Šiaip jau atostoginiai mokami irgi skaičiuojant kiek į atostogų laikotarpį įeina darbo dienų. Todėl koeficientas 0,7 (jei 6 d.d. savaitė, tai 0,9) išmokant kaip kompensacija yra praktiškai tas pats kaip atostoginiai.
laibai prasau pagalbos ,nezinau kaip apsiskaiciuoti delspiningius ,man darbdavys nesumoka algos jau 20 d isejau is darbo savo noru ,dar nepraejus 3men bandomam laikotarpiui ,zn kad db skaiciuojasi kaip vidutinis darbo uzmokestis ,bet kaip ji apskaiciuoti ,nes as dirbau tik 4 val vakarais ,tai nesuprantu ,nes su matematika nelabai draugauju ,tai mazdaug kiek delspinigu jau tuetu but priskaiciuota ,is anksto dekinga?
QUOTE(Dijaaaa @ 2011 05 16, 22:59)
laibai prasau pagalbos ,nezinau kaip apsiskaiciuoti delspiningius ,man darbdavys nesumoka algos jau 20 d isejau is darbo savo noru ,dar nepraejus 3men bandomam laikotarpiui ,zn kad db skaiciuojasi kaip vidutinis darbo uzmokestis ,bet kaip ji apskaiciuoti ,nes as dirbau tik 4 val vakarais ,tai nesuprantu ,nes su matematika nelabai draugauju ,tai mazdaug kiek delspinigu jau tuetu but priskaiciuota ,is anksto dekinga?
Delspinigiai berods tebera 0.02% . Padauginkit is visos skolos ir gausit dienos delspinigiu suma.(kart 20d.) Be to delspinigius moka tik juos prisiteisus teisme ar kitais teisiniais budais.
Darbdavys jums greiciausiai sumokes tik uzdirbta suma.
P.S. 0.02% delspinigiu yra maziausi ir galioja visoms netesyboms. Kitais atvejais jie gali buti didesni.
Sveikos, geguzes 27 baigias mano VPA, prasymas buvo rasytas iki kol sueis 2 metai. I darba atgal nepriima, vadovas pasake ismokesim kompensacija uz 3 men, ir tau bus gerai, ir mes nebusim kiaules ar man tiek ir priklauso, pries VPA imoneje buvau isdirbus nepilnus metus.
Aciu
Aciu
QUOTE(jurgamp @ 2011 05 24, 09:24)
Sveikos, geguzes 27 baigias mano VPA, prasymas buvo rasytas iki kol sueis 2 metai. I darba atgal nepriima, vadovas pasake ismokesim kompensacija uz 3 men, ir tau bus gerai, ir mes nebusim kiaules ar man tiek ir priklauso, pries VPA imoneje buvau isdirbus nepilnus metus.
Aciu
Aciu
Man atrodo pagal darbo kodeksa jusu negali atleisti be rimtu priezasciu, nes turite vaika iki 3m. Jei yra rimtos priezastys jus turejote gauti ispejima apie atleidima ne maziau kaip pries du menesius, kur turetu buti nurodyta atleidimo priezastis. Iseitine kompensacija isdirbus iki metu yra 1vidutinis atlyginimas. Smulkiau galite pasiskaityti Darbo kodekse 129-140 str
QUOTE(Saulytele @ 2011 05 08, 10:49)
Sveikutes, noriu paklaust, ar pinigine prasme yra skirtumas: kai iseini is darbo ir tau ismoka kompensacija uz likusias atostogas;ir kai pasiimi atostogas ir ju pabaigoje iseini is darbo.
Dirbu dar kitam darbe, tai tas darbo stazas vis vien eina, tas menuo plius minus nelabai ka keicia...
Aciu.
Dirbu dar kitam darbe, tai tas darbo stazas vis vien eina, tas menuo plius minus nelabai ka keicia...
Aciu.
SKirtumas tas, kad jei pirma issiatostogausi viska, ka esi sukaupusi, tai per ta atostogavimo laikotarpi dar susikaups truputi nepanaudotu atostogu, uz kurias tau iseinant tures sumoketi kompensacija. Skirtumas labiau pasijaucia, jei turi daug atostogu susikaupusi.
Papildyta:
QUOTE(jurgamp @ 2011 05 24, 08:24)
Aciu
Aciu
Griebk kompensacija uz 3 men ir dziaukis, kad taip pasiseke. Tokiu darbdaviu dabar nesimeto, kad sitaip humaniskai i moteri paziuretu, kuri nei metu nebuvo imoneje isdirbusi.
Jei oziuosies, pati supranti, kad ras butu atsisveikinti su mazesnemis kompensacijomis.
QUOTE(letka @ 2011 05 24, 22:24)
Griebk kompensacija uz 3 men ir dziaukis, kad taip pasiseke. Tokiu darbdaviu dabar nesimeto, kad sitaip humaniskai i moteri paziuretu, kuri nei metu nebuvo imoneje isdirbusi.
Jei oziuosies, pati supranti, kad ras butu atsisveikinti su mazesnemis kompensacijomis.
Griebiu, tik va man toks idomumas man liepia rasyti prasyma, kad iseinu savo noru ir prasau ismoketi iseitine uz 3 men, ar taip gali buti. Bliamba esu pasimetus visiskai
QUOTE(jurgamp @ 2011 05 25, 13:00)
Griebiu, tik va man toks idomumas man liepia rasyti prasyma, kad iseinu savo noru ir prasau ismoketi iseitine uz 3 men, ar taip gali buti. Bliamba esu pasimetus visiskai
Prasyk, kad jie rastiskai patvirtintu, jog sutinka tau ta kompensacija ismoketi.
Realiai gausis atleidimas saliu susitarimu (DK 125str.).
Jei planuoji i LDB kreiptis, pasidomek, po kiek laiko tau prades pasalpa moketi, jei gausi oficialia kompensacija uz 3 men.
QUOTE(letka @ 2011 05 25, 21:23)
Prasyk, kad jie rastiskai patvirtintu, jog sutinka tau ta kompensacija ismoketi.
Jei planuoji i LDB kreiptis, pasidomek, po kiek laiko tau prades pasalpa moketi, jei gausi oficialia kompensacija uz 3 men.
Po 3 men ir prades moketi bedarbio pasalpa.
Aciu merginos uz pagalba
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 05 25, 21:28)
Po 3 men ir prades moketi bedarbio pasalpa.
O i DB, turiu kreiptis sekancia diena, ar kad ir po tu paciu 3 men, jei nerasiu darbo ir galesiu gauti pasalpa
QUOTE(jurgamp @ 2011 05 26, 10:07)
Aciu merginos uz pagalba
O i DB, turiu kreiptis sekancia diena, ar kad ir po tu paciu 3 men, jei nerasiu darbo ir galesiu gauti pasalpa
Nenoriu klaidinti,todel geriau i birza paskambinkit paklauskit arba i lygoniu kasa,nes man atrodo,kad dar busit drausta tuos 3 men,bet galiu ir klisti.
QUOTE(jurgamp @ 2011 05 26, 09:07)
Aciu merginos uz pagalba
Na ir zinoma pasigalvokit, kaip galima butu viska isspresti, kad nereiktu tu 3 men laukti...