Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kt.

QUOTE(-Rassa- @ 2010 04 07, 09:39)
GRAZUOLYTE , o koks tau nuo to skirtumas? Vis tiek atleidimas įmanomas tik sekančią dieną po biuletenio uždarymo. Ar aš ko nesuprantu?

Aš klausinėjuosi, ar taip visur turi būti ar tik jos išsigalvoja naujus įstatymus. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *grazuolyte*: 07 balandžio 2010 - 09:30
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 04 07, 09:29)
Aš klausinėjuosi, ar taip visur turi būti ar tik jos išsigalvoja naujus įstatymus. blush2.gif

Pala... gi rašei, kad DP neatidavusi dar esi, kad neatsiskaičiuosi... tai tuo pačiu vienu nuėjimu viską ir susitvarkysi. Aš esu visada UŽ tai, kad nereikia pyktis su darbdaviu, kad ir buvusiu. Geriau gražiai atsisveikinti, saldainių dėžutę atsisveikinimui nunešti, rekomendacijos paprašyti ax.gif Aišku, kiekvienas atsižvelgiam į situaciją pagal save 4u.gif
Atsakyti
Geguzes men. baigiasi mano motynistes atostogos . Direktorius pasake kad man darbo nera verysad.gif . KA MAN DARYTI? Kaip jis gali mane atleisti is darbo ? Ka as galiu is jo reikalauti?
Atsakyti
Atleisti jūsų negali:
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

Labai daug informacijos yra šioje temoje mirksiukas.gif
http://www.supermama...howtopic=459652
Atsakyti
Sveikos, mergaites,

Nezinau, ar i sia tema rasau, bet kaip ne kaip tai susije su darbo teise turbut. Vyro darbovieteje kebli situacija tame, kad ji nori atleisti nemokant jokiu iseitiniu, nors vyras 6 metus saziningai ten dirbo. Galetum nusispjauti i viska ir iseiti, bet kai atiduodi tiek metu ir tikrai uoliai dirbai ir atnesei imonei nemaza pelna, tai siaip uztrenkus duris iseiti nera lengva.
Tai va, situacija tokia, kad darbdavys, nebezinodamas ko griebtis ir kaip vyra atleisti, sugalvojo irengti vaizdo stebejimo kameras kabinete. Vyras kameru nebijo, nes nieko blogo niekad nera dares, neveluoja i darba, niekad nesimuliuoja, taciau kaip numato LR Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas:

17 straipsnis. Vaizdo stebėjimas darbo vietoje
Vaizdo stebėjimas darbo vietoje gali būti vykdomas, kai dėl darbo specifikos būtina užtikrinti asmenų, turto ar visuomenės saugumą ir kitais atvejais, kai kiti būdai ar priemonės yra nepakankamos ir (arba) netinkamos siekiant išvardytų tikslų.

Uztikrinti asmenu, turto saugumo ten tikrai nereikia, tai kaip ir iseitu - kameros irengiamos neteisetai, pazeidziant asmens teises i privatuma, kad ir darbo metu. I ka butu galima kreiptis rimtesnei konsultacijai arba skundui parasyti siuo atveju??

Dekui jums uz atsakyma.

Atsakyti
QUOTE(kris81 @ 2010 04 08, 08:10)

KRIS jums tik į VDI kreiptis lieka. Dar jei rimtai užsiimant galima pasikonsultuoti su teisininku, pvz pirminėje teisinėje pagalboje, ji nemokama:4u:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Rassa-: 08 balandžio 2010 - 10:38
Šiuo atvėju kila darbo ginčas, pritariu -Rassa-, kad reikia kreiptis į VDI.
Kas susiję su darbo santykiais iki DS nutraukimo, kelias vienas VDI smile.gif

O ką jus turėjote omeny, kad vyras kamerų nebijo? Ar yra jos sutikimas? nes jeigu sutikimas yra, tai bus sunkiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 04 08, 13:10)
Šiuo atvėju kila darbo ginčas, pritariu -Rassa-, kad reikia kreiptis į VDI.
Kas susiję su darbo santykiais iki DS nutraukimo, kelias vienas VDI  smile.gif

O ką jus turėjote omeny, kad vyras kamerų nebijo? Ar yra jos sutikimas? nes jeigu sutikimas yra, tai bus sunkiau g.gif

ne, sutikimo nera. jo niekas net neklause nuomones. vakar tik suzinojo kaip fakta, kad kita savaite montuos. Nebijo ta prasme, kad nusizengimu jokiu nedaro, tai kad ir sektu ji, nieko tokio nepamatytu, nes zmogus dirba savo darba ir tiek.
Bet cia jau daugiau principo reikalas. Jei su juo taip elgiasi, tai ir jis nori tada, kad viskas teiseta butu.
Atsakyti
Tokiu atvėju kreipkites į VDI. Geriausia, kad užklausimas būtų raštu.
Taip pat galima kreiptis ir dėl nemokamos pirminės teisinės pagalbos. Tokia paslauga teikiama paprastai savivaldybėse.
Taip pat jūsų vyras gali parašyti raštą darbdaviui, t.y. paprašyti paaiškinti kokiu pagrindu kabinama vaizdo kamera. Būtinai 2 egz., kad ant antro būtų parašas.
Vistiek darbdavys turėtu įspėti raštu, argumentuoti tai. g.gif

Kai ši situacija išsispręs, būtų labai gerai, jeigu parašytumet čia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 04 08, 14:29)
Tokiu atvėju kreipkites į VDI. Geriausia, kad užklausimas būtų raštu.
Taip pat galima kreiptis ir dėl nemokamos pirminės teisinės pagalbos. Tokia paslauga teikiama paprastai savivaldybėse.
Taip pat jūsų vyras gali parašyti raštą darbdaviui, t.y. paprašyti paaiškinti kokiu pagrindu kabinama vaizdo kamera. Būtinai 2 egz., kad ant antro būtų parašas.
Vistiek darbdavys turėtu įspėti raštu, argumentuoti tai.  g.gif

Kai ši situacija išsispręs, būtų labai gerai, jeigu parašytumet čia  ax.gif

bandysim tvarkyti šį reikalą smile.gif dėkui už konsultacijas. parašysiu, kokia atomazga viso to bus smile.gif
Atsakyti
Turiu tokį klausimą: dabar esu vaiko priežiūros atostogose. Prie kurį laiką, įmonėje, kurioje dirbau, panaikino dalį etatų. Man liko 0,5 etato. Už panaikintą 0,5 etato man išmokės išeitines, kai grišiu į darbą. Tačiau aš norėčiau išeiti iš darbo dar nesulaukus termino ( 2 metų). Ar tokiu atveju man priklauso išeitinės už panaikintą 0,5 etato?
Atsakyti
QUOTE(ikselis @ 2010 04 11, 14:45)
Turiu tokį klausimą: dabar esu vaiko priežiūros atostogose. Prie kurį laiką, įmonėje, kurioje dirbau, panaikino dalį etatų. Man liko 0,5 etato. Už panaikintą 0,5 etato man išmokės išeitines, kai grišiu į darbą. Tačiau aš norėčiau išeiti iš darbo dar nesulaukus termino ( 2 metų). Ar tokiu atveju man priklauso išeitinės už panaikintą 0,5 etato?

Na tiesą sakant darbdavys privalo išsaugoti jums pilną etatą.
Tai reglamentuoja LR DK.
Siūlyčiau jums nutraukti DS vadovaujantis LR DK 125 str, t.y. šalių susitarimu, pasiūlyme jus galite nurodyti pageidaujamas sąlygas.
Atsakyti