Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(amazing @ 2010 03 05, 17:03)
Kai šeimoje auga 1- ar du vaikai, išmoką vaikui moka:
1) iki 2 m. jei mamos (ar tėtės) išmoka iš sodros mažesnė nei 525,00Lt ar jos negauna
2) nuo 2-iki 7 m. jei šeimos pajamos vienam šeimos nariui 2009 m. buvo mažesnės nei 525,00.

Čia kur kalbat apie skirtumą,tarp šeimos pajamų ir valstybės remiamų pajamų,  tai kalba apie visai kitą išmoką t.y. socialinę pašalpą.  Ji skiriama pagal kitą įstatymą ir visai kitomis sąlygomis. 4u.gif

O gal ka nors zinote apie tai kad jei pajamos 2009 m. buvo didesnes nei 525 vienam asmeniui o dabar jos zenkliai sumazejo, kaip tokiu atveju? nes kazka girdejau kad tiesiog yra pildant dokumentus dedama varnele jei pajamos sumazejo dabar ax.gif
Atsakyti
Jei jūsų pajamos ženkliai sumažėjo, tuomet jums reikia rinktis antrą pajamų testavimo būdą, t. y. 12 praėjusių mėnesių pajamas ir skaičiuotis nuo kurio mėnesio jūsų šeimos pajamos neviršija 525 Lt vienam šeimos nariui per mėnesį. Pvz. skiriant išmoką nuo kovo mėn. renkantis šį testavimo būdą imtųsi pajamos nuo 2009 m. kovo mėn. iki 2010 m. kovo mėn. Štai tokiu principu turėtumėte skaičiuotis šeimos pajamas ir žiūrėti nuo kurio mėnesio jums atsiranda teisė į išmoką vaikui gauti. Renkantis šį testavimo būdą būtina pristatyti pažymas apie pajamas.
Atsakyti
QUOTE(Terra's galerija @ 2010 03 07, 22:51)
Jei jūsų pajamos ženkliai sumažėjo, tuomet jums reikia rinktis antrą pajamų testavimo būdą, t. y. 12 praėjusių mėnesių pajamas ir skaičiuotis nuo kurio mėnesio jūsų šeimos pajamos neviršija 525 Lt vienam šeimos nariui per mėnesį. Pvz. skiriant išmoką nuo kovo mėn. renkantis šį testavimo būdą imtųsi pajamos nuo 2009 m. kovo mėn. iki 2010 m. kovo mėn. Štai tokiu principu turėtumėte skaičiuotis šeimos pajamas ir žiūrėti nuo kurio mėnesio jums atsiranda teisė į išmoką vaikui gauti. Renkantis šį testavimo būdą būtina pristatyti pažymas apie pajamas.

Na tuomet nieko naujo ir nieko gero verysad.gif taip iseina kad dabar galiu imti laikotarpi tik nuo liepos 2009 m iki 2010 liepos t.y. turiu laukti liepos, o kad musu pajamos siandien yra mazos ir tie vaiko pinigai butu parama deja niekam neidomu verysad.gif
Atsakyti
Sakykit, gal kuri zino:
jei seimoje auga 3 ir daugiau vaiku nuo 2 iki 7 metu, ar mokes po 97 lt , ar po 52? nes kazkur skaiciau kad sumazino.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2010 03 07, 22:03)
Sakykit, gal kuri zino:
jei seimoje auga 3 ir daugiau vaiku nuo 2 iki 7 metu, ar mokes po 97 lt , ar po 52? nes kazkur skaiciau kad sumazino.... 4u.gif

Mokes po 52lt.,jei venam seimos nariui pajamos nevirsija 525 rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,
turiu tokį klausymelį ar jus gavot (kas gauna) tuos 97 lt už sausiomen vasari???
nes man priklauso tie pinigeliai nes aš prieš tai buvau studentė ir dekretinių negaunu, bet vasario men už sausį man nesumokėjo ar čia visom taip ar ten kažkas kažką supainiojo ir todėl man nesumokėjo????
Atsakyti
QUOTE(kliopka @ 2010 03 08, 10:24)
Sveikos,
turiu tokį klausymelį ar jus gavot (kas gauna) tuos 97 lt už sausiomen vasari???
nes man priklauso tie pinigeliai nes aš prieš tai buvau studentė ir dekretinių negaunu, bet vasario men už sausį man nesumokėjo ar čia visom taip ar ten kažkas kažką supainiojo ir todėl man nesumokėjo????

Cia visi negavo uz sausio men,nes nuo sausio men pasikeite istatymas.
Atsakyti
sveikos siand jau gavau uz 2 men po 97 litukus jokiu prasymu nerasiau pratese automatiskai drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(amazing @ 2010 03 07, 17:17)
LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINIŲ IŠMOKŲ PERSKAIČIAVIMO IR MOKĖJIMO
LAIKINASIS ĮSTATYMAS. JĮ GALIT RASTI ČIA

http://www.socmin.lt...php?-1693332963
12 straipsnio 3 dalis

Man tai cia viskas aiksu bet kaip tai darbuotojai irodyt kad tevystes atostogos ir vaiko prieziuros atostogos yra du skirtingi dalykai? g.gif
Atsakyti
sveikos, ir as nusigandau kai uz vaikuti vasari negavau tu 97lt(kaip suprantu ce jie turejo but uz sausi.ir man idomu ar as juos gausiu nes vyras nedirba niekur o is sodros gaunu tik 447lt.auginam maziuka viena, esam triju asmenu seima kaip ir...tai pajamos patys suprantat kokios,,,,
tai norejau paklausti ar galiu tiketis ismokos si menesi ar jau nebemokes visai?
Atsakyti
QUOTE(*Tinginiuke* @ 2010 03 08, 18:36)
sveikos, ir as nusigandau kai uz vaikuti vasari negavau tu 97lt(kaip suprantu ce jie turejo but uz sausi.ir man idomu ar as juos gausiu nes vyras nedirba niekur o is sodros gaunu tik 447lt.auginam maziuka viena, esam triju asmenu seima kaip ir...tai pajamos patys suprantat kokios,,,,
tai norejau paklausti ar galiu tiketis ismokos si menesi ar jau nebemokes visai?

Sveika,jus gausit pinigelius,tik reikia laukt.
Atsakyti
QUOTE(*Tinginiuke* @ 2010 03 08, 19:36)

tikrai gaysit 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif as taip pat gavau uz 2 men jokiu prasymu neperasiau ir pravede sausi buvo sulaikyta nes perskaiciavo 4u.gif
Atsakyti