Išmoka vaikui iki 2 m. siejama su gaunama motinystės (tėvystės) išmoka iš sodros. Jei vaiko tėtis neina vaiko priežiūros atostogų, arba eina bet gauna mažiau nei 525,00 išmoką turi mokėt nuo vaiko gimimo.
Tetis neina o atostogos buvo trumpalaikes tik kol sueina menuo vaikui gimus. Tai idomu kaip su tuo laikotarpiu kuriuo atostogos jau pasibaigusios arba buvo neprasidejusios?
as pristaciau tik seimos sudeti ir viskas. zodziu jei vienam asmeniui neiseina 350 lt tada jie primoka tiek,kad iseitu. siuo atveju as pvz gyvenu su sunum ir mum neiseina 700 lt, tai man kas menesi primokes tiek kad iseitu 700 lt. vat ir visa teorija o su tais 525, tai jau eina maisto paketams. man pvz priklasuo ir maisto paketai. ar suprantamai parasiau
Tetis neina o atostogos buvo trumpalaikes tik kol sueina menuo vaikui gimus. Tai idomu kaip su tuo laikotarpiu kuriuo atostogos jau pasibaigusios arba buvo neprasidejusios?
Taip tėtis buvo tėvystės atostogose, bet ne vaiko priežiūros atostogose. Tėvystės atostogų metu yra mokama išmoka vaikui. Jums turi mokėt nuo vaiko gimimo.
Išmoka vaikui siejama su tėvystės (motinystės) atostogomis ( bet ne su tėvystės atostogomis). Tai dvi skirtingos atostogų rūšys
vienu zodziu, esu soke - kaip LT gimdyti ir kaip auginti vaikus, is viso nesuprantu!!! nesu kazkokia pastumdele, ir del to ziauriai skaudu. Pirma vaika pagimdziau pries 2.5 metu - jokiu ismoku ar pasalpu, isskyrus 97.5, negaudavau. negaudavau del to, kad buvau Vilniaus akademijos studente, o nei tuo metu, nei pries tai LT dirbusi nebuvau. maza to, ir LT negyvenau, skraidziau tarp Vilniaus ir Londono - ten irgi mokiausi. i Lt grizau vien del to, kad nestumas buvo ziauriai sunkus, ir jau maniau, kad pasimirsiu. tad "mirti" grizau namo, pas tevus.... Nemiriau, maza to, pavyko pagimdyt visiskai sveika vaika. laikui begant, nusprendziau pasilikt LT - gavau nebloga darba, dirbau zurnale Ieva mados redaktore, 2008 gerai mokejo, nors ir pagal autorines, vyras dirbo privaciose sferose, tad viskas buvo gerai ir be jokiu pasalpu. bet atejo krize.... Vyro darbai pasibaige, kuri laika atlyginima moka uz atsitiktinius darbus, man irgi nekas - senoji Ieva bankrutavo, likusi man nesumokejusi 5000 Lt, o naujieji seimininkai autorini atlyginima sumazino 5 kartus. o i pastovia darbo vieta taip ir neprieme. Bet ir su tuo susitaikiau, sunkiai, bet vertemes. ir vaiko pinigai - 97,5 buvo gan laukiami, nes kartais trukdavo susimoketi uz paslaugas.... bet stai, nors po operacijos, patirtos nestumo metu, del vaiko isgelbejimo man buvo "nurezta" puse moterisku dalyku, ir gydytoja sake, kad pastojimas praktiskai neimanomas - jau menuo kaip nescia. Atsikratyti nestumo negaliu, nors ir netikinti, negaleciau po to ramiai gyventi. Kaip gimdyti, kai vienam vaikui vos uztenka, o valstybe dar ateme ir tuos vaikiskus trupinius, net neisivaizduoju. nu, blyn, kantrybe jau tikrai trukus - 525 ar kiek ten vienam asmeniui paskaiciuota , kai vien uz siluma tenka sumoket 400, ar tai normalu? tevai galetu padeti, bet irgi ne ka gauna- po 40 metu darbo Lietuvai 700 lt pensijos. juokinga. sakyste darba keist? esu menininke - 9 metai akademijos, esu drabuziu dizainere, tad su man issilavinimu nelabai ir pakeisi... jau metus ieskau, taciau....pas mus gi nera siuvimo pramones, zurnalai vienas po kito uzsidaro, o eiti i prisma kasininke dirbt man tiesiog ...na, pacios suprantate... sorry, kad tiek prirasiau, tiesiog ....
sveikos, Nezinau ar cia i sita tema paklausiu (jei ne al galit nukreipti kur paklausti?)??
Esu motinystes atostogose (mergytei dabar 1.8)pries tai dirbau lietuvoj!jei siuo metu isisdarbinciau UK ar man moketu sodra motinystes pasalpa cia lietuvoj??? Buciau dekinga uz atsakyma
Taip tėtis buvo tėvystės atostogose, bet ne vaiko priežiūros atostogose. Tėvystės atostogų metu yra mokama išmoka vaikui. Jums turi mokėt nuo vaiko gimimo.
Išmoka vaikui siejama su tėvystės (motinystės) atostogomis ( bet ne su tėvystės atostogomis). Tai dvi skirtingos atostogų rūšys
Keista, kad darbuotoja to nežino. Turėtų žinot, kad vaikui gimus tėčiai gali imti atostogas 1 menesio, bet tai nėra motinystės (tėvystės) atostogos (su kuriom ir siejamas išmokos vaikui mokėjimas). Gal bandyk eiti pas kitą, kartais pasitaiko nekompetetingų darbuotojų .
Keista, kad darbuotoja to nežino. Turėtų žinot, kad vaikui gimus tėčiai gali imti atostogas 1 menesio, bet tai nėra motinystės (tėvystės) atostogos (su kuriom ir siejamas išmokos vaikui mokėjimas). Gal bandyk eiti pas kitą, kartais pasitaiko nekompetetingų darbuotojų .
nu matai tik viena tera nera is ko rinktis man irgi pasirode keista bijojau apsikvailint bet dabar jau kai patiklinai info tai eisiu Papildyta:
beje gal kokia nuoroda imestum su tuo istatymu kad jai juodu ant balto tai irodyciau
pagal mano paskaiciavimus jums priklauso120 lt. nes vienam seimos nariui turi iseiti 350. tai dviems 700 lt. jus gaunat 580, tai jums primoketi turi 120 lt. o jei vyra paduosit alimentams, tai tada ne tik vaikui bet irjums priklausys 120. t.y 240 lt. man taip aiskino
laba diena, ieškojau info bet nerandu, tie 525 lt vienam asmeniui turi gautis į rankas ar su mokesčiais, kad gautumėm vaiko pinigėlius, gal kas žinot? dar prie to pačio, ar gautus pinigėlius iš vmi už susigražintus mokesčius, deklaruojant pajamas reikia įskaičiuoti į šeimos pajamas?
Skiriant išmoką vaikui skaičiuojamos "į rankas" gaunamas darbo už,pkestis bei visos kitos faktiškai gautos lėšos, t. y. ligos pašalpos, dividentai ir pan.