QUOTE(~Beauty~ @ 2011 04 07, 17:00)
Sveikos,
Turiu klausimėlį
Dabar esu vaiko priežiūros atostogose, į darbą planuoju grįžti po 2 metų. Bėda ta, kad mūsų įmonėje jau yra tokia tendencija, kad išbuvus 2 metus VPA į darbą atgal nebepriima (na, ne mano skyriuje, kitame, bet visgi...), t.y. atleidžia šalių susitarimu (t.y. ateini reikiamą dieną į darbą, tau pasako, kad tu atleista, išmoka viską, kas priklauso ir viso gero)
Na, nesu tikra, kad ir man taip nutiks, bet norėtųsi iš anksto žinoti, kas ir kaip...
Taigi noriu paklausti, ar jie turi teisę atleisti po VPA grįžusią moterį, turinčią 2 metukų vaikelį? Nes kiek girdėjau, ne tik kad motinos, bet ir tėvo, turinčio mažametį vaiką, atleisti negali...
Labai laukčiau kuo daugiau informacijos šiuo klausimu
Būčiau labai dėkinga
Turiu klausimėlį
Dabar esu vaiko priežiūros atostogose, į darbą planuoju grįžti po 2 metų. Bėda ta, kad mūsų įmonėje jau yra tokia tendencija, kad išbuvus 2 metus VPA į darbą atgal nebepriima (na, ne mano skyriuje, kitame, bet visgi...), t.y. atleidžia šalių susitarimu (t.y. ateini reikiamą dieną į darbą, tau pasako, kad tu atleista, išmoka viską, kas priklauso ir viso gero)
Na, nesu tikra, kad ir man taip nutiks, bet norėtųsi iš anksto žinoti, kas ir kaip...
Taigi noriu paklausti, ar jie turi teisę atleisti po VPA grįžusią moterį, turinčią 2 metukų vaikelį? Nes kiek girdėjau, ne tik kad motinos, bet ir tėvo, turinčio mažametį vaiką, atleisti negali...
Labai laukčiau kuo daugiau informacijos šiuo klausimu
Būčiau labai dėkinga
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus, taip pat laikinąją darbo sutartį pasibaigus jos terminui.
2.Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=389979
taigi jie gali tik bandyti daryti viska, kad atsirastu jusu kalte ir galetu jus pasalinti is darbo..
129 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės
1. Darbdavys gali nutraukti neterminuotą darbo sutartį su darbuotoju tik dėl svarbių priežasčių, apie tai įspėjęs jį šio Kodekso 130 straipsnyje nustatyta tvarka. Atleisti darbuotoją iš darbo, kai nėra darbuotojo kaltės, leidžiama, jei negalima darbuotojo perkelti jo sutikimu į kitą darbą.
2. Svarbiomis gali būti pripažįstamos tik tos aplinkybės, kurios yra susijusios su darbuotojo kvalifikacija, profesiniais gebėjimais, jo elgesiu darbe. Darbo sutartis taip pat gali būti nutraukta dėl ekonominių, technologinių priežasčių ar darbovietės struktūrinių pertvarkymų ir dėl panašių svarbių priežasčių.