Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

gal galit ir man padeti,grysti i darba turiu rugpjuti,bet kad darboviete persikele is Siauliu i Vilniu,tai čia kaip iseina ar iseinu savo noru,ar priklauso iseitine?
Atsakyti
Gal galite pakonsultuoti:
žmogus dirba X firmoje antraeilėse pareigose. Dabar jį nori atleisti, bet nori, kad išeitų savo noru, todėl vietoj dabartinių pareigų siūlo visai kitas pareigas (išanksto žinodami, kad tas žmogus negalės tokio darbo dirbti).
- kaip elgtis tokioj situacijoj?
- jei atsisako siūlomų naujų pareigų kas toliau?
- kokiu atveju priklausytų išeitinės?
- kaip pasielgti, kad nukentėti kuo mažiau?
- kokiu pagrindu (ir isvis ar gali) siulyti kitas pareigas, jei dabartinis etatas nenaikinamas?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2011 03 20, 23:25)
dabar taip nėra. jei išmoka paskirta, ji ir mokama cool.gif

Vis tiek reikia Sodrai pateikti dokumentus, kokiu pagrindu atleistas iš darbo.
Atsakyti
Išeinu iš darbo savo noru, darbdavys man skolingas darbo užmokestį už vasario, kovo mėn, plius nepanaudotos atostogos. Ar galiu reikalauti, kad su manimi būtų atsiskaityta paskutinę darbo dieną? Nes tartis kitaip nenoriu. Ir dar, ar darbdavys gali mane priversti išeiti priklausančių atostogų, o tada po jų įforminti išėjimo iš darbo dieną?

Ačiū, kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kkkrista @ 2011 03 29, 12:23)
Išeinu iš  darbo savo noru, darbdavys man skolingas darbo užmokestį už vasario, kovo mėn, plius nepanaudotos atostogos. Ar galiu reikalauti, kad su manimi būtų atsiskaityta paskutinę darbo dieną?  Nes tartis kitaip nenoriu.  Ir dar, ar darbdavys gali mane priversti išeiti priklausančių atostogų, o tada po jų įforminti išėjimo iš darbo dieną?

Ačiū, kas atsakys  4u.gif

Aišku smile.gif ne tik, kad galite, bet darbdavys privalo atsiskaityti paskutinę dieną ir sumokėti kompensaciją už nepanaudotas atostogas.
Atsakyti
Laba diena.
Ieškau konsultacijos:
Esu išdirbusi įmonėje beveik šešis metus ir turiu neišnaudotų kasmetinių atostogų 206 dienas. Darbdavys nori įmonę bankrotinti bet nenori mokėti išeitinių ir už nepanaudotas atostogas.
Klausimai: Ar galiu eiti visas iš karto 206 d. atostogų iki dar įmonė veikianti ir nepaskelbtas bankrotas?
Prieš kiek laiko turiu informuoti darbdavį apie norimas atostogas?
Ar darbdavys gali nesutikti išleisti atostogų dėl kokių tai nors priežasčių? Įmonėje yra žmogus kuris gali dirbti už mane.
Ar gali darbdavys išleisti atostogų, bet nesumokėti atostoginių iki atostogų pradžios?

Atsakyti
Sveikos,

dirbau vienoje įmonėje, tačiau nesumokėjo atlyginimo ir išėjau iš darbo. Darbdavys vis maitindavo pažadais,kad jam dabar sunki finansinė padėtis ir sumokės kai tik turės pinigų, bet taip tęsėsi ilgą laiką ir netekusi kantrybės parašiau pareiškimą išeit iš darbo savo noru.. Paskutinę darbo dieną taip pat neatsiskaitė.... verysad.gif
Kreipiausi į VDI , tai ji tik parašė raštą, jog darbdavys turi sumokėti tam tikrą neišmokėto darbo užmokesčio sumą ir skyrė jam baudą, bet jokio kito įpareigojimo atsiskaityt su manim nepateikė.
Prašau, padėkit, gal yra kokių kitų būdų išsiieškoti man priklausantį atlyginimą? į advokatus kreiptis neturiu pinigų.. sad.gif
Atsakyti
Sveikos,
Turiu klausimėlį ax.gif

Dabar esu vaiko priežiūros atostogose, į darbą planuoju grįžti po 2 metų. Bėda ta, kad mūsų įmonėje jau yra tokia tendencija, kad išbuvus 2 metus VPA į darbą atgal nebepriima (na, ne mano skyriuje, kitame, bet visgi...), t.y. atleidžia šalių susitarimu (t.y. ateini reikiamą dieną į darbą, tau pasako, kad tu atleista, išmoka viską, kas priklauso ir viso gero) verysad.gif
Na, nesu tikra, kad ir man taip nutiks, bet norėtųsi iš anksto žinoti, kas ir kaip...

Taigi noriu paklausti, ar jie turi teisę atleisti po VPA grįžusią moterį, turinčią 2 metukų vaikelį? Nes kiek girdėjau, ne tik kad motinos, bet ir tėvo, turinčio mažametį vaiką, atleisti negali...

Labai laukčiau kuo daugiau informacijos šiuo klausimu 4u.gif
Būčiau labai dėkinga drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 07 balandžio 2011 - 16:35
QUOTE(Gitana25 @ 2011 04 07, 10:37)
Sveikos,

dirbau vienoje įmonėje, tačiau nesumokėjo atlyginimo ir išėjau iš darbo. Darbdavys vis maitindavo pažadais,kad jam dabar sunki finansinė padėtis ir sumokės kai tik turės pinigų, bet taip tęsėsi ilgą laiką ir netekusi kantrybės parašiau pareiškimą išeit iš darbo savo noru.. Paskutinę darbo dieną taip pat neatsiskaitė.... verysad.gif 
Kreipiausi į VDI , tai ji tik parašė raštą, jog darbdavys turi sumokėti tam tikrą neišmokėto darbo užmokesčio sumą ir skyrė jam baudą, bet jokio kito įpareigojimo atsiskaityt su manim nepateikė.
Prašau, padėkit, gal yra kokių kitų būdų išsiieškoti man priklausantį atlyginimą? į advokatus kreiptis neturiu pinigų.. sad.gif

Gali inicijuoti imonei bankroto byla rolleyes.gif

Turiu klausima. esu nescia, darbdavys nenori isleisti manes kasmetiniu atostogu savaitei iki dekreto. Ka daryt? Darbo inspekcija sako,kad reikia rasyti skunda, bet tikrai nespes viskas isisiubuoti iki reikiamo momento. Patys ta pasake... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitana25 @ 2011 04 07, 10:37)

Man teisininkas sakė, kad dėl neišmokėto atlyginimo geriausia kreiptis į antstolius.
Atsakyti
Laba diena. Esu VPA, (dukrai 14 men.) iki kol dukrai sueis 2 metai. Tai bus sausio men. Teko girdeti, kad vasaros metu zada likviduoti musu imone, ta prasme bankrotas. Kas manes laukia? Imonei sustabdzius veikla man nebus mokama ismoka?
Buciau labai dekinga uz informacija.
Atsakyti
QUOTE(Juodaakė @ 2011 04 08, 10:09)
Man teisininkas sakė, kad dėl neišmokėto atlyginimo geriausia kreiptis į antstolius.

biggrin.gif pataisau: pirmiausia reikia teisme skola prisiteisti, o tik veliau i antstolius smile.gif
Atsakyti