Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(du2 @ 2011 01 18, 01:09)
Sveiki, noreciau pasiteirauti,gal kam teko susidirti su tokia situacija.
Suo metu imoneje yra etatu mazinimas,o as dabar kaiptik laukiuosi, tad ar gali mane atleiti ,jei mono specilizacija naikina?

Aciu uz atsakimus

132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus

1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.

2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

Kuo skubiau pateikite darbdaviui pazyma apie nestuma, ir pats geriausias variantas tai padaryti per notarus ( si paslauga kainuoja 20 lt +-, taciau tikrai verta tu pinigu thumbup.gif ), nes kitaip darbdavis gali tiesiog nepriimti pazymos, arba sakyti, kad nieko negavo mirksiukas.gif.

Atsakyti
Sveiki, turiu klausima - dirbu imoneje beveik 10 metu. Jau zinau kad busiu atleista, todel ziuriu kiek cia man iseitines kompensacijos gausis. Vienu metu imoneje dirbau 1.5 etato. kaip skaiciuosis stazas? tas puse etato ieis i darbo staza?
jei konkreciai tai papildomai imoneje puse etato dirbau 10 men. Tai gal dar uzsidirbau 5 meneius stazo, ir iseitine bus didesne? ar as cia kazka fantazuoju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukiota: 19 sausio 2011 - 21:57
QUOTE(pukiota @ 2011 01 19, 21:54)
Sveiki, turiu klausima - dirbu imoneje beveik 10 metu. Jau zinau kad busiu atleista, todel ziuriu kiek cia man iseitines kompensacijos gausis. Vienu metu imoneje dirbau 1.5 etato. kaip skaiciuosis stazas? tas puse etato ieis i darbo staza?
jei konkreciai tai papildomai imoneje puse etato dirbau 10 men. Tai gal dar uzsidirbau 5 meneius stazo, ir iseitine bus didesne? ar as cia kazka fantazuoju  g.gif

o del 0.5 etato sutartis nutraukta ar galiojanti? Jei nutraukta, kompensacijos nepriklauso, jei sutartis dar galiojanti - skaiciuos.
Uz kiek menesiu skaiciuos iseitine parasyta cia:
Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių - vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių - dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių - trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių - keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
5) nuo šimto dvidešimties iki dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių – penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
6) daugiau kaip dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių - šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio.
2. Nutraukus darbo sutartį kitais šiame skirsnyje (išskyrus Kodekso 125 ir 126 straipsniuose bei 127 straipsnio 1 dalyje nustatytus atvejus) ir kituose įstatymuose nustatytais atvejais, kai nėra darbuotojo kaltės, jam išmokama jo dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, jeigu įstatymai ar kolektyvinės sutartys nenustato kitaip.
Jei yra kolektyvine sutartis, salygos gali buti kitokios 4u.gif

Atsakyti
Sveiki.Perskaičiau visa temą,tačiau neradau atsakymo į rūpimą klausimą tai gal kas galės patarti.
Situacija tokia kad už nesumokėtas paskolas ir lizingus buvo kreiptasi į teismą ir priteista skola,po to aišku antstoliai.Antstoliai kreipėsi į darbovietę ,bet aš šiuo metu nedirbu ,o auginu vaikelį,bėda ta kad į darbą teks grįžti jau rugsėjį,bet darbdavio pareiškimu tai gali būti sudėtinga,nes vat antstoliai čia kreipėsi,teismas buvo ir t.t. tačiau jug manęs nenuteisė aš teistumo turbut neturiu?Tai va noriu paklausti ar gali darbdavys dėl tokios priežasties atleisti is darbo?Beje dirbu mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(nusvilusi @ 2011 01 20, 13:12)
Sveiki.Perskaičiau visa temą,tačiau neradau atsakymo į rūpimą klausimą tai gal kas galės patarti.
Situacija tokia kad už nesumokėtas paskolas ir lizingus buvo kreiptasi į teismą ir priteista skola,po to aišku antstoliai.Antstoliai kreipėsi į darbovietę ,bet aš šiuo metu nedirbu ,o auginu vaikelį,bėda ta kad į darbą teks grįžti jau rugsėjį,bet darbdavio pareiškimu tai gali būti sudėtinga,nes vat antstoliai čia kreipėsi,teismas buvo ir t.t. tačiau jug manęs nenuteisė aš teistumo turbut neturiu?Tai va noriu paklausti ar gali darbdavys dėl tokios priežasties atleisti is darbo?Beje dirbu mokykloje.

Mano manymu, tikrai nera pagrindo atleist pagal straipsni darbdavio iniciatyva, kai yra darbuotojo kalte 4u.gif
Atsakyti
Ar gali forminti prastovas vienai pareigybei, kai vyksta darbas?
Atsakyti
Sveiki.
Neradau temos del valstybes tarnybos. Atidirbau jau 10 metu karejrops valstybes tarnautoju, turiu 35 proc. darbingumo. S. m. sausio 3 d. gavau ispejima apie pareigybes naikinima ir nuo sausio 3 d. uvo sumazintas etatas 0.5 dydzio. Isakymas buvo pasirasytas neteisetai, isreikalavau, kad grazintu pilna etata, bet.. Sausio 12 d. gavau pasiulyma del kitos pareigybes su zemesne kategorija, apsisprendimo terminas buvo 5 d. d. Parasiau sutikima ir.. Kita diena man vadovybe liepe atsiimti sutikima. To nepadariau, net spaudziama. Siandien suzinojau, kad nori atleisti pagal straipsni be iseitiniu. Grasina, kad parasys tarnybini, nezinau dar del ko...
KA MAN DARYTI?
As suprantu, kad viskas prasidejo del to, kad isreikalavau pilna etata, jei sedeciau tiledama, jie to nebutu padare. del pareigybes - kam reikejo siulyti, jei nenori, kad ten dirbciau.
Siandien davede, buvo blogai su sveikata, norejau kviesti greitaja, tai direktorius pasake, kaip as galesiu dirbti budama nesveika..
Padekite kas nors.
Atsakyti
QUOTE(Sneznaja @ 2011 01 20, 22:50)
Sveiki.
Neradau temos del valstybes tarnybos. Atidirbau jau 10 metu karejrops valstybes tarnautoju, turiu 35 proc. darbingumo. S. m. sausio 3 d. gavau ispejima apie pareigybes naikinima ir nuo sausio 3 d. uvo sumazintas etatas 0.5 dydzio. Isakymas buvo pasirasytas neteisetai, isreikalavau, kad grazintu pilna etata, bet.. Sausio 12 d. gavau pasiulyma del kitos pareigybes su zemesne kategorija, apsisprendimo terminas buvo 5 d. d. Parasiau sutikima ir.. Kita diena man vadovybe liepe atsiimti sutikima. To nepadariau, net spaudziama. Siandien suzinojau, kad nori atleisti pagal straipsni be iseitiniu. Grasina, kad parasys tarnybini, nezinau dar del ko...
KA MAN DARYTI?
As suprantu, kad viskas prasidejo del to, kad isreikalavau pilna etata, jei sedeciau tiledama, jie to nebutu padare. del pareigybes - kam reikejo siulyti, jei nenori, kad ten dirbciau.
Siandien davede, buvo blogai su sveikata, norejau kviesti greitaja, tai direktorius pasake, kaip as galesiu dirbti budama nesveika..
Padekite kas nors.

Pasikonsultuokite su darbo inspekcija.
Atsakyti
nežinau ar čia vieta tam klausimui, bet paklausiu - mano tėvukas yra 55 metų, senai turi "grupę", lygtai darbingumo 55 proc. dabar metus dirba vienoje įmonėje, bet jau du ar trys mėnesiai yra neapmokamose atostogose. jeigu jį atleistų, ar jam priklausytų darbo biržos pašalpa?
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2011 01 23, 16:12)
nežinau ar čia vieta tam klausimui, bet paklausiu - mano tėvukas yra 55 metų, senai turi "grupę", lygtai darbingumo 55 proc. dabar metus dirba vienoje įmonėje, bet jau du ar trys mėnesiai yra neapmokamose atostogose. jeigu jį atleistų, ar jam priklausytų darbo biržos pašalpa?

Jei jis turi 18 men staza per paskutinius 3 metus,tai priklausys.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 01 23, 15:20)
Jei jis turi 18 men staza per paskutinius 3 metus,tai priklausys.

ačiū, o neapmokamos atostogos turbūt netraukiamos į stažą? ir kiek laiko tose atostogose jis gali būti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemuogienė: 24 sausio 2011 - 09:02
kas žinot kažkiek teisinius dalykus? Mano vyras negavo per tris metus atostogų , kurios kiekvienam žmogui priklauso(neskaitant tėvystės kai ėjo). ir net negavo atostoginių, kai kitos firmos susitaria, jog neik atostogaut, bet tipo išleidžiam atostogų ir sumokam atostoginius... Tai va, dabar jaučiam , jog darbovietė eina bankroto link. Ar eina, kaipnors atgaut atostogų pinigus, bent jau tuos oficialius norėtūsi? gražiuoju nesitaria schmoll.gif
Atsakyti