Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(Fregata @ 2010 02 02, 15:35)
Jei nebuciau gavus ispejimo, darbo keitusi nebuciau, nes atlyginimas visgi geresnis siame darbe.

Aha ir būtumete dirbusi, nežiūrint to, kad jūs manote, kad darbdaviai šiukšlės, išnaudotojai, apgaudinėja darbuotojus.
Lengviausia tai nueikit ir pasakykit ką manot apie juos, atleis garantuoju dar šiandien ir labai tuo džiaugsis.
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2010 02 02, 14:35)
taigi as 2009 gruodzio 2 d gavau ispejima, kad darbdavys mane atleidzia pagal 129 str. nuo 2010 vasario 2 d. Tada ir pradejau ieskoti kito darbo,kuri, beje, ir radau. Jei nebuciau gavus ispejimo, darbo keitusi nebuciau, nes atlyginimas visgi geresnis siame darbe.

Esme tame, kad man turetu priklausyti 2 menesiu iseitines, kai atleidzia pagal si  straipsni, nes mano kaltes nera. O dabar va pradejo nesamones visokias isdarineti...
Papildyta:

Aaaa, tada aišku. Neskaitau nikų kas rašo blush2.gif
Pabandyk parašyt raštą kaip sakiau. Nueik pas sekretorę ir jį užregistruok, tegul suteikia Nr., pasirašo, kad gavo, tu tada pasidaryk kopiją. O tada nešk direktoriui. Bet prieš tai pasiskambink dar į inspekciją, pabandyk pasikonsultuot, gal dar ką protingo pasakys...
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2010 02 02, 16:39)
Aha ir būtumete dirbusi, nežiūrint to, kad jūs manote, kad darbdaviai šiukšlės, išnaudotojai, apgaudinėja darbuotojus.
Lengviausia tai nueikit ir pasakykit ką manot apie juos, atleis garantuoju dar šiandien ir labai tuo džiaugsis.

na taip, deja krizes metais ne taip paprasta darba susirasti, sakyciau cia man pasiseke ir tuo atzvilgiu, kad pasiule nutraukti sutarti ir tuo, kad radau kita darba.
na as nesu tokio pacio lygio kaip jie, tad ir nuomone pasilaikysiu sau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Eima @ 2010 02 02, 16:41)
Aaaa, tada aišku. Neskaitau nikų kas rašo blush2.gif
Pabandyk parašyt raštą kaip sakiau. Nueik pas sekretorę ir jį užregistruok, tegul suteikia Nr., pasirašo, kad gavo, tu tada pasidaryk kopiją. O tada nešk direktoriui. Bet prieš tai pasiskambink dar į inspekciją, pabandyk pasikonsultuot, gal dar ką protingo pasakys...

na, aciu uz konsultacijas visiems, bandysiu kovoti, tikiuosi, pasiseks.... unsure.gif
Atsakyti
Pvz.is po operacijos griztu i darba,bet bus 119d.ar gali mane atleisti is darbo?,o jei ir gali ar priklauso kompensacija,o darbovieteje pradirbau 1,5m g.gif
Atsakyti
Tokia situacija:
Darbo sutartyje numatytas konkretus darbo užmokestis ir žodžiu susitarėme, kad pati apsimokėsiu patirtas darbo išlaidas: telefono, kuro ir tt. Tokiu tikslu ir darbo užmokestis nustatytas buvo šiek tiek didesnis. Ar reikia tai kur raštu pasirašyti g.gif gal papildomose sąlygose darbo sutartyje g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puk: 05 vasario 2010 - 14:01
Ar telefonas asmeninis?
Automobilis jūsų ar įmonės?
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 02 05, 15:02)
Ar telefonas asmeninis?
Automobilis jūsų ar įmonės?

Automobilis asmeninis, telefonas taip pat su išankstiniu papildymu, benziną piluosi ir darbo ir savo tikslams mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai tada nieko ir nerašyčiau.
Suprasčiau jeigu būtų įmonės tel., tada galėtumet sutarti, kad gavus sąskaitą įmonė duoda ją jums, o jus sumokate.
Tas pats ir dėl automobilio. Jeigu būtų įmonės vėl gi kitaip.
Aš turiu 2 tel. vienas mano, kitas įmonės. Už savo moku pati, už kitą moka įmonė.

Tai, kad jeigu darbdavys pergyvena, kad jus pareikalausite pinigų, pagrindo kaip ir nėra.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 02 05, 15:16)
Tai tada nieko ir nerašyčiau.
Suprasčiau jeigu būtų įmonės tel., tada galėtumet sutarti, kad gavus sąskaitą įmonė duoda ją jums, o jus sumokate.
Tas pats ir dėl automobilio. Jeigu būtų įmonės vėl gi kitaip.
Aš turiu 2 tel. vienas mano, kitas įmonės. Už savo moku pati, už kitą moka įmonė.

Tai, kad jeigu darbdavys pergyvena, kad jus pareikalausite pinigų, pagrindo kaip ir nėra.

o kaip teisiškai teisingiausia, jeigu reikės pagrįsti darbo išlaidas g.gif o mes susitarę tik žodžiu.
Atsakyti
Dažniausiai su darbuotoju sudaroma automobilio panaudos sutartis, sutartyje nurodomos visos sąlygos.
O dėl telefono, net nežinau ar išrašomos sąskaitos, kai yra išankstinis pildymas. g.gif Abejoju.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 02 05, 15:28)
Dažniausiai su darbuotoju sudaroma automobilio panaudos sutartis, sutartyje nurodomos visos sąlygos.
O dėl telefono, net nežinau ar išrašomos sąskaitos, kai yra išankstinis pildymas.  g.gif Abejoju.

O ar teisiškai teisinga, jei iš anksto įvertinus būsimas išlaidas nustatomas didesnis atlyginimas g.gif
Atsakyti
Žodinis susitarimas nieko nereiškia visiškai.
Nustatė jums tokį DU darbo sutartyje ir viskas.
Atsakyti