Sveiki,rasiau apie savo beda kituose straipsniuose,bet atsakymo taip ir nesulaukiau,o beda yra ta,kad man darbdavys surase papeikima,o pati dirbu(kasininke pardaveja)kazkoks siustas klientas idejo i 10lt stora zurnala plona sveikinimo atviruka ir man nezinant itrenke man i rankas as apziurejus zurnala nieko blogo neitariau ir ji nuskanavus padaviau klientui ir paprasiau uz ji pinigu,bet sis istrauke kazkokia kortele ir man prie mano akiu istrauke ten buvusi atviruka ir man surase tarnybini,man atrodo kad norejo mane isprovokuoti,nes ta atveja kai jis i ji idejo turejo uzfiksuoti apsauga,bet apsauga nemate tai kas kaltas as ar apsauga
Pagal juos 2.3.8 nepraleisti kliento, nenuskanavus jo prekiu ir mandagiai paprasius parodyti krepseli, kilus itarimui,kad klientas neturi 21 metu,paprasyti asmens dokumentulientui perkant zurnala, jo viduje buvo idetas sveikinimo atvirukas,kurio kas-pard t.t nenuskenavo, pardavimo metu uzfiksuotas tik zurnalas. Pagal ju taisykles,bet jis buvo idetas i zurnala sveikinimo atvirukas
QUOTE(l'eau @ 2010 09 05, 10:13)
darbdavys aiškina teisingai
gal galite argumentuoti?
nes įstatymai numato kad stažas skaičiuojamas atšsižvelgiant į darbo užmokestį, nuo kurio yra skaičiuojamos socialinio draudimo įmokos. Tam, kad užsiskaitytų pilni metai darbo stažo, per tuos metus turi būti priskaičiuotos įmokos nuo darbo užmokesčio, ne mažesnio kaip 12 MMA (minimalių mėnesinių algų).
gal galite argumentuoti?
nes įstatymai numato kad stažas skaičiuojamas atšsižvelgiant į darbo užmokestį, nuo kurio yra skaičiuojamos socialinio draudimo įmokos. Tam, kad užsiskaitytų pilni metai darbo stažo, per tuos metus turi būti priskaičiuotos įmokos nuo darbo užmokesčio, ne mažesnio kaip 12 MMA (minimalių mėnesinių algų).
Mane irgi tas labai domina, nes yra analogiska situacija, kuomet darbas yra puse etato, bet pinigai uz ji siai dienai yra didesni nei 1700( Iki mokesciu nuskaiciavo)
O idomu, yra virsutine riba yra, ar ne? Jei zmogus metus dirba 1.5 etato, ar tie metai jam vis tiek yra kaip vieni stazo metai?
nesvarbu kiek etatų - gali būti nors ir penki, bet jei alga yra MMa, daugiau nei metai stažo nebus, gali būti tik mažiau jei alga proporcingai mažesnė
O jei etatas - vienas, atlyginimas didesnis už minimumą, kaip tada skaičiuojasi stažas?
QUOTE(l'eau @ 2010 09 07, 18:41)
nesvarbu kiek etatų - gali būti nors ir penki, bet jei alga yra MMa, daugiau nei metai stažo nebus, gali būti tik mažiau jei alga proporcingai mažesnė
O jei alga daug didesne nei MMa ( kokius 5>kartu) (ir darbo kruvis 1.5 etato), vat toks mano klausimas buvo
Penkiu etatu negali buti- darbo inspekcija trumpina uz tokius dalykus
atsakymas tas pats.
QUOTE(auroryte @ 2010 09 07, 14:31)
Mane irgi tas labai domina, nes yra analogiska situacija, kuomet darbas yra puse etato, bet pinigai uz ji siai dienai yra didesni nei 1700( Iki mokesciu nuskaiciavo)
O idomu, yra virsutine riba yra, ar ne? Jei zmogus metus dirba 1.5 etato, ar tie metai jam vis tiek yra kaip vieni stazo metai?
aš daugiau nei metus dirbau 1,5 etatu
ir dabar per gyventojai.sodra.lt galima pasižiūrėti savo stažą, tai man rodo tokį stažą, kiek aš realiai neišdirbus esu tiek metu. Tai manau tą 1,5 etato skačiavo kaip 1,5 metų stažo per metus.
Laba diena
norėčiau sužinoti, kur yra darbdavių ribos ir kada toks pavyzdys kaip mūsų darbovietėje yra neleistinas arba darbuotojus ginantis...........
Dirbu valstybinėje įstaigoje, ne privačioje.........po vasaros visi darbuotjai buvo priversti pasirašyti dokumentą, kad vietoje etato dirbs 0,75 - visi iki vieno. Nesutikę ir nepasirašę buvo gazdinami, kad bus iš darbo išvaryti lapkričio mėn.
Visi išsigando ir pasirašė...............
Dabar kalbama, kad nuo Naujų Metų finansavimas mažinamas 50 proc., reiškia daliai žmonių tikrai teks iš darbo išeiti.............
norėčiau sužinoti, kur yra darbdavių ribos ir kada toks pavyzdys kaip mūsų darbovietėje yra neleistinas arba darbuotojus ginantis...........
Dirbu valstybinėje įstaigoje, ne privačioje.........po vasaros visi darbuotjai buvo priversti pasirašyti dokumentą, kad vietoje etato dirbs 0,75 - visi iki vieno. Nesutikę ir nepasirašę buvo gazdinami, kad bus iš darbo išvaryti lapkričio mėn.
Dabar kalbama, kad nuo Naujų Metų finansavimas mažinamas 50 proc., reiškia daliai žmonių tikrai teks iš darbo išeiti.............
QUOTE(Mazule @ 2010 09 26, 19:54)
Laba diena
jusu visu saskaita darbdavys prailgino darba 2 meneisiais... gal tikejosi, kad bus pagerejimas ir viskas susitvarkys... bet....
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 27, 08:35)
jusu visu saskaita darbdavys prailgino darba 2 meneisiais... gal tikejosi, kad bus pagerejimas ir viskas susitvarkys... bet....
Tą suprantu bet mane domina grasinimas nuo lapkričio išvaryti lauk nepaklususius - ar tai teisėta? juk tai ne privati įmonė, o biudžetinė įstaiga - kur tada išeitinės ar pan.?.......... ar niekas nebegina darbuotojo?......... ar čia irgi nieko nebėra? mes negaminame jokio apčiuopiamo produkto, mes mokslinė institucija - reorganizacijos atveju visi be jokių kalbų varomi lauk ir viskas?