atleist as snd su juo susirasiau ir jis pasake kad nusius i sodra poperius,as pagalvojau kad gal pasiulyt per interneta tai padaryt,kad greiciau butu,todel ir paprasiau kokios nuorodos kad jam ja nusiust nes jis truputi kvailokas yra
Na viskas tvarkoma per čia:
http://draudejai.sodra.lt/lt/
Bet reikia turėti el. parašą, kad galima būtų pateikti dokumentą.
Galima nuvežti tiesiogiai į Sodro skyrių arba išsiusti paštu.
QUOTE(Oxys @ 2011 10 25, 16:14)
Na viskas tvarkoma per čia:
elektronini parasa zinau tikrai kad turi aciu labai bandysiu ikalbet kad per interneta darytu,man greiciau butu o gal zinot kaip man paskui paciai suzinot ar tikrai atleido?
Sveikutes!
Pas mus imoneje sklando gandai kad po naujuju metu nesiskaiciuos ir nesikaups neisnaudotos atostogos. Pas mane beveik 38 dienos sukauptos. Pasinaudot tomis atostogomis neturiu galimybes, ner kam isleist. Kompensaciju nemoka.
Butu labai gaila jei tos atostogos anuliuotusi
Gal kas gali pasakyt ar tiesa kalba apie tai? Ir ka\ galima padaryt sioje situacijoje? Aciu
Pas mus imoneje sklando gandai kad po naujuju metu nesiskaiciuos ir nesikaups neisnaudotos atostogos. Pas mane beveik 38 dienos sukauptos. Pasinaudot tomis atostogomis neturiu galimybes, ner kam isleist. Kompensaciju nemoka.
Gal kas gali pasakyt ar tiesa kalba apie tai? Ir ka\ galima padaryt sioje situacijoje? Aciu
QUOTE(lenusia @ 2011 10 25, 20:40)
Sveikutes!
atsiminiau kompensacija mokama tada kai Žmogų atleidžia iš darbo, tai jam mokama tik už per du metus susikaupusias, bet nepanaudotas atostogas. Buvo prieita prie to, kadangi pvz direktoriai savo atostogas formina kaip komandiruotę ir neina atostogų pagal dokumentus. Tai labai naudojasi valstybinių įmonių darbuotojai. padirba 10 m ir gauna atleidimo metu už 10 metų sukauptas atostogas. O jų vidurkiai būna nemaži ir tai viskas mokama iš valstybės. Dėl to siekiama, kad būtų priimtas šis įstatymas, bet dar negirdėjau, kad jį priimtų, nu bet pas mus gali ir paskutinę naktį priimti
QUOTE(Liepos dukra @ 2011 10 25, 19:52)
atsiminiau kompensacija mokama tada kai Žmogų atleidžia iš darbo, tai jam mokama tik už per du metus susikaupusias, bet nepanaudotas atostogas. Buvo prieita prie to, kadangi pvz direktoriai savo atostogas formina kaip komandiruotę ir neina atostogų pagal dokumentus. Tai labai naudojasi valstybinių įmonių darbuotojai. padirba 10 m ir gauna atleidimo metu už 10 metų sukauptas atostogas. O jų vidurkiai būna nemaži ir tai viskas mokama iš valstybės. Dėl to siekiama, kad būtų priimtas šis įstatymas, bet dar negirdėjau, kad jį priimtų, nu bet pas mus gali ir paskutinę naktį priimti
Mokama už visą laikotarpį:
177 straipsnis. Piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas
1. Kasmetines atostogas pakeisti pinigine kompensacija neleidžiama. Jei dėl darbo santykių pabaigos darbuotojui negali būti suteikiamos kasmetinės atostogos arba jei darbuotojas jų nepageidauja, jam išmokama piniginė kompensacija.
2. Piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas išmokama nutraukiant darbo sutartį neatsižvelgiant į jos terminą. Kompensacijos dydis nustatomas pagal nepanaudotų kasmetinių atostogų, tenkančių tam darbo laikotarpiui, darbo dienų skaičių. Jei darbuotojui kasmetinės atostogos nebuvo suteiktos daugiau kaip už vienerius darbo metus, kompensacija išmokama už visas nepanaudotas kasmetines atostogas.
QUOTE(jele25 @ 2011 10 25, 16:00)
Kokia tvarka darbdavys tai darys nuo jūsų norų ir galimybių nepriklauso.Kaip jis viską tvarkė elektroniniu būdu ar popieriniu - taip ir darys.
Papildyta:
QUOTE(lenusia @ 2011 10 25, 20:40)
Sveikutes!
Darbo kodekse nėra nurodyta apribojimų. Negirdėjau, kad kas nors keisi nuo kitų metų.
Aciu labai uz atsakymus
Nuraminote mane
Nuraminote mane
Sveiki, nepykit, sakikyt ar tiesa, kad dabar isejo naujas istatymas, kad moteris auginanti vaika po 2 metuku, o dabar po 1 metu gali buti be priezasties atleista? Pati laukiausi antro vaikelio ,pirmam suejo ka tik 2 metukai, ar butinai dabar veztis pazyma is daktares apie nestuma? Is ankto dekoju!!
QUOTE(Alina26 @ 2011 10 27, 11:02)
Sveiki, nepykit, sakikyt ar tiesa, kad dabar isejo naujas istatymas, kad moteris auginanti vaika po 2 metuku, o dabar po 1 metu gali buti be priezasties atleista? Pati laukiausi antro vaikelio ,pirmam suejo ka tik 2 metukai, ar butinai dabar veztis pazyma is daktares apie nestuma? Is ankto dekoju!!
Jeigu norit galit nesti,bet nebutina,nes iki 3 metu kol vaikui bus jus negali atleisti.