Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

Laba diena,labai aciu kad atsakete,o i jusu klausimus galiu atsakyti,kad nieko nedave pasirasyti,nei tvarkos taisykliu,nei saugos instr.,nei sutarciu registravimo zurnale,nedave darbo pazymejimo.Apie tai nebuvo net uzsiminta.Kai paprasiau pazymu ir perskaityti sutarti buvo atsakyta,kai pasirasysi sutarty galesi persiskaityti,neisduosiu paz.,kol nepasirasysi DS.Kad atgaline data pasirasiau,liudininkas yra vienas is seimos nariu ir paimciau rasta is soc.par.sk.,kad ta d.t.y.08.18pristaciau paz.,jei taibutu traktuojama kaip irodymas.O, kad nuo 07.22 iki 07.27dirbau be DS yra liudininkai DB tarpininke ir tas d.d.kartu dirbe asmenys taip pat be darbo sutarciu.
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 08 20, 09:45)
Pirmiausiai jus be darbo sutarties net negalėjote pradėti dirbti. Ar darbe pasirašėte darbo tvarkos taisykles, saugos instrukcijas, sutarčių registracijos žurnale, gavote darbo pažymėjimą? NEGALIMA PASIRAŠYTI SUTARTIES JOS NEPERSKAIČIUS. Ką reiškia nedavė perskaityti? Jei jus atleido už darbo drausmės pažeidimą turėjo būti surašytas tarnybinis pranešimas kodėl jus atleidžia. Turėjote pasirašyti,kad susipažinote. Jei sutartį pasirašėte atgaline data, kaip įrodysite, kad ją pasirašėte vėliau. Atleisti gali , nesvarbu ar stovite biržoje.

Atsakyti
QUOTE(jurgiuxm83 @ 2011 08 16, 20:33)
Labukas pas mane yra tokia situacija esu vienisa mama dirbu darbe (dekretu 3m)isviso 6metai pasirasius sutarti kad galiu ir pamainom dirbt nors kaip rasiausi sutarti net nebuvo kalbos apie pamainini darba,dabar padare pamainini ir man nera salygu dirbt nes neturiu kur vaikucio det ar yra kokiu lengvatu tokiom salygom priesintis pamainom ar turiu susitaikyt ir iseit pati is darbo? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(jurgiuxm83 @ 2011 08 22, 09:32)

[U]

154 straipsnis. Darbas naktį
1. Nakties laikas yra kalendorinis laikas nuo dvidešimt antros valandos iki šeštos valandos.
2. Naktiniu laikomas darbas, jeigu trys darbo valandos tenka nakčiai. Naktinis darbo laikas sutrumpinamas viena valanda.
4. Neįgalieji, jeigu jiems nedraudžia Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išvada, nėščios moterys, neseniai pagimdžiusios moterys, krūtimi maitinančios moterys, darbuotojai, auginantys vaiką iki trejų metų, darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų, gali būti skiriami dirbti naktį tik jų sutikimu.

Gal galite su darbdaviu žmogiškai susitarti , kokių laiku galite dirbti. Nes jeigu sutartyje pasirašėte , kad galėsite dirbti pamainomis ir įmonė įveda pamaininį darbą tai kaip ir turi teisę reikalauti iš jūsų kad dirbtumėte kitomis sąlygomis. Šiaip paskambinkit į darbo inspekciją, jums tiksliai atsakys.
Atsakyti
QUOTE(jurgiuxm83 @ 2011 08 22, 09:32)

O taip pat DK 147 str.

5. Darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų, jeigu yra galimybė, turi pirmumo teisę pasirinkti darbo pamainą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 22 rugpjūčio 2011 - 11:35
QUOTE(AsJa @ 2011 08 22, 12:34)
O taip pat DK 147 str.

5. Darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų, jeigu yra galimybė, turi pirmumo teisę pasirinkti darbo pamainą.

Toks parašymas suteikia darbdaviui ir neleisti pasirinkti. schmoll.gif

Turbūt reikės tartis gražiuoju arba ieškoti kito darbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiga1: 22 rugpjūčio 2011 - 12:09
sveiki,gal jau kartosiuos,bet reik patarymo,esu motinystes atostogose,bet zadu jau grysti i darba, nes vaikeliui jau du metukai greit.buvau pas darbdavi,jis nenoriai kalba,kiek supratau i tas pacias pareigas nebe prijims,dirbau apsaugoj diena,vietoj manes dirba zmohgus kuris dirbo naktinej pamainoj,o vietoj jos naujas zmogus pagal sutarti kol gryziu as,tai ar gali taip buti kad mane perkels i naktine pamaina?dekui labai
Atsakyti
Laba diena,

reikia ismanancio zmogaus patarimo:
griztu i darba po motinystes atostogu, dirbau dviejose darbovietese. Is antrosios noreciau iseiti. Kokiu pagrindu tureciau buti atleista (saliu susitarimu, mano iniciatyva ar kt), kai antraeiles pareigos buvo labiau fiktyvios.
Atsakyti
QUOTE(Aussi @ 2011 08 29, 23:14)
Laba diena,

reikia ismanancio zmogaus patarimo:
griztu i darba po motinystes atostogu, dirbau dviejose darbovietese. Is antrosios noreciau iseiti. Kokiu pagrindu tureciau buti atleista (saliu susitarimu, mano iniciatyva ar kt), kai antraeiles pareigos buvo labiau fiktyvios.

Parasot prasyma ir iseinat pagal 127 str.1 p.(darbuotojo prasymu) smile.gif Jei norit kompensacijos , tarkites, iseikit pagal 125 str.(saliu susitarimu) Kad jos fiktyvios niekam neidomu bigsmile.gif
Atsakyti
Toks klausimas - jei zmogus dirba 2 darbuose, kiekvienam puse etato, kaip tada su mamadieniais (du vaikai iki 14 metu)? Galima prasyti karta per du menesius ar is viso nepriklauso?
Atsakyti
Sveikos, gal yra zinanciu ar pastaruoju metu isejo kazkoks istatymas ar pataisa, kad pensininkas negali dirbti?Siuo atveju pensininkas yra invalidas, po menesio sueina pensijinis amzius ir zmogus informuotas, kad bus atleistas is darbo.Zmogus visiskai nenusimano istatymuose, taciau as internete nieko panasaus nerandu schmoll.gif Cia konkreciai svietimo sistemoje, darbas su mazameciais vaikais.
Dekoju jei atsiras zinanciu 4u.gif
Atsakyti
Labukas, turiu klausimėlį blush2.gif žodžiu dirbu įmonėje, kuri turi dar du objektus (vienas tam pačiam mieste, kitas kitam). Ar gali darbdavys, man nesutinkant, priversti dirbti kitam padalinyje kitam mieste (kad išleisti ten esantį darbuotoją į atostogas)? g.gif iš anksto ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2011 08 30, 18:02)
Toks klausimas - jei zmogus dirba 2 darbuose, kiekvienam puse etato, kaip tada su mamadieniais (du vaikai iki 14 metu)? Galima prasyti karta per du menesius ar is viso nepriklauso?

Turite dvi atskiras darbo sutartis. Pagal jas ir priklauso .Pagal mane galite dvi dienas per mėnesį(pagal atskiras sutartis). Bet dar pasitikslinkit.

Papildyta:
QUOTE(devintas dangus @ 2011 08 30, 20:38)
Sveikos, gal yra zinanciu ar pastaruoju metu isejo kazkoks istatymas ar pataisa, kad pensininkas negali dirbti?Siuo atveju pensininkas yra invalidas, po menesio sueina pensijinis amzius ir zmogus informuotas, kad bus atleistas is darbo.Zmogus visiskai nenusimano istatymuose, taciau as internete nieko panasaus nerandu schmoll.gif Cia konkreciai svietimo sistemoje, darbas su mazameciais vaikais.
Dekoju jei atsiras zinanciu 4u.gif

Jei apie atleidimą informuotas raštu (raštu privaloma) turi būti nurodyta kokiu pagrindu atleis. Aš bent jau negirdėjau, kad pensininkas negali dirbti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiga1: 31 rugpjūčio 2011 - 07:15