Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(daiva28 @ 2011 08 29, 21:47)
sveiki,gal jau kartosiuos,bet reik patarymo,esu motinystes atostogose,bet zadu jau grysti i darba, nes vaikeliui jau du metukai greit.buvau pas darbdavi,jis nenoriai kalba,kiek supratau i tas pacias pareigas nebe prijims,dirbau apsaugoj diena,vietoj manes dirba zmohgus kuris dirbo naktinej pamainoj,o vietoj jos naujas zmogus pagal sutarti kol gryziu as,tai ar gali taip buti kad mane perkels i naktine pamaina?dekui labai

atsakykit.nes ryt vel einu i darba,nezinau kaip man kalbeti jei siulis ne tas pacias pareigas
Atsakyti
QUOTE(daiva28 @ 2011 08 31, 08:44)
atsakykit.nes ryt vel einu i darba,nezinau kaip man kalbeti jei siulis ne tas pacias pareigas

Manau, kad jums turi išsaugoti tą pačią darbo vietą su tomis pačiomis sąlygomis (nurodytas sutartyje) Dėl darbo sąlygų pasikeitimo turi būti bendras susitarimas, būtinai įformintas dokumentais.

180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiga1: 31 rugpjūčio 2011 - 08:10
QUOTE(Kristele @ 2011 08 30, 20:58)
Labukas, turiu klausimėlį blush2.gif žodžiu dirbu įmonėje, kuri turi dar du objektus (vienas tam pačiam mieste, kitas kitam). Ar gali darbdavys, man nesutinkant, priversti dirbti kitam padalinyje kitam mieste (kad išleisti ten esantį darbuotoją į atostogas)? g.gif iš anksto ačiū  4u.gif

gal kas patars? ax.gif ir ar direktoriaus įsakymas dėl to turi kokios nors teisinės galios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristele @ 2011 09 05, 22:52)
gal kas patars? ax.gif ir ar direktoriaus įsakymas dėl to turi kokios nors teisinės galios? g.gif

Jei jūsų darbo sutartyje darbo vieta nurodytas atitinkamas padalinys darbdavys turi gauti jūsų sutikimą , kad perkeltų į kitą padalinį.
Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 09 06, 07:57)
Jei jūsų darbo sutartyje darbo vieta nurodytas atitinkamas padalinys darbdavys turi gauti jūsų sutikimą , kad perkeltų į kitą padalinį.

Ačiū už atsakymą 4u.gif tai va, kad darbo sutartyje apie kitus padalinius nė žodžio schmoll.gif tai aš irgi galvoju, kad be pačių sutikimo negali priversti, nes jokio darbo sutarties punkto nepažeidžiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristele @ 2011 09 06, 11:15)
Ačiū už atsakymą 4u.gif tai va, kad darbo sutartyje apie kitus padalinius nė žodžio schmoll.gif tai aš irgi galvoju, kad be pačių sutikimo negali priversti, nes jokio darbo sutarties punkto nepažeidžiu g.gif

DK
95 straipsnis. Darbo sutarties sąlygos

1. Kiekvienoje darbo sutartyje šalys privalo sulygti dėl būtinųjų sutarties sąlygų: darbuotojo darbovietės (įmonės, įstaigos, organizacijos, struktūrinio padalinio ir kt.) ir darbo funkcijų, t. y. dėl tam tikros profesijos, specialybės, kvalifikacijos darbo arba tam tikrų pareigų.

120 straipsnis. Darbo sutarties sąlygų pakeitimas
1. Kai keičiama gamyba, jos mastas, technologija arba darbo organizavimas, taip pat kitais gamybinio būtinumo atvejais darbdavys turi teisę pakeisti darbo sutarties sąlygas. Jei darbuotojas nesutinka dirbti pakeistomis darbo sąlygomis, jis gali būti atleistas iš darbo pagal šio Kodekso 129 straipsnį laikantis nustatytos darbo sutarties nutraukimo tvarkos.
2. Darbo sutarties sąlygos, nustatytos šio Kodekso 95 straipsnio 1 ir 2 dalyse, gali būti keičiamos esant išankstiniam raštiškam darbuotojo sutikimui, išskyrus šio Kodekso 121 straipsnyje nustatytus atvejus.

121 str. kai laikinai perkelia į kitą darbo vietą
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2011 08 30, 18:02)
Toks klausimas - jei zmogus dirba 2 darbuose, kiekvienam puse etato, kaip tada su mamadieniais (du vaikai iki 14 metu)? Galima prasyti karta per du menesius ar is viso nepriklauso?

1) 214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama (...)

2) 146.

. Darbas ne viso darbo laiko sąlygomis dirbantiems darbuotojams nesukelia jokių apribojimų nustatant kasmetinių atostogų trukmę, apskaičiuojant darbo stažą, skiriant į aukštesnes pareigas, keliant kvalifikaciją, neapriboja kitų darbuotojo darbo teisių, palyginti su darbuotojais, kurie dirba tokį patį ar lygiavertį darbą viso darbo laiko sąlygomis, atsižvelgiant į darbo stažą, kvalifikaciją ir kitas aplinkybes. Darbas apmokamas proporcingai dirbtam laikui arba atliktam darbui.

Taigi iš kiekvienos darbovietės priklauso po viną dieną mamadienių
Atsakyti
Labukas,
susidureme su tokia problema(turbut mes ne pirmi lietuvoje) smile.gif ,tetis isvaziavo dirbti i uzsieni,as negaliu dirbti slenkanciu grafiku,nes neiseina maziaus paimt is darzelio,arba nera kur savaigaliais palikti,deja aukles mums per brangu,todel nusprendziau iseiti is darbo,nors esu vienintele likusi nuo atidarymo(5metai)direktore neatsizvelge i mano prasyma pakeisti grafika,kad 5 dienas po 8 val,o ne dvi dirbu po15val,dvi namie.Gal kas zinot ar yra kodekse punktas,kad iseiti del neinkamo darbo grafiko,ir ar gausiu ka is birzos?nes tik pries metus grizau po dekretiniu ax.gif
Atsakyti
esu bandome laikotarpy. man reikia dviem savaitems eiti mokintis o vadovas nenori menes isleisti. ar turi teise jis mane atleisti? prasau atsakykite nes nezinau ka daryt.
Atsakyti
QUOTE(menulklaus @ 2011 09 14, 19:10)
esu bandome laikotarpy. man reikia dviem savaitems eiti mokintis o vadovas nenori menes isleisti. ar turi teise jis mane atleisti? prasau atsakykite nes nezinau ka daryt.

O jus kai tarėtės dėl darbo, perspėjot darbdavį, kad mokotės, kad jums reikės eiti mokymosi atostogų?
Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 09 15, 08:21)
O jus kai tarėtės dėl darbo, perspėjot darbdavį, kad mokotės, kad jums reikės eiti mokymosi atostogų?

ir dar tokiam netrumpam laikotarpiui.
Atsakyti
darbdavys neturi teisės neišleisti mokymosi atostogų, tačiau gali jus atleisti nurodęs kad neišlaikėte išbandymo.
Atsakyti