Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(wwwlaima @ 2010 03 24, 17:14)
man sake kad tik geguzi perves doh.gif o prasymo is naujo rasyt nereikejo, sake automatiskai jie ten viska mato..

Man tai laiskas atejo is soc.,tai parasyta gad man priklauso,o paskambinus,pasake,kad balandzio men bus pinigeliai.
Atsakyti
QUOTE(erika_jaz @ 2010 03 24, 12:47)
tai ar priklauso uz tuos 2men tie pinigai ,jei gauni pinigus uz dekreta????atsakykit prasau,nes musu seniunijos soc darbuotoja man tvirtina,kad man nepriklauso g.gif

Priklauso 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erika_jaz @ 2010 03 24, 13:47)
tai ar priklauso uz tuos 2men tie pinigai ,jei gauni pinigus uz dekreta????atsakykit prasau,nes musu seniunijos soc darbuotoja man tvirtina,kad man nepriklauso g.gif

tikrai priklauso http://www.socmin.lt...x.php?533031094

Nuo 2010 m. sausio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 31 d.

Išmoka vaikui

1. Šeimos ar bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio (97,5 Lt) išmoka per mėnesį, jeigu vaiko tėvai ar globėjai pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą už tą vaiką negauna socialinio draudimo motinystės (tėvystės) pašalpos arba ją gauna, tačiau ši pašalpa yra mažesnė negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt).

juk aiskiai parasyta,kad nepriklauso,kai gauni didesne motinystes pasalpa nei 525, o tu juk jos dar net negauni po dvieju menesiu tik pradedi gauti.
kazkuri mamyte sake pasiskambino i seniunija ir pasitikslino ir tada nuejo pas savo soc darbuotoja ir liepe jai pasiskambint, kad jai isaiskintu, jei temuke paskaitinetum atgal ,kazkur yra jos zodziai parasyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2010 03 16, 18:40)
Sodroj susitvarkiau.
O darbuotojos tikrai mazai ka ismano  doh.gif As pirmiau skambinau i seniunija. Pasake niekas man nepriklauso. Tada paskambinau i ministerija. Ten graziai isaiskino, kad nuo vaiko gimimo iki kol pradesiu gaut uz vaiko prieziura is sodros priklauso!
Tada perskambinau i seniunija ir pasakiau ka sake ministerija (tuo paciu pasiuliau patiems paskambinti). Jie ta ir padare. Perskambine pasake, kad atvaziuociau parasyti prasyma.
Tagi mums tie pinigai tikrai priklauso, tik gali tekt del to pakovot...

(daug mamu del to kovojo, bet visos kas domejosi, ta pasalpa gavo)

va radau mamyte,kuri irgi del tu pinigeliu vargo, bet ranku nenuleido ir gavo kas priklauso mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
pasiskaitinejau temele, bet neradau atsakymo i sau rupima klausima blush2.gif Gal praleidau kur ax.gif blush2.gif

gal kas zinot ar bus grazinami pinigeliai (kada nors smile.gif ) uz stai sita laikotarpi ? g.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ailad @ 2010 03 25, 21:50)
Sveikos,
pasiskaitinejau temele, bet neradau atsakymo i sau rupima klausima blush2.gif Gal praleidau kur ax.gif  blush2.gif

gal kas zinot ar bus grazinami pinigeliai (kada nors smile.gif ) uz stai sita laikotarpi ? g.gif
aciu 4u.gif

o uz ka jie turi but grazinami? g.gif
Atsakyti
Sveikos,
pasiskaitinejau temele, bet neradau atsakymo i sau rupima klausima blush2.gif Gal praleidau kur ax.gif  blush2.gif

aciu 4u.gif

abejoju ar grazins doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

aciu 4u.gif

Jeigu esat motinystės atostogose ir suma daugiau kaip 525, tada nebus grąžinami. Jeigu jums jie priklauso, tai mokės ir dabar, o jei nepriklauso tai ir neturi jie ko grąžinti
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 18, 18:32)
tada viskas aisku.
klausykit o jei vyras issiima verslo liudijima, tai kokia suma reikia, pripliusuot per menesi i bendras pajams?

turint verslo liudijimą reikia deklaruoti pajamas (pildomas žurnalas) smile.gif Jei sudėjus tai kas deklaracijoj ir tai ką gaunat pati, pajamų suma viršys asmeniui 525 Lt, tai nemokės smile.gif (o jei sumokės tai paprašys gražinti). Gera žinia - deklaraciją galit koreguoti wink.gif pvz. as 2008 deklaraciją pateikiau iš naujo smile.gif

Taigi reikėtų rašyti kad neviršytų, norint gauti tuos vaiko pinigėlius smile.gif Aišku jei yra atorinės sutartys tai nieko ten neprifantazuosi jei jau viršys smile.gif Ir bus įmonės deklaravusios tas įmokas wink.gif
Atsakyti
Sveikutes,skaitinejau temuke ir vistik noriu pasitikslint,jei iki isejimo i dekreta dirbau,pinigelius gavau uz tuos menesius iki vaiko prieziuros atostogu,o vaikiukas gime gruodzio 1 i vpa isejau nuo vasario 11,tai man uz gruodi ir sausi priklauso tie 97 lt?ar eiti i socialini kazko ieskot ar as vel kanors netaip supratau blush2.gif
Aciu didelis uz atsakymuka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Endrija @ 2010 03 28, 10:12)
Sveikutes,skaitinejau temuke ir vistik noriu pasitikslint,jei iki isejimo i dekreta dirbau,pinigelius gavau uz tuos menesius iki vaiko prieziuros atostogu,o vaikiukas gime gruodzio 1 i vpa isejau nuo vasario 11,tai man uz gruodi ir sausi priklauso tie 97 lt?ar eiti i socialini kazko ieskot ar as vel kanors netaip supratau blush2.gif

jei gruodi ir sausi negavai jokiu kitu pajamu virsijanciu 525lt - tai tikrai priklauso 97lt,
Atsakyti
QUOTE(Endrija @ 2010 03 28, 09:12)

Už gruodį vaiko pinigai iki 3 m priklauso visiems vaikams. Už sausį priklauso jeigu nebuvo vpa, o jei buvote negali viršyti 525. Jūsų atveju Jums priklauso už gruodį, sausį ir vasario pirmas dienas mirksiukas.gif
O už vyresnį vaikutį priklauso už pernai metus taip pat priklauso po 97 lt, nes pernai iki 3 m mokėjosi visiems vaikams nepriklausomai nuo šeimos pajamų. O už šiuos metus priklauso jeigu vienam šeimos nariui neišeina 525 lt per mėn
Atsakyti