Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(Marija5 @ 2010 02 02, 15:08)
Na pagal viską neturite. Šiandien ir paskutinė darbo diena ir viskas.
O kaip yra pas jus parašyta įspėjime apie atsiskaitymo tvarką?
Jeigu nieko nepaminėta, tada turi sumokėti pinigus atleidimo dieną.
Jeigu norite padirbti tegul perrašo ir įspėjimą, nes gal dar nieko ir nesumokės už kelias dienas.
Jeigu padirbėti nenorite, tada drasiai neeikite į darbą ir viskas.
Pasakykite, kad dėl neteisėtų veiksmų kreipsites į VDI.

nieko neparasyta ispejime apie atsiskaityma. Tik kad sutartis bus nutraukta pagal 129. nuo vasario 2 d.
Tai teoriskai ji ir yra nutraukta nuo siandien, net jei negavau pasirasyti ant sutarties nutraukimo? g.gif Tai jei as nebeinu i darba, kaip jie gaus mano parasa ant sutartie snutraukimo? Ar cia jau turetu buti nebe mano rupestis? Kol kas jokiu atsiskaitymu saskaitoje nematau sad.gif
Atsakyti
Jus turite įspėjimą, jis ir yra įrodymas, kad šiandien paskutinė darbo diena.
O jus savo egzemplioriaus neturite?
Galetumet jiems duoti pasirašyti smile.gif
Na gal dar atsiskaitys.
Kiek ten tu paruošimų reikia, nesuprantu. doh.gif Atleisti darbuotoją tai kelių minučių darbas, ypač, kai jau senai apie tai žinoma.
Pasakykite darbdaviau, kad vadovaujantis įspėjimu, šiandien yra paskutinė jūsš darbo diena ir vadovaujantos LR DK reikalaujate atsiskaityti su jumis atleidimo dieną.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 02 02, 15:30)
Jus turite įspėjimą, jis ir yra įrodymas, kad šiandien paskutinė darbo diena.
O jus savo egzemplioriaus neturite?
Galetumet jiems duoti pasirašyti  smile.gif
Na gal dar atsiskaitys.
Kiek ten tu paruošimų reikia, nesuprantu.  doh.gif Atleisti darbuotoją tai kelių minučių darbas, ypač, kai jau senai apie tai žinoma.
Pasakykite darbdaviau, kad vadovaujantis įspėjimu, šiandien yra paskutinė jūsš darbo diena ir vadovaujantos LR DK reikalaujate atsiskaityti su jumis atleidimo dieną.

ispejima su mano ir darbdaviu parasais tai turiu, bet ar jis tikrai irodymas? Ar ispejimas=nutraukimas?
Ar nebus taip, kad rytoj neatejus i darba, darbdavys ipaisys pravaiksta, kadangi darbo sutarties nutraukimo taip ir nepasirasiau? Tada nematysiu jokiu iseitiniu kompensaciju.
As suprantu, kad turiu padeti tik viena parasa ir nera ka ten ruosti, bet darbdavys piktybiskai netvarko atleidimo dokumentu, nes nezinau kaip cia dabar pasielgti, Rytoj i darba eiti neketinu ir nenoriu, bet bijau prisidaryti sau tik blogiau.
Atsakyti
Aš visdelto jūsų vietoje rytoj į darbą nueičiau. Jei prašytų dirbti, tiesiog prašyčiau perrašyti įspėjimą su vėlesniu terminu tiek kiek jie dar nori kad jūs padirbtumete, arba prašyčiau panaikinti įspėjimą , gal tiesiog jie nori, kad jūs ir toliau dirbtumete. Manau šiuo metu kai darbai tikrai nesimėto, norėčiau gauti algą, tegul ir už keletą darbo dienų ,didesnę. Nelabai dar supratau, kodėl jūs sakote,kad piktybiškai netvarko, kiti jūsų vietoje rankom plotų, kad yra viltis dar turėt darbuką ir nėra išmetamas, o jūs taip norite išeiti iš daro ir kuo greičiau? Ir dar laukiatės, ar gerai supratau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fruzina: 02 vasario 2010 - 14:11
QUOTE(Fregata @ 2010 02 02, 13:46)
ispejima su mano ir  darbdaviu parasais tai turiu, bet ar jis tikrai irodymas? Ar ispejimas=nutraukimas?
Ar nebus taip, kad rytoj neatejus i darba, darbdavys ipaisys pravaiksta, kadangi darbo sutarties nutraukimo taip ir nepasirasiau? Tada nematysiu jokiu iseitiniu kompensaciju.
As suprantu, kad turiu padeti tik viena parasa ir nera ka ten ruosti, bet darbdavys piktybiskai netvarko atleidimo dokumentu, nes nezinau kaip cia dabar pasielgti, Rytoj i darba eiti neketinu ir nenoriu, bet bijau prisidaryti sau tik blogiau.

Įspėjimas yra tik įspėjimas. Šiaip nenutraukus sutarties galima būtų laikyt, kad ji nenutraukta ir jūs dirbat kaip anksčiau.
Aš jūsų vietoj šiandien parašyčiau abišalį susitarimą, kad dėl to ir to sutartis bus nutraukta tada ir tada išmokant visas priklausančias kompensacijas už nepanaudotas kasmetines atostogas, kompensaciją už darbo stažą (jei priklauso) ir bus sumokėtas toks ir toks atlyginimas už tą darbo laiką.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2010 02 02, 16:03)
Aš visdelto jūsų vietoje rytoj į darbą nueičiau. Jei prašytų dirbti, tiesiog prašyčiau perrašyti įspėjimą su vėlesniu terminu tiek kiek jie dar nori kad jūs padirbtumete, arba prašyčiau panaikinti įspėjimą , gal tiesiog jie nori, kad jūs ir toliau dirbtumete. Manau šiuo metu kai darbai tikrai nesimėto, norėčiau gauti algą, tegul ir už keletą darbo dienų ,didesnę. Nelabai dar supratau, kodėl jūs sakote,kad piktybiškai netvarko, kiti jūsų vietoje rankom plotų, kad yra viltis dar turėt darbuką ir nėra išmetamas, o jūs taip norite išeiti iš daro ir kuo greičiau? Ir dar laukiatės, ar gerai supratau?

Jus nepazistate darbdaviu, jie paskutines siuksles, isnaudoja zmones, visaip stengiasi juos apgauti, nu cia lietuva.... smile.gif As dziaugiuosi, kad iskenciau siuos du menesius. Be to, radau kita darba. O jie tikrai nenori, kad dirbciau, nori, kad nereiktu moketi iseitiniu kompensaciju.

Kaip as galiu rankomis ploti, jei 2 menesius ieskojau darbo, ji radau, o dabar paasikeja, kad apie tai suzinoje darbdaviai specialiai stengiasi manes nebeatleisti pagal 129 str., o nori, kad pati pasiprasyciau atleidziama be kompensaciju? g.gif

Jo as tai laukiuosi, siuo atveju rasau sesers vardu, cia jos kebli situacija...
Papildyta:
QUOTE(Eima @ 2010 02 02, 16:11)
Įspėjimas yra tik įspėjimas. Šiaip nenutraukus sutarties galima būtų laikyt, kad ji nenutraukta ir jūs dirbat kaip anksčiau.
Aš jūsų vietoj šiandien parašyčiau abišalį susitarimą, kad dėl to ir to sutartis bus nutraukta tada ir tada išmokant visas priklausančias kompensacijas už nepanaudotas kasmetines atostogas, kompensaciją už darbo stažą (jei priklauso) ir bus sumokėtas toks ir toks atlyginimas už tą darbo laiką.

Na as kazkoki toki rasta paruosti galiu, bet kur garantija, kad jie pasirasys? Manau, kad tikrai nepasirasys, jei ketina cia kazka susukti ir atimti iseitines kompensacijas...

Juk rastas, pasirasytas tik is mano puses, negalioja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fregata: 02 vasario 2010 - 14:22
Pradirbau parduotuveje "iki" pusantru metu pardaveja,o dabar esu jau bus 4men kaip turiu nedarbingumo lapeli,nes turejau operacija kelio sanario,taigi noriu paklausti ar gali darbdavys mane priversti rasyti prasyma atleisti is darbogrizus pirma diena i darba,kad savo darbo vietos negausiu tai jau viskas aisku schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2010 02 02, 14:21)
Jus nepazistate darbdaviu, jie paskutines siuksles, isnaudoja zmones, visaip stengiasi juos apgauti, nu cia lietuva....  smile.gif As dziaugiuosi, kad iskenciau siuos du menesius. Be to, radau kita darba. O jie tikrai nenori, kad dirbciau, nori, kad nereiktu moketi iseitiniu kompensaciju.

Kaip as galiu rankomis ploti, jei 2 menesius ieskojau darbo, ji radau, o dabar paasikeja, kad apie tai suzinoje darbdaviai specialiai stengiasi manes nebeatleisti pagal 129 str., o nori, kad pati pasiprasyciau atleidziama be kompensaciju?  g.gif

Jo as tai laukiuosi, siuo atveju rasau sesers vardu, cia jos kebli situacija...

Šiaip kai susirandi kitą darbą, t.y. keiti darbdavį, tai dažniausiai ir išeini savo noru. Kodėl darbdavys jus turėtų atleist kitaip ir mokėt kompensaciją, jei jūs pati keičiat darbą? Ar aš nesuprantu kažko g.gif
129 str. kai darbdavys gali atleist darbuotoją be jo kaltės ir ten numatytos sąlygos. Jūs parodykit man tam straipsnyje, kur galima pagal jį atleist, jei jūs pati keičiat darbą blink.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(De Zavu Zavu @ 2010 02 02, 14:27)
Pradirbau parduotuveje "iki" pusantru metu pardaveja,o dabar esu jau bus 4men kaip turiu nedarbingumo lapeli,nes turejau operacija kelio sanario,taigi noriu paklausti ar gali darbdavys mane priversti rasyti prasyma atleisti is darbogrizus pirma diena i darba,kad savo darbo vietos negausiu tai jau viskas aisku schmoll.gif

Priverst negali, jie patys jus gali atleist iš darbo kai iš eilės nedirbat daugiau nei 120 dienų.
Atsakyti
O kompensacija priklauso g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2010 02 02, 15:24)

Kaip as galiu rankomis ploti, jei 2 menesius ieskojau darbo, ji radau, o dabar paasikeja, kad apie tai suzinoje darbdaviai specialiai stengiasi manes nebeatleisti pagal 129 str., o nori, kad pati pasiprasyciau atleidziama be kompensaciju?  g.gif

tai jūs turit pranešimą apie atleidimą parašytą prieš du mėn. ar ne?
Atsakyti
O kompensacija priklauso g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2010 02 02, 16:29)
Šiaip kai susirandi kitą darbą, t.y. keiti darbdavį, tai dažniausiai ir išeini savo noru. Kodėl darbdavys jus turėtų atleist kitaip ir mokėt kompensaciją, jei jūs pati keičiat darbą? Ar aš nesuprantu kažko g.gif
129 str. kai darbdavys gali atleist darbuotoją be jo kaltės ir ten numatytos sąlygos. Jūs parodykit man tam straipsnyje, kur galima pagal jį atleist, jei jūs pati keičiat darbą blink.gif  doh.gif
Papildyta:
Priverst negali, jie patys jus gali atleist iš darbo kai iš eilės nedirbat daugiau nei 120 dienų.

taigi as 2009 gruodzio 2 d gavau ispejima, kad darbdavys mane atleidzia pagal 129 str. nuo 2010 vasario 2 d. Tada ir pradejau ieskoti kito darbo,kuri, beje, ir radau. Jei nebuciau gavus ispejimo, darbo keitusi nebuciau, nes atlyginimas visgi geresnis siame darbe.

Esme tame, kad man turetu priklausyti 2 menesiu iseitines, kai atleidzia pagal si straipsni, nes mano kaltes nera. O dabar va pradejo nesamones visokias isdarineti...
Papildyta:
QUOTE(Fruzina @ 2010 02 02, 16:33)
tai jūs turit pranešimą apie atleidimą  parašytą prieš du mėn. ar ne?

taip, turiu.
Atsakyti