Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

GRAZUOLYTE, pasiskambink į VDI - būsi tikra ir garantuota 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hastalavista @ 2010 04 22, 22:36)
Atleido teisėtai. Kaip pacitavo Darbo kodeksą -Rassa-, draudimas atleisti nedarbingumo laikotarpiu galioja tik tada, kai atleidžiama darbdavio iniciatyva ("Draudžiama įspėti apie darbo sutarties nutraukimą ir atleisti iš darbo darbuotoją laikino nedarbingumo laikotarpiu". Toks įstatymas labai logiškas - na kas Jus gali priversti išeiti iš darbo nedarbingumo laikotarpiu, jei pati to norite? Taip apsaugoti norinčio iš darbo išeiti darbuotojo interesai, o darbdavys yra apribotas.
Be to, net ir tuo atveju, jei būtumėt atleista iš darbo darbdavio iniciatyva, tai būtų teisėta, nes nedarbingumo lapelį gavote ne dėl savo sveikatos problemų, o vaiko slaugymui (tą ir pažymėjo -Rassa- ).

Na tarkim mane atleido teisėtai, o tai kaip sodra man sumokės už visą biliatenį ar ne. Nes dar nenunešiau, vakar tik pasiėmiau iš darbovietės buvusios. Ten tik ir sužinojau kad aš buvau atleista tą dieną. O iki tol nieks man nieko nepasakė
Atsakyti
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 04 23, 11:45)
Na tarkim mane atleido teisėtai, o tai kaip sodra man sumokės už visą biliatenį ar ne. Nes dar nenunešiau, vakar tik pasiėmiau iš darbovietės buvusios. Ten tik ir sužinojau kad aš buvau atleista tą dieną. O iki tol nieks man nieko nepasakė

Na tiksliai nežinau (dabar nelabai turiu laiko gilintis į socialinio draudimo įstatymus), bet taip trumpai užmetus akį, manau kad turėtų mokėti už visą laikotarpį (Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 8 str. 4d. : "Ligos pašalpa skiriama, jeigu teisė ją gauti atsirado darbo laikotarpiu, įskaitant bandomąjį laikotarpį, ir atleidimo iš darbo dieną"). Kaip suprantu, šiuo atveju svarbus nedarbingumo pradžios momentas.
Bet kuriuo atveju viską aiškiai ir tiksliai Jums paaiškins Sodroje, gi visvien nešite ten dokumentus artimiausiu metu, tai ir atsakys Jums į visus iškilusius klausimus.
Atsakyti
QUOTE(Hastalavista @ 2010 04 23, 17:13)
Na tiksliai nežinau (dabar nelabai turiu laiko gilintis į socialinio draudimo įstatymus), bet taip trumpai užmetus akį, manau kad turėtų mokėti už visą laikotarpį (Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 8 str. 4d. : "Ligos pašalpa skiriama, jeigu teisė ją gauti atsirado darbo laikotarpiu, įskaitant bandomąjį laikotarpį, ir atleidimo iš darbo dieną"). Kaip suprantu, šiuo atveju svarbus nedarbingumo pradžios momentas.
Bet kuriuo atveju viską aiškiai ir tiksliai Jums paaiškins Sodroje, gi visvien nešite ten dokumentus artimiausiu metu, tai ir atsakys Jums į visus iškilusius klausimus.

Išsiaiškinau, pasirodo jie moka po atleidimo tik 5dienas.
Atsakyti
Jei darbo sutartis nutraukiama terminui suėjus, tai pranešinėt nereikia nieko - tiesiog įrašai į DS, kad pagal 126 str. 1 dalį? blush2.gif
Atsakyti
126 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas suėjus terminui

1. Suėjus darbo sutarties terminui, darbdavys arba darbuotojas turi teisę nutraukti darbo sutartį.

2. Nė vienai iš šalių darbo sutarties nenutraukus, laikoma, kad sutartis tapo neterminuota.

ASAMAM aš tokioje situacijoje būnu dažniausia vasarą, kai priimam papildomų darbuotojų, laikiniems darbams. Šiaip, kad nebūtų nei žmonėms naujiena, nei man keblumų, prieš kokią savaitę parašau oficialų priminimą, kad tokią ir tokią dieną baigiasi jūsų terminuota DS, kad prašome atvykti į personalų skyrių, turėti su savimi tokius ir tokius dokumentus. Bet tai nėra būtina!
Atsakyti
Ziurekit, tokia situacija. Atlyginimas ant popieriaus kas menesi yra pastovus - taip nurodyta darbo sutarty.

Kodel man buvo priskaiciuota uz ana menesi 30 lt. maziau, ne praeitu metu rugpjuti (galiu lygint su tuo menesiu, nes visais kitais - ar biliuteniai, ar nemokamos dienos). Bet nei 2009 rugpjuti, nei 2010 balandi man nebuvo nei nedarbingumu, nei nemokamu dienu - kodel atlyginimas skiriasi apie 30 litu? Gal ivesti kokie papildomi atskaitymai, kuriu as nezinau...

Dekui is anksto...
Atsakyti
Jums turėjo išduoti atsiskaitymo lapelį. mirksiukas.gif

202 straipsnis. Atsiskaitymo lapeliai
1. Visiems darbuotojams darbdavys turi įteikti atsiskaitymo lapelius.
2. Į atsiskaitymo lapelius įrašomos darbuotojui apskaičiuotos, išmokėtos ir išskaičiuotos sumos.

Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 05 07, 22:03)
Jums turėjo išduoti atsiskaitymo lapelį.  mirksiukas.gif

202 straipsnis. Atsiskaitymo lapeliai
1. Visiems darbuotojams darbdavys turi įteikti atsiskaitymo lapelius.
2. Į atsiskaitymo lapelius įrašomos darbuotojui apskaičiuotos, išmokėtos ir išskaičiuotos sumos.

Dar negavau, deja, bet maciau kiek pervesta i saskaita... Manau, darbdavys suklydo, nepaskaiciavo, kad du vaikai...grynai gaunasi suma, kai nera vaiku... doh.gif Ar galima tiketis pinigu grazinimo is valdiskos istaigos, jei tie pinigai jau nuplauke valstybei?
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2010 05 07, 23:22)
Dar negavau, deja, bet maciau kiek pervesta i saskaita... Manau, darbdavys suklydo, nepaskaiciavo, kad du vaikai...grynai gaunasi suma, kai nera vaiku... doh.gif  Ar galima tiketis pinigu grazinimo is valdiskos istaigos, jei tie pinigai jau nuplauke valstybei?

deklaruosite kitais metais savo pajamas ir mokesčio permoka bus grąžinta.
Atsakyti
QUOTE(Leblon @ 2010 05 07, 23:37)
deklaruosite kitais metais savo pajamas ir mokesčio permoka bus grąžinta.

Aciu uz ideja, bet...
O jei man blogai skaiciavo ir praeitais metais (uz O vaiku, o ne uz 2) ,o as to nepastebejau del daugybes biliuteniu ir laisvu dienu, tai ka jau - saukstai popiet? Ar dar galima kazka padaryt, susigrazint tuos pinigelius?
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2010 05 08, 00:52)
Aciu uz ideja, bet...
O jei man blogai skaiciavo ir praeitais metais (uz O vaiku, o ne uz 2) ,o as to nepastebejau del daugybes biliuteniu ir laisvu dienu, tai ka jau - saukstai popiet? Ar dar galima kazka padaryt, susigrazint tuos pinigelius?

deklaruokit pajamas už 2009 metus. nevėlu.
bet dėl daugybės biuletenių atvirkščiai, yra tikimybė, kad likot skolinga VMI, dėl kintamo NPD.
čia yra tema apie deklaravimą.
http://www.supermama...;#entry37217217
Atsakyti