Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(ermelinda @ 2010 03 31, 15:13)
gal būsiu ką praleidusi, bet tuos 52 lt iki kokio vaiko amžiaus paliko? Nes manajai 9 metai, gaunam nemokamą maitinimą, tai  kiek girdėjau nebereikia eiti į soc. tvarkytis,  sausį gavau paskutinį mokėjimą, tai nesuprantu ar čia vėluoja ar nebepriklauso?

Jeigu šeimoje tik vienas ar du vaikai, tai nebepriklauso 4u.gif
Atsakyti
Labasrytas.
Klausimukas:
mano šeimoje trys vaikai. Didžiausiam 18m. (tačiau mokosi mokykloje, pagal vidurinio kursą), mažiausiai 7m.
Vyras turi individualią įmonę (2009m. metai baigti nuostolingai)
Yra truputuką žemės ūkio paskirties žemės (jokių pajamų iš jos negaunam)

Sudėjus visas gautas 2009m. pajamas (darbo užmokestis, iš individualios įmonės išimti gryni pinigai, automobilio pardavimas), na vienu žodžiu viską ką deklaruoju GPM metinėje deklaracijoje, gaunu kad vienam šeimos nariui tenka po 290Lt. per mėnesį. Įdomu ar man priklauso kokie tai vaiko pinigai ar ne?

Tiesiog įdomu labai, nes kogero neišdrysiu nueiti ir prašyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paukstele @ 2010 04 02, 08:58)
Labasrytas.
Klausimukas:
mano šeimoje trys vaikai. Didžiausiam 18m. (tačiau mokosi mokykloje, pagal vidurinio kursą), mažiausiai 7m.
Vyras turi individualią įmonę (2009m. metai baigti nuostolingai)
Yra truputuką žemės ūkio paskirties žemės (jokių pajamų iš jos negaunam)

Sudėjus visas gautas 2009m. pajamas (darbo užmokestis, iš individualios įmonės išimti gryni pinigai, automobilio pardavimas), na vienu žodžiu viską ką deklaruoju GPM metinėje deklaracijoje, gaunu kad vienam šeimos nariui tenka po 290Lt. per mėnesį. Įdomu ar man priklauso kokie tai vaiko pinigai ar ne?

Tiesiog įdomu labai, nes kogero neišdrysiu nueiti ir prašyti  blush2.gif

tai aisku, kad priklauso po 52lt visiems trims vaikams (nes pajamos vienam nevirsija 525lt.) - cia skaiciuotu ar 2009.01.01-2010.01.01 menesini vidurki - jei jis praitus metus nebuvo didesnis nei 525lt/ menesiui - tai tikrai priklauso.
http://www.socmin.lt...x.php?533031094

net ir soc parama, bei kompensacijos priklauso is socialinio (nes nevirsija 350lt / men vienam asmeniui) skaiciuotu triju paskutiniu menesiu pajamas.
http://www.socmin.lt....php?1189177490

maisto daviniai priklauso,
tikrai eikit parasykit visus pareiskimus, uz vaikus grazins atbuline data nuo sausio 1d., soc parama gausit nuo to menesio,kai pasirasysit parama.

kiek suprantu jums ir mokinio krepselis priklauso, maitinimas mokykoj (nezinau tiksliai ar pusryciai su pietumis ar kazkuris vienas)
http://www.socmin.lt...php?-2035752288

gal but ir vaikui vyresniajam stipendija - tiksliai nezinau del jos.

bet tikrai nesedekit, eikit ir tvarkykites dokumentus, tikrai vaikams pagerinsit gyvenima thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 02 balandžio 2010 - 13:33
Gal žinote kas ar ismokos uz vaikus įeina į tą 525 lt? Viena pažįstama sako, kad neįeina, o pas mus socialinė darbuotoja sako, kad įeina,kaip yra ištikrųjų?Ačiū
Atsakyti
QUOTE(dajana03 @ 2010 04 02, 14:42)
Gal žinote kas ar ismokos uz vaikus įeina į tą 525 lt? Viena pažįstama sako, kad neįeina, o pas mus socialinė darbuotoja sako, kad įeina,kaip yra ištikrųjų?Ačiū

neieina.Jie negali ieit,nes pagal tuos 525 lt ir ziurima ar priklauso vaiko pinigai ar ne.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 04 02, 15:51)
neieina.Jie negali ieit,nes pagal tuos 525 lt ir ziurima ar priklauso vaiko pinigai ar ne.

bet skaičiuoja pajamas už praeitus metus.
Atsakyti
QUOTE(dajana03 @ 2010 04 02, 14:52)
bet skaičiuoja pajamas už praeitus metus.

taip
Atsakyti
O kai yra skaičiuojamos pajamos, gauti vaikams nemokamam maitinimui, ar vaiko pinigai irgi įskaičiuojami į bendrą sumą? blush2.gif gal žinot kur galima apie tai pasiskaityt?Ačiū
Atsakyti
QUOTE(dajana03 @ 2010 04 02, 15:45)
O kai yra skaičiuojamos pajamos, gauti vaikams nemokamam maitinimui, ar vaiko pinigai irgi įskaičiuojami į bendrą sumą? blush2.gif gal žinot kur galima apie tai pasiskaityt?Ačiū

http://www.spcentras...php?m=11&l=2375
Norėdami, kad vaikas gautų socialinę paramą (nemokamą maitinimą, lėšas mokinio prekėms įsigyti), visus mokslo metus galite teikti dokumentus:
pajamos už 3 paskutinius mėnesius nuo prašymo pateikimo datos.
santuokos, ištuokos, mirties liudijimų kopijas.
Mokinys turi teisę į nemokamus pietus, jeigu vidutinės šeimos pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 VRP (valstybės remiamų pajamų) (525 Lt). Mokinys turi teisę į nemokamus pusryčius, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1 VRP dydis (350 Lt).
http://www.socmin.lt....php?-976590946
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 balandžio 2010 - 16:16
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 04 02, 17:12)
http://www.spcentras...php?m=11&l=2375
Norėdami, kad vaikas gautų socialinę paramą (nemokamą maitinimą, lėšas mokinio prekėms įsigyti), visus mokslo metus galite teikti dokumentus:
pajamos už 3 paskutinius mėnesius nuo prašymo pateikimo datos.
santuokos, ištuokos, mirties liudijimų kopijas.
Mokinys turi teisę į nemokamus pietus, jeigu vidutinės šeimos pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 VRP (valstybės remiamų pajamų) (525 Lt). Mokinys turi teisę į nemokamus pusryčius, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1 VRP dydis (350 Lt).
http://www.socmin.lt....php?-976590946

nunešiau dokumentus, kad vaikai gautų nemokamus pietus kovo 18 d, vakar paskambino, kad reikia atnešti pažymą iš anstolio, nors buvau nunesus išrašus iš banko.Dabar jau reikalauja nauju pazymų apie darbo užmokestį, o vyrui apskaičiuoja tik po menesio 10 dienos(dirbo pirmą men po 3 men nemokamų atostogų). Kodėl mane taip vėlai perspejo? kas šiuo atveju teisus?Ką daryt?
Atsakyti
QUOTE(dajana03 @ 2010 04 02, 17:33)
nunešiau dokumentus, kad vaikai gautų nemokamus pietus kovo 18 d, vakar paskambino, kad reikia atnešti pažymą iš anstolio, nors buvau nunesus išrašus iš banko.Dabar jau reikalauja nauju pazymų apie darbo užmokestį, o vyrui apskaičiuoja tik po menesio 10 dienos(dirbo pirmą men po 3 men nemokamų atostogų). Kodėl mane taip vėlai perspejo? kas šiuo atveju teisus?Ką daryt?

nenaujiena, kad taip velai perspeja, as ir ejau pazymos visa savaite kasdien ir paskutine diena is vakaro pasake,kad jau rytoj israsysim ateikit, o kai atejau paprase pazymos is daktaro, kad mano mazoji nelanko darzelio doh.gif
taip susinervinau, galvoju pas daktarus eiles -patekt be sansu, tai paskambinau seselei ir paprasiau,kad skubiai israsytu,kol atvaziuosiu. tai gerai,kad israse ir nunesiau ta pazyma. jei butu reikeje kokios rimtesnes pazymos- tikrai taip greit nebuciau susitvarkius.

Atsakyti
QUOTE(dajana03 @ 2010 04 02, 16:33)

o kam jiems is anstolio pazima?
Atsakyti