Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(*ninia* @ 2011 06 08, 20:26)
viskas tiktu, jei isbandymo laikotarpis butu nustatytas darbuotojo iniciatyva..
Jei darbdavio, tai, jauciu nesusitarus - tektu atidirbt 14 DARBO dienu smile.gif

Kodel 14 DARBO dienu? Tiesiog 14 dienu .
Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 06 11, 09:57)
Kodel 14 DARBO dienu? Tiesiog 14 dienu .

Vadovaujantis Darbo kodeksu - 14 darbo dienų 4u.gif
Atsakyti
Laba ,reikia ir man konsultacijos.Esu mokytoja priimta terminuotai sutarčiai kitos mokytojos motinystės atostogų metu.
Priėmė rugsėjo pirmą atleis liepos pirmą.sako išmokės man ne atostoginius ,o kompensaciją.Man įdomu kas man priklauso atostoginiai at kompensacija.nes iš nuogirdų girdėjau,kad išdirbus pusę metų priklauso atostoginiai.Mokytojų atostogų trukmė 56 dienos man tiek neišeina.Nuo rugsėjo pirmos vėl priims iki naujų metų.Taip ir jaučiu,kad mano pinigėliai garuoja.Kas galite patarti.Noriu argumentuotai nueiti pas direktorių ir į buhalteriją ir įsirodyti jei jie nori mane apgauti.
Atsakyti
NOIR manau jus tiesiog nesusišnekėjote - tikrai tikiu, kad darbdavys turi mintyje kompensaciją už nepanaudotas atostogas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pa2shka @ 2011 06 11, 16:29)
NOIR manau jus tiesiog nesusišnekėjote - tikrai tikiu, kad darbdavys turi mintyje kompensaciją už nepanaudotas atostogas  4u.gif

Gali būti,kad ir nesusišnekėjom,bet buhalterė sakė,kad finansiškai nukentėsiu verysad.gif nes neišeina tų 56 dienų.Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Pa2shka @ 2011 06 11, 12:36)
Vadovaujantis Darbo kodeksu - 14 darbo dienų  4u.gif

1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. smile.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(noir1 @ 2011 06 11, 12:56)
Laba ,reikia ir man konsultacijos.Esu mokytoja priimta terminuotai sutarčiai kitos mokytojos motinystės atostogų metu.
Priėmė rugsėjo pirmą atleis liepos pirmą.sako išmokės man ne atostoginius ,o kompensaciją.Man įdomu kas man priklauso atostoginiai at kompensacija.nes iš nuogirdų girdėjau,kad išdirbus pusę metų priklauso atostoginiai.Mokytojų atostogų trukmė 56 dienos man tiek neišeina.Nuo rugsėjo pirmos vėl priims iki naujų metų.Taip ir jaučiu,kad mano pinigėliai garuoja.Kas galite patarti.Noriu argumentuotai nueiti pas direktorių ir į buhalteriją ir įsirodyti jei jie nori mane apgauti.

Jei jusu sutartis terminuota tai pasibaigus sutarciai jums ismokes nepanaudotu atostogu kompensacija. Kitokia kompensacija jums nepriklauso. Po puses metu darbuotojas gali prasyti atostogu, bet darbdavys neprivalo ju duoti. Jei atidirbtumete visus metus tai galetumete reikalauti atostogu. Na nebent mokytojams yra kazkokie ypatumai.
Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 06 11, 22:48)
1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų.    smile.gif  4u.gif

nuo 2011-06-07 galioja tokia redakcija
"127 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo pareiškimu
1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika darbo dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ir kitoks įspėjimo terminas, bet jis negali viršyti vieno mėnesio"

QUOTE(Vaiga1 @ 2011 06 11, 22:48)
Jei jusu sutartis terminuota tai pasibaigus sutarciai jums ismokes nepanaudotu atostogu kompensacija. Kitokia kompensacija jums nepriklauso. Po puses metu darbuotojas gali prasyti atostogu, bet darbdavys neprivalo ju duoti. Jei atidirbtumete visus metus tai galetumete reikalauti atostogu. Na nebent mokytojams yra kazkokie ypatumai.

na kam klaidinti reikia ?
169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka

1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.

2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę.""
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 11 birželio 2011 - 23:49
QUOTE(Bekasė @ 2011 06 12, 00:48)
nuo 2011-06-07 galioja tokia redakcija
"127 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo pareiškimu
1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika darbo dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ir kitoks įspėjimo terminas, bet jis negali viršyti vieno mėnesio"
na kam klaidinti reikia ?
169 straipsnis. Kasmetinių atostogų suteikimo tvarka

1. Už kiekvienus darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos tais pačiais darbo metais.

2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę.""

Aciu, bekase, uz info. Istatymo pakeitimas jau isigaliojes ar tik paskelbtas (del darbo dienu 127str)
Del atostogu tai jus teisi tiesiog kazkaip imoneses nelabai praktikuoja duoti visas atostogas iskarto po 6men kad paskiau jei darbuotojas iseitu tu metu neatidirbes nereiketu imonei grazinti atostoginiu.
Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 06 14, 11:18)
Istatymo pakeitimas jau isigaliojes ar tik paskelbtas (del darbo dienu 127str)

isigaliojes nuo 2011 06 07 4u.gif
Papildyta:
ir patariu pasiskaityti naujausią DK redakciją jei esate susijusi su tuo, nes buvo padaryta tikrai nemažai pakeitimų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*ninia* @ 2011 06 08, 20:26)
viskas tiktu, jei isbandymo laikotarpis butu nustatytas darbuotojo iniciatyva..
Jei darbdavio, tai, jauciu nesusitarus - tektu atidirbt 14 DARBO dienu smile.gif

ir vėl ne taip smile.gif

107 straipsnis. Išbandymo rezultatai

1. Jei darbdavys pripažino, kad išbandymo norint patikrinti, ar darbuotojas tinka pavestam darbui, rezultatai nepatenkinami, jis iki išbandymo termino pabaigos gali atleisti darbuotoją iš darbo, apie tai raštu įspėjęs darbuotoją prieš tris darbo dienas, ir nemokėti jam išeitinės išmokos.

Atsakyti
QUOTE(Vaiga1 @ 2011 06 14, 11:18)
Del atostogu tai jus teisi tiesiog kazkaip imoneses nelabai praktikuoja duoti visas atostogas iskarto po 6men kad paskiau jei darbuotojas iseitu tu metu neatidirbes nereiketu imonei grazinti atostoginiu.

na nebutinai visas gi - siaip is savo patirties nelabai esu susdurusi su galimybe iskart iseiti atostogu menesiui. Bet va dvi savaites po 6 men jau galima atostogauti ir nesukant galvos ar dar noresis sitoj darbovietej dirbti, ar ieskosies kitos
Atsakyti
sveikos,

gal kas galetu pakomentuoti tokia situacija:

2008 metais kompanija isskaide darbuotoju atlyginimus i dvi dalis 80 ir 20procentu.20 procentu DU tapo priedu, kuri buvo numatyta NEMOKETI, jei butu kokie administraciniai nusizengimai. Tokia kaip motyvacine priemone.
Visi pasirasem sutikimus del tokio isskaidymo,
Darbo tvarkos taisyklese parasyta, jog DU priedas (kintama dalis) gali buti mazinamas, jei yra pastabu, velavimu ir kt. BLOGU dalyku.
Neseniai panasiai viskas buvo isdestyta isakyme...
Dabar, kai sunkus laikai, savininkas nutare tuos 20 procentu nemoket visai...
Ar tai yra teiseta? Ar neturi pries viska gauti darbuotoju sutikimo? Juk neparasyta niekur, kad darbdavys savo nuoziura, ar esant ekonominemis ar kitokiom problemom gali nemoket priedo? 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Gal kas galėtų tiksliai ir konkrečiai patarti?
Ar atostogų laikotarpiu galiu įsidarbinti kitame darbe antraeilėse pareigose?
Kokie mokesčiai būtų taikomi ir ar reikia pranešti darbovietei kur dirbu pirmaeilėse?
Atsakyti