Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(Brunetė30 @ 2011 06 25, 17:06)
Nerealu yra isgyventi siais laikais is minimumo ir su vaiku. Jus neturite vaiku, todel taip ir kalbate.
Nebuvo kalbama apie tris ar penkis tukstancius, tokios algos nei as, nei mano drauge niekad negavom, kalbama apie vos kelis simtukus, kuriuos darbdavys pavoge, nes net nebuvo pasirasyta nauja sutartis...
Darbdavys siais laikais gali viska, puikiai suprantam, kokios bus pasekmes, jei bus einama ir reikalaujama. Drauge ieskosi naujo darbo, nes tiesiog yra per skaudu dirbti tiems, kurie apgavo.
Tiesiog patarimas kitoms mamytems, nepasitikekite darbdaviais, visada susizinokite savo teises ir per mamyciu atostogas neuzsisedekite namuose, ieskokite nauju nisu, naujo darbo, nes kitaip...niekam nebusit reikalingos...

Na tikrai ne visi tokie darbdaviai, vadovauju pati, sekmingai isleidau net 3 mamytes auginti vaikuciu, labai laukiu ju atgal, nieko nezadu keisti, net laikinai nieko nepaemiau, darbus ir DU isdalinome kitoms. Tad, nera viskas taip juoda. mirksiukas.gif
Skaudu - ieskokite tiesos bei satisfakcijos, o ne naujo darbo. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Prisiskaiciau ir lyg ir viska supratau, bet vistiek dar pateiksiu savo situacija.
noriu iseiti is darbo, suprantu kad teks atidirbti 14 darbo dienu, bet ar as galiu per tas 14 dienu panaudoti savo atostogas ir i darba po atostogu nebegrizti, zinau kad taip tikrai buvo galima darant su bilioteniu, pasakai kad iseini is darbo ir tada biliotenis ir gali nebegristi i darba. tai va klausimas ar galiu naudoti savo atostogas toms 14 dienu, ar visdelto cia man butu finansiskai nepalanku?
dekoju uz atsakymus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucia @ 2011 06 27, 12:47)
Sveikos smile.gif
Prisiskaiciau ir lyg ir viska supratau, bet vistiek dar pateiksiu savo situacija.
noriu iseiti is darbo, suprantu kad teks atidirbti 14 darbo dienu, bet ar as galiu per tas 14 dienu panaudoti savo atostogas ir i darba po atostogu nebegrizti, zinau kad taip tikrai buvo galima darant su bilioteniu, pasakai kad iseini is darbo ir tada biliotenis ir gali nebegristi i darba. tai va klausimas ar galiu naudoti savo atostogas toms 14 dienu, ar visdelto cia man butu finansiskai nepalanku?
dekoju uz atsakymus wink.gif

Manau, kad cia su darbdaviu reikia tartis. Finansiskai skirtumo nera, esme ta, kad 14d. duota tam , kad jus dirbtumete, o darbdavys per ta laika spetu surasti kuo jus pakeisti. Jeigu iseisite atostogu tada jokio skirtumo.
Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 06 27, 15:55)
Manau, kad cia su darbdaviu reikia tartis. Finansiskai skirtumo nera, esme ta, kad 14d. duota tam , kad jus dirbtumete, o darbdavys per ta laika spetu surasti kuo jus pakeisti. Jeigu iseisite atostogu tada jokio skirtumo.

na finansiskai skirtumas yra tas, kad jeigu iseis atostogu, gaus atostoginius, o jeigu neiseis gaus atlyginima + kompensacija uz neisnaudotas atostogas.
Tai ir reikia pasverti ar geriau paaukoti dalic atostoginiu ir pvz tureti ramesnius nervus ( nes itariu ne siaip yra norima nedirbti) ar atidirbti ir atsisveikinti grazuoju, nes tai gali ir ateityje atsiliepti ( pvz neigiamomis rekomendacijomis ieskant naujo darbo)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 27 birželio 2011 - 20:25
Dekuj uz atsakymus wink.gif
reiks pasvarstyti kaip cia geriau... zinau kad turiu 24 atostogu dienas, tai gal galiu dali isnaudoti o kita dali kad man sumoketu...
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

Prašau patarimo.

Toje pačioje darbovietėje (biudžetinė įstaiga) dirbu pagal dvi darbo sutartis (pagrindinė - neterminuota, papildoma - terminuota, kol vaikui sueis 3 metai). Šiandien pranešė, kad nori atleisti iš pagrindinių pareigų (neterminuota sutartis), kadangi reikia pasisodinti savą žmogų. Pagal laikiną sutartį dirbu nuo 2008, neterminuotą nuo 2010 11. Šiai dienai siūlo kažkaip susitarti ir kompensuoti prarandamas lėšas (pilnas kompensavimas nėra įmanomas nei praktiškai nei teoriškai). Jeigu išeinu savo noru (kitų pareigų pagal neterminuotą darbo sutartį pasiūlyti negali) terminuota sutartis tampa pagrindine. Ar man priklauso kokia nors kompensacija už pradirbtus darbo metus. Kaip bus su atostogom, ar perkels prie likusios sutarties ar turi išmokėt kompensaciją?

Spėju sakysit, kodėl pati sutinku išeiti, bet situacija tokia, kad arba pati turiu sutikti arba perrašys pareigines į tokias, kur neatitiksiu kvalifikacijos (keičiasi vadovas ir atnaujins visas pareigines).
Atsakyti
Sveiki, nežinau ar čia man kas nors padės, ar kur kitur klaustis reikia...tokia situacija, mane priėmė į darbą terminuotai sutarčiai dirbti kol moteris išėjusi vaiko priežiūros atostogų. Pasirodo į tą pačią vietą mes priimtos net 3 (kol gryš iš vaiko priežiūros atostogų), aš priimta antra, po manęs dar viena priimta. bet per šiuos 3 metus dar 2 darbuotojai išėjo, dar pas mus yra pensininkė. Noriu sužinoti kuri pagal visus įstatymus turi užleisti vietą (gryštančiai iš vaiko priežiūros atostogų).
Nežinau ar aiškiai parašiau...
Atsakyti
QUOTE(Laurutė @ 2011 06 29, 17:32)
Sveiki, nežinau ar čia man kas nors padės, ar kur kitur klaustis reikia...tokia situacija, mane priėmė į darbą terminuotai sutarčiai dirbti kol moteris išėjusi vaiko priežiūros atostogų. Pasirodo į tą pačią vietą mes priimtos net 3 (kol gryš iš vaiko priežiūros atostogų), aš priimta antra, po manęs dar viena priimta. bet per šiuos 3 metus dar 2 darbuotojai išėjo, dar pas mus yra pensininkė. Noriu sužinoti kuri pagal visus įstatymus turi užleisti vietą (gryštančiai iš vaiko priežiūros atostogų).
Nežinau ar aiškiai parašiau...

pas visas tris sutartyse irasyta, kad darbo sutartis terminuota iki ...( data) ar aplinkybes (kol gris darbuotoja is vaiko prieziuros atostogu)? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 06 29, 18:32)
pas visas tris sutartyse irasyta, kad darbo sutartis terminuota iki ...( data) ar aplinkybes (kol gris darbuotoja is vaiko prieziuros atostogu)? g.gif

pas visas parašyta sudaroma terminuota darbo sutartis dirbti (vardas pavardė) atostogų vaikui prižiūrėti metu.
Datos nėra
Atsakyti
Pačiai pirmai, kitos tampa neterminuotos. Į vieną darbo vietą turi būti priimamas tik vienas darbuotojas.

čia tik mano nuomonė. Reiks ryt darbe paklausinėti mūsų vyr. buhalterės, žiūrėsim ką ji sakys smile.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad visu teises vienodos. g.gif Pasibaigus sutartims darbdavys spres kuriuos darbuotojus pasilikti .
Atsakyti
Sveiki,
gal kas gales paaiskinti, kad pasitikrinti kiek paskaiciuota vyrui atlyginimo ilindau i sodros psl. EGAS.
ir ten parasyta atleidimo priezastis K01 darbo kodeksas 127 straipsnis 1 dalis (na cia as suprantu - savo noru ), o ka reiskia K 01 ???

Ir kitas klausimas vyras dirbo pagal terminuota sutarti ir terminui nepasibaigus buvo belike 3 dienos parase kad iseina savo noru, kaip turejo buti apskaiciuojama kompensacija uz nepanaudotas atostogas nuo sulygto atlyginimo darbo sutartyje 1050 lt, ar kiek realiai gaudavo? viska sodroj rodydavo.( pradirbo nuo 09.13 iki 06.28 )
Ir ar uz atostogas ir alga perveda ta pacia diena ?ta prasme kartu sudejus viena suma ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo optuke: 30 birželio 2011 - 13:21