Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(brendy_ @ 2010 03 09, 20:25)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif siandien buvau sutvarkyt dok seniunijoj,tai pasake,kad per 10dienu turetu pervest ir uz sausi ir uz vasari...tik dabar pati susimasciau uz kova mokes balandzio menesi ar si ir turi sumoket g.gif

o kokius dokumentus tvarkeisi, nes gal ir man reikia?ar del tu 97lt?
Atsakyti
Demokratija, jei jūs renkatės praėjusių kalendorinių metų , t. y. 2009 m. testavimo būdą, jokių pažymų, deklaracijų ir pan. jums pristatinėti nereikia, tačiau tiksliai turite pasiskaičiuoti savo šeimos pajamas. Pasirašydama prašymą, jūs sutinkate, kad po paskirtos išmokos vaikui, jūsų duomenys būtų perduoti VMI, ir praėjus ketvirčiui būtų tikrinama ar jūs teisingai pasiskaičiavote savo pajamas. Jei pasiskaičiavote neteisingai, tuomet būtų skaičiuojama permoka.
Atsakyti
QUOTE(Terra's galerija @ 2010 03 09, 20:13)
Demokratija, jei jūs renkatės praėjusių kalendorinių metų , t. y. 2009 m. testavimo būdą, jokių pažymų, deklaracijų ir pan. jums pristatinėti nereikia, tačiau tiksliai turite pasiskaičiuoti savo šeimos pajamas. Pasirašydama prašymą, jūs sutinkate, kad po paskirtos išmokos vaikui, jūsų duomenys būtų perduoti VMI, ir praėjus ketvirčiui būtų tikrinama ar jūs teisingai pasiskaičiavote savo pajamas. Jei pasiskaičiavote neteisingai, tuomet būtų skaičiuojama permoka.

Man buvo atsakyta kad prasyma galesiu parasyti pateikusi praejusiu metu deklaracija smile.gif Tai kodel tada pravijo mane?
Atsakyti
Sveikos mamytes,gal kas zino,bus si men vaiko pinigai? Uzkniso jau laukti g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 03 10, 12:57)
Sveikos mamytes,gal kas zino,bus si men vaiko pinigai? Uzkniso jau laukti  g.gif

biggrin.gif tai kad dar tik kovo 10d dar neipusejo menuo o jus jau uzkniso laukti!!! mirksiukas.gif mums ir 14 bei 17d buna kad perveda.
Atsakyti
Sveikos,

turiu klausimėlį, nes visai susipainiojau.... šiuo metu esu nėštumo ir gimdymo atostogose. "Biuletenį" turiu iki birželio 20 dienos, mažylis turėtų gimti apie gegužės 10 d. taigi norėjau paklausti, kaip ten dėl tos vienkartinės išmokos. ar reikia dėl jos specialiai kreiptis į sodrą ir kada tai daryti? iš karto po gimdymo eiti su ligoninėje duota pažyma, kad mažylis gimė, ar galiu palaukti tą mėnesį kol nesibaigs mano "biuletenis" ir tada susitvarkyti dokumentus ir dėl vienkartinės išmokos ir dėl dekretinių, nes kaip suprantu dėl tų tikrai reikės į sodrą birželio mėnesį dokumentus vežti...

Ačiū!
Atsakyti
tai kad vienkartine ta ismoka kad gauti tai reik i savo seniunija eiti su vaiko gimimo liudijimu ir tada jie ten per kazkiek laiko perveda, cia juk ne sodra vienkartine ismoka sumoka
Atsakyti
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 05, 17:54)
vienu zodziu, esu soke - kaip LT gimdyti ir kaip auginti vaikus, is viso nesuprantu!!!
nesu kazkokia pastumdele, ir del to ziauriai skaudu. {...}
sorry, kad tiek prirasiau, tiesiog ....

Užjaučiu jus... iš visos širdies užjaučiu. Ir gerbiu, kad nežudote - tam reikia tikrai ne mažai drąsos. 4u.gif
,,pastumdėliams" lengviau - jų sąžinė negraužią, kad gyvena iš soc.paramos net nesistengdami bent kiek dirbti.
Jiems/joms taip pat lengviau, nes jų visi kaip ir gaili - juk jie ar jos vargšai... nieko negali ir nemoka. Todėl šiems belieka tik naudotis gailesčiu.
Jei neesate tokia - jums nepasisekė. Žmogaus draugas sąžinė šitoje vietoje virsta jo priešu... Todėl vienintelė galimybė su ja susidraugauti - daryti maksimaliai tiek, kiek galite. Man tai padeda.

Vakar buvau SADm posėdyje dė; Sodros reformos... Liūdnas vaizdas, švelniai tariant.
Visoje 50žm auditorijoje tik penktadalis jaunų žmonių.
kalba ėjo apie Sodros reformą ateičiai - t.y. mums (man asmeniškai taip pat).
Spėkit, kokie siūlymai buvo dominuojantys dėl Ligos išmokų tvarkos keitimo, dėl motinystės išmokų tvarkos keitimų, dėl pensijinio amžiaus ilginimo.....

Visi šitie klausimai nebuvo atstovaujami. Ir aišku, kodėl - negali studentas atstovauti ir ginti pensininko interesų, nes jis juos matys per savo prizmę su savo poreikių įvertinimu.

Kol šeimos tyliai sėdės praskolintuose buteliuose - jomis valdžios įstaigose tikrai niekas nesirūpins.

QUOTE(***Meskute*** @ 2010 03 06, 12:57)
Neklaidink  doh.gif

seimoje 2 asmenys. VRP (valstybes remiamos pajamos) vienam asmeniui 350 lt. jums gautusi 350 x 2 = 700 lt.
jus gaunat 580 lt, tai skirtumas nuo VRP 700 lt - 580 lt = 120 lt
valstybe moka 90% skirtumo nuo VRP, vadinasi jums priklausys 120 lt x 0,9 = 108 lt soc. pasalpos.

patiksinu: skaičiuojamos ne tik pajamos - įvertinamas ir turimas turtas (žemė, butas, vištos, karvės, auto, mocai, paveikslai ir t.t....) pagal patvirtintas formules. taigi, gali būti, kad jei tokio turite - jums iš vis niekas nepriklausys.

QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2010 03 07, 23:03)
Sakykit, gal kuri zino:
jei seimoje auga 3 ir daugiau vaiku nuo 2 iki 7 metu, ar mokes po 97 lt , ar po 52? nes kazkur skaiciau kad sumazino.... 4u.gif

Jūs teisi. Sumažino. Mokės po 52Lt. Bet vis dar mokės (dėkui NAMS pastangoms).
Atsakyti
as praeita men.negavau ir si nera tu 97,tai nzn jau turbut reikia kelti alerma g.gif o tie pinigeliai tikrai zinau kad priklauso
Atsakyti
QUOTE(Vilkdage @ 2010 03 10, 14:48)
as praeita men.negavau ir si nera tu 97,tai nzn jau turbut reikia kelti alerma g.gif o tie pinigeliai tikrai zinau kad priklauso

PO 97LT MOKA NUO SAUSIO1D TIK IKI 2METU VAIKO.O JUSU MATAU JAU YRA 2M.DABAR PO 52LT.JEI PER 2009M NEVIRSIJO 1ASMENIUI 525LT TAI GAUSITA PO 52LT KITU ATVEJU NEA.
Atsakyti
Sveikos mamytes,gal paaiskinsit man zaliai,ar tiksliai tuos 97lt nubrauke???
Atsakyti
QUOTE(valerija90 @ 2010 03 10, 14:06)
Sveikos mamytes,gal paaiskinsit man zaliai,ar tiksliai tuos 97lt nubrauke???

jeigu jusu paemos nevirsija 525 lt,tai jums priklauso tie pinigeliai.O jeigu gaunat daugiau negu 525 lt-tai nepriklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 10 kovo 2010 - 14:55