Patarkit mamytei,
gera pazistama grizo i darba po dvieju vaiko auginimo metu, i privacia istaiga. Jos darbo vietos neissaugojo, taciau pasiule kitas pareigas, pradejus dirbti, kai atejo algos laikas, buvo pasakyta, kad kaip pradedanciajai negali moketi tiek, kiek pries du metus. Lauke tris menesius, keturis, tada pasirodo, negali kelti algos NIEKAM, nes darbo mazai ir kels tik rudeni geriausiu atveju...Kaip geriausia elgtis tokiu atveju???
QUOTE(Brunetė30 @ 2011 06 15, 22:12)
Patarkit mamytei,
gera pazistama grizo i darba po dvieju vaiko auginimo metu, i privacia istaiga. Jos darbo vietos neissaugojo, taciau pasiule kitas pareigas, pradejus dirbti, kai atejo algos laikas, buvo pasakyta, kad kaip pradedanciajai negali moketi tiek, kiek pries du metus. Lauke tris menesius, keturis, tada pasirodo, negali kelti algos NIEKAM, nes darbo mazai ir kels tik rudeni geriausiu atveju...Kaip geriausia elgtis tokiu atveju???
Sakyčiau darbdavys šaunuolis, kad pasiūlė kitas pareigas, čia jam pliusas, nes paskaičius šitą temą turime daug pavyzdžių, kad mamytės visai neturi kur grįžti.... Ar kai draugė perėjo į tas kitas pareigas nesitarė dėl darbo užmokesčio? Manau būtų naivu tikėtis grįžti į prieš du metus buvusį lygį, algos pasikeitė ir tiems, kas neaugino vaikų...
Klausimas kaip elgtis? Jei darbo sutartyje visas DU nėra užrašytas tai nieko ir nepadarysi teisiškai. Žinoma, visada lieka galimybė ieškotis darbo kitur
Sveiki,norejau paklaust,ar iseinant savo noru is darbo,darbdavys privalo ismoketi iseitines ismokas uz pradirbta staza?(siuo konkreciu atveju butu stazas 3 metai)skubiai reikia arsakymo,tai neturejau laiko paieskoti senesnese temose,gal kas ir klauset...buciau dekinga uz atsakyma,nes reik skubiai,kad zmogaus neisdurtu ir nesumokeje atleistu.... Aciu
QUOTE(Emiliomamayte @ 2011 06 17, 10:54)
Sveiki,norejau paklaust,ar iseinant savo noru is darbo,darbdavys privalo ismoketi iseitines ismokas uz pradirbta staza?(siuo konkreciu atveju butu stazas 3 metai)skubiai reikia arsakymo,tai neturejau laiko paieskoti senesnese temose,gal kas ir klauset...buciau dekinga uz atsakyma,nes reik skubiai,kad zmogaus neisdurtu ir nesumokeje atleistu.... Aciu
iseinant savo noru priklauso tik kompensacija uz nepanaudotas atostogas
QUOTE(*ninia* @ 2011 06 17, 12:00)
iseinant savo noru priklauso tik kompensacija uz nepanaudotas atostogas
aiskutis,o priklauso kai yra abieju saliu susitarimu?pavz mano vyras kol kas stovi ant prastovu,nes nera darbo,zada atleist abieju saliu susitarimu,tai jau priklausytu uz staza iseitines?irgi 4 metai eina kaip toje firmoje dirba
QUOTE(Emiliomamayte @ 2011 06 17, 12:11)
aiskutis,o priklauso kai yra abieju saliu susitarimu?pavz mano vyras kol kas stovi ant prastovu,nes nera darbo,zada atleist abieju saliu susitarimu,tai jau priklausytu uz staza iseitines?irgi 4 metai eina kaip toje firmoje dirba
o saliu susitarimu - kaip susitari, taip ir buna. Nera privalomai nurodyti kiek tai turi buti (isskyrus kompensacija uz nepanaudotas atostogas).
Bent jau man yra teke susidurti, kad tokiu atveju buna pasiulyta tai, kas priklausytu, jeigu atleidineti pvz pagal etatu mazinima + atlyginimas uz tiek menesiu, pries kiek privalo ispeti apie atleidima.
QUOTE(Bekasė @ 2011 06 17, 13:35)
o saliu susitarimu - kaip susitari, taip ir buna. Nera privalomai nurodyti kiek tai turi buti (isskyrus kompensacija uz nepanaudotas atostogas).
Bent jau man yra teke susidurti, kad tokiu atveju buna pasiulyta tai, kas priklausytu, jeigu atleidineti pvz pagal etatu mazinima + atlyginimas uz tiek menesiu, pries kiek privalo ispeti apie atleidima.
bet kai as domejausi ten pagal kazkuri straipsni kai atleidzia,nes tarkim viskas nebera darbo,ne del darbuotojo kaltes,tai turi uz staza pradirbta sumoket,nebent jau spejo darbo kodeksas pasikeist....ispejimas buvo kaip priklauso parasytas.kad atleis tada ir tada...
QUOTE(Emiliomamayte @ 2011 06 17, 17:28)
bet kai as domejausi ten pagal kazkuri straipsni kai atleidzia,nes tarkim viskas nebera darbo,ne del darbuotojo kaltes,tai turi uz staza pradirbta sumoket,nebent jau spejo darbo kodeksas pasikeist....ispejimas buvo kaip priklauso parasytas.kad atleis tada ir tada...
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=169334
nuo 124 str. galit pasiskaityt
QUOTE(*ninia* @ 2011 06 17, 20:46)
Tai realiai turetu nutraukt darbo sutarti pagal 129 straipsni,nes siuo atveju ir nera darbuotojo kaltes...o pagal ta straipsni kaip maciau zemiau 140straipsnis priklauso iseitine ismoka nuo pradirbto stazo...
QUOTE(Emiliomamayte @ 2011 06 17, 18:28)
bet tai nera atleidimas tarpusavio susitarimu.
Jeigu nori tiksliau zinoti, kas priklauso atelidimo atveju, tai reiketu nurodyti del ko yra atleidziama ( pagal kuri straipsni), nes dabar yra speliojimas
QUOTE(Bekasė @ 2011 06 19, 19:47)
bet tai nera atleidimas tarpusavio susitarimu.
Jeigu nori tiksliau zinoti, kas priklauso atelidimo atveju, tai reiketu nurodyti del ko yra atleidziama ( pagal kuri straipsni), nes dabar yra speliojimas
viskas ten gerai,pasitikslinau pas vyra kas kaip,yra itrauktos iseitnes ismokos sumos,kiek darbdavys turi sumoket darbuotojui...bet aciu uz pagalba
sveikos,vel sugriztu su dideliu galvos skausmu,ka tik vyras paskambino ir pasake,kad ji nori atleist is naujos darbovietes,zada pasilikt tik viena zmogu...bet jus man pasakykit kuriam darbuotojui yra pirmenybe pasilikt,mano vyras buvo priimtas i darba anksciau nei tas kitas darbuotojas,mes dar turim maza vaika iki 3 metuku,tai pagal visas teises neturetu to naujo atleist,o mano vyra palikt...tik tiek ,kad tik liepos 6 bus praeje 3 men tas bandomasis lakotarpis,o tas naujas zmogus dirba tik geras2 savaites,tai gal galit papasakot kaip viskas turetu pagal istatymus but?o gal turejo gerokai is anksto pranest apie atleidima?nes man atrodo kazkokia cia nesamone,kur dingt su mazu vaiku,kai nere nei naujo darbo susirades,nei jokiu pajamu is vyro puses.... Jei galit skubiai atrasykit,nes nebera laiko,nezinia kada cia sumastys atleist,bet vyras sake ,kad savo noru tikrai neis lauk,o tai nepasidarytu dar blogiau,kad atleistu pagal koki negera straipsni.....