Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(simona:) @ 2011 09 21, 14:34)
Laba diena,
Turiu tokia beda, buvau vaiko prieziuros atostogose iki siu metu rugsejo men. Nuejau i darboviete ir savo noru isejau is darbo. Kai uzsiregistravau birzoje, man turejo priklausyti bedarbio pasalpa, tik po keliu dienu suzinojau, kad darbadvys su buhalteres pagalba, sodroj rodo, kad man 9 men. mokes kazkokia kompensacija, apie kuria as nieko nezinau ir per kuria as negausiu bedarbio pasalpos. Gal man galit kas nors paaiskinti, kam darbadvys taip padare, kokia jam is to nauda? Darbdavys galvojo, kad as susiradau nauja darba ir nezinojo, kad as keliausiu i birza.

9 mėn. - tai čia turėjot omenyje Rugsėjo mėnesį? Jei taip, manau čia kalba eina apie kompensaciją už nepanaudotas atostogas (dekretinių metu Jums kaupėsi atostogų dienos, tad Jums grįžus po vaiko priežiūros atostogų darbdavys privalėjo Jums suteikti atostogas. Kadangi iš darbo iškart išėjot, jis Jums privalėjo sumokėti kompensaciją už nepanaudotas atostogas. Patikėkit, nemanau, kad darbdavys labai norėjo jums tą kompensaciją mokėti, tiesiog vykdė įstatymo reikalavimus...
Atsakyti
Laba diena, turiu klausimeli. blush2.gif

Dirbu pagal terminuota darbo sutarti pagal ES projekta. Atlyginima gaunu butent is ES fondo. Darbo sutartis baigiasi 2012,05,31 , o as iseinu i dekreta 2012,03 men (apytiksliai).

Noreciau suzinoti ar man priklausys iseitine i dekretines? Ar gausiu vaiko auginimo pinigelius iseidama i vaiko auginimo atostogas metams laiko?

Zinau tik, kad mane atleisti gales tik pasibaigus motinystes atostogoms.

Gal kam teko susidurti? ax.gif

Buciau be galo dekinga uz info. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Hastalavista @ 2011 10 04, 14:52)
9 mėn. - tai čia turėjot omenyje Rugsėjo mėnesį? Jei taip, manau čia kalba eina apie kompensaciją už nepanaudotas atostogas (dekretinių metu Jums kaupėsi atostogų dienos, tad Jums grįžus po vaiko priežiūros atostogų darbdavys privalėjo Jums suteikti atostogas. Kadangi iš darbo iškart išėjot, jis Jums privalėjo sumokėti kompensaciją už nepanaudotas atostogas. Patikėkit, nemanau, kad darbdavys labai norėjo jums tą kompensaciją mokėti, tiesiog vykdė įstatymo reikalavimus...

Mane labai sudomino pasakymas, kad dekretiniu metu kaupiasi atostogu dienos, tai taip iseina, kad esant vaiko prieziuros atostogose dar priklauso ir papildoms atostogu dienos tos 28 d. ar kaip cia yra g.gif Nelabai gaudausi tokiuose dalykuose blush2.gif Gal kas atsakys issamiau. Lyg ir radau jau atsakyma, kaip suprantu atostogos kaupiasi uz dienas nuo isejimo atostogaut iki gimdymo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zvaigzd_leja: 22 spalio 2011 - 21:39
QUOTE(zvaigzd_leja @ 2011 10 22, 22:31)
Mane labai sudomino pasakymas, kad dekretiniu metu kaupiasi atostogu dienos, tai taip iseina, kad esant vaiko prieziuros atostogose dar priklauso ir papildoms atostogu dienos tos 28 d. ar kaip cia yra  g.gif  Nelabai gaudausi tokiuose dalykuose  blush2.gif  Gal kas atsakys issamiau. Lyg ir radau jau atsakyma, kaip suprantu atostogos kaupiasi uz dienas nuo isejimo atostogaut iki gimdymo

esant dekretinėse (nėštumo ir gimdymo) atostogose kaupiasi kasmetinės atostogos, esant vaiko priežiūros (iki 2 m.) nesikaupia.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif patarkit ka daryti,dirbau pas seimininka,kuris turejo individualia veikla,ir po 4men darbo isejau i dekretines,dabar jau 2 metukai dukrytei ir noriu iseiti is darbo,bet niekur jo nerandu,kas tokiu atveju mane turi paliosoti,kur man kreiptis?kiek zinau jis yra isvykes is lietuvos,ir nezada grist,kai ejau daryt deklaracija,jis mano pinigeliu taip pat nedeklaravo ie per gerus zmones suzinojau kad net nemokejas uz mane jokiu mokesciu sodrai,ir dar as viena dirbau pas ji,bent iki dekretiniu.patarkit ka daryt tokiu atveju g.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2011 10 23, 14:09)
Laba diena 4u.gif patarkit ka daryti,dirbau pas seimininka,kuris turejo individualia veikla,ir po 4men darbo isejau i dekretines,dabar jau 2 metukai dukrytei ir noriu iseiti is darbo,bet niekur jo nerandu,kas tokiu atveju mane turi paliosoti,kur man kreiptis?kiek zinau jis yra isvykes is lietuvos,ir nezada grist,kai ejau daryt deklaracija,jis mano pinigeliu taip pat nedeklaravo ie per gerus zmones suzinojau kad net nemokejas uz mane jokiu mokesciu sodrai,ir dar as viena dirbau pas ji,bent iki dekretiniu.patarkit ka daryt tokiu atveju g.gif

Jei darbdavys nerandamas kreipkitės į Darbo inspekciją. Jie paskelbs, kad jis ieškomas ir po kiek laiko busit atleista pagal LR DK 124 str 4p.
4) kai darbdavio (jeigu darbdavys yra fizinis asmuo) ar darbdavio atstovų buvimo vietos nustatyti neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(simona:) @ 2011 09 21, 14:34)
Laba diena,
Turiu tokia beda, buvau vaiko prieziuros atostogose iki siu metu rugsejo men. Nuejau i darboviete ir savo noru isejau is darbo. Kai uzsiregistravau birzoje, man turejo priklausyti bedarbio pasalpa, tik po keliu dienu suzinojau, kad darbadvys su buhalteres pagalba, sodroj rodo, kad man 9 men. mokes kazkokia kompensacija, apie kuria as nieko nezinau ir per kuria as negausiu bedarbio pasalpos. Gal man galit kas nors paaiskinti, kam darbadvys taip padare, kokia jam is to nauda? Darbdavys galvojo, kad as susiradau nauja darba ir nezinojo, kad as keliausiu i birza.

Jie jums privalo išmokėti tą kompensaciją. Jei nenorės gražiuoju - kreipkitės į darbo inspekciją.
Toliau apie pačią kompensaciją - jei tai už nepanaudotas atostogas, darbo birža privalo mokėti jums bedarbio pašalpą. Jei išeitinė (o tai ne tas pats, kaip už atostogas) - mokės, bet vėliau, priklauso nuo išeitinės dydžio.
Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 10 23, 17:13)
Jei darbdavys nerandamas kreipkitės į Darbo inspekciją. Jie paskelbs, kad jis ieškomas ir po kiek laiko busit atleista  pagal  LR DK 124 str 4p.
4) kai darbdavio (jeigu darbdavys yra fizinis asmuo) ar darbdavio atstovų buvimo vietos nustatyti neįmanoma.

aciu uz atsakyma 4u.gif ka patartumet daryt,radau seimininka bet jis nezada grist i lt,ar jis galetu kazkaip mane paliosoti budamas tenais?as pvz nusiusciau faksu savo prasyma del atleidimo,jis patvirtintu ir kur turetu siusti?i sodra?ar jis pats turi eiti ir priduot ta prasyma mano? smile.gif aciu kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jele25: 24 spalio 2011 - 13:11
dar neteko girdet bajerio, kad isejus is darbo darbdavys moka kompensacija ir dar 9 men. , kazka ne taip supratot blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2011 10 24, 14:10)
aciu uz atsakyma 4u.gif ka patartumet daryt,radau seimininka bet jis nezada grist i lt,ar jis galetu kazkaip mane paliosoti budamas tenais?as pvz nusiusciau faksu savo prasyma del atleidimo,jis patvirtintu ir kur turetu siusti?i sodra?ar jis pats turi eiti ir priduot ta prasyma mano? smile.gif aciu kas atsakys 4u.gif

Šiaip darbdavys turėtų būti suinteresuoti jus atleisti, tai jo reikalas. Dabar daug ką internetu galima sutvarkyti. Kas jam buhalteriją tvarkė? Jei su juo susisiekėt paklauskit kaip jums sutvarkyti sutarties nutraukimą.
Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 10 24, 18:28)
Šiaip darbdavys turėtų būti suinteresuoti jus atleisti, tai jo reikalas. Dabar daug ką internetu galima sutvarkyti. Kas jam buhalteriją tvarkė? Jei su juo susisiekėt paklauskit kaip jums sutvarkyti sutarties nutraukimą.

as per zmogu viena ji radau,dar su nesusirasiau,neatraso pats,o buhalterija man atrodo jis pats tvarkesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2011 10 24, 20:54)
as per zmogu viena ji radau,dar su nesusirasiau,neatraso pats,o buhalterija man atrodo jis pats tvarkesi smile.gif

o gal galit imest kokia nuorada kur galima tvarkyti paliosavima per interneta? smile.gif
Atsakyti