Iki puses metų.
Nuo rugpjūčio 10d. išdirbom bankrutuojančioj įmonėj, išleidžia 2 sav. atostogų, ar mums priklausys išeitinės, jei mus atleidžia iš darbo?
Noreciau paklausti apie terminuota darbo sutarti. Mano vyro darbo sutartis terminuota iki 2011 gruodzio men. Geguzes men.susilauksime kudikio. Pagal DK 132 str. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės
Mano klausimas - ar mano vyra gali atleisti pasibaigus jo darbo sutarciai?
Aciu!
Aciu!
QUOTE(Oxys @ 2011 02 01, 16:45)
Ir visai nesvarbu, kad tuo metu augins vaika, kuriam nera 3 metu?
QUOTE(dzeine_eir @ 2011 02 01, 16:01)
Ir visai nesvarbu, kad tuo metu augins vaika, kuriam nera 3 metu?
Aišku nesvarbu.
QUOTE(*Maja* @ 2011 02 21, 15:28)
Norėčiau išsiaiškinti vieną klausimą
Nuo liepos mėn, kas neturi socialinio išsilavinimo, neturi teisės dirbti šį darbą. Aš dirbu socialine darbuotoja viename vaiku centre pagal neterminuotą darbo sutartį, bet socialinio išsilavinimo neturiu, esu pati pedagogė, turinti mokytojo kvalifikaciją ir raštvedės išsilavinimą.
Pagal visas taisykles, turėčiau gauti prieš 4mėnesius įspėjimą apie atleidimą iš darbo (nes auginu 2 vaikus) ir dabar ar priklausytų man išmoka tokiu atveju? Ar ji priklauso tik kai mažinami etatai darbovietėje?
Nuo liepos mėn, kas neturi socialinio išsilavinimo, neturi teisės dirbti šį darbą. Aš dirbu socialine darbuotoja viename vaiku centre pagal neterminuotą darbo sutartį, bet socialinio išsilavinimo neturiu, esu pati pedagogė, turinti mokytojo kvalifikaciją ir raštvedės išsilavinimą.
Pagal visas taisykles, turėčiau gauti prieš 4mėnesius įspėjimą apie atleidimą iš darbo (nes auginu 2 vaikus) ir dabar ar priklausytų man išmoka tokiu atveju? Ar ji priklauso tik kai mažinami etatai darbovietėje?
Taip, išmokos dydis priklauso nuo darbo stažo toje įmonėje.
LR DK 129, 130 ir 144 str.
Mamytės, noriu paklausti:
Mano draugė dirba vietoj manęs, nes esu vaiko auginimo atostogose, su įstaiga (valstybinė) yra sudaryta terminuota darbo sutartis iki 2012 m. rugsėjo 1 d.
Tačiau sužinojome, jog nuo š.m. liepos 1 d. įstaiga yra reorganizuojama, t.y. prijungiama prie tokią pačią veiklą vykdančios kitos įstaigos. Kad manęs atleisti negali tai žinau. Man grįžus jie žada pasiūlyti beveik tas pačias pareigas. Bet kokios teisės yra šiuo metu vietoj manęs dirbančio žmogaus? Ar ją gali atleisti nuo liepos 1 d.? Kokia išmoka jai priklauso?
Ačiū už atsakymus
Mano draugė dirba vietoj manęs, nes esu vaiko auginimo atostogose, su įstaiga (valstybinė) yra sudaryta terminuota darbo sutartis iki 2012 m. rugsėjo 1 d.
Tačiau sužinojome, jog nuo š.m. liepos 1 d. įstaiga yra reorganizuojama, t.y. prijungiama prie tokią pačią veiklą vykdančios kitos įstaigos. Kad manęs atleisti negali tai žinau. Man grįžus jie žada pasiūlyti beveik tas pačias pareigas. Bet kokios teisės yra šiuo metu vietoj manęs dirbančio žmogaus? Ar ją gali atleisti nuo liepos 1 d.? Kokia išmoka jai priklauso?
Ačiū už atsakymus
Laba diena,
noreciau teisinio patarimo ir situacijos nusvietimo darbo teise ismananciu.
Dirbau pagal neterminuota sutarti 1 metus 7 men, tada isejau motinystes atostogu, prasyma parasiau 3 metams. Vaikui 2 metai 2 men. Galvoju apie grizima i darba. Vadovybe i mano vieta prieme nauja zmogu su neterminuota sutartimi, kalba eina paparasta - nebera kur grizti.
Stai kaip as suprantu situacija (pasakykit ar teisingai)
1. Turiu ispeti kad griztu i darba 2 savaites pries (is zmogisku paskatu aisku pasakyciau anksciau).
2. Nepriimti i darba jie negali, nes darbo vieta privalo issaugoti iki 3metu ir priimti butent i ta pacia darbo vieta, kur ir dirbau.
3. Jeigu vyktu atleidimas, pirmiausia turetu buti atleidziami veliausiai priimti darbuotojai ir darbuotojau neturintys vaiku arba turintys vyresnius uz maniski.
Kokiu dar pagrindu galima butu atleisti ir kaip man atsikovoti savo vieta???
noreciau teisinio patarimo ir situacijos nusvietimo darbo teise ismananciu.
Dirbau pagal neterminuota sutarti 1 metus 7 men, tada isejau motinystes atostogu, prasyma parasiau 3 metams. Vaikui 2 metai 2 men. Galvoju apie grizima i darba. Vadovybe i mano vieta prieme nauja zmogu su neterminuota sutartimi, kalba eina paparasta - nebera kur grizti.
Stai kaip as suprantu situacija (pasakykit ar teisingai)
1. Turiu ispeti kad griztu i darba 2 savaites pries (is zmogisku paskatu aisku pasakyciau anksciau).
2. Nepriimti i darba jie negali, nes darbo vieta privalo issaugoti iki 3metu ir priimti butent i ta pacia darbo vieta, kur ir dirbau.
3. Jeigu vyktu atleidimas, pirmiausia turetu buti atleidziami veliausiai priimti darbuotojai ir darbuotojau neturintys vaiku arba turintys vyresnius uz maniski.
Kokiu dar pagrindu galima butu atleisti ir kaip man atsikovoti savo vieta???
QUOTE(dzeine_eir @ 2011 02 01, 15:38)
Noreciau paklausti apie terminuota darbo sutarti. Mano vyro darbo sutartis terminuota iki 2011 gruodzio men. Pagal DK 132 str. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės
Aciu!
Aciu!
QUOTE(Oxys @ 2011 02 01, 15:45)
Sveikos, musu padetis panasi. Vyro sutartis terminuota. (Terminuota darbo sutartis, laivo (nurodytas jo pavadinimas),remonto darbams atlikti ne ilgiau kaip iki 2011 kovo men XX d.)
Tai iskilo klausimas ar jam taikomas ispejimo terminas, ar tiesiog suejus terminui atleidzia ir viskas? Ar gali atleisti ir pries termina?
QUOTE(optukas @ 2011 02 23, 15:53)
Sveikos, musu padetis panasi. Vyro sutartis terminuota. (Terminuota darbo sutartis, laivo (nurodytas jo pavadinimas),remonto darbams atlikti ne ilgiau kaip iki 2011 kovo men XX d.)
Tai iskilo klausimas ar jam taikomas ispejimo terminas, ar tiesiog suejus terminui atleidzia ir viskas? Ar gali atleisti ir pries termina?
Sutartis nutrūksta terminui pasibaigus. Padaromi įrašai darbo sutartyje ir viskas.
Gali atleisti ir prieš terminą, bet privalės sumokėti darbuotojui už likusį darbo sutarties galiojimo laiką vidutinį darbo užmokestį.