QUOTE(laurrencja @ 2010 03 15, 17:01)
Papasakosiu kaip man buvo. Praita savaite ejau i seniunija perrasyt prasymo, kad man moketu uz vyresni 52lt . Tai paklause ar dar turiu vaiku. Kai pasakiau, kad dar turiu viena 5men, tai pasake, kad ir uz antra irgi priklauso 52lt. Nors sakiau, kad mano motinystes pasalpa didesne nei 525, bet seimos pajamos mazesnes, kad vienam nariui gautusi 525.. Gincijausi, bet ji vistiek savo aiskina, kad man priklauso (ne 97, bet 52lt) ir uz mazaja
Vienu zodziu, parasiau abieju vaiku duomenis viename prasyme kaip ir liepe. Ziuresim kaip bus. Bet kaip skirtingai daug kur
pati susimaise turbut, kad ir pridavet dokumentus manau nemokes,bet jei mokes, kad nebutu paskui,kad lieps grazinti.
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2010 03 15, 15:13)
na nezinau kuri cia klaidina mamytes:
bet iki 2 metuku (97lt)- skaiciuoja tik mamos pajams ar jai tenka 525 per menesi.
nuo 2 metuku (52lt)- skaiciuoja visas seimos pajamas ir ar kiekvienam seimos nariui tenka 525lt/men
o del katik pagimdziusiu nezinau, logiskai mastant turetu uz 2 menesius moket, nes ilgai laukt kol gausi is sodros, nebent skaiciuojasi dekretiniu pinigeliai, o ten suma susidaro ne maza (tikrai mamyte gauna daugiau nei 525lt) gali buti,kad juos padalina ant tu nemokiu menesiu ir tada viskas aisku,kodel vienos gauna,kitos ne, nes ir dekretiniu suma juk skiriasi(vienos buna isdirbusios reikiama laikotarpi ir gauna normalia suma, kitos buna neisdirbusios.
jei ne taip mamytes pataisykit.
pasiklausiau,kaip su tais pinigeliais iskart po gimdymo, kodel vienos gauna, kitos ne. tai atsakymas trumpas, mamos, kurios pasigimde praejusiais metais iki sausio 1 dienos ( gavo), o visos kitos kurios pasigimde jau siais metais po sausio pirmaja isejusio naujo istatymo, toms nebepriklauso