Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

sveikos,

norejau pasiteirauti esu vaiko auginimo atostogose, ir girdejau kad buvusi firma bankrutuoja, ar nukentes mano motinystes pinigeliai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Urtėja* @ 2011 09 19, 15:40)
sveikos,

norejau pasiteirauti esu vaiko auginimo atostogose, ir girdejau kad buvusi firma bankrutuoja, ar nukentes mano motinystes pinigeliai?  4u.gif

ne.
Atsakyti
Sveikos,

nežinau kur paklausti tai klausiu čia,per kiek laiko darbdavys turi išmokėti išeitinę kompensaciją?

ačiū kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(D.E*V.A @ 2011 09 20, 12:49)
Sveikos,

nežinau kur paklausti tai klausiu čia,per kiek laiko darbdavys turi išmokėti išeitinę kompensaciją?

ačiū kas atsakys 4u.gif

Pagal įstatymą (LR DK) darbdavys su darbuotoju turi atsiskaityti paskutinę darbo dieną. Turi išmokėti ir išeitinę ir atlyginimą už praeitą ir einamąjį mėnesį ir kompensaciją už nepanaudotas atostogas.

141 straipsnis. Atsiskaitymo su atleidžiamu darbuotoju tvarka
1. Darbdavys privalo visiškai atsiskaityti su atleidžiamu iš darbo darbuotoju jo atleidimo dieną, jeigu įstatymais ar darbdavio ir darbuotojo susitarimu nenustatyta kitokia atsiskaitymo tvarka.
Atsakyti
Laba diena,
Turiu tokia beda, buvau vaiko prieziuros atostogose iki siu metu rugsejo men. Nuejau i darboviete ir savo noru isejau is darbo. Kai uzsiregistravau birzoje, man turejo priklausyti bedarbio pasalpa, tik po keliu dienu suzinojau, kad darbadvys su buhalteres pagalba, sodroj rodo, kad man 9 men. mokes kazkokia kompensacija, apie kuria as nieko nezinau ir per kuria as negausiu bedarbio pasalpos. Gal man galit kas nors paaiskinti, kam darbadvys taip padare, kokia jam is to nauda? Darbdavys galvojo, kad as susiradau nauja darba ir nezinojo, kad as keliausiu i birza.

Atsakyti
QUOTE(simona:) @ 2011 09 21, 14:34)
Laba diena,
Turiu tokia beda, buvau vaiko prieziuros atostogose iki siu metu rugsejo men. Nuejau i darboviete ir savo noru isejau is darbo. Kai uzsiregistravau birzoje, man turejo priklausyti bedarbio pasalpa, tik po keliu dienu suzinojau, kad darbadvys su buhalteres pagalba, sodroj rodo, kad man 9 men. mokes kazkokia kompensacija, apie kuria as nieko nezinau ir per kuria as negausiu bedarbio pasalpos. Gal man galit kas nors paaiskinti, kam darbadvys taip padare, kokia jam is to nauda? Darbdavys galvojo, kad as susiradau nauja darba ir nezinojo, kad as keliausiu i birza.

9 mėn? Oho. Nueikit į darbą ir pareikalaukit pažymos apie galutinį atsiskaitymą. Visos kompensacijos ten turėtų matytis. Tiesiog paprašykit darbdavio viską paaiškinti.RAŠTU!
Atsakyti
nepykit, temos visos neperskaiciau...
mano darbo sutartyje atlyginimas nurodytas mazdaug taip " ne maziau uz minimuma"
as bandziau aiskinti,man pasake taip reikia ir psio !
Toks klausimas - o taip gali buti ? neturi buti nurodyta tiksli suma?
ar galiu reikalauti perrasyti?
Atsakyti
QUOTE(vivaflame @ 2011 09 22, 18:49)
mano darbo sutartyje atlyginimas nurodytas mazdaug taip " ne maziau uz minimuma"

Gal yra kur parasytas valandinis mokestis,ar jusu atliginimas priklauso nuo isdarbio. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vivaflame @ 2011 09 22, 18:49)

Tik taip negali būti parašyta. Jei atlyginimas pagal išdirbį turi būti parašyta "pagal išdirbį , bet ne mažiau LR Vyriausybės nustatytą 1 MMA" arba jei moka už valandas 1MVA. Jūsų atveju "ne mažiau už minimumą" visai neapibrėžia koks jūsų atlyginimas.
Sutartyje turi būti labai aiškiai.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Vakar (10.03) parašiau darbe prašymą dėl atleidimo iš darbo savo noru. Pagal DK turiu atidirbti 14 darbo dienų (ne kalendorinių blink.gif ), tai dabar tiksliai kuri diena jau būtų paskutinė? Buchalterė įdomiai paskaičiavo kad 10.24, ar ne 10.21 d.?
Patarkit kas žinot? g.gif Ačiū iš anksto blush2.gif
Atsakyti
Iš tiesų paskutinė darbo diena turėtu būti 2011-10-21. Penktadienį su jumis turėtu atsiskaityti.
Atsakyti
Ačiū Jums 4u.gif pasirodo dar moku skaičiuot iki 14 smile.gif
Atsakyti